02-01-13

Emirates Airlines breidt sponsoring uit tot mannentennis

Luchtvaartmaatschappij Emirates Airlines heeft een nieuw wereldwijd partnership afgesloten met de Association of Tennis Professionals (ATP). Daarmee breidt de Arabische groep zijn aanwezigheid in de wereldwijde sportsponsoring steeds verder uit. Emirates Airlines wordt door de overeenkomst de officiële sponsor van de ATP World Tour en zal South African Airways als nieuwe hoofdsponsor van de ATP Rankings opvolgen. Emirates Airlines is onder meer al sponsor van verscheidene grote voetbalclubs, waaronder de Engelse club Arsenal.

De overeenkomst tussen Emirates Airlines en het professionele mannentennis loopt over een periode van vijf jaar, waarbij de luchtvaartmaatschappij een officiële platinum partner van zowel de ATP World Tour als de Barclays World Tour Finals wordt. "Het langdurige engagement van een bedrijf zoals Emirates is een getuigenis van de grote entertainment-waarde die het mannentennis voor miljoenen liefhebbers over de hele wereld heeft," merkte Brad Drewett, voorzitter van de Association of Tennis Professionals, op.

"De samenwerking met de Association of Tennis Professionals vormt een perfecte uitbreiding van onze portfolio wereldwijde sponsoring," voerde Maurice Flanagan, vice-voorzitter van Emirates Airlines, aan. Financiële details over de overeenkomst werden niet bekend gemaakt. In november vorig jaar verlengde de luchtvaartmaatschappij nog zijn samenwerking met Arsenal voor een periode van zeven jaar. Dat contract heeft een waarde van 30 miljoen pond per jaar. Daarnaast is het bedrijf ook aanwezig in de golfsport, paardenraces, rugby, zeilen en cricket.

Lees Verder

17:05 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: emirates, sponsoring, tennis |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.