27-02-12

Smartphones vertegenwoordigen 68 procent trafiek geconnecteerde apparaten

Smartphones vertegenwoordigden het voorbije jaar 68 procent van alle impressies op geconnecteerde apparaten. Dat blijkt uit een analyse van de trafiek op het mobiele netwerk van Millennial Media. Het jaar voordien bedroeg het aandeel van de smartphones nog 50 procent. De stijging van het aandeel van de smartphones is volgens het rapport vooral te danken aan de tanende populariteit van de feature phones, die hun aandeel van 31 procent tot 17 procent zagen terugvallen. Het aandeel van de andere geconnecteerde apparaten steeg van 14 procent tot 15 procent.

Uit het onderzoek blijkt dat 47 procent van de impressies het voorbije jaar afkomstig was van het Android-besturingssysteem, dat het jaar voordien nog slechts een aandeel had van 30 procent. Android is er volgens ComScore daarbij het voorbije jaar in geslaagd om het iPhone-besturingssysteem van Apple, dat van 41 procent op 33 procent is teruggevallen, voorbij te steken. Op de derde plaats volgt Research In Motion, dat zijn marktaandeel van 18 procent tot 16 procent zag dalen.

De onderzoekers merken verder op dat draadloze apparaten 27 procent van de totale trafieken vertegenwoordigden, tegenover 22 procent het jaar voordien. Die stijging is volgens ComScore te danken aan de grotere capaciteit van de smartphones, waardoor hun gebruik voor grotere bandbreedte-activiteiten - zoals streaming van film en muziek - populairder is geworden. ComScore merkt verder op dat Apple met een aandeel van 26 procent nog altijd marktleider blijft in de productie van geconnecteerde apparaten.

De commentaren zijn gesloten.