30-10-12

Onderzoek naar hoge kosten nieuw stadion Zenith Sint-Petersburg

De Russische Auditkamer gaat een onderzoek voeren naar de manier waarop de financiële middelen voor een nieuw voetbalstadion in Sint-Petersburg zijn besteed. Dat heeft Sergei Stepashin, hoofd van de Auditkamer, gezegd. Oorspronkelijk was voor de bouw van het complex een budget van 6,7 miljard roebel voorzien. Dat komt overeen met een bedrag van 212,7 miljoen dollar. Inmiddels is de prijs van het voetbalstadion echter al opgelopen tot minstens 16 miljard roebel.

De Auditkamer zal volgens Stepashin onderzoeken op welke manier die hogere kosten worden verantwoord en waar het bedrag van 16 miljard roebel naartoe is gegaan. Bovendien wil Stephashin naar eigen zeggen de bron achterhalen van de mediaberichten dat het stadion uiteindelijk 43 miljard roebel zou kosten. De Auditkamer zou volgende maand zijn rapport over het nieuwe stadion moeten klaar hebben. Georgy Poltavchenko, de gouverneur van Sint-Petersburg, zei de controle te verwelkomen. Hij heeft nochtans kritiek gekregen voor de hoge kosten van het complex.

De bouw aan het nieuwe stadion ging vijf jaar geleden van start. Verwacht wordt dat het complex over twee jaar klaar zal zijn. Het is tot wrijvingen gekomen tussen de gouverneur en de supporters van voetbalclub Zenith Sint-Petersburg. Poltavchenko had de supporters immers opgeroepen om geld te doneren om bij te dragen tot de bouw van het stadion. De gouverneur kreeg echter meteen het antwoord dat hij best eerst zijn dacha zou verkopen om de werken te helpen financieren.

Lees Verder

18:04 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: sint-petersburg, voetbal, stadion, rusland |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.