22-03-12

Onvoldoende consumptie rood vlees slecht voor mentale gezondheid

Vrouwen die te weinig rood vlees eten, dreigen sneller geconfronteerd te worden met depressies en angstaanvallen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Deakin University. De Australische wetenschappers stelden vast dat vrouwen die niet aan de aanbevolen consumptie van rood vlees kwamen, twee keer zoveel risico liepen om een depressie of angstaanvallen te vertonen. De wetenschappers waarschuwen echter dat een overmatige consumptie tot dezelfde problemen lijkt te leiden.

"In eerste instantie dachten we dat rood vlees mogelijk een negatieve impact zou hebben op de mentale gezondheid, aangezien een aantal studies in andere landen tot de vaststelling kwamen dat de consumptie van rood vlees geassocieerd kon worden met risico's voor de fysieke gezondheid, maar uiteindelijk blijkt rood vlees toch nuttig te zijn," merkt onderzoeksleider Felice Jacka, professor aan de Barwon Psychiatric Research Unit van de Deakin University, op. "Rood vlees blijkt de kans op depressie en angstaanvallen immers gevoelig te verminderen."

"Tussen andere vormen van proteïnes - zoals kip, varken, vis of plantaardige producten - en mentale gezondheid kon geen verband worden vastgesteld," voert Jacka nog aan. "Het lijkt echter ook geen goed idee om de consumptie van rood vlees te overdrijven. Ook het overschrijden van de aanbevolen hoeveel rood vlees bleek immers te leiden tot een verhoogd risico op depressies en angstaanvallen. Ook zou het aangewezen kunnen zijn om vlees te consumeren van dieren die de kans hebben gehad om te grazen, waar ze een aantal gezonde voedingsmiddelen kunnen vinden."

15:15 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: gezondheid, vlees, depressie |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.