17-10-11

Investeringen in datacenters benaderen 100 miljard dollar

Wereldwijd zal er dit jaar 98,9 miljard dollar worden geïnvesteerd in hardware voor data-centers. Dat betekent een stijging met 12,7 procent tegenover vorig jaar. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Gartner rond investeringen in servers, opslagcapaciteit en netwerken van data-centers. Voor volgend jaar wordt een besteding van 106,4 miljard dollar in het vooruitzicht gesteld. Tegen het midden van het decennium zou dat verder oplopen tot een bedrag van 126,2 miljard dollar.

De wereldwijde bestedingen aan datacenters zullen volgens Gartner eindelijk opnieuw het niveau van drie jaar geleden bereiken en overstijgen. Er wordt aan toegevoegd dat de groei in de opkomende markten - in het bijzonder in Brazilië, Rusland, India en China - wordt afgeremd door een blijvende zwakke markt in Japan en West-Europa. In het rapport wordt verder opgemerkt dat gegevensopslag de belangrijkste groeipijler van de sector vormt.

Hoewel slechts een kwart van alle investeringen in datacenters besteed wordt aan opslag, blijkt die sector volgens Gartner nagenoeg de helft van de groei te vertegenwoordigen. Datacenters met meer dan 500 racks uitrusting zouden hun aandeel in de bestedingen van 20 procent vorig jaar tot 25 procent tegen het midden van het decennium uitbreiden. Dat is volgens de onderzoekers het gevolg van de groeiende populariteit van cloud computing en de verschuiving van interne naar externe datacenters.

Vorig jaar vertegenwoordigde 2 procent van alle datacenters ongeveer 52 procent van de totale capaciteit en 63 procent van alle hardware-bestedingen. Tegen het midden van het decennium zullen 2 procent van de datacenters ongeveer 60 procent van de totale capaciteit en 71 procent van alle bestedingen vertegenwoordigen.

15:01 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: datacenter |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.