07-02-12

Verenigde Staten willen investeren in Vietnamese infrastructuur

De Verenigde Staten koesteren plannen om een grotere rol te spelen in de snelgroeiende economie van Vietnam. Daarvoor wordt aangestuurd op een samenwerking rond infrastructuur-projecten. Fred Hochberg, voorzitter van de Amerikaanse Export-Import Bank, hoopt voor een bedrag van 1,5 miljard dollar projecten te kunnen promoten op het gebied van onder meer satelliet-communicatie, krachtcentrales en hernieuwbare energie.

De Vietnamese economie kende het voorbije jaar een groei met 5,8 procent, maar het land blijft met een belangrijk aantal problemen geconfronteerd. Vietnam heeft onder meer één van de hoogste inflatie-niveaus van Azië. "Vietnam is echter een land met een gigantisch potentieel en het is cruciaal dat er een vruchtbare samenwerking tot stand kan worden gebracht die de twee economieën baat kan bijbrengen," voerde Fred Hochberg aan.

De voorzitter van de Ex-Im Bank voert aan dat de Vietnamese infrastructuur een snelle ontwikkeling kent. "Er moet gegarandeerd kunnen worden dat kwalitatieve Amerikaanse goederen en diensten voor deze projecten beschikbaar zijn," merkt hij op. Het voorbije jaar kende Ex-Im Bank slechts voor ongeveer 1 miljoen dollar aan financieringen toe voor Vietnam. Het land behoort tot de negen sleutelmarkten voor Ex-Im Bank, naast Brazilië, Colombia, Mexico, Turkije, Zuid-Afrika, Nigeria, India en Indonesië.

19:39 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: investeringen, verenigde staten, vietnam |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.