15-05-12

Driekwart maakt gebruik van localisatie-gerelateerde diensten

Tijdens de maand februari deed 74 procent van de Amerikaanse smartphone-gebruikers beroep op informatie op basis van hun actuele locatie. Dat is de conclusie van een rapport van het Pew Internet & American Life Project. In mei vorig jaar maakte slechts 55 procent al gebruik van localisatie-gerelateerde diensten. De onderzoekers stellen wel dat deze diensten het populairste blijken te zijn bij de jonge smartphone-populatie. In de leeftijdscategorie tussen achttien en negenentwintig jaar maakt 80 procent gebruik van de diensten, tegenover 64 procent bij de vijftigplussers.

Het gebruik van geosociale diensten zoals Foursquare of Gowalla is volgens het rapport op één jaar tijd gestegen van 12 procent tot 18 procent. De onderzoekers merken wel op dat het gebruik van locatie-gerelateerde diensten een aantal opmerkelijke demografische patronen vertoont. Daarbij wordt opgemerkt dat het gebruik van locatie-gerelateerde diensten toeneemt naarmate het inkomen en het educatieve niveau stijgen. Bij de geosociale diensten wordt echter een omgekeerd resultaat opgetekend. Daar wordt immers de grootste populariteit opgetekend bij lagere inkomens en lagere onderwijsniveaus.

Ook op etnisch gebied kunnen er volgens de onderzoekers verschillen worden opgetekend. Blanken zouden het meest gebruik maken van locatie-gerelateerde diensten, gevolgd door Latino-Amerikanen en Afro-Amerikanen, maar geosociale diensten genieten de grootste populariteit bij Latino-Amerikanen, gevolgd door Afro-Amerikanen en blanken. De onderzoekers merken ook nog op dat het gebruik van geosociale diensten bij smartphone-bezitters tussen vijftigplussers in minder dan één jaar van 2 procent tot 14 procent is gestegen.

Lees Verder

15:38 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: localisatie, smartphone |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.