30-09-12

Nieuwsoverzicht

Bonussen voor de top van Deutsche Bank moeten voortaan beperkt blijven tot een enkelcijferig miljoenenbedrag. Dat heeft Paul Achleitner, president-commissaris van Deutsche Bank, gezegd in een interview met de zakenkrant Handelsblatt. Dat de bestuurders voortaan een maximale bonus van 9 miljoen euro tegemoet kunnen zien is onderdeel van een herziening van de beloningsstructuur bij de grootste bank van Duitsland. Het concern wil de kosten tegen het midden van het decennium structureel met 4,5 miljard euro verlagen. Commissaris Werner Wennnig zei eerder deze maand al dat er een limiet moet komen voor de topsalarissen en dat geen bankier dubbelcijferige miljoenenbedragen zou moeten verdienen.

Energieconcerns moeten niet naar olie boren in het poolgebied omdat de risico's voor het milieu te groot zijn. Dat heeft Christophe de Margerie, bestuursvoorzitter van het Franse oliebedrijf Total, gezegd in een interview met de Britse zakenkrant Financial Times. Volgens de krant is het voor het eerst dat één van de grote olieconcerns zich negatief uitlaat over oliewinning in het poolgebied. De Margerie is echter niet principieel tegen boren in ijzige gebieden. Total heeft zelf een aantal gasprojecten in extreem koude gebieden, waaronder het Shtokman-veld in de Russische Barentszzee. Volgens de topman is een gaslek echter makkelijker onder controle te brengen dan een olielek.

Het Deense bierconcern Carlsberg heeft een joint-venture gesloten met de Thaise brouwer Singha om zijn bieren op de Aziatische markt te verdelen. Roy Bagattini, topman van de Aziatische divisie van Carlsberg, merkt op dat de Thaise biermarkt geweldige kansen biedt voor het Deense concern. Anderzijds kan Singha door de overeenkomst zijn bieren voortaan ook buiten Thailand op de markt brengen. Singha heeft met Leo Beer het beste verkochte biermerk in Thailand in handen. Carlsberg probeerde eerder al een positie te verwerven op de Thaise markt, maar een samenwerking de lokale Aziatische brouwer Chang eindigde zeven jaar geleden in juridische problemen.

Testosteron heeft de naam verantwoordelijk te zijn voor dominant of agressief gedrag, maar blijkt ook het tegenovergestelde te kunnen bewerkstelligen. Een onderzoek aan de Universiteit van Utrecht bracht aan het licht dat het toedienen van testosteron aan vrouwen leidt tot een grotere bereidheid om samen te werken. Een verklaring voor het fenomeen is volgens de onderzoekers moeilijk te geven. Er wordt wel opgemerkt dat die samenwerking door de betrokkene mogelijk gezien wordt als de beste optie om invloed uit te oefenen op de sociale omgeving. Op die manier blijft het streefdoel van het hormoon om een dominant positie, zij het in een sociale context, te verwerven.

Werknemers uit de overheidssector vinden hun werk het meest zinvol in vergelijking met medewerkers uit andere sectoren. Dit blijkt uit een Nederlands marktonderzoek van het bureau Effectory. De overheid haalt daarbij een score van 81 procent. Op de eerste plaats eindigt de zorgsector met een score van 83 procent, gevolgd door het onderwijs met 81 procent en de gemeentebesturen met 80 procent. In de privésector wordt een gemiddelde score van 76 procent opgetekend. Overheidsmedewerkers blijken ook het meeste plezier in hun werk te hebben. Daar staat de onderwijssector met een score van 79 procent op de eerste plaats, gevolgd door de gemeentebesturen met 78 procent en de zorgsector met 77 procent. Het bedrijfsleven haalt een gemiddelde score van 74 procent.

De Griekse oppositieleider Alexis Tsipras heeft de Europese Unie opgeroepen om een conferentie te houden over staatsschuld, naar het voorbeeld van de internationale meeting die West-Duitsland bijna zestig jaar geleden een schuldverlichting opleverde. De Griekse economie moet volgens Tsipras ademruimte krijgen in plaats van verstikt te worden met 13,5 miljard euro aan nieuwe saneringen. Het is volgens Tsipras tijd dat de ultieme oplossing voor het schuldenprobleem wordt gevonden en de piste wordt gevolgd die destijds ook voor West-Duitsland werd gekozen. Na twee internationale reddingsplannen is de evolutie van de Griekse staatsschuld volgens hem immers nog steeds niet op een duurzaam pad gekomen.

Als de Amerikaanse overheid de uitstoot van koolstofdioxide zou belasten met 20 dollar per ton, kan ze meteen het begrotingstekort van de volgende tien jaar met de helft terugdringen. Dat blijkt uit een rapport van de Congressional Research Service (CRS), het onderzoeksbureau van het Amerikaanse Congres. Volgens het rapport zou een dergelijke taks dit jaar al 88 miljard dollar opbrengen en kan dat bedrag over een periode van tien jaar stijgen tot 154 miljard dollar. De opbrengst kan het geschatte Amerikaanse begrotingstekort over tien jaar van 2.300 miljard dollar tot 1.100 miljard dollar terugbrengen. Het rapport voorziet wel hevig politiek debat over de hoge druk op de energiefactuur van de gezinnen.

Een staking en protestmars van circa 30.000 leden van de grootste twee Italiaanse vakbonden heeft belangrijke toeristische trekpleisters in de Italiaanse hoofdstad lamgelegd. Bezoekers van het Colosseum en het Forum Romanum stonden voor een dichte deur omdat personeelsleden meeliepen in de mars. Het verkeer in de ochtendspits raakte ernstig ontregeld, maar geweld deed zich niet voor. Professoren, gemeenteambtenaren, vuilnismannen en werknemers in de gezondheidszorg liepen eveneens mee in de protestmars. De demonstratie in Rome was gericht tegen het beleid van de Italiaanse regering, die drastische bezuinigingen heeft aangekondigd om het begrotingstekort terug te dringen.

De uitgaven aan cloud-systemen onder retailers zal de volgende drie jaar een groei doormaken. Een derde van de retailers in West-Europa spreekt de verwachting uit de volgende jaren zijn uitgaven aan cloud computing met 25 procent te zullen verhogen. Dat is gebleken uit een onderzoek van consulent International Data Corporation (IDC). Hoewel er tot nu toe niet veel gedaan is in dit segment, zal de adoptie van de cloud volgens het rapport over een periode van twee jaar met 300 procent groeien. Bijna 61 procent van de West-Europese retailers is van plan nog dit jaar in de cloud te gaan investeren. Het budget ligt echter onder de 5 procent van de totale bestedingen aan informatica.

Botox helpt niet alleen tegen rimpels, maar mogelijk ook tegen depressies. Dat hebben onderzoekers van de Medizinische Hochschule Hannover gezegd na een experiment met depressie-patiënten. Opgemerkt wordt dat proefpersonen die een botox-behandeling ondergingen, al na twee weken zich gevoelig positiever opstelden dan collega's die een surrogaat toegediend hadden gekregen. Na zes weken waren de ernstigste symptomen in de botox-populatie zelfs gehalveerd. Bij de andere groep waren amper verbeteringen te zien. Volgens de artsen is de behandeling efficiënt en heeft hij relatief weinig bijwerkingen. Eén injectie met botox zou volgens de onderzoekers meerdere maanden effect hebben. Er wordt wel opgemerkt dat het juiste verband nog moet worden vastgesteld.

Ook Renault loopt het risico te verdwijnen, op zijn minst in zijn huidige vorm. Dat heeft Carlos Ghosn, chief executive van de Franse autobouwer, in een radio-interview gezegd. Daarin riep hij de overheid opnieuw op om de economische ondersteuning van de Franse fabrieken te verbeteren. Ghosn stelde daarbij geen enkel bedrijf te kennen dat kan overleven vanuit een niet-competitieve basis. Voor Renault is Frankrijk die basis, maar eerder had al Ghosn gezegd dat een verbeterde competitiviteit in Frankrijk essentieel is voor het overleven van het concern. Als voorbeeld haalde hij de flexibiliteitsmaatregelen aan die Renault zelf al heeft genomen. Ghosn benadrukte dat de Franse regering een actieplan moet uitwerken.

E-commerce federaties uit Nederland, België, Denemarken, Frankrijk, Italië, Noorwegen en Zweden en de grootste online retailers in Europa hebben de Ecommerce Europe Association opgericht. Die organisatie moet optreden als belangenbehartiger voor Europese e-commerce spelers. De Ecommerce Europe Association heeft als doel om online handel voeren in Europa te vergemakkelijken. De groei die de online verkoop dit jaar laat optekenen, maakt volgens de organisatie duidelijk dat e-commerce in Europa nog lang niet aan de top zit. De organisatie wil zich onder meer inzetten voor één Europese online markt die toegang biedt tot alle Europese commerciële websites.

Waar pure internetverkopers de online retailmarkt tot enkele jaren geleden onderling konden verdelen, pakken fysieke winkeliers nu een steeds groter deel van de taart. Omdat die markt niet veel groter zal worden, kan de online sector alleen maar beslissen om zelf fysieke winkels te openen. Dat heeft Jean-Emile Rosenblum, topman van het Franse e-commercebedrijf Pixmania, op de Global E-commerce Summit in Barcelona, gezegd. Rosenblum legde uit dat op dit moment maximaal 15 procent van de retailaankopen online wordt gedaan. Hij verwacht dat fysieke winkels bij vier op de vijf aankopen ook in de toekomst een rol zullen blijven spelen. Het online aandeel zal volgens hem niet groter worden dan 20 procent.

Managers moeten niet alleen aandacht besteden aan de traditionele harde kanten van de organisatie, maar ook aan de zachte elementen om tot optimale resultaten te komen. Dat stelt Pauline Voortman, onderzoekers bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. De onderzoekster benadrukt dat vertrouwen onontbeerlijk is in organisaties. Voortman voegt er aan toe dat werknemers die vertrouwen ervaren, aangezet worden om hun kennis te delen, hun creativiteit te tonen en kwalitatief en kwantitatief beter werk te leveren. Op dit ogenblik wordt volgens Voortman van de werknemers creativiteit en kennisdeling gevraagd, zonder dan hun leidinggevenden daarvoor een geschikte omgeving hebben gecreëerd.

Managers die leiding geven bij bedrijven die het nieuwe werken hebben ingevoerd, hebben het vaak moeilijk om zich aan die realiteit aan te passen. Dat is de conclusie van een onderzoek van de Algemene Werkgevers Vereniging Nederland (AWVN) bij managers. Opgemerkt wordt dat managers gewend zijn aan een sturende manier van leidinggeven en structuur in het werkoverleg. Maar met het nieuwe werken hebben werknemers veel meer vrijheid, waardoor een informeler en minder controlerend contact wordt vereist. Bovendien komen emial, telefoon of chatbox vaak in de plaats van het rechtstreeks contact. Toch zijn managers in het algemeen tevreden over het systeem, gewag makend van een grotere klantgerichtheid en een betere kennisoverdracht.

Meer Nieuws

12:13 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Immigranten moeten de taal van hun gastland leren

Immigranten moeten de taal van hun gastland leren. Dat heeft Androulla Vassiliou, Europees Commissaris voor opvoeding en cultuur, gezegd. Vassiliou merkt op dat meertaligheid in al zijn vormen moet worden gepromoot, maar het is volgens haar ook van cruciaal belang dat migranten de taal van hun gastland beheersen. Indien een gemeenschap geïntegreerd wil kunnen worden in een gastland, moet volgens de Europese Commissaris ook de lokale officiële taal worden geleerd. De Europees Commissaris verwees daarbij expliciet naar België, waar een aantal kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen enkel in het Turks de kiezer benaderden.

Het Centre Démocrate Humaniste (CDH), de partij van de betrokken kandidaten, stelde echter dat het gebruik van een andere taal alleen is toegelaten als een bijkomende vertaling vanuit de officiële landstalen. Nog andere kandidaten voerden reclamecampagnes in het Pools. “Immigranten moeten de taalverplichtingen van hun gastland respecteren,” merkte ook Europees Commissaris Vassiliou op tegenover het online magazine Euractiv op. “Het is voor deze bevolkingsgroep bovendien bijzonder belangrijk om de officiële talen van het land te leren.”

Androulla Vassiliou gaf verder toe dat Engels in de praktijk de dominante buitenlandse taal in Europa is en dat de jongeren in de meeste landen kiezen om het Engels te leren. “Maar dat is niet voldoende,” stipte de Europees Commissaris aan. “Engels is weliswaar de belangrijkste gebruikstaal, maar het beheersen en spreken van andere buitenlandse talen creëert bijzonder grote voordelen. Het biedt onder meer uitgelezen gelegenheden om elkaar beter te leren kennen.” Vassiliou merkte ook op dat vele ambtenaren van de Europese instellingen in Brussel evenmin één van de Belgische landstalen spreken.

Lees Verder

12:07 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: immigrant, taal |  Facebook |

Europese televisiemarkt beleeft een scharniermoment

Het televisiegedrag van de Europese consument kent een grondige verschuiving. Steeds meer consumenten kopen technologie van de volgende generatie en willen overstappen op een multiscreen-benadering. Dat is de conclusie van een rapport van consulent Eurodata. Er wordt opgemerkt dat de totale Europese televisie-consumptie tijdens de eerste acht maanden van het jaar is gestegen, onder meer dankzij populaire sporteventementen zoals de Olympische Spelen en het Europees voetbalkampioenschap in Polen Oekraïne.

De grootste toename werd opgetekend in Frankrijk, waar de dagelijkse televisieconsumptie tijdens de eerste acht maanden van het jaar met acht minuten toenam tot drie uur en vijftig minuten. Op de tweede plaats volgt Spanje met een toename met zeven minuten tot vier uur en twee minuten. “Dit jaar werd vooraf aangekondigd als een recordperiode voor de wereldwijde televisie-consumptie, maar in realiteit lijkt het vooral een tijdperk van verandering te worden, gekenmerkt door een revolutie in het kijkgedrag van de consument,” voert Jacques Braun, president van Eurodata, aan.

De televisieconsumptie wordt door Eurodata gestimuleerd door het toenemend gebruik van mobiele apparaten en geconnecteerde televisietoestellen. Er wordt daarbij opgemerkt dat de verkoop van intelligente televisie-apparaten in Duitsland op één jaar tijd met 74 procent is gestegen, terwijl het bezit van tablets in Groot-Brittannië tegelijkertijd met 150 procent is toegenomen. In Frankrijk maakt inmiddels 51 procent van de Franse digitale populatie gewag van multiscreen-consumptie. Eurodata merkt dan ook op dat interactiviteit, beleving en engagement de kern van de moderne televisie-strategie moeten vormen.

Lees Verder

11:47 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: televisie |  Facebook |

Europese luchtvaart moet met nieuwe markten praten

De Europese luchtvaartsector moet zich meer richten op de snelgroeiende markten van Azië, het Midden-Oosten en Rusland. Dat heeft Siim Kallas, Europees Commissaris voor transport, gezegd. De Europese luchtvaartmaatschappijen dreigen dit jaar een gezamenlijk verlies van meer dan 800 miljoen euro te lijden, te wijten aan de economische moeilijkheden, de zware prijsconcurrentie en de stijgende brandstofprijzen. Daarentegen zal Asia-Pacific alleen al de volgende twintig jaar de helft van de wereldwijde groei in de luchtvaart voor zijn rekening nemen.

“De Europese luchtvaart is zwaar getroffen door de recessie, maar bovendien kent de wereldwijde sector een snelle veranderingen,” benadrukte Siim Kallas. De International Air Transport Association (IATA) voorspelt dat de luchtvaartmaatschappij in grote markten - met inbegrip van Azië en Noord-Amerika - dit jaar winst zullen maken, ondanks de stijgende brandstofprijzen. In Asia-Pacific wordt een winst van 2 miljard dollar in het vooruitzicht gesteld. Voor de Europese maatschappijen wordt er door de organisatie daarentegen een verlies voorspeld.

Kallas ontkende ook dat het huidige dispuut met China, India en de Verenigde Staten over de Europese emissierechten op lange termijn een bedreiging vormen en stelde dat deze problemen binnen de International Civil Aviation Organisation (ICAO) zullen worden beslecht. De Europese Unie voert op dit ogenblikken gesprekken voor samenwerking met Australië, Nieuw-Zeeland, Oekraïne, Turkije en Brazilië en ook met Brazilië en Israël zijn overeenkomsten in het verschiet, maar tot nu toe is er met snelgroeiende markten in het Midden-Oosten, Azië en Rusland nog niet gepraat.

Lees Verder

11:33 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: luchtvaart |  Facebook |

Mobiele websites aantrekkelijker dan applicaties

Consumenten van m-commerce hebben een voorkeur voor mobiele websites boven applicaties. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Econsultancy bij mobiele gebruikers in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. De onderzoekers kwamen tot de vaststelling dat 61 procent van de Amerikaanse respondenten een voorkeur aangeven voor mobiele websites. In Groot-Brittannië loopt dat zelfs op tot 68 procent. Er wordt wel opgemerkt dat nog altijd slechts een kwart van de consumenten daadwerkelijk een mobiele aankoop heeft verricht.

Het onderzoek geeft aan dat leeftijd duidelijk een impact heeft op m-commerce. Daarbij wordt opgemerkt dat in de Verenigde Staten 42 procent van de respondenten tussen achttien en vierendertig jaar al een mobiele aankoop hebben gedaan. In de leeftijdsgroep tussen vijfendertig en vierenvijftig jaar daalt dat tot 28 procent. Bij vijfenvijftigplussers heeft slechts 13 procent al een mobiele aankoop gedaan. In Groot-Brittannië gaat het respectievelijk om 44 procent, 21 procent en 8 procent. Er wordt wel opgemerkt dat het smartphone-publiek ook jonger is getint.

Hoewel slechts een minderheid van de consumenten daadwerkelijk een mobiele aankoop heeft verricht, voelt de mobiele consument zich volgens Econsultancy duidelijk comfortabel met een aantal omkaderende activiteiten. Onder meer wordt van mobiele platformen geregeld gebruik gemaakt om lokale winkels of openingstijden te achterhalen of productbesprekingen te bekijken. Uit het onderzoek blijkt verder nog dat meer dan driekwart van de respondenten verwachten dat ze online gekochte producten eventueel naar een lokale winkel kunnen terugbrengen.

Lees Verder

11:18 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: mobile, applicatie |  Facebook |

Cloud optimale oplossing voor kleinere bedrijven

Kleinere bedrijven kunnen bijzonder grote voordelen halen uit cloud computing. Hun onkosten voor informatica kunnen met 10 procent tot 20 procent worden verlaagd, dankzij het goedkopere aanbod van cloud-activiteiten. Dat staat in de plannen van Neelie Kroes, Europees Commissaris voor de digitale agenda, om cloud computing in de Europese Unie te promoten. Volgens de Europees Commissaris kan cloud computing aan de Europese Unie 160 miljard euro per jaar kostenbesparingen in informatica opleveren. Bovendien is cloud computing volgens Kroes een pijler van economische groei die 2,5 miljoen nieuwe banen kan opleveren.

Volgens Neelie Kroes kan cloud computing jaarlijks ongeveer 300 dollar per persoon opleveren. Er wordt aan toegevoegd dat de lidstaten door hun deelname aan de Europese cloud-strategie een belangrijk concurrentie-voordeel op de wereldmarkt zouden kunnen creëren, dankzij de omvang van de Europese markt en het vertrouwen dat wordt opgebouwd door een gemeenschappelijke aanpak. Volgens haar diensten biedt cloud computing zelfs een nieuwe aanpak tegen het illegaal downloaden, omdat de technologie bijzonder veel opsporingsmogelijkheden herbergt.

Technische experts van de Europese Commissie benadrukken ook dat een grensoverschrijvende cloud computing niet werkzaam zou kunnen zijn zonder een Europese regelgeving. Er kunnen volgens Neelie Kroes ook maatregelen worden genomen die garanderen dat gegevens ook in cloud computing optimaal beschermd zouden worden, zelfs wanneer die data buiten de eigen landsgrenzen zijn opgeslagen. Die garanties moeten volgens de Europees Commissaris het vertrouwen van de consument in cloud computing verzekeren.

Lees Verder

11:06 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: cloud, technologie |  Facebook |

Smartphone-gebruiker is veeleisend voor mobiel aanbod

Smartphone-gebruikers zijn taak-georiënteerd, ongeduldig en onvergevensgezind tegenover websites die geen goede mobiele beleving aanbieden. Dat is de conclusie van een onderzoek van het internetbedrijf Google bij ruim duizend Amerikaanse smartphone-gebruikers. De onderzoekers kwamen tot de vaststelling van twee op drie consumenten sneller geneigd is om producten of diensten te kopen bij een mobiel-vriendelijke website. Er wordt echter aan toegevoegd dat vele online uitgevers en ecommerce-bedrijven onvoldoende aandacht besteden aan mobiele activiteiten.

Uit het onderzoek blijkt immers dat 96 procent van de respondenten aangeeft op websites gestuit te zijn die niet ontworpen waren voor mobiele gebruikers. Daarbij blijkt echter ook dat 61 procent snel naar een alternatief op zoek gaat wanneer ze op een mobiele site niet onmiddellijk vinden wat ze zoeken. “De boodschap is dan ook duidelijk,” voeren de onderzoekers aan. “Bedrijven zonder een mobiel-vriendelijk platform drijven hun bezoekers naar de concurrentie. De beleving op een mobiele site kan heel snel de houding van de consument tegenover een bedrijf veranderen.”

De onderzoekers wijzen er ook op dat 74 procent van de respondenten zegt in de toekomst terug te zullen keren naar een bedrijf met een mobiel-vriendelijke website. Ook bleek dat de helft van de respondenten toegeeft dat ze, zelfs wanneer ze een positieve instelling hebben tegenover een bedrijf, in de toekomst minder beroep te zullen doen op de onderneming indien er geen mobiel-vriendelijk platform ter beschikking staat. Dat heeft volgens Google ook gevolgen voor de reputatie van het bedrijf. Volgens 48 procent maakt een mobiel-onvriendelijke website duidelijk dat een bedrijf zich weinig zorgen maakt over zijn activiteiten.

Lees Verder

10:52 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: mobile |  Facebook |

Frankrijk verzet zich tegen Amerikaanse château-wijnen

De Europese Commissie heeft nog geen beslissing genomen over het gebruik van château-labels door Amerikaanse wijnproducenten. De toestemming stuit op verzet van Frankrijk, waar de Fédération des Grands Vins de Bordeaux (FGVB) gewag maakt van een concurrentieverstoring indien ook de Amerikaanse producenten chateau-wijnen op de markt zouden mogen brengen. Er wordt daarbij opgemerkt dat de Amerikaanse producenten zich niet aan dezelfde geografische restricties voor het gebruik van het château-label zouden hoeven te houden.

“De Europese Commissie heeft aan Stéphane Le Foll, de Franss minister van landbouw, gemeld dat de beslissing over het château-label voor onbepaalde tijd is uitgesteld,” merkt het online magazine Euractiv op. “De Franse regering vindt echter ook binnen Europa weinig steun voor zijn verzet. Daar is ook Stéphane Le Foll zich van bewust.” De Franse château-wijnen vereisen een druif die tot het domein zelf behoort, terwijl het begrip ruimer zou worden geïnterpreteerd tot het totale aanbod van de wijnproducent of een producentengroep.

Door die interpretatie zouden de Amerikaanse concurrenten hun wijnen volgens de Franse producenten overal vandaan kunnen halen. Daardoor kan volgens de Franse wijnboeren het kwalitatieve karakter van de château-wijn verloren gaan en moet er ook rekening worden gehouden met lagere prijzen. Tijdens de tweede helft van het voorbije decennium hadden de Amerikaanse wijnboeren al tijdelijk de toelating om het château-label te gebruiken. Dat leverde volgens de Europese Commissie voor alle betrokken partijen voordelen op. Aan die overeenkomst kwam drie jaar geleden echter een einde.

Lees Verder

10:38 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wijn, château |  Facebook |

29-09-12

Nieuwsoverzicht

Uit een officieel document van de Ierse luchtvaartautoriteiten blijkt dat maatschappij Ryanair gelogen heeft over noodlandingen van zijn vliegtuigen in Spanje. Dat heeft de Franstalige omroep RTBFgemeld. Eind juli maakten op één dag drie vliegtuigen van Ryanair een noodlanding in Valencia, nadat ze op hun weg naar Madrid waren omgeleid. Volgens Ryanair moesten de toestellen landen omdat een brandstoftekort dreigde nadat ze een uur boven Valencia hadden moeten rondcirkelen. Volgens de RTBF zouden de piloten echter onmiddellijk de mayday-code hebben gebruikt om de noodprocedure te lanceren en zou er geen wachttijd zijn geweest. Ryanair zou volgens critici slechts minimaal brandstof aan boord nemen.

De kloof tussen de eurolanden met de hoogste en de laagste werkloosheid is nooit groter geweest. Dat blijkt uit het kwartaaloverzicht van de werkgelegenheid en de sociale situatie van de Europese Commissie. Oostenrijk haalde de beste score met een werkloosheid van 4,5 procent, terwijl Spanje met 25,1 procent de slechtste cijfers liet optekenen. Daarmee is de kloof gestegen tot een record van 20,6 procentpunt. In het tweede kwartaal van dit jaar zaten 25,3 miljoen burgers in de Europese Unie zonder werk. Dat is een stijging met ruim elf procent ten opzichte van maart vorig jaar. De jeugdwerkloosheid blijft intussen even zorgwekkend. Het gemiddelde van de Europese Unie bedraagt 22,5 procent.

Het gezinsinkomen in de Europese Unie is de voorbije drie jaar in twee derde van de lidstaten gedaald. Dat is bebleken uit een rapport van de Europese Commissie. De grootste dalingen noteerde men in Griekenland (15,7 procent), Ierland (9 procent) en in Litouwen, Spanje, Cyprus en Hongarije (meer dan 4 procent). In Scandinavische landen, Duitsland, België en Frankrijk steeg het gemiddelde inkomen dan weer tijdens de crisis, maar ook in deze landen belanden meer mensen in armoede. Uit het kwartaalverslag blijkt verder dat ook het risico op kinderarmoede momenteel twee keer zo groot is in Griekenland, Spanje, Portugal (meer dan 20 procent) dan in landen als Denemarken en Finland (10 procent).

De Spaanse banken hebben samen nood aan 53,7 miljard euro extra kapitaal. Dat blijkt uit de stresstesten die consultant Oliver Wyman de voorbije maanden uitvoerde in opdracht van de Spaanse centrale bank. Als de voorgenomen fusies en al geplande kapitaalinjecties niet in rekening worden genomen, loopt de rekening op tot maximaal 59,3 miljard euro. De grootste slokop is zoals verwacht Bankia, dat 24,7 miljard euro nodig heeft. Zeven banken hebben geen extra kapitaal nodig, waaronder grootbanken Santander, BBVA en Banco Sabadell. Andere instituten zoals de Banco Popular en de regionale Catalunyabank en enkele kleinere spaarbanken moeten hun kapitaal wel optrekken.

De Spaanse regering heeft een akkoord bereikt over de begroting van volgend jaar, waarbij 40 miljard euro aan besparingen en extra inkomsten werd gevonden. Het gaat om het grootste bedrag uit de geschiedenis van het land. De sanering komt bovenop de 23,7 miljard euro besparingen die de Spaanse regering dit jaar al doorvoert. Spanje, de vierde grootste economie van de eurozone, moet de maatregelen nemen om zijn oplopende begrotingstekort terug te dringen. Onder meer worden de lonen van het personeel in openbare dienst voor het derde jaar op rij bevroren. De vermogensbelasting wordt uitgebreid en er wordt ook een nieuwe belasting op lottowinsten vanaf 2.500 euro ingevoerd.

De verkoop van de Britse platenmaatschappuij EMI, eigendom van de Amerikaanse Citibank, voor 1,4 miljard euro aan marktleider Universal Music, onderdeel van Franse mediagroep Vivendi is definitief afgerond. Dat hebben Citibank en Vivendi bekend gemaakt. Onder contract bij EMI staan bekende namen als Katy Perry, Robbie Williams, The Beatles, The Beach Boys en Genesis. De verkoop was in november vorig jaar overeengekomen. Onlangs werd de transactie ook door de mededingingsautoriteiten goedgekeurd. Daarbij werd de fusiegroep wel verplicht om onder meer het label Parlophone te verkopen. Door de fusie blijven er met Universal, Sony Music en Warner Music nog drie grote muziekconcerns over.

De Japanse elektronicagroep Sony heeft 50 miljard yen betaald voor een aandeel van ongeveer 11 procent in Olympus, producent van camera’s. Dat komt overeen met een bedrag van 499 miljoen dollar. De deal zal van Sony de belangrijkste aandeelhouder maken van Olympus, dat met de productie van endoscopen ook actief is in de medische sector. Kazou Hirai, chief executive van Sony, wil meer aandacht besteden aan de medische sector. Olympus is verwikkeld in een grote fraudezaak. Jarenlang werden bij het bedrijf verliezen verdoezeld. Toplui moesten vervangen worden en het bedrijf moest zijn cijfers herzien. Een aantal toplui van Olympus heeft al schuld bekend.

De overname van drankenconcern Asia Pacific Breweries (APB) door Heineken is door de aandeelhouders van Fraser & Neave (F&N) goedgekeurd. Fraser & Neave had een belang van 40 procent in Asia Pacific Breweries. Dat belang wordt in zijn geheel aan Heineken verkocht. Heineken had zich door verscheidene strategische overeenkomsten de afgelopen weken al bijna verzekerd van een positieve uitkomst. De Nederlandse brouwer had al ruim 46 procent in handen van APB en kocht recent nog een belang van 8,6 procent van Kindest Place. Asia Pacific Breweries, brouwer van het in Azië populaire Tiger Beer, heeft brouwerijen in veertien landen. Heineken wil met de overname zijn positie op de Aziatische markt versterken.

Grote farmaceutische bedrijven snoeien zwaar in hun fondsen voor alzheimeronderzoek, nadat vijf grote studies met veelbelovende medicijnen mislukt zijn. Dat heeft experte Christine Van Broeckhoven gezegd. Onder meer Pfizer en Eli Lilli werden met tegenvallende resultaten voor hun alzheimeronderzoek geconfronteerd. De beslissing om de investeringen terug te schroeven betekent volgens Van Broeckhoven een vertraging in de zoektocht naar een oplossing voor de ziekte. De markt voor een geneesmiddelen tegen geheugenproblemen is nochtans gigantisch. Nu wordt er volgens Van Broeckhoven te weinig geïnvesteerd in alzheimeronderzoek. Er wordt zesentwintig keer meer geïnvesteerd in kankeronderzoek.

De verkoop van bedrijfsauto's in Europa blijft teruglopen. In augustus werden er in totaal 102.877 bestelauto's, bussen en vrachtwagens verkocht. Dat betekent een daling van 12,4 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Dat heeft de Europese branchevereniging Acea bekend gemaakt. Sinds het begin van het jaar werden er 10,3 procent minder bedrijfsvoertuigen verkocht. Dat kwam vooral door belangrijke markten als Spanje en Italië, waar de verkopen met respectievelijk 25 procent en 36 procent omlaag gingen. Ook in Frankrijk en Groot-Brittannië werden daling met respectievelijk 7,4 procent en 8,1 procent geregistreerd.

Uitgever Wolters Kluwer heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een omzet gerealiseerd van 1,74 miljard euro. Dat betekent een stijging met 7 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst steeg van 196 miljoen euro naar 204 miljoen euro. Nancy McKinstry, bestuursvoorzitter van de uitgever, zegt dat de cijfers aan de verwachtingen beantwoorden, ondanks de uitdagende economische omstandigheden in Europa. Volgens haar hebben betere prestaties in de Verenigde Staten, de groei in de online activiteiten, softwareproducten en wereldwijde diensten bijgedragen tot de autonome groei tijdens de eerste helft van dit jaar. Wolters Kluwer zegt erop te blijven vertrouwen dat de doelstellingen gehaald zullen kunnen worden.

De recente uitlatingen van de gewezen Italiaanse premier Silvio Berlusconi over Duitsland en Europa zijn absurd. Dat heeft een woordvoerder van de Duitse bondskanselier Angela Merkel gezegd. Berlusconi had voorgesteld dat Duitsland de eurozone zou verlaten in plaats van de andere lidstaten van de Europese Unie de les te spellen. Het is volgens de woordvoerder van Merkel absurd om te denken dat een vertrek van Duitsland uit de eurozone geen drama zou zijn voor Europa. Berlusconi had ook gezegd dat zijn opvolger Mario Monti te veel naar de pijpen van Duitsland danst. De woordvoerder van Merkel stelde dat de Duitse bondskanselier altijd goed heeft samengewerkt met Mario Monti.

De Zweedse kledingketen Hennes & Mauritz (H&M) heeft tijdens het derde kwartaal van zijn boekjaar een nettowinst gerealiseerd van 3,62 miljard kronen. Dat komt overeen met een bedrag van 427 miljoen euro. Tegenover dezelfde periode vorig jaar kende de winst een stijging met 0,9 procent. De wisselkoers van de Zweedse kroon speelde de keten parten en op veel plaatsen in Europa hield het warme weer in augustus klanten weg uit de winkels. De omzet steeg met 7 procent tot 28,8 miljard kronen. De Zweedse keten legde de focus op uitbreiding in Azië en de Verenigde Staten, als tegengewicht voor de slabakkende Europese markt. De kledingketen telt wereldwijd 2.629 winkels.

De Griekse staat wil zijn aandeel van 33 procent in het gokbedrijf Opap verkopen. Opap is het grootste beursgenoteerde gokbedrijf van Europa. Het Griekse privatiseringsagentschap meldt dat geïnteresseerde partijen tot half oktober de tijd hebben om zich te melden. Het agentschap heeft het te verkopen belang internationaal aanbesteed. Opap is meest winstgevende staatsdeelneming van Griekenland. In het eerste halfjaar boekte het gokbedrijf een nettowinst van 126 miljoen euro. Griekenland moet voor miljarden aan staatsdeelnemingen verkopen. De privatisering van deze belangen is één van de voorwaarden voor de noodleningen die het herstel van het land moeten ondersteunen.

De Britse economie is in het tweede kwartaal met 0,4 procent gekrompen in vergelijking met het kwartaal voordien. Dat heefthet Britse bureau voor de statistiek op basis van definitieve cijfers bekend gemaakt. Eerder was er nog gewag gemaakt van een inkrimping van 0,5 procent. Tegenover het tweede kwartaal van vorig jaar kende de Britse economie volgens de definitieve cijfers een inkrimping met 0,5 procent. Dat cijfer bleef onveranderd tegenover de eerdere ramingen. Tijdens de eerste drie maanden van dit jaar kende de Britse economie een daling met 0,3 procent tegenover het kwartaal voordien. Tegenover het eerste kwartaal van vorig jaar was er sprake van een daling met 0,1 procent.

Meer Nieuws

14:15 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Opvallende titels blijven grootste aantrekkingskracht artikels

Hoewel steeds meer de nadruk wordt gelegd op visueel-gerichte content, blijven opvallende titels de grootste motivatie te blijven voor het lezen van gedrukte en online nieuwsartikelen. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Ha rris Interactive.

Lees Verder

14:11 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: nieuws, artikel |  Facebook |

Digitale sector draagt Amerikaanse reclamegroei

Een snelle digitale groei zal er voor zorgen dat de Amerikaanse reclamebestedingen dit jaar met 4,9 procent zullen stijgen. Dat is de conclusie van een rapport van consulent eMarketer. In totaal zou in de Verenigde Staten dit jaar 166 miljard dollar worden besteed aan reclame. Over vier jaar zou dat gestegen zijn tot 189 miljard dollar.

Lees Verder

14:07 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: reclame |  Facebook |

Recordaantal Amerikaanse gezinnen met openstaande studentenlening

Een recordaantal Amerikaanse gezinnen wordt geconfronteerd met de terugbetaling van studentenleningen. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Pew Research Center. De onderzoekers stelden vast dat 19 procent van de Amerikaanse gezinnen nog openstaande studentleningen hebben. In totaal staat nog een bedrag van 1 triljoen dollar open.

Lees Verder

14:03 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: pew research, studentelening |  Facebook |

Ook Aziatische consument begint zich voorzichtiger op te stellen

Het shoppinggedrag van de Aziatische consument kent een duidelijke verschuiving als gevolg van de stijgende prijzen en de groei van de moderne retailcentra. Dat is de conclusie van een rapport van het bureau Nielsen. Daarbij wordt opgemerkt dat ook de Aziatische consument zich voorzichtiger begint op te stellen.

Lees Verder

13:59 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: azië, consumptie |  Facebook |

Omzet op fusiemarkt op laagste niveau in acht jaar

De inkomsten uit fusies en overnames zijn teruggevallen tot het laagste niveau in acht jaar tijd. Dat blijkt uit een rapport van consulent Thomson Reuters. Tijdens de eerste negen maanden van dit jaar hebben banken slechts 50,1 miljard dollar commissies gehaald uit fusie-activiteiten. Dat betekent een daling met 16 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar.

Lees Verder

13:54 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: fusie, overname |  Facebook |

Minder dan de helft mobiele populatie gebruikt applicaties

Mobiele applicaties zijn een efficiënt instrument om merkentrouw op te bouwen, maar worden slechts door een minderheid van de mobiele populatie gebruikt. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Forrester Research.

Lees Verder

13:50 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: mobile, applicatie |  Facebook |

Jaaromzet mobiele commerce kent verdubbeling

De mobiele commerce zal dit jaar in de Verenigde Staten een groei met 98,6 procent kennen tot 20,85 miljard dollar. Dat blijkt uit ramingen van Internet Retailer.

Lees Verder

13:46 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: mobile, commerce |  Facebook |

28-09-12

Nieuwsoverzicht

Staalconcern ArcelorMittal is van plan om een stilgelegde staalfabriek in het noorden van Frankrijk definitief te sluiten. Dat heeft de krant Libération gemeld. Het gaat om de hoogovens in Florange, die tussen juli en oktober vorig jaar werden stilgelegd vanwege de lagere staalprijzen. De Franse regering wil in de eerste plaats dat bij een eventuele sluiting van de warme lijn, elke andere geïnteresseerde de activiteiten mag overnemen. De Franse regering zou de vestiging willen overnemen voor één euro en daarna een partij zoeken die de fabriek openhoudt. Als de hoogovens effectief worden gesloten, moet ArcelorMittal van de regering 150 miljoen euro investeren in de koude lijn. De directie van het concern heeft nog niet geantwoord.

De drie partijen in de Griekse regering hebben een akkoord bereikt over de belangrijkste lijnen van een nieuwe besparingsronde. Dat heeft de Griekse minister van financiën Yannis Stouraras gezegd. Het pakket omvat meer dan 11,5 miljard euro aan besparingen voor de volgende twee jaar. Onder meer wordt de pensioenleeftijd met twee jaar opgetrokken tot zevenenzestig jaar. Daarnaast zullen er 15.000 ambtenarenbanen moeten verdwijnen en wordt er voor 2 miljard euro aan nieuwe belastingen ingevoerd. Het plan zal als basis dienen voor onderhandelingen met de trojka van de Europese Commissie, de Europese Centrale Bank en het Internationaal Monetair Fonds, die eerst zijn toelating moet geven vooral het Griekse parlement over het voorstel kan stemmen.

Castilla-La Mancha is de vijfde Spaanse autonome regio die de centrale overheid om noodfinanciering vraagt. De regering van de regio heeft 800 miljoen euro nodig om aan haar betalingsverplichtingen te kunnen voldoen. De regio’s Catalonië, Andalusië, Valencia en Murcia vroegen eerder al een lening uit het noodfonds. Bij Catalonië ging het om een bedrag van 5 miljard euro. Andalusië en Valencia willen respectievelijk 4,9 miljard euro en 3,5 miljard euro. Het kleine Murcia mikt op 300 miljoen euro. Spanje is onderverdeeld in zeventien autonome regio’s. Gemeten naar het bruto binnenlands product is Castilla-La Mancha een middelgrote regio. Castilla-La Mancha werd vorig jaar geconfronteerd met een tekort van 4,9 procent, maar heeft dat nu kunnen terugbrengen tot 0,73 procent.

De Duitse president Joachim Gauck heeft zijn handtekening gezet onder de ratificatie die het Europese Stabilisatiemechanimse (ESM) regelt. Daarmee heeft de president ingestemd met de deelname van Duitsland aan het noodfonds, waarmee 500 miljard euro is gemoeid. Duitsland zit nu voor 190 miljard euro in het noodfonds. Eerder deze maand oordeelde het Duitse Federale Constitutionele Hof dat het noodfonds niet in strijd is met de Duitse grondwet. Voorwaarde daarvoor was dat de regering moest beloven dat Duitslands bijdrage aan het noodfonds niet omhoog kan zonder toestemming van het parlement. Dat is inmiddels in een verklaring geregeld. De andere landen hebben eveneens met het Duitse voorbehoud ingestemd.

Het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf LG Electronics heeft een aanklacht ingediend tegen het eveneens Zuid-Koreaanse Samsung. Dat bedrijf zou de patenten van LG Electronics op kleine, milieuvriendelijke OLED-schermen hebben geschonden. LG Electronics wil dat Samsung een schadevergoeding betaalt en stopt de techniek te gebruiken. Samsung gebruikt de OLED-schermen volgens de klacht onder meer bij zijn populaire Galaxy-smartphones en tabletcomputers. LG Electronics maakte niet bekend hoeveel schadevergoeding er wordt gevraagd. LG Electronics en Samsung zijn de twee grootste schermenmakers ter wereld. Samsung is ook al verwikkeld in een patentenoorlog met concurrent Apple, die eveneens zegt dat het Zuid-Koreaanse bedrijf patenten schendt.

Tijdens het derde kwartaal van dit jaar hebben wereldwijd 165 bedrijven een beursnotering gekregen. Het kwartaal voordien werden echter nog 248 beursintroducties opgetekend. Dat is de conclusie van een rapport van consulent Ernst & Young. In totaal werd bij de introducties tijdens het derde kwartaal een bedrag van 24,1 miljard dollar opgehaald. Dat is bijna de helft van de opbrensten van het tweede kwartaal. De grootste beursgang van het derde kwartaal kwam op rekening van luchtvaartmaatschappij Japan Airlines (8,5 miljard dollar). In Tokio werd het meeste kapitaal aangetrokken, gevolgd door Shenzhen in China en Kuala Lumpur in Maleisië. Europa kende drieëntwintig introducties met een totale opbrengst van 372 miljoen euro. Dat is 62 procent minder dan tijdens het tweede kwartaal.

De Europese Commissie heeft de toestemming van de Wereldhandelsorganisatie (WTO) gevraagd om tot 12 miljard dollar per jaar aan tegenmaatregelen te nemen tegen de Verenigde Staten. De Europese Commissie zet de stap omdat de Amerikaanse regering nog steeds niet alle illegale subsidies aan Boeing heeft weggewerkt. De tegenmaatregelen zijn naar eigen zeggen gebaseerd op schattingen van de schade die de Europese Unie leidt als gevolg van de oneerlijke concurrentie van de Amerikaanse industrie. De Amerikaanse regering had in maart zes maanden tijd gekregen om een schema voor de ontmanteling van de subsidies op te stellen. Het ingediende plan ging volgens de Europese Commissie echter niet ver genoeg.

Het vertrouwen van bedrijven en consumenten in de economie van de eurozone is in september verder gedaald. Dat heeft de Europese Commissie bekend gemaakt. De vertrouwensindex liet een score van 85 punten optekenen, tegenover 86,1 punten tijdens de maand augustus. Volgens de Europese Commissie zijn consumenten somberder geworden over de algemene economische omstandigheden, hun financiële situatie en hun spaartegoeden. In het bedrijfsleven werden vooral dienstverleners en detailhandelaren negatiever over de economie. Ook in de industrie in het eurogebied nam het vertrouwen af. In de bouwsector was juist sprake van een stijging van het economisch vertrouwen. In de hele Europese Unie was er een daling van 87 punten naar 86,1 punten.

De Duitse autobouwer Audi ligt goed op koers om zijn verkoopdoelstelling voor het lopende jaar te halen. Dat heeft Rupert Stadler, topman van Audi, tijdens de autoshow van Parijs, gezegd. Audi had eerder bekend gemaakt dit jaar 1,4 miljoen exemplaren te willen verkopen. Volgens Audi steeg de verkoop in de periode van januari tot en met augustus met 12,7 procent. Ook in september werden goede verkoopcijfers opgetekend. Tegen het midden van het decennium hoopt Audi, dochterbedrijf van Volkswagen, zijn wereldwijde verkoop opgedreven te kunnen hebben tot 1,5 miljoen exemplaren per jaar. Stadler gaf nog aan dat de verkoop in West-Europa de volgende twee jaar mogelijk status-quo zou blijven, maar dat zou door de verwachte groei in Oost-Europa een probleem zijn voor de hele Europese markt.

Ken Goldman, de nieuwe financiële topman van het internetbedrijf Yahoo, ontvangt een basissalaris van 600.000 dollar, aangevuld met een bonus van ongeveer 540.000 dollar. Dat blijkt uit documenten die werden ingediend bij de Amerikaanse Securities & Exchange Commission (SEC). Goldman heeft echter ook uitzicht op een prestatiegerelateerd aandelenpakket bij van ongeveer 12 miljoen dollar, dat hij na vier jaar kan verzilveren. Met zijn vorige baan, als financieel directeur bij beveiligingssoftwareconcern Fortinet, incasseerde Goldman een salaris van bijna 328.000 dollar en een maximale bonus van 200.000 dollar. Het losweken van Goldman bij Fortinet levert hem daarnaast nog eens een aandelenpakket Yahoo op, dat op dit moment ongeveer 1,2 miljoen dollar waard is.

De University of California heeft een minnelijke schikking getroffen om eenentwintig studenten elk een schadevergoeding van minstens 30.000 dollar te betalen. De studenten waren in november vorig jaar tijdens een vreedzame betoging van de Occupy-beweging op de campus met traangas bespoten. Er wordt ook 100.000 dollar in een fonds gestort voor het geval er nog meer studenten zich als slachtoffer komen aanmelden. De regeling zal er volgens de universiteit voor zorgen dat de vertrouwensband tussen de studenten en de school stilaan weer hersteld wordt. De universiteit gaf immers zelf het sein om de betoging te stoppen. De manifestanten, die op de campus een tentenkamp hadden opgericht, weigerden echter op te stappen. Daarop had de politie pepperspray gebruikt.

De Europese autofabrikanten zien de toekomst van hun sector somber tegemoet en vrezen dat er in de toekomst nog fabrieken zullen moeten worden opgedoekt. De fabrikanten riepen voor de start van het autosalon in Parijs de overheden op om meer inspanningen te leveren om de sector te ondersteunen. De ondernemingen geven duidelijk aan de komende twee jaar niet te rekenen op een radicale verbetering van de markt. Momenteel kampen de autobouwers met terugvallende verkoopcijfers. Vooral de merken die hun focus in de eerste plaats op de Europese markt leggen, zoals Peugeot-Citroen en Fiat, verkeren in moeilijkheden. Het Amerikaanse General Motors stelde dat er in de Europese autoindustrie, tegen de huidige prijzen, de komende jaren geen winsten opgetekend zullen worden.

Een vliegtuig van budgetmaatschappij Ryanair is na zijn vertrek op de luchthaven Frankfurt-Hahn met bestemming Estland wegens technische problemen noodgedwongen moeten terugkeren. Dat heeft de Duitse krant Pforzheimer Zeitung gemeld. Mecaniciens zouden eerst geprobeerd hebben het euvel op te lossen terwijl de passagiers in het toestel, dat met open deuren geparkeerd stond, moesten blijven zitten. Dat mislukte, zodat een vervangend toestel later op de avond werd ingezet om de passagiers naar Estland te vervoeren. De afgelopen weken kwam Ryanair diverse keren negatief in het nieuws. De Ierse luchtvaartmaatschappij wordt onder meer verweten te besparen op de brandstofkosten. Zo moesten in juli drie toestellen een noodlanding maken op het vliegveld van Valencia.

Het Canadese bedrijf Research In Motion (RIM), producent van de Blackberry, heeft tijdens het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar een nettoverlies geleden van 235 miljoen dollar. Tijdens dezelfde periode vorig jaar werd nog een winst geboekt van 329 miljoen dollar. Ook tijdens het eerste kwartaal van het huidige boekjaar werd al een verlies opgetekend. Het bedrijf benadrukte wel een budget van 2,3 miljard dollar beschikbaar te hebben voor een nieuwe lijn smartphones. Dat moet het Canadese concern opnieuw positieve resultaten opleveren. Research In Motion heeft de voorbije periode steeds meer geconfronteerd met de concurrentie van onder meer Apple. Het Canadese bedrijf verkocht tijdens het voorbije kwartaal 7,4 miljoen smartphones en 130.000 tablets.

De Verenigde Staten willen beginnen met het opheffen van de economische sancties tegen Myanmar. Dat heeft de Amerikaanse minister van buitenlandse zaken Hillary Clinton tegenover Thein Sein, de president van Myanmar, gezegd. Met het opheffen van de sancties willen de Verenigde Staten volgens Clinton de voortdurende hervormingen in Myanmar erkennen. De Europese Unie schortte de sancties, een verbod op wapenleveringen uitgezonderd, in april al voor een jaar op. Alleen wapenhandel met Myanmar blijft verboden. Sein zal binnenkort aan de Verenigde Naties duidelijk maken hoe de hervormingen in zijn land verder zullen worden gezet. Oppositieleidster Aung San Suu Kyi riep de Verenigde Staten eerder al op de sancties op te heffen. Myanmar werd tientallen jaren lang geleid door een militaire junta.

Meer Nieuws

15:37 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Voicemail verliest verder aan populariteit

Voicemail moet steeds meer terrein prijsgeven op tekstberichten. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bedrijf Vonage, aanbieder van internettelefonie, in opdracht van de Amerikaanse krant USA Today. De onderzoekers stellen dat het aantal boodschappen op voicemail tijdens de maand juli van dit jaar 8 procent lager lag dan tijdens dezelfde maand vorig jaar.

Lees Verder

15:35 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: voicemail |  Facebook |

Online consumenten maken volop gebruik van chat-diensten

Meer dan de helft van alle shoppers maken in de aanloop naar een aankoop gebruik van chat-diensten. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Boldchat. De onderzoekers merken op dat 65,5 procent van de Amerikaanse online shoppers dit jaar gebruik gemaakt hebben van chat-programma’s, tegenover 50,4 procent drie jaar geleden. In Groot-Brittannië is er sprake van een stijging van 41 procent naar 53 procent.

Lees Verder

15:30 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: chat |  Facebook |

Impact sociale mediamarketing moeilijk te meten

Volgens meer dan 70 procent van de bedrijven is de impact van sociale mediamarketing bijzonder moeilijk te meten. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Econsultancy en het technologiebedrijf Adobe. Nochtans geeft ongeveer 75 procent aan dat het opmeten van die impact bijzonder belangrijk is.

Lees Verder

15:25 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: sociale media, marketing |  Facebook |

Vier op tien mobiele clicks zonder waarde

Ongeveer 40 procent van alle mobiele clicks hebben voor marketeers geen enkele waarde. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent TradeMob. Er wordt immers opgemerkt dat 22 procent van alle mobiele clicks onbedoeld waren, terwijl nog eens 18 procent frauduleus wordt gegenereerd.

Lees Verder

15:20 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: mobile |  Facebook |

Consument investeert in tijd om te kunnen besparen

Consumenten zijn bereid om meer tijd te investeren indien daardoor besparingen kunnen worden gerealiseerd. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Valassis. Daarbij wordt opgemerkt dat inmiddels 61 procent coupons en andere voordelen opzoekt vooraleer te gaan winkelen. Dat betekent een stijging met 10 procent tegenover vorig jaar.

Lees Verder

15:15 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: marketing |  Facebook |

Applicaties vragen teveel persoonlijke informatie

Vele consumenten stellen zich terughoudend op tegenover het gebruik van applicaties omdat er teveel persoonlijke informatie wordt gevraagd. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Pew Research Center. De onderzoekers stellen dat 54 procent van de Amerikaanse applicatie-gebruikers een programma heeft laten vallen omdat het teveel persoonlijke informatie opvroeg.

Lees Verder

15:08 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: applicatie, technologie |  Facebook |

Bedrijven willen meer activiteiten naar cloud verschuiven

Steeds meer bedrijven overwegen hun activiteiten rond cloud computing de volgende jaren verder op te drijven. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Qumu. Er wordt aan toegevoegd dat grote ondernemingen sneller overwegen om naar cloud-diensten over te stappen dan kleine bedrijven.

Lees Verder

15:01 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: technologie, cloud |  Facebook |

27-09-12

Nieuwsoverzicht

Door de economische crisis die diverse landen van de eurozone in een nieuwe recessie deed belanden, is de autoverkoop in Europa tijdens de eerste acht maanden van het jaar met gemiddeld 7,1 procent gedaald, maar een aantal constructeurs blijkt beter bestand te zijn tegen een crisis dan de concurrentie. Dat blijkt uit cijfers van de Financial Times. Het Koreaanse Kia liet zelfs een stijging met 23,1 procent optekenen tegenover dezelfde periode vorig jaar, gevolgd door zustermerk Hyundai met een groei van 10,1 procent. Kia en Hyundai zijn echter de enige merken met positieve Europese cijfers. Volkswagen en zijn zustermerken Audi, Skoda en Seat, konden verkoopdaling beperkt houden tot 0,1 procent. Daimler en BMW verkochten in Europa respectievelijk 2,7 procent en 3,1 procent minder. Opel, Ford, Peugeot-Citroën, Renault en Fiat incasseerden dalingen tussen 12 procent en 17 procent.

Het Duitse postorderbedrijf Neckermann, dat 2.500 mensen tewerkstelt, heeft aangekondigd het faillissement aan te vragen. De contracten van de werknemers worden ontbonden. Na maandenlange gesprekken met potentiële investeerders, kon er volgens het bedrijf geen overnemer worden gevonden. Volgens Neckermann heeft een groot gedeelte van het personeel al ander werk. De onderneming had in juli uitstel van betaling aangevraagd, omdat het bedrijf het niet eens kon worden met Duitse vakbonden over de ontslagvergoeding voor de 1.380 werknemers die hun baan dreigen kwijt te raken door de geplande reorganisatie. Voor dochteronderneming Happy Size kon wel een oplossing worden gevonden. Die activiteiten zullen worden overgenomen door het bedrijf Klingel. Daardoor konden tachtig banen worden gered. Ook de zelfstandige Benelux-activiteiten blijven verder bestaan.

De Japanse autoconstructeurs Toyota en Nissan hebben beslist om de productie in China terug te schroeven. De beslissing is het gevolg van het anti-Japanse sentiment in China door de ruzie tussen de twee regeringen over de Senkaku-eilanden. De twee Japanse constructeurs zullen fabrieken vroeger dan gepland sluiten in de aanloop naar de eerder geplande werkonderbreking van acht dagen voor de nationale feestdag en het Herfstfestival. Toyota en Nissan kampen nu al met een teruglopende verkoop. De beslissing komt dus erg ongelegen voor de twee autoconcerns. De verhoudingen tussen beide landen kwamen onder zware druk nadat de Japanse regering drie onbewoonde eilandjes kocht die door China worden geclaimd. De twee concerns zouden de verkoop in China tijdens de maand september al met 20.000 exemplaren hebben zien dalen.

De Spaanse bank Santander heeft ruim 4 miljard dollar opgehaald met de beursgang van haar Mexicaanse dochter. Na het sociale netwerk Facebook is Santander Mexico daarmee de grootste beursgang van het jaar. Bovendien heeft geen enkel Mexicaans bedrijf bij een beursgang een dergelijk hoog bedrag opgehaald. Santander verkocht een kwart van de aandelen van zijn dochter aan Mexicaanse en internationale investeerders. De beurswaarde van Santander Mexico komt daardoor uit op 16,5 miljard dollar. Ongeveer 20 procent van de aandelen werd verkocht in Mexico, de rest in de Verenigde Staten. Met de opbrengst wil Santander zijn kapitaalpositie versterken om te voldoen aan de strengere kapitaaleisen. Eerder bracht Santander al zijn Braziliaanse en Chileense dochters naar de beurs. De Argentijnse en de Britse divisies volgen binnenkort.

De modegroep Esprit heeft tijdens het voorbije boekjaar een winst gerealiseerd van 873 miljoen Hongkong dollar. Dat komt overeen met een bedrag van 86,6 miljoen euro. Dat is elf keer meer dan het jaar voordien, toen de groep echter een uitzonderlijk zwakke periode doormaakte. De winst werd wel geflatteerd door de eenmalige opbrengst van de verkoop van een reeks winkels, maar had te lijden onder een gevoelige verhoging van het marketingbudget van 984 miljoen Hongkong dollar tot 1,6 miljard Hongkong dollar. Door de crisis in Europa, waar Esprit 79 procent van zijn kleding verkoopt, verminderde de omzet van de winkelketen met 11 procent tot 30,2 miljard Hongkong dollar. Esprit is bezig met een ingrijpende herstructurering nadat het bedrijf in het vorige boekjaar een winstdaling met 98 procent incasseerde. De beurswaarde van Esprit verminderde daardoor met 75 procent.

Een Italiaanse rechter heeft het saneringsplan verworpen voor Ilva, de grootste staalfabriek van Europa. Daardoor vergroot de kans op een sluiting van de Zuid-Italiaanse fabriek, wat een ramp zou betekenen voor de 13.000 werknemers. Eerder deze maand stelde de staalfabrikant voor 400 miljoen euro te investeren om de zware milieuvervuiling te saneren. Ondertussen zou de fabriek wel op minimumbezetting blijven draaien. De rechter verwierp echter het plan. Volgens de rechtbank komen de gezondheid en het recht op een waardige job die geen bedreiging vormt voor de volksgezondheid teveel in het gedrang. De kans op een sluiting wordt groter. Volgens de eigenaar maakt het stilleggen van alle activiteiten een heropstart onmogelijk. Een dergelijke ingreep zou onrendabel zijn. De Italiaanse overheid zoekt nu een compromis. Van vakbondskant werd al een stakingsaanzegging ingediend.

Massale protestacties in Griekenland hebben zware druk gezet op de wankele regeringscoalitie. Die heeft alle moeite met de opgelegde bezuinigingen. De staking heeft het land grotendeels platgelegd. De stakers protesteerden tegen bezuinigingen van 11,5 miljard euro die zijn opgelegd door de trojka van de Europese Unie, de Europese Centrale Bank en het Internationaal Monetair Fonds. De staking was georganiseerd door de grootste twee vakbonden, die samen ongeveer de helft van de Griekse werknemers vertegenwoordigen. Overheidskantoren, scholen en musea waren gesloten en het openbaar vervoer lag voor een belangrijk deel stil. De ziekenhuizen werkten met een minimumbezetting. Costas Tsikrikas, de leider van de ambtenarenvakbond Adedy, stelde dat de maatregelen de crisis nog verergeren en stelde dat de actievoerder vastbesloten te zijn om tot het einde door te vechten.

Europa opent een onderzoek naar de invoer van Chinese fietsen. De Europese Commissie verdenkt de fietsenbouwers ervan de importheffingen te omzeilen door de tweewielers via andere landen naar hier te verschepen. Volgens de Europese Commissie zijn er voldoende voorlopige bewijzen dat China zijn fietsen invoert via Tunesië, Sri Lanka, Maleisië of Indonesië. Op die manier ontsnapt Peking aan de importheffingen die nog tot eind volgend jaar van kracht zijn. Om dumping tegen te gaan, geldt op dit ogenblik een importheffing van 48,5 procent voor Chinese fietsen. Het onderzoek is een reactie op een klacht van de European Bicycle Manufacturers Association (EBMA). Die beroepsfederatie vertegenwoordigt ruim een kwart van de sector in Europa. Eerder al opende de Europese Commissie ook al een onderzoek naar de dumping van Chinese zonnepanelen.

Kareem Serageldin, het voormalig hoofd van de afdeling herverpakte kredieten van de Zwitserse bank Crédit Suisse, is in Londen gearresteerd in verband met een handelsschandaal dat dateert van vijf jaar geleden. De herverpakte kredieten lagen mee aan de basis van de wereldwijde bankencrisis van vijf jaar geleden. Handelaren van Crédit Suisse werden betrapt bij het verdoezelen van hun verliezen op producten met hypotheken als onderpand. Serageldin riskeert uitgeleverd te worden aan de Verenigde Staten. In totaal gaat het volgens de Amerikaanse aanklagers om een bedrag van 540 miljoen dollar aan verliezen die zijn verdoezeld. Eerder dit jaar bekenden twee andere handelaren, die onder Serageldin werkten, schuld. Volgens Crédit Suisse werden de drie betrokkenen vier jaar geleden al ontslagen. Een vierde betrokkene wordt niet strafrechterlijk vervolgd.

Concurrerende autofabrikanten in Europa zullen het voorbeeld van PSA Peugeot-Citroën moeten volgen in het sluiten van fabrieken. Dat heeft Philippe Varin, topman van Peugeot, gezegd in een interview met de Franse krant Les Echos. Varin benadrukte dat de Europese markt teveel capaciteit heeft en daarin zal volgens hem ook geen verandering komen. Het is voor Varin dan ook duidelijk dat een aantal fabrieken moeten sluiten. Volgens hem lijden een aantal constructeurs verliezen op elke auto die ze verkopen. Varin noemt de huidige situatie dan ook onhoudbaar. Peugeot kondigde onlangs aan 8.000 banen te schrappen en zijn fabriek in Aulnay te sluiten. De Franse autofabrikant verwacht dat de Franse markt dit jaar met 12 procent zal inkrimpen. Varin zegt dat zijn bedrijf in de eerste zes maanden van dit jaar per verkochte auto ongeveer 350 euro operationeel verlies leed.

Tijdens de maand augustus werden in Frankrijk 3,01 miljoen werklozen geteld. Daarmee is het aantal werklozen in Frankrijk voor het eerst in dertien jaar boven de 3 miljoen eenheden uitgekomen. Dat heeft het Franse ministerie van arbeid bekend gemaakt. Tegenover de maand juli werd er een stijging met 0,8 procent geregistreerd. Tijdens het tweede kwartaal lag het werkloosheidspercentage in Frankrijk op 9,7 procent. Eerder deze maand zei de Franse minister van arbeid Michel Sapin al dat het symbolische aantal van 3 miljoen overschreden was. President François Hollande beloofde deze maand dat hij de stijgende trend in de werkloosheid binnen een jaar tijd zal keren. De Franse werkloosheid kent nu al voor de zestiende maand op rij een stijging. De situatie is volgens Sapin te wijten aan het beleid van de vorige Franse regering.

Er lijkt opnieuw discussie te ontstaan over het Europese Stabilisatiemechanisme (ESM). Duitsland, Nederland en Finland willen dat het fonds enkel kan aangewend worden voor banken die in de toekomst in de problemen belanden en niet voor activa uit het verleden. Die moeten volgens hen onder de verantwoordelijkheid van de lidstaten blijven. Dat blijkt uit een gezamenlijke verklaring die de drie landen uitstuurden na overleg in de Finse hoofdstad Helsinki. Het noodfonds is één van de steunpilaren in de aanpak van de Europese schuldencrisis. Om te vermijden dat banken in nood steeds bij hun regeringen moeten aankloppen, zou het nieuwe fonds banken in nood rechtstreeks kunnen herkapitaliseren. Dat is in juni afgesproken op een Europese top. Voorwaarde is wel dat de Europese Centrale Bank (ECB) meer toezicht krijgt op de banken in de eurozone.

In Spanje hebben opnieuw duizenden mensen betoogd tegen de besparingspolitiek van de regering. In Bilbao raakte een demonstrant gewond toen de politie rubberen kogels afvuurde op een stakingspost, die de toegang tot een warenhuis probeerde te beletten. De demonstranten droegen spandoeken met opschriften tegen de besparingen en eisen voor werk en sociale rechten. Volgens de Baskische vakbonden nam 56 procent uit de industriële sector deel aan de staking. De actie brak uit na de betoging in Madrid. Ongeveer 6.000 demonstranten raakten er slaags met de oproerpolitie. Terwijl de linkse oppositie het politieoptreden buitensporig noemde, noemde minister van binnenlandse zaken Jorge Fernandez Diaz de ingrepen noodzakelijk, gezien de agressie van de betogers en hun plannen om het parlement te omsingelen.

De microblogsite Twitter denkt nog niet aan een beursgang. Dick Costolo, topman van Twitter, beklemtoonde in een Amerikaans televisie-interview dat het bedrijf zijn onafhankelijkheid wil behouden. Hij sloot echter niet uit dat Twitter in de toekomst ooit een beursgang zou ondernemen, maar daarover zal volgens hem een beslissing worden genomen wanneer het bedrijf daarvoor de tijd rijp acht. Volgens Costolo is er op dit ogenblik echter geen enkele druk om aan een beursgang te werken. De voorbije maanden trokken verschillende internetbedrijven naar de beurs, maar het verhaal van Facebook leert dat succes niet gegarandeerd is. Sinds de beursintroductie in mei verloor dat aandeel al bijna de helft van zijn waarde. Ook een overname van Twitter sloot Costolo formeel uit. Het bedrijf moet volgens hem onafhankelijk blijven.

De Spaanse tienjaarrente heeft opnieuw de kritische grens van 6 procent overschreden. Dat gebeurde nadat de Spaanse centrale bank had laten weten dat de Spaanse economie in het derde kwartaal opnieuw sterk is gekrompen. Premier Mariano Rajoy zegt dat het land om hulp zal vragen als de rente zeer hoog blijft gedurende een zeer lange periode. De druk op Spanje om internationale steun aan te vragen, neemt toe. De langetermijnrente van het land opnieuw boven de kritische grens van zes procent, tot 6,04 procent. De voorbije weken kende de Spaanse rente nog een gevoelige daling, nadat de Europese Centrale Bank had bekendgemaakt dat ze bereid is staatspapier van noodlijdende landen op te kopen. Eind juli bereikte de Spaanse rente een record van 7,6 procent. De Spaanse regering werkt aan een nieuwe begroting, die gepaard zal gaan met een nieuwe reeks besparingsmaatregelen.

Meer Nieuws

15:48 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Uiteenlopende transfertrends in Europees voetbal

Tijdens het voorbije transferseizoen in het Europese voetbal werd een toenemende activiteit opgetekend in Engeland, Frankrijk en Duitsland, maar in Italië en Spanje werd een duidelijke achteruitgang geregistreerd. Dat blijkt uit een analyse van consulent Deloitte. In de Engelse Premier League werd een totaalbedrag van 490 miljoen pond besteed aan transfers, tegenover 485 miljoen pond tijdens dezelfde periode vorig jaar. Het record van 500 miljoen pond van vier jaar geleden bleef echter overeind.

Lees Verder

15:47 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: voetbal, transfer |  Facebook |

Websites retailers belangrijkste informatiebron over producten

Websites van retailers blijven de belangrijkste bron voor het verzamelen van informatie over producten. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Compete. Er wordt daarbij opgemerkt dat websites van retailers voor het verzamelen van informatie bij de consument populairder zijn dan zoekmachines, online reclame, online besprekingen, emails en een brede waaier van andere kanalen.

Lees Verder

15:40 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: retail, internet |  Facebook |

Computer nog altijd populairst voor aankoop

De consument heeft mobiele platformen heel snel geadopteerd voor shopping-activeiten op het internet, maar wanneer de uiteindelijke aankoop moet worden verricht, wordt vaak toch nog altijd naar de personal computer overgeschakeld. Dat is de conclusie van een onderzoek van het softwarebedrijf Kenshoo en uitgever Figaro Digital bij Britse consumenten. De onderzoekers stelden vast dat meer dan 90 procent van de consumenten aangaf een voorkeur te hebben om aankopen te doen met een personal computer, tegenover slechts 3 procent voorkeur voor een smartphone en 2 procent voor een tablet.

Lees Verder

15:35 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: computer, smartphone, tablet |  Facebook |

Tijger past zich aan voor coëxistentie met de mens

Tijgers proberen zich aan te passen om met de mensheid te kunnen samenleven. Dat is de conclusie van een onderzoek van biologen in Chitwan National Park in Nepal, waar ongeveer honderdtwintig tijgers leven. Langs de rand van het natuurreservaat zijn verscheidene dorpen gevestigd, maar de bevolking trekt geregeld het gebied binnen om onder meer hout te verzamelen. Uit beeldopnames blijkt dat de tijgers en de dorpelingen exact dezelfde paden volgen, maar die trajecten wel op andere tijdstippen van de dag neemt. Normaal zijn tijgers constant actief, maar in Nepal hebben de dieren zich tot een nachtsoort ontwikkeld. De bevolking heeft immers de gewoonte om tijdens de nacht de bossen te mijden.

Lees Verder

15:28 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: tijger, natuur, nepal |  Facebook |

Patenten verworden tot louter concurrentiële wapens

Technologiebedrijven die voor patenten of andere disputen naar de rechtbank trekken, verliezen kostbare tijd die beter aan innovatie zou kunnen worden besteed. Dat heeft David Levine, professor economie aan de Washington University, in een opiniestuk in een aantal Amerikaanse kranten geschreven. Levine noemt het bovendien onbegrijpelijk dat bedrijven oorlog wensen te voeren rond mobiele patenten voor patenten die al decennia geleden op computers werden geïntroduceerd. Wanneer patenten correct worden gebruikt, vormen ze volgens Levine een aanmoediging en beloning voor innovatie, maar in praktijk zijn deze rechten herleid tot concurrentiële wapens.

Lees Verder

15:20 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: patenten |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende