25-10-11

Bewoners Palm Jumeirah moeten betalen voor strand

De bewoners van de luxueuze appartementen op Palm Jumeirah in Dubai zullen extra moeten betalen voor een toegang tot de stranden van de kunstmatige eilandengroep. De maatregel moet vastgoedontwikkelaar Nakheel helpen om zijn financiële positie te verbeteren. Om de nodige inkomsten te genereren besliste de ontwikkelaar om diensten zoals zwembaden, gymzalen en private stranden uit te besteden aan externe partijen. Aan de bewoners wordt een prijs van 1.360 dollar per jaar aangerekend voor de diensten.

"De bewoners van de kustappartementen op de kunstmatige eilandengroep Palm Jumeirah dreigen jaarlijks 5.000 dirham te zullen moeten betalen om toegang te kunnen krijgen tot een aantal diensten die het complex te bieden heeft," aldus het magazine Arabian Business. "Ontwikkelaar Nakheel wil die diensten privatiseren om de nodige inkomsten te verwerven om zijn financiële problemen te kunnen aanpakken. Onder meer de toegang tot het strand zou betalend worden gemaakt. Bezoekers zouden 12.000 dirham moeten betalen."

In ruil zou Nakheel echter wel de aangerekende onderhoudskosten voor de betrokken diensten schrappen. Bewoners hebben echter al zwaar geprotesteerd tegen de plannen van de vastgoedontwikkelaar. Er wordt daarbij opgemerkt dat de eigenaars destijds het vastgoed hebben gekocht in de veronderstelling dat daar ook de toegang tot de diensten was inbegrepen. Vele projectontwikkelaars in de regio worden getroffen door de instorting van de lokale vastgoedmarkt, wat ze gedeeltelijk proberen de compenseren door het optrekken van allerlei kosten.

17:18 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dubai, palm jumeirah, vastgoed |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.