24-01-12

Russische supporters vliegen gratis naar Europees voetbalkampioenschap

Russische voetbalfans zullen deze zomer gratis naar het Europees voetbalkampioenschap in Oekraïne en Polen kunnen vliegen. Dat hebben de Russische luchtvaartmaatschappijen Aeroflot en Transaero bekend gemaakt. Eerder al had de Russische eerste minister Vladimir Poetin al gezegd niet in te zien dat het reserveren van enkele toestellen om de voetbalsupporters naar het Europees kampioenschap te voeren, de luchtvaartmaatschappijen schade zou kunnen berokkenen.

 

Transaero had als eerste bekend gemaakt bereid te zijn om speciale kortingen aan te bieden aan georganiseerde groepen supporters die met zijn reguliere vluchten naar Oekraïne zouden vliegen om het tornooi bij te wonen. Nadien maakte ook Aeroflot, dat verbindingen met Polen onderhoudt, bekend de mogelijkheid te onderzoeken om zware kortingen of gratis vluchten aan te bieden aan de voetbalsupporters. Rusland speelt zijn groepswedstrijden in Polen.

 

Vladimir Poetin stelde dat de luchtvaartmaatschappijen geen verliezen hoefden te lijden indien ze de vliegtuigen gratis zouden aanbieden in ruil voor reclame. Over die reclame-overeenkomsten zijn nog geen details bekend gemaakt, maar Transaero maakte wel bekend zijn belangrijkste brandstofleverancier Gazprom Aero benaderd te hebben met een gemeenschappelijk promotioneel plan, waarbij het olieconcern de brandstof gratis ter beschikking zou stellen en de luchtvaartmaatschappij de fans gratis zou vervoeren.

18:01 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: luchtvaart, voetbal, aeroflot |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.