04-01-12

Oude Rolls-Royce Winston Churchill gerestaureerd

Een Britse autoliefhebber heeft een Rolls-Royce Silver Ghost van de gewezen premier Winston Churchill helemaal gerestaureerd. De wagen werd gebouwd in 1923 en werd in het begin van de jaren vijftig door de grootvader van huidig eigenaar Tania Turner voor amper 200 pond gekocht. De auto heeft decennia in een garage gestaan, maar heeft na de restauratie een waarde van ongeveer 250.000 pond. Voor de restauratie werd beroep gedaan op specialist Charlie Tope.

"Winston Churchill zou de wagen onder meer hebben gebruikt om rijlessen te geven aan Nancy Astor, het eerste vrouwelijke lid van het Britse parlement," merkt de Britse krant The Daily Mail op. "Tijdens de tweede wereldoorlog werd de auto door de vrijwillige brandweer van Manchester zelfs gebruikt als takelwagen. In de jaren zestig maakte de wagen ook zijn opwachting in de beroemde televisiereeks The Avenger als favoriete wagen van het hoofdpersonage John Steed."

Na het einde van de televisiereeks raakte de Silver Ghost echter vergeten en verkommerde jarenlang in een garage in Sussex. Autospecialist Charlie Tope heeft zes maand besteed aan de restauratie van de wagen. Tope geeft toe dat het werk uiteindelijk zwaarder was dan hij oorspronkelijk had ingeschat. De wagen is nu terug geschikt om opnieuw in het verkeer gebracht te worden. De bestuurder moet wel rekening houden met een verbruik van één gallon benzine per negen mijl.

16:32 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: rolls-royce, winston churchill |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.