06-01-13

Helft werknemers emiraten vindt zichzelf onderbetaald

Nagenoeg helft van de werknemers van de Verenigde Arabische Emiraten is van mening onderbetaald te worden. Dat is de conclusie van een enquête van consulent Bayt.com. Er wordt echter aan toegevoegd dat er toch een relatief optimisme blijkt aanwezig te zijn over de toekomst. Volgens Bayt.com is de arbeidspopulatie in de Verenigde Arabische Emiraten over zijn financiële vooruitzichten voor de volgende twaalf maanden positiever dan werknemers in andere landen van het Midden-Oosten en Noord-Afrika (Mena).

Uit het onderzoek van Bayt.com bleek dat 47 procent van de werknemers in de Verenigde Arabische Emiraten aangeeft ontevreden te zijn met zijn huidige salarisniveau. Daarnaast was 74 procent van mening dat er op dit ogenblik onvoldoende vacatures beschikbaar zijn. Ook gaf 66 procent aan dat de loonsverhogingen onvoldoende zijn om de stijgende levensduurte te kunnen compenseren. Suhail Masri, vice-president sales bij Bayt.com, merkt dan ook op dat er op dit ogenblik een relatief gedrukte stemming heerst over de toekomst.

Daarentegen geeft slechts 35 procent van de inwoners van de Verenigde Arabische Emiraten aan te geloven dat de levensduurte dit jaar zal toenemen, terwijl slechts 32 procent van mening was dat de vastgoedmarkt in het land duurder zal worden. Daarentegen zei 47 procent te hopen dat de economische situatie in de Verenigde Arabische Emiraten dit jaar zal verbeteren. In het hele Mena-gebied verwacht slechts 26 procent een verbetering van de eigen financiële situatie.

Met een bruto binnenlands product van 67.000 dollar zijn de Verenigde Arabische Emiraten één van de rijkste landen van de wereld.

Lees Verder

15:42 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: human resources, emiraten |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.