08-05-12

Startup-activiteit Verenigde Staten blijft dalen

In de Verenigde Staten vertegenwoordigden startups twee jaar geleden 7,87 procent van alle actieve ondernemingen. Dat is het laagste niveau dat ooit werd opgetekend. Dat blijkt uit een onderzoek van het Amerikaanse Center for Economic Studies en de Ewing Marion Kauffman Foundation. In de jaren tachtig van de voorbije eeuw werd een piek van 13,02 procent opgetekend, maar sindsdien is dat cijfer constant gedaald. De onderzoekers merken op dat het fenomeen slecht nieuws is voor de Amerikaanse economie, die op startups rekent voor de creatie van werkgelegenheid.

Zes jaar geleden was het aandeel van de startups gedaald tot net onder de 11 procent en drie jaar geleden werd nog een cijfer van 8,1 procent opgetekend. Twee jaar geleden werden in de Verenigde Staten 394.000 nieuwe bedrijven opgericht. Die zorgden samen voor 2,3 miljoen banen, ondanks de moeilijke economische situatie. Tegelijkertijd verloor de Amerikaanse privésector 1,8 miljoen banen. De onderzoekers merken dan ook op dat de Amerikaanse tewerkstelling zonder de startups door de crisis nog veel zwaarder zou zijn getroffen.

"Indien de Amerikaanse economie een duurzame heropleving wil realiseren, moet het beleid initiatieven nemen om de oprichting van nieuwe bedrijven te stimuleren," wordt er nog opgevoerd. "Mogelijk is de beperkte startup-activiteit één van de redenen waarom de economie zich slechts langzaam herstelt." De onderzoekers merken verder op dat nog slechts 35 procent van de bedrijven minder dan vijf jaar oud zijn. In het begin van de jaren tachtig ging het nog om bijna 50 procent.

Lees Verder

16:25 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: startup, verenigde staten |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.