11-05-12

Gratis voetbaltickets voor arme Braziliaanse bevolking

De Braziliaanse regering zal bij de organisatie van het Wereldkampioenschap voetbal over twee jaar gratis tickets voorzien voor zijn arme bevolking en de indianenstammen. Een gelijkaardig initiatief zou ook worden overwogen voor de Olympische Spelen die twee jaar later in Rio de Janeiro worden georganiseerd. Op dit ogenblik zijn al 10 procent van de drie miljoen tickets voor het wereldkampioenschap aan halve prijs gereserveerd voor Braziliaanse studenten en gepensioneerden.

De Braziliaanse bevolking telt vele vurige voetballiefhebbers. Gevreesd wordt echter dat het wereldkampioenschap ontoegankelijk zal blijven voor een groot gedeelte van de Braziliaanse bevolking. Op dit ogenblik leeft immers nog altijd 26 procent van de Braziliaanse bevolking onder de armoedegrens. Voor die groepen vormen gratis tickets volgens Aldo Rebelo, Braziliaans minister van sport, de enige oplossing. Hij voert aan dat het geen goed signaal zou zijn voor Brazilië en de internationale voetbalwereld indien de armste bevolkingsgroepen van het evenement zouden worden uitgesloten.

Volgend jaar wordt gestart met de verkoop van de tickets voor het wereldkampioenschap. De Federation Internationale de Football Associations (FIFA) is echter de enige autoriteit die een beslissing kan nemen over de ticketprijzen. Tijdens de vorige editie van het wereldkampioenschap in Zuid-Afrika werden kortingen toegestaan voor de lokale bevolking, maar daardoor werd op de ticketverkoop uiteindelijk verlies geleden. Aldo Rebelo zegt echter niet te zullen zwichten voor eventuele protesten van de internationale voetbalfederatie.

Lees Verder

16:50 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: voetbal, wereldkampioenschap, brazilië |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.