31-05-12

Indiase consument kijkt meest op naar Microsoft en BMW

Het Amerikaanse technologiebedrijf Microsoft en de Duitse autobouwer BMW genieten bij de Indiase consument het grootste aanzien. Dat is de conclusie van een rapport van het onderzoeksbureau Clear. De top vijf wordt verder opgevuld met het internetbedrijf Google, sportartikelenfabrikant Adidas en het technologieconcern Apple. De onderzoekers merken op dat de Indiase consument vooral opkijkt naar merken die hard werken en praktische producten afleveren.

De top tien bestaat verder uit de Duitse autobouwers Mercedes en Audi, de Amerikaanse entertainmentgroep Disney, de Japanse elektronicafabrikant Sony en het Amerikaanse informaticabedrijf International Business Machines (IBM). Er wordt opgemerkt dat een aantal van die topmerken relatief nieuw zijn op de Indiase markt, vergeleken met traditionele producenten zoals snoepfabrikant Cadbury, de farmagroep Johnson & Johnson en het huishoudmerk Dettol, die wel hoge scores haalden, maar niet meer in de top tien geraakten.

De onderzoekers stellen dat de opkomende middenklasse in India tot een grotere interesse heeft geleid voor producten die vertrouwen, moderniteit, ambitie en succes uitstralen. Clear wijst erop dat merken zoals Mercedes, Apple, BMW, Audi en Microsoft ook op de Chinese markt hoge scores haalden. "Er lijken dus een aantal overeenkomsten te bestaan tussen de verschillende opkomende markten," wordt erop gewezen. "Toch blijken in China ook de luxemerken Lancome en Tiffany en de telecombedrijven HTC Corporation en Nokia hoge scores te halen. Het succes van merken lijkt dan ook te liggen in een inzicht in de lokale markten."

Lees Verder

10:50 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: microsoft, bmw |  Facebook |

Nieuwe goldrush desastreus voor Latijns-Amerika

Latijns-Amerika wordt geconfronteerd met een nieuwe goldrush die desastreuze gevolgen heeft. Tropische regenwouden worden vernietigd en toxische chemicaliën worden onwettig gedumpt. Illegale mijnbouwers gaan de strijd aan met grote internationale projecten. Oorzaak van die tendens zijn de hoge prijzen op de internationale metaalmarkten, waardoor de illegale mijnbouw in landen zoals Bolivië, Colombia en Peru de voorbije jaren gevoelig is toegenomen. Dat zegt het Observatory of Mining Conflicts in Latin America.

Geraamd wordt dat tegen het einde van het decennium in de betrokken landen ongeveer 300 miljard dollar zal worden geïnvesteerd in mijnactiviteiten. "De voorbije jaren zijn echter al meer dan 160 conflicten ontstaan met lokale bevolkingsgroepen, die de mijnprojecten als een bedreiging voor het leefmilieu bestempelen," wordt er opgemerkt. "Illegale mijnactiviteiten, vooral goud-exploraties, hebben al honderden mensen gedood en hebben duizenden hectaren bos vernield in het Amazone-gebied, waar mijnbouwers kampen opzetten die alles vernielen wat in hun weg komt."

"Het fenomeen heeft desastreuze gevolgen voor de lokale bevolking," wordt er nog opgemerkt. "Duizenden mannen, vrouwen en kinderen worden uitgebuit en leven als arbeiders in armzalige kampen, zonder onderwijs of gezondheidsvoorzieningen. In Peru zouden ongeveer 150.000 mensen in illegale mijnen werken, terwijl duizend kinderen seksueel worden geëxploiteerd in bordelen. Die praktijken zouden vooral wijdverspreid zijn in de illegale mijnwerkerskampen."

Lees Verder

10:33 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: goldrush, latijns-amerika |  Facebook |

Politieke context verantwoordelijk voor lage Schotse levensverwachting

De levensverwachting ligt in Schotland gevoelig lager dan in Groot-Brittannië en andere Europese landen. Het is echter te simplistisch om die kloof te wijten aan een ongezonde levenswijze, met onder meer een hoge consumptie van alcohol en tabak. De oorzaak van het fenomeen moet worden gezocht in een samenspel van factoren, waar ook de politieke context een belangrijke rol vervult. Dat is de conclusie van een studie van onderzoekers van NHS Health Scotland.

"De relatief hoge mortaliteit in Schotland wordt vaak geweten aan de hogere niveaus van ontbering, tabaksgebruik, alcoholconsumptie en slechte eetgewoontes," merkt onderzoeksleider Gerry McCartney op. "Die elementen zijn echter onvoldoende om te kunnen begrijpen waarom Schotland op het gebied van mortaliteit zoveel verschilt van andere Europese regio's. Het is onmogelijk om één individuele reden voor het fenomeen aan te geven, maar er moet daarentegen worden gewezen naar een samengaan van een aantal factoren, onder invloed van het politieke beleid de voorbije decennia."

De onderzoekers stelden dat de cijfers in Schotland in het midden van het voorbije decennium begonnen af te wijken van andere Europese regio's. "Dat had wellicht te maken met een grotere ontbering door de industriële arbeidspatronen, huisvesting en stedenbouw, specifieke dynamieken in de gezinnen en gemeenschappen en een cultuur van ongezonde levenswijze," voert McCartney aan. "Dertig jaar geleden was er echter vooral een impact van de beleidskeuzes die de toenmalige regering heeft genomen en de hopeloosheid en verscheuring die daarop bij de bevolking doorbrak."

"Inkomensongelijkheid, welzijnsbeleid en werkloosheid zijn een product van het beleid en hebben een belangrijke impact op de gezondheid," benadrukt McCartney nog.

Lees Verder

10:13 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: schotland, gezondheid |  Facebook |

Belangrijke vertraging online reclame-inkomsten Amerikaanse kranten

De Amerikaanse kranten hebben tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een reclame-omzet gerealiseerd van 5,2 miljard dollar. Dat betekent een daling met 6,9 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van de Newspaper Association of America (NAA). De terugval is hoofdzakelijk te wijten aan de achteruitgang van de inkomsten uit gedrukte reclame, waar een daling met 8,2 procent werd opgetekend tot 4,36 miljard dollar. De online reclame-inkomsten stegen met 1 procent tôt 816 miljoen dollar.

"De cijfers van het voorbije kwartaal geven nog geen enkele aanwijzing van een herstel of zelfs maar een stabilisatie van de reclame-inkomsten," merkt het wegmagazine Mediapost op. "Net zoals in de voorgaande periodes, werden de verliezen in alle grote reclame-categorieën opgemerkt. De nationale reclame-inkomsten vielen met 10 procent terug tot 832 miljoen dollar. In de retail werd een achteruitgang met 6,9 procent tot 2,67 miljard dollar geregistreerd. De aankondigingen meldden een daling met 9,9 procent tot 1,04 miljard dollar."

Bij de annonces gaf de autosector een daling met 9,5 procent tot 241 miljoen dollar aan, terwijl vastgoed een terugval met 17,7 procent tot 163 miljoen dollar meldde. De personeelsadvertenties vielen met 4,2 procent terug tôt 159 miljoen dollar. "De online reclame-inkomsten, één van de weinige lichtpunten voir de krantensector, hebben bovendien een belangrijke groeivertraging moeten incasseren. Vorig jaar werd er nog een groei van 6,8 procent opgetekend. Twee jaar geleden was er zelfs sprake van een groei met 10,9 procent."

De reclame-inkomsten van de Amerikaanse krantensector kennen al drieëntwintig kwartalen op rij een daling.

Lees Verder

09:59 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: media, kranten |  Facebook |

Zuid-Afrika heeft nog belangrijke online achterstand

Hoewel Zuid-Afrika veruit de belangrijke economie van Afrika blijft, blijft de internet-penetratie in het land relatief bescheiden in vergelijking met andere leidende Afrikaanse economieën. De oorzaak van het probleem moet worden gezocht bij de hoge kosten voor het Zuid-Afrikaanse breedband en een gebrek aan infrastructuur. Dat is de conclusie van een onderzoek in opdracht van het internetbedrijf Google South Africa. Daarbij wordt opgemerkt dat Zuid-Afrika een internet-penetratie heeft van ongeveer 17 procent.

"Zuid-Afrika telde volgens het rapport vorig jaar 8,5 miljoen internet-gebruikers," voert het persbureau AFP aan. "Het jaar voordien werden slechts 6,8 miljoen gebruikers geteld. Ondanks die snelle groei heeft het land echter nog altijd een belangrijke achterstand tegenover andere grote internet-markten op het Afrikaanse continent." Het olierijke Nigeria, dat ook de grootste populatie van het continent heeft, staat met een penetratie van 29 procent op de eerste plaats, gevolgd door Egypte, Marokko en Kenia.

"De groei in Zuid-Afrika kan worden toegeschreven aan de promotie van smartphones als online platform," merkt Luke Mckend, country manager van Google South Africa, op. "Men moet echter begrijpen dat de toegang tot het internet en de online kosten de grootste obstakels blijven voor internet-connectiviteit, vooral in minder ontwikkelde regio's." Er wordt aan toegevoegd dat een onderzeese glasvezel-kabel, die grote delen van Afrika met de rest van de wereld moet verbinden, de connectiviteit van het continent die jaar een belangrijke stimulans moet bezorgen.

Lees Verder

09:58 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: zuid-afrika, internet |  Facebook |

Eerste commercieel contract voor raketbouwer Spacex

Het ruimtevaartbedrijf Spacex heeft een eerste commercieel contract ondertekend voor zijn Falcon-lanceerraket. Dat heeft het Amerikaanse bedrijf bekend gemaakt. Spacex, dat inmiddels een eerste cargo-capsule naar het International Space Station (ISS) heeft gestuurd, kondigde een contract aan met Intelsat, de grootste operator van communicatie-satellieten van de wereld. Over precieze lanceerdatums werden geen details verstrekt, maar volgens een aantal bronnen zou de missie over vijf tot zes jaar kunnen worden verwacht.

Intelsat heeft ook nog geen specifieke satelliet toegewezen voor de missie en heeft volgens een woordvoerder ook nog niet beslist of er bij de lancering één of meerdere satellieten zullen worden betrokken. Ook over de financiële aspecten van het contract werd geen informatie verstrekt, maar Spacex heeft eerder al aangegeven dat voor de Falcon Heavy een prijs tussen 80 miljoen dollar en 125 miljoen dollar per vlucht zou worden aangerekend. Dat is ongeveer één derde van de prijs van de United Launch Alliance Delta 4 Heavy, die nochtans minder krachtig is.

De Falcon Heavy is ontworpen om de grootste satellieten in een baan rond de aarde te brengen en zou in staat moeten zijn om een lading van vijftien ton naar de planeet Mars te sturen. Thierry Guillemin, chief technical officer bij Intelsat, merkt op dat de Falcon nog verscheidene lanceertests zal moeten ondergaan vooraleer één van de satellieten van het bedrijf voor een missie wordt toegewezen. Midden volgend jaar wordt vanop Vandenberg Air Force Base in Californië een eerste testvlucht voor de raket voorzien.

Lees Verder

09:57 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: ruimtevaart, spacex |  Facebook |

Mensenhandel leidt tot grote fysieke en mentale problemen

Vrouwen die het slachtoffer zijn geworden van mensenhandel voor seksuele exploitatie worden geconfronteerd met geweld en een slechte fysieke en mentale gezondheid. Daarentegen is er weinig geweten over de impact op kinderen of personen die voor andere vormen van exploitatie het slachtoffer zijn geworden van mensenhandelaars. Dat is de conclusie van een onderzoek onder leiding van wetenschappers van het Institute of Psychiatry van het King's College London.

Onderzoeksleider Sian Oram stelt dat vrouwen en meisjes die voor seksuele exploitatie het slachtoffer van mensenhandel zijn geworden met zwaar fysiek en seksueel geweld worden geconfronteerd. "Bovendien ervaren ze hoge niveaus van fysieke, seksuele en mentale gezondheidsproblemen, zoals hoofdpijn, maagpijn en rugpijn," merkt Oram op. "Bovendien wordt vaak gewag gemaakt van geheugenproblemen, angstaanvallen, depressies en posttraumatische stress. Langdurige exploitatie blijkt ook te leiden tot hoge niveaus van mentale stoornissen."

"Het onderzoek toont aan dat bij slachtoffers van mensenhandel een gecoördineerde respons van medische hulpverleners en andere ondersteunende diensten noodzakelijk is," benadrukt de onderzoeker nog. "Opmerkelijk is echter dat er weinig bekend is over de impact van mensenhandel op de gezondheid van kinderen, mannen of andere personen die als arbeidskracht worden uitgebuit. Aangezien de plaag van mensenhandel niet lijkt af te zwakken, moeten de nodige inspanningen worden gedaan om de fysieke en mentale problemen van die hele groep te kunnen aanpakken."

Lees Verder

09:54 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: mensenhandel |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende