01-06-12

Telefoondienst Skype streeft naar één miljard gebruikers

De online telefoondienst Skype hoopt op termijn één miljard gebruikers te kunnen aantrekken. Dat zou een verviervoudiging betekenen tegenover het huidige niveau. Dat heeft Tony Bates, verantwoordelijke voor Skype bij moederbedrijf Microsoft, bekend gemaakt. Bates zegt dat de telefoondienst daarbij vooral rekent op een toenemende populariteit bij gebruikers van mobiele telefonie en partnerships zoals de Skype op dit ogenblik al heeft met het sociale netwerk Facebook.

"Facebook speelt een belangrijke rol in de verdere groei van Skype," benadrukte Tony Bates tijdens het congres All Things Digital. "Facebook biedt Skype de mogelijkheid om de standaard te worden voor communicatie. Door de explosieve groei in het gebruik van smartphones vormt de mobiele sector voor Skype een absolute prioriteit. Het bedrijf doet dan ook inspanningen om zijn aanwezigheid op verschillende mobiele platformen verder uit te breiden, onder meer met applicaties die gericht zijn op het gebruik van internet."

"Skype droomt ervan om op elk belangrijk platform operationeel te zijn," merkte Bates nog op. "Op dit ogenblik heeft de iPhone een belangrijk overwicht op de markt, maar Android geniet van een snelgroeiende populariteit." Bates voegde er aan toe dat Skype het bereik van Microsoft kan gebruiken om zijn positie op de markt uit te breiden en te versterken, zonder zich echter tot het Windows-platform van het moederbedrijf te beperken.

Lees Verder

11:25 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: skype, internet, telefonie |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.