30-09-12

Nieuwsoverzicht

Bonussen voor de top van Deutsche Bank moeten voortaan beperkt blijven tot een enkelcijferig miljoenenbedrag. Dat heeft Paul Achleitner, president-commissaris van Deutsche Bank, gezegd in een interview met de zakenkrant Handelsblatt. Dat de bestuurders voortaan een maximale bonus van 9 miljoen euro tegemoet kunnen zien is onderdeel van een herziening van de beloningsstructuur bij de grootste bank van Duitsland. Het concern wil de kosten tegen het midden van het decennium structureel met 4,5 miljard euro verlagen. Commissaris Werner Wennnig zei eerder deze maand al dat er een limiet moet komen voor de topsalarissen en dat geen bankier dubbelcijferige miljoenenbedragen zou moeten verdienen.

Energieconcerns moeten niet naar olie boren in het poolgebied omdat de risico's voor het milieu te groot zijn. Dat heeft Christophe de Margerie, bestuursvoorzitter van het Franse oliebedrijf Total, gezegd in een interview met de Britse zakenkrant Financial Times. Volgens de krant is het voor het eerst dat één van de grote olieconcerns zich negatief uitlaat over oliewinning in het poolgebied. De Margerie is echter niet principieel tegen boren in ijzige gebieden. Total heeft zelf een aantal gasprojecten in extreem koude gebieden, waaronder het Shtokman-veld in de Russische Barentszzee. Volgens de topman is een gaslek echter makkelijker onder controle te brengen dan een olielek.

Het Deense bierconcern Carlsberg heeft een joint-venture gesloten met de Thaise brouwer Singha om zijn bieren op de Aziatische markt te verdelen. Roy Bagattini, topman van de Aziatische divisie van Carlsberg, merkt op dat de Thaise biermarkt geweldige kansen biedt voor het Deense concern. Anderzijds kan Singha door de overeenkomst zijn bieren voortaan ook buiten Thailand op de markt brengen. Singha heeft met Leo Beer het beste verkochte biermerk in Thailand in handen. Carlsberg probeerde eerder al een positie te verwerven op de Thaise markt, maar een samenwerking de lokale Aziatische brouwer Chang eindigde zeven jaar geleden in juridische problemen.

Testosteron heeft de naam verantwoordelijk te zijn voor dominant of agressief gedrag, maar blijkt ook het tegenovergestelde te kunnen bewerkstelligen. Een onderzoek aan de Universiteit van Utrecht bracht aan het licht dat het toedienen van testosteron aan vrouwen leidt tot een grotere bereidheid om samen te werken. Een verklaring voor het fenomeen is volgens de onderzoekers moeilijk te geven. Er wordt wel opgemerkt dat die samenwerking door de betrokkene mogelijk gezien wordt als de beste optie om invloed uit te oefenen op de sociale omgeving. Op die manier blijft het streefdoel van het hormoon om een dominant positie, zij het in een sociale context, te verwerven.

Werknemers uit de overheidssector vinden hun werk het meest zinvol in vergelijking met medewerkers uit andere sectoren. Dit blijkt uit een Nederlands marktonderzoek van het bureau Effectory. De overheid haalt daarbij een score van 81 procent. Op de eerste plaats eindigt de zorgsector met een score van 83 procent, gevolgd door het onderwijs met 81 procent en de gemeentebesturen met 80 procent. In de privésector wordt een gemiddelde score van 76 procent opgetekend. Overheidsmedewerkers blijken ook het meeste plezier in hun werk te hebben. Daar staat de onderwijssector met een score van 79 procent op de eerste plaats, gevolgd door de gemeentebesturen met 78 procent en de zorgsector met 77 procent. Het bedrijfsleven haalt een gemiddelde score van 74 procent.

De Griekse oppositieleider Alexis Tsipras heeft de Europese Unie opgeroepen om een conferentie te houden over staatsschuld, naar het voorbeeld van de internationale meeting die West-Duitsland bijna zestig jaar geleden een schuldverlichting opleverde. De Griekse economie moet volgens Tsipras ademruimte krijgen in plaats van verstikt te worden met 13,5 miljard euro aan nieuwe saneringen. Het is volgens Tsipras tijd dat de ultieme oplossing voor het schuldenprobleem wordt gevonden en de piste wordt gevolgd die destijds ook voor West-Duitsland werd gekozen. Na twee internationale reddingsplannen is de evolutie van de Griekse staatsschuld volgens hem immers nog steeds niet op een duurzaam pad gekomen.

Als de Amerikaanse overheid de uitstoot van koolstofdioxide zou belasten met 20 dollar per ton, kan ze meteen het begrotingstekort van de volgende tien jaar met de helft terugdringen. Dat blijkt uit een rapport van de Congressional Research Service (CRS), het onderzoeksbureau van het Amerikaanse Congres. Volgens het rapport zou een dergelijke taks dit jaar al 88 miljard dollar opbrengen en kan dat bedrag over een periode van tien jaar stijgen tot 154 miljard dollar. De opbrengst kan het geschatte Amerikaanse begrotingstekort over tien jaar van 2.300 miljard dollar tot 1.100 miljard dollar terugbrengen. Het rapport voorziet wel hevig politiek debat over de hoge druk op de energiefactuur van de gezinnen.

Een staking en protestmars van circa 30.000 leden van de grootste twee Italiaanse vakbonden heeft belangrijke toeristische trekpleisters in de Italiaanse hoofdstad lamgelegd. Bezoekers van het Colosseum en het Forum Romanum stonden voor een dichte deur omdat personeelsleden meeliepen in de mars. Het verkeer in de ochtendspits raakte ernstig ontregeld, maar geweld deed zich niet voor. Professoren, gemeenteambtenaren, vuilnismannen en werknemers in de gezondheidszorg liepen eveneens mee in de protestmars. De demonstratie in Rome was gericht tegen het beleid van de Italiaanse regering, die drastische bezuinigingen heeft aangekondigd om het begrotingstekort terug te dringen.

De uitgaven aan cloud-systemen onder retailers zal de volgende drie jaar een groei doormaken. Een derde van de retailers in West-Europa spreekt de verwachting uit de volgende jaren zijn uitgaven aan cloud computing met 25 procent te zullen verhogen. Dat is gebleken uit een onderzoek van consulent International Data Corporation (IDC). Hoewel er tot nu toe niet veel gedaan is in dit segment, zal de adoptie van de cloud volgens het rapport over een periode van twee jaar met 300 procent groeien. Bijna 61 procent van de West-Europese retailers is van plan nog dit jaar in de cloud te gaan investeren. Het budget ligt echter onder de 5 procent van de totale bestedingen aan informatica.

Botox helpt niet alleen tegen rimpels, maar mogelijk ook tegen depressies. Dat hebben onderzoekers van de Medizinische Hochschule Hannover gezegd na een experiment met depressie-patiënten. Opgemerkt wordt dat proefpersonen die een botox-behandeling ondergingen, al na twee weken zich gevoelig positiever opstelden dan collega's die een surrogaat toegediend hadden gekregen. Na zes weken waren de ernstigste symptomen in de botox-populatie zelfs gehalveerd. Bij de andere groep waren amper verbeteringen te zien. Volgens de artsen is de behandeling efficiënt en heeft hij relatief weinig bijwerkingen. Eén injectie met botox zou volgens de onderzoekers meerdere maanden effect hebben. Er wordt wel opgemerkt dat het juiste verband nog moet worden vastgesteld.

Ook Renault loopt het risico te verdwijnen, op zijn minst in zijn huidige vorm. Dat heeft Carlos Ghosn, chief executive van de Franse autobouwer, in een radio-interview gezegd. Daarin riep hij de overheid opnieuw op om de economische ondersteuning van de Franse fabrieken te verbeteren. Ghosn stelde daarbij geen enkel bedrijf te kennen dat kan overleven vanuit een niet-competitieve basis. Voor Renault is Frankrijk die basis, maar eerder had al Ghosn gezegd dat een verbeterde competitiviteit in Frankrijk essentieel is voor het overleven van het concern. Als voorbeeld haalde hij de flexibiliteitsmaatregelen aan die Renault zelf al heeft genomen. Ghosn benadrukte dat de Franse regering een actieplan moet uitwerken.

E-commerce federaties uit Nederland, België, Denemarken, Frankrijk, Italië, Noorwegen en Zweden en de grootste online retailers in Europa hebben de Ecommerce Europe Association opgericht. Die organisatie moet optreden als belangenbehartiger voor Europese e-commerce spelers. De Ecommerce Europe Association heeft als doel om online handel voeren in Europa te vergemakkelijken. De groei die de online verkoop dit jaar laat optekenen, maakt volgens de organisatie duidelijk dat e-commerce in Europa nog lang niet aan de top zit. De organisatie wil zich onder meer inzetten voor één Europese online markt die toegang biedt tot alle Europese commerciële websites.

Waar pure internetverkopers de online retailmarkt tot enkele jaren geleden onderling konden verdelen, pakken fysieke winkeliers nu een steeds groter deel van de taart. Omdat die markt niet veel groter zal worden, kan de online sector alleen maar beslissen om zelf fysieke winkels te openen. Dat heeft Jean-Emile Rosenblum, topman van het Franse e-commercebedrijf Pixmania, op de Global E-commerce Summit in Barcelona, gezegd. Rosenblum legde uit dat op dit moment maximaal 15 procent van de retailaankopen online wordt gedaan. Hij verwacht dat fysieke winkels bij vier op de vijf aankopen ook in de toekomst een rol zullen blijven spelen. Het online aandeel zal volgens hem niet groter worden dan 20 procent.

Managers moeten niet alleen aandacht besteden aan de traditionele harde kanten van de organisatie, maar ook aan de zachte elementen om tot optimale resultaten te komen. Dat stelt Pauline Voortman, onderzoekers bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. De onderzoekster benadrukt dat vertrouwen onontbeerlijk is in organisaties. Voortman voegt er aan toe dat werknemers die vertrouwen ervaren, aangezet worden om hun kennis te delen, hun creativiteit te tonen en kwalitatief en kwantitatief beter werk te leveren. Op dit ogenblik wordt volgens Voortman van de werknemers creativiteit en kennisdeling gevraagd, zonder dan hun leidinggevenden daarvoor een geschikte omgeving hebben gecreëerd.

Managers die leiding geven bij bedrijven die het nieuwe werken hebben ingevoerd, hebben het vaak moeilijk om zich aan die realiteit aan te passen. Dat is de conclusie van een onderzoek van de Algemene Werkgevers Vereniging Nederland (AWVN) bij managers. Opgemerkt wordt dat managers gewend zijn aan een sturende manier van leidinggeven en structuur in het werkoverleg. Maar met het nieuwe werken hebben werknemers veel meer vrijheid, waardoor een informeler en minder controlerend contact wordt vereist. Bovendien komen emial, telefoon of chatbox vaak in de plaats van het rechtstreeks contact. Toch zijn managers in het algemeen tevreden over het systeem, gewag makend van een grotere klantgerichtheid en een betere kennisoverdracht.

Meer Nieuws

12:13 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Immigranten moeten de taal van hun gastland leren

Immigranten moeten de taal van hun gastland leren. Dat heeft Androulla Vassiliou, Europees Commissaris voor opvoeding en cultuur, gezegd. Vassiliou merkt op dat meertaligheid in al zijn vormen moet worden gepromoot, maar het is volgens haar ook van cruciaal belang dat migranten de taal van hun gastland beheersen. Indien een gemeenschap geïntegreerd wil kunnen worden in een gastland, moet volgens de Europese Commissaris ook de lokale officiële taal worden geleerd. De Europees Commissaris verwees daarbij expliciet naar België, waar een aantal kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen enkel in het Turks de kiezer benaderden.

Het Centre Démocrate Humaniste (CDH), de partij van de betrokken kandidaten, stelde echter dat het gebruik van een andere taal alleen is toegelaten als een bijkomende vertaling vanuit de officiële landstalen. Nog andere kandidaten voerden reclamecampagnes in het Pools. “Immigranten moeten de taalverplichtingen van hun gastland respecteren,” merkte ook Europees Commissaris Vassiliou op tegenover het online magazine Euractiv op. “Het is voor deze bevolkingsgroep bovendien bijzonder belangrijk om de officiële talen van het land te leren.”

Androulla Vassiliou gaf verder toe dat Engels in de praktijk de dominante buitenlandse taal in Europa is en dat de jongeren in de meeste landen kiezen om het Engels te leren. “Maar dat is niet voldoende,” stipte de Europees Commissaris aan. “Engels is weliswaar de belangrijkste gebruikstaal, maar het beheersen en spreken van andere buitenlandse talen creëert bijzonder grote voordelen. Het biedt onder meer uitgelezen gelegenheden om elkaar beter te leren kennen.” Vassiliou merkte ook op dat vele ambtenaren van de Europese instellingen in Brussel evenmin één van de Belgische landstalen spreken.

Lees Verder

12:07 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: immigrant, taal |  Facebook |

Europese televisiemarkt beleeft een scharniermoment

Het televisiegedrag van de Europese consument kent een grondige verschuiving. Steeds meer consumenten kopen technologie van de volgende generatie en willen overstappen op een multiscreen-benadering. Dat is de conclusie van een rapport van consulent Eurodata. Er wordt opgemerkt dat de totale Europese televisie-consumptie tijdens de eerste acht maanden van het jaar is gestegen, onder meer dankzij populaire sporteventementen zoals de Olympische Spelen en het Europees voetbalkampioenschap in Polen Oekraïne.

De grootste toename werd opgetekend in Frankrijk, waar de dagelijkse televisieconsumptie tijdens de eerste acht maanden van het jaar met acht minuten toenam tot drie uur en vijftig minuten. Op de tweede plaats volgt Spanje met een toename met zeven minuten tot vier uur en twee minuten. “Dit jaar werd vooraf aangekondigd als een recordperiode voor de wereldwijde televisie-consumptie, maar in realiteit lijkt het vooral een tijdperk van verandering te worden, gekenmerkt door een revolutie in het kijkgedrag van de consument,” voert Jacques Braun, president van Eurodata, aan.

De televisieconsumptie wordt door Eurodata gestimuleerd door het toenemend gebruik van mobiele apparaten en geconnecteerde televisietoestellen. Er wordt daarbij opgemerkt dat de verkoop van intelligente televisie-apparaten in Duitsland op één jaar tijd met 74 procent is gestegen, terwijl het bezit van tablets in Groot-Brittannië tegelijkertijd met 150 procent is toegenomen. In Frankrijk maakt inmiddels 51 procent van de Franse digitale populatie gewag van multiscreen-consumptie. Eurodata merkt dan ook op dat interactiviteit, beleving en engagement de kern van de moderne televisie-strategie moeten vormen.

Lees Verder

11:47 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: televisie |  Facebook |

Europese luchtvaart moet met nieuwe markten praten

De Europese luchtvaartsector moet zich meer richten op de snelgroeiende markten van Azië, het Midden-Oosten en Rusland. Dat heeft Siim Kallas, Europees Commissaris voor transport, gezegd. De Europese luchtvaartmaatschappijen dreigen dit jaar een gezamenlijk verlies van meer dan 800 miljoen euro te lijden, te wijten aan de economische moeilijkheden, de zware prijsconcurrentie en de stijgende brandstofprijzen. Daarentegen zal Asia-Pacific alleen al de volgende twintig jaar de helft van de wereldwijde groei in de luchtvaart voor zijn rekening nemen.

“De Europese luchtvaart is zwaar getroffen door de recessie, maar bovendien kent de wereldwijde sector een snelle veranderingen,” benadrukte Siim Kallas. De International Air Transport Association (IATA) voorspelt dat de luchtvaartmaatschappij in grote markten - met inbegrip van Azië en Noord-Amerika - dit jaar winst zullen maken, ondanks de stijgende brandstofprijzen. In Asia-Pacific wordt een winst van 2 miljard dollar in het vooruitzicht gesteld. Voor de Europese maatschappijen wordt er door de organisatie daarentegen een verlies voorspeld.

Kallas ontkende ook dat het huidige dispuut met China, India en de Verenigde Staten over de Europese emissierechten op lange termijn een bedreiging vormen en stelde dat deze problemen binnen de International Civil Aviation Organisation (ICAO) zullen worden beslecht. De Europese Unie voert op dit ogenblikken gesprekken voor samenwerking met Australië, Nieuw-Zeeland, Oekraïne, Turkije en Brazilië en ook met Brazilië en Israël zijn overeenkomsten in het verschiet, maar tot nu toe is er met snelgroeiende markten in het Midden-Oosten, Azië en Rusland nog niet gepraat.

Lees Verder

11:33 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: luchtvaart |  Facebook |

Mobiele websites aantrekkelijker dan applicaties

Consumenten van m-commerce hebben een voorkeur voor mobiele websites boven applicaties. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Econsultancy bij mobiele gebruikers in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. De onderzoekers kwamen tot de vaststelling dat 61 procent van de Amerikaanse respondenten een voorkeur aangeven voor mobiele websites. In Groot-Brittannië loopt dat zelfs op tot 68 procent. Er wordt wel opgemerkt dat nog altijd slechts een kwart van de consumenten daadwerkelijk een mobiele aankoop heeft verricht.

Het onderzoek geeft aan dat leeftijd duidelijk een impact heeft op m-commerce. Daarbij wordt opgemerkt dat in de Verenigde Staten 42 procent van de respondenten tussen achttien en vierendertig jaar al een mobiele aankoop hebben gedaan. In de leeftijdsgroep tussen vijfendertig en vierenvijftig jaar daalt dat tot 28 procent. Bij vijfenvijftigplussers heeft slechts 13 procent al een mobiele aankoop gedaan. In Groot-Brittannië gaat het respectievelijk om 44 procent, 21 procent en 8 procent. Er wordt wel opgemerkt dat het smartphone-publiek ook jonger is getint.

Hoewel slechts een minderheid van de consumenten daadwerkelijk een mobiele aankoop heeft verricht, voelt de mobiele consument zich volgens Econsultancy duidelijk comfortabel met een aantal omkaderende activiteiten. Onder meer wordt van mobiele platformen geregeld gebruik gemaakt om lokale winkels of openingstijden te achterhalen of productbesprekingen te bekijken. Uit het onderzoek blijkt verder nog dat meer dan driekwart van de respondenten verwachten dat ze online gekochte producten eventueel naar een lokale winkel kunnen terugbrengen.

Lees Verder

11:18 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: mobile, applicatie |  Facebook |

Cloud optimale oplossing voor kleinere bedrijven

Kleinere bedrijven kunnen bijzonder grote voordelen halen uit cloud computing. Hun onkosten voor informatica kunnen met 10 procent tot 20 procent worden verlaagd, dankzij het goedkopere aanbod van cloud-activiteiten. Dat staat in de plannen van Neelie Kroes, Europees Commissaris voor de digitale agenda, om cloud computing in de Europese Unie te promoten. Volgens de Europees Commissaris kan cloud computing aan de Europese Unie 160 miljard euro per jaar kostenbesparingen in informatica opleveren. Bovendien is cloud computing volgens Kroes een pijler van economische groei die 2,5 miljoen nieuwe banen kan opleveren.

Volgens Neelie Kroes kan cloud computing jaarlijks ongeveer 300 dollar per persoon opleveren. Er wordt aan toegevoegd dat de lidstaten door hun deelname aan de Europese cloud-strategie een belangrijk concurrentie-voordeel op de wereldmarkt zouden kunnen creëren, dankzij de omvang van de Europese markt en het vertrouwen dat wordt opgebouwd door een gemeenschappelijke aanpak. Volgens haar diensten biedt cloud computing zelfs een nieuwe aanpak tegen het illegaal downloaden, omdat de technologie bijzonder veel opsporingsmogelijkheden herbergt.

Technische experts van de Europese Commissie benadrukken ook dat een grensoverschrijvende cloud computing niet werkzaam zou kunnen zijn zonder een Europese regelgeving. Er kunnen volgens Neelie Kroes ook maatregelen worden genomen die garanderen dat gegevens ook in cloud computing optimaal beschermd zouden worden, zelfs wanneer die data buiten de eigen landsgrenzen zijn opgeslagen. Die garanties moeten volgens de Europees Commissaris het vertrouwen van de consument in cloud computing verzekeren.

Lees Verder

11:06 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: cloud, technologie |  Facebook |

Smartphone-gebruiker is veeleisend voor mobiel aanbod

Smartphone-gebruikers zijn taak-georiënteerd, ongeduldig en onvergevensgezind tegenover websites die geen goede mobiele beleving aanbieden. Dat is de conclusie van een onderzoek van het internetbedrijf Google bij ruim duizend Amerikaanse smartphone-gebruikers. De onderzoekers kwamen tot de vaststelling van twee op drie consumenten sneller geneigd is om producten of diensten te kopen bij een mobiel-vriendelijke website. Er wordt echter aan toegevoegd dat vele online uitgevers en ecommerce-bedrijven onvoldoende aandacht besteden aan mobiele activiteiten.

Uit het onderzoek blijkt immers dat 96 procent van de respondenten aangeeft op websites gestuit te zijn die niet ontworpen waren voor mobiele gebruikers. Daarbij blijkt echter ook dat 61 procent snel naar een alternatief op zoek gaat wanneer ze op een mobiele site niet onmiddellijk vinden wat ze zoeken. “De boodschap is dan ook duidelijk,” voeren de onderzoekers aan. “Bedrijven zonder een mobiel-vriendelijk platform drijven hun bezoekers naar de concurrentie. De beleving op een mobiele site kan heel snel de houding van de consument tegenover een bedrijf veranderen.”

De onderzoekers wijzen er ook op dat 74 procent van de respondenten zegt in de toekomst terug te zullen keren naar een bedrijf met een mobiel-vriendelijke website. Ook bleek dat de helft van de respondenten toegeeft dat ze, zelfs wanneer ze een positieve instelling hebben tegenover een bedrijf, in de toekomst minder beroep te zullen doen op de onderneming indien er geen mobiel-vriendelijk platform ter beschikking staat. Dat heeft volgens Google ook gevolgen voor de reputatie van het bedrijf. Volgens 48 procent maakt een mobiel-onvriendelijke website duidelijk dat een bedrijf zich weinig zorgen maakt over zijn activiteiten.

Lees Verder

10:52 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: mobile |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende