02-01-12

Britse premier krijgt speciale iPad-applicatie

De Britse premier David Cameron krijgt een aangepaste iPad-applicatie die hem moet toelaten ontwikkelingen op de voet te volgen. Volgens de Britse krant The Times wordt er gewerkt aan een software die de Britse premier moet toelaten om op elk mogelijk ogenblik toegang te krijgen tot rapporten over onder meer sociale zekerheid, werkloosheid, criminaliteit en andere informatie uit de openbare sector. Ook zou de applicatie toelaten om realtime-informatie te ontvangen uit Google en Twitter en een aantal andere nieuwsbronnen.

De adviseurs van de Britse premier zouden het idee van de applicatie hebben opgedaan tijdens een reis naar de Verenigde Staten. Verwacht wordt dat de applicatie tegen maart van dit jaar klaar zou zijn. De nieuwe applicatie wordt ontwikkeld door programmeurs van het Britse Cabinet Office. David Cameron is volgens de krant een intensieve gebruiker van de iPad. Er wordt ook bekeken of het mogelijk en opportuun zou zijn om de applicatie voor een ruimer publiek beschikbaar te maken.

De Britse premier gaf eerder toe een fan te zijn van het mobiele videogame AngryBirds en zou een geregeld bezoeker zijn van de websites ConservativeHome en PoliticsHome. Anderzijds zou de Britse premier nog altijd de voorkeur geven aan geschreven nota's, terwijl zijn voorganger Gordon Brown volop gebruik zou gemaakt hebben van de speciale email-account. In het verleden werd de Britse ministers omwille van veiligheidsredenen nog op het hart gedrukt geen gebruik te maken van de iPhone.

12:40 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: david cameron, ipad |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.