11-04-13

Filmindustrie Dubai hoopt op een Amerikaanse blockbuster

Het filmbedrijf Dubai Studio City (DSC) opent in september dit jaar twee nieuwe grote filmstudio's en zegt door de groeiende vraag de ontwikkeling van een derde entiteit te overwegen. Met de uitbreiding van de infrastructuur hoopt Dubai snel het grootste centrum voor filmproductie in het Midden-Oosten te worden. Dubai Studio City zou volgens topman Jamal Al Sharif al in gesprekken zijn met een aantal filmproducers uit Bollywood om de infrastructuur te huren en zou eveneens hopen om een Amerikaanse blockbuster te kunnen aantrekken.

Op dit ogenblik is er volgens Al Sharif al een grote vraag van producenten van televisie-series, maar hij zegt in de toekomst toch vooral te kunnen samenwerken met de filmsector. De filmproductie in Dubai heeft een echte boom gekend sinds Dubai Studio City vijf jaar geleden van start ging en een drietal jaar geleden in Dubai een aantal opnames van de Hollywood-blockbuster Mission Impossible werden gedraaid. Vorig jaar, één jaar na de lancering van Mission Impossible, werden bijna 1.100 aanvragen voor filmproducties ontvangen. Dat betekende een stijging met 20 procent tegenover het jaar voordien.

De filmindustrie droeg volgens Al Sharif twee jaar geleden 40,85 miljoen dollar bij tot de economie van het emiraat. Het voorbije jaar werden in Dubai negentien films gedraaid. De grootste opdrachtgever was India met twaalf films, naast twee producties uit de Verenigde Arabische Emiraten en telkens één opdracht uit China, de Verenigde Staten, België, Frankrijk en Duitsland. Daarnaast werden ook zestien televisie-series gedraaid. De resterende producties waren bestemd voor reclame, commerciële fotografie en documentaires uit de hele wereld.

Lees Verder

18:45 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dubai, film |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.