26-03-12

Nieuwe bewakingscamera scant zes miljoen foto's per seconde

Het Japanse concern Hitachi Kokusai Electric heeft een nieuwe bewakingscamera ontwikkeld die in amper één seconde een databank met zesendertig miljoen foto's kan doorbladeren voor een mogelijke identificatie. De ontwikkelaars stellen dat de identificatie bij misdrijven door de innovatie niet alleen veel sneller kan gebeuren, maar de technologie biedt politiediensten volgens hen onder meer ook de mogelijkheid om in een grote massa op zoek te gaan naar gezochte criminelen.

De onderzoekers merken op dat de hoge zoeksnelheid onder meer te danken is aan het groeperen van gezichten met aanverwante kenmerken. Dat versnelt volgens hen het zoeken naar een bepaald individu. Het Japanse concern merkt op dat het systeem vooral nuttig zal zijn voor organisaties of locaties met complexe camerasystemen, zoals spoorwegstations en luchthavens. Ook kan het systeem de politiediensten ondersteunen bij de opsporing van verdachten van misdrijven of vermiste personen.

Er zijn echter nog andere toepassingsmogelijkheden. De technologie laat immers toe om een link te leggen met eerdere opnames van de persoon in kwestie. Daardoor zou de toepassing onder meer in supermarkten kunnen worden gebruikt om aan klanten gepersonaliseerde digitale reclameboodschappen aan te bieden op basis van eerdere opnames. De onderzoekers zeggen te verwachten dat volgend jaar een definitieve versie van de technologie op de markt gebracht zal kunnen worden.

Lees Verder

17:04 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: veiligheid, criminaliteit, bewaking |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.