12-01-13

Financiële sector emiraten opnieuw op zoek naar medewerkers

Tijdens de eerste helft van dit jaar zullen 83 procent van de financiële dienstverleners in de Verenigde Arabische Emiraten extra personeel moeten aanwerven. Dat is de conclusie van een enquête van het gespecialiseerde wervingsbedrijf Robert Half bij vijfenzeventig executives uit de financiële sector in de regio. De ondervraagden geven daarbij echter aan moeilijkheden te ondervinden om het geschikte talent aan te kunnen trekken. De onderzoekers stelden ook vast dat 81 procent van de ondervraagden optimistisch gestemd is over de economische vooruitzichten van het land.

De onderzoekers stelden vast dat 87 procent van de executives toegeeft moeilijkheden te ondervinden om deskundig financieel personeel te vinden. Bovendien bleek dat 90 procent van de executives bevreesd is voor het verlies van toptalent, wat volgens Robert Half geleid heeft tot tegenvoorstellen en een verhoogd salaris en bonussen. Er wordt volgens het rapport dan ook steeds meer beroep gedaan op gespecialiseerde consulenten en het aantrekken van expats om open plaatsen in te vullen.

James Sayer, lokaal directeur van Robert Half, merkt op dat de economische crisis de financiële sector verplicht heeft om herstructureringen door te voeren, waarbij de efficiëntie diende te worden opgedreven en kostenbesparingen dienden te worden gedaan. “Door het economische herstel wordt er nu echter opnieuw op zoek gegaan naar medewerkers die de nieuwe groei kunnen dragen,” merkt hij op. “De vraag ligt echter gevoelig hoger dan het aanbod, waardoor veel financiële bedrijven het moeilijk zullen vinden om het noodzakelijke personeel te vinden.

Lees Verder

15:27 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: emiraten, financiële sector |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.