03-02-12

Werknemer wil graag externe coach voor persoonlijke ontwikkeling

Werknemers willen graag begeleiding door een externe coach voor hun persoonlijke ontwikkeling. Dat is de conclusie van een onderzoek van het rekruteringsbedrijf Unique. De onderzoekers stelden vast dat 52 procent van de werknemers aangeeft dat het aanbod van een externe coach een potentiële werkgever aantrekkelijk maakt. Daarnaast zegt 38 procent begeleiding door een interne coach te willen. Coaching blijkt volgens het onderzoek belangrijker dan de mogelijkheid voor het volgen van een opleiding.

Het voordeel van een externe coach moet volgens Unique worden gezocht dat werknemers vanuit een veilige en onafhankelijke relatie hulp aangeboden krijgen. Slechts 6 procent zou volgens de onderzoekers daarentegen graag een externe opleiding volgen, terwijl 3 procent een grote interesse toont in een interne opleiding. Een vijfde van de werknemers laat de aanwezigheid van een gestructureerd beoordelingssysteem zwaar meewegen in de aantrekkelijkheid van een werkgever. Tot slot vindt 12 procent regelmatige één-op-één gesprekken met leidinggevenden heel belangrijk.

"De overweldigende belangstelling voor begeleiding van een externe loopbaancoach is opvallend," merkt Raymond Puts, algemeen directeur van Unique op. "Persoonlijke ontwikkeling is heel belangrijk voor de huidige generatie werknemers. De beschikbaarheid van een motivator of coach op de werkvloer geeft mensen vaak net een extra stimulans om stappen te zetten in hun persoonlijke ontwikkeling. Ook zijn tegenwoordig vaardigheden van een persoon vaak belangrijker dan de genoten opleiding, waardoor deze in belang kan dalen."

12:45 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: human resources |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.