30-04-13

Internet vertegenwoordigt bijna kwart van wereldwijde reclamemarkt

Tegen het midden van het decennium zal het internet een aandeel van 23,4 procent hebben in de wereldwijde reclamemarkt. Dat blijkt uit een rapport van consulent Zenith Optimedia. Vorig jaar had de sector een aandeel van 18 procent in de wereldwijde reclamemarkt. Er wordt aan toegevoegd dat die groei ten koste zal gaan van alle traditionele media. Het marktaandeel van televisie zou status-quo blijven op 40 procent. Ook bioscoopreclame zou zijn niveau van 0,6 procent kunnen handhaven, maar alle andere sectoren zullen volgens ZenithOptimedia met een terugval worden geconfronteerd.

De gedrukte reclamemedia zullen volgens Zenith Optimedia de grootste terugval kennen. "Die sectoren zullen niet alleen marktaandeel verliezen, maar zullen ook met dalende budgetten worden geconfronteerd," wordt er opgemerkt. "Dit jaar zullen de bestedingen aan online reclame al hoger liggen dan de budgetten van de krantensector. Over twee jaar zullen de online bestedingen groter zijn dan de gecombineerde budgetten van kranten en magazines." In de online sector wordt tot het midden van het decennium de grootste jaarlijkse groei verwacht van online displays (20 procent).

Televisie zal volgens de onderzoekers dit jaar een recordaandeel van 40,3 procent op de wereldwijde reclamemarkt bereiken. In het begin van de jaren tachtig bleef dat aandeel nog beperkt tot 31 procent. Hoewel dat aandeel niet langer stijgt, zal het medium met een bedrag van 29,6 miljard dollar over een periode van drie jaar nog altijd 40 procent van de groei van de sector vertegenwoordigen. Met een bedrag van 43,9 miljard dollar gat echter 59 procent van de groei naar het internet. Zenith Optimedia merkt verder op dat de wereldwijde reclamebestedingen dit jaar met 3,9 procent zullen groeien. Daarmee blijft de sector wel achter op de toename van het wereldwijde bruto binnenlandse product.

Lees Verder

14:53 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: reclame, internet |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

De Britse filmstudio Pinewood heeft in de omgeving van de stad Atlanta een eerste Amerikaanse vestiging geopend. De nieuwe studio's beslaan een oppervlakte van 116 hectare en zijn bestemd voor Amerikaanse producties. De eerste opnames zijn gepland voor januari volgend jaar. Details over dat eerste filmproject zijn echter nog niet bekend. De Britse studio's van Pinewood, die legendarisch zijn geworden in de filmindustrie, bevinden zich in de omgeving van Londen. Onder meer de films van James Bond en Harry Potter werden in de Britse studio's gedraaid. Pinewood heeft daarnaast ook studio's in de Dominicaanse Republiek, Canada, Maleisië en Duitsland.

In Los Angeles is het proces gestart dat de familie van de overleden popster Michael Jackson aangespannen heeft tegen concertorganisator AEG Live. Met de burgerlijke zaak hoopt de familie Jackson een schadevergoeding te krijgen. De drie kinderen en moeder van Michael Jackson vinden dat de concertorganisator wettelijk verantwoordelijk is voor het overlijden omdat het bedrijf de ingehuurde arts Conrad Murray onder druk zou hebben gezet om de popster klaar te stomen, ondanks zijn wankele gezondheidstoestand, voor een lucratieve concertreeks. Murray zit op dit ogenblik al een celstraf uit voor zijn betrokkenheid bij het overlijden van Michael Jackson.

Er komt een tijdelijk Europees verbod op het gebruik van drie soorten pesticiden die neonicotinoïden bevatten en gevaarlijk zijn voor de gezondheid van bijen. De middelen zullen de volgende twee jaar niet gebruikt mogen worden in de periodes waarin bijen actief zijn op landbouwgewassen. De drie pesticiden blijken volgens een rapport van het Europees Voedselagentschap een zeer hoog risico in te houden voor bijen. De Europese Commissie wou een totaalverbod op het gebruik van de middelen, maar dat voorstel stuitte op verzet van de lidstaten en de producenten van de pesticiden. Nadat een expertencomité zich over de zaak had gebogen, is er nu een compromis gevonden.

Voor het eerst in de geschiedenis van de mens dreigt het niveau koolstofdioxide het alarmpeil van 400 eenheden per miljoen partikels te overschrijden. Dat blijkt uit cijfers van het observatorium Mauna Loa op Hawaii. Volgens Christiana Figueres, klimaatverantwoordelijke van Verenigde Naties, moet er dan ook dringend actie worden ondernomen. De eerste observaties in Mauna Loa dateren van vijfenvijftig jaar geleden. Toen werd een peil van 316 eenheden geregistreerd. Voor de industriële revolutie zou er een emissie van 280 eenheden zijn opgetekend. Tijdens het Plioceen, drie tot vijf miljoen jaar geleden, zou het niveau van 400 eenheden zijn overschreden.

Het Griekse Parlement heeft een nieuw pakket besparingsmaatregelen goedgekeurd. Daardoor verliezen dit jaar 4.000 ambtenaren hun baan. Tegen eind volgend jaar zullen 15.000 ambtenaren zijn verdwenen. Ook het minimumloon wordt verlaagd, terwijl leerkrachten langere werkweken krijgen opgelegd en de overheid alle achterstallige belastingen gaat innen. Ambtenaren hebben aan het parlement tegen de nieuwe wet geprotesteerd. Ook de linkse oppositie is tegen de besparingen gekant en hekelt vooral de snelheid waarmee de maatregelen zijn gestemd. Maar volgens de Griekse premier Antonis Samaras zijn de besparingen de goede weg om uit de crisis te komen.

De Amerikaanse internetkrant The Huffington Post gaat een Duitstalige nieuwswebsite oprichten. Dat heeft het bedrijf, dat sinds twee jaar eigendom is van internetconcern America Online (AOL) bekend gemaakt. The Huffington Post, één van de snelst groeiende mediabedrijven ter wereld, wil met de nieuwe editie naast Duitsland ook Oostenrijk en Zwitserland bedienen. Het bedrijf gaat samenwerken met het Duitse mediabedrijf Tomorrow Focus en wil in de herfst met de Duitstalige editie online gaan. De Amerikaanse editie van The Huffington Post trekt maandelijks ruim 46 miljoen unieke bezoekers. Daarnaast is de online krant ook actief in Groot-Brittannië, Canada, Frankrijk, Spanje en Italië.

Het Duitse chemieconcern Bayer neemt zijn Amerikaanse sectorgenoot Conceptus, fabrikant van anticonceptiemiddelen, over. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 1,1 miljard dollar. Door de overname zal Bayer over een brede waaier anticonceptiemiddelen op korte en lange termijn of permanente basis beschikken. Het Duitse concern produceert op dit ogenblik al de anticonceptiepillen Yaz, Yasmin en Natazia en het Mirena-spiraal. Conceptus ontwikkelde met zijn product Essure een oplossing voor permanente anticonceptie zonder operatieve ingreep en zonder hormonen. De ingreep wordt door het bedrijf al ruim tien jaar gecommercialiseerd.

Het autoconcern Volkswagen heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een winst geboekt van 590 miljoen euro, tegenover 1,1 miljard euro tijdens dezelfde periode vorig jaar. De verkoop daalde met 2,4 procent tot 1,1 miljoen exemplaren. De omzet van de Volkswagen Group daalden met 1,6 procent tot 46,6 miljard euro. Martin Winterkorn, chief executive van het autoconcern, merkte op dat de sector op dit ogenblik met zware uitdagingen wordt geconfronteerd. In West-Europa, dat zwaar getroffen is door de economische crisis, daalde de verkoop met 5,8 procent. In nagenoeg alle Europese markten lagen de verkoopcijfers volgens het concern lager dan vorig jaar.

Bij de Spaanse Banco Santander legt topman Alfredo Saenz zijn functie neer. Saenz wordt opgevolgd door Javier Marin Romano, die bij de bank tot dusver verantwoordelijk was voor de divisie verzekeringen en vermogensbeheer. Saenz nam elf jaar geleden de leiding over de Spaanse bank over. Onder zijn bestuur verviervoudigde de bank bijna in omvang, onder meer door een reeks overnames. De jongste jaren stond de positie van Saenz echter onder zware druk. Vier jaar geleden werd hij tot een gevangenisstraf veroordeeld wegens het afleggen van valse verklaringen en werd ook door het Spaanse hooggerechtshof tijdelijk geschorst. Door gratie en beroepsprocedures werden die sancties echter niet uitgevoerd.

Het Amerikaanse concern Eastman Kodak draagt zijn historische fotofilm-divisie over aan het pensioenfonds van zijn Britse medewerkers. Met de transactie is een bedrag van 650 miljoen dollar gemoeid. Het Britse fonds laat in ruil voor 2,8 miljard dollar aan vorderingen vallen. Kodak zette de activiteiten vorige zomer te koop. De verkoop past in een strategie van Eastman Kodak om zich voortaan toe te leggen op commerciële printactiviteiten en verpakkingen. In januari vorig jaar diende het bedrijf in de Verenigde Staten bescherming tegen zijn schuldeisers te vragen. Dat ging gepaard met een zware herstructurering waarbij duizenden banen verdwenen. Dit jaar wil het bedrijf uit de beschermingsprocedure geraken.

De Noorse miljardair Alexander Vik eist een schadevergoeding van 8 miljard dollar van Deutsche Bank. De financiële groep zou Vik hebben benadeeld bij een handel in complexe beleggingsproducten. De schadevergoeding, die wordt geëist namens de beleggingsmaatschappij Sebastian Holdings van Vik, is één van de grootste claims uit de Britse gerechtelijke geschiedenis. De Noorse zakenman leed door de financiële crisis vijf jaar geleden grote verliezen, naar eigen zeggen veroorzaakt door Deutsche Bank, dat zijn beleggingen verzorgde. De financiële groep ontkent de aantijgingen en stelt in een eigen rechtszaak dat Sebastian Holdings daarentegen 250 miljoen dollar schuldig is aan Deutsche Bank.

Het Amerikaanse defensieconcern Lockheed Martin, producent van onder meer militaire vliegtuigen en oorlogsschepen, heeft tijdens de eerste drie maanden van dit jaar een winst gerealiseerd van 761 miljoen dollar. Dat betekende een stijging met 14 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De omzet daalde met 2 procent tot 11,1 miljard dollar. Lockheed Martin waarschuwde wel dat de automatische bezuinigingen bij de Amerikaanse overheid de omzet van het bedrijf dit jaar met 825 miljoen dollar zouden kunnen doen dalen. Het bedrijf maakte gewag van het verbreken van contracten met toeleveranciers, de sluiting van een aantal vestigingen en het vertrek van ongeveer zevenhonderd werknemers.

Brouwer SABMiller heeft Alan Clark aangesteld als opvolger van topman Graham Mackay. Clark werkt al twintig jaar voor de brouwer en zou normaal pas in juli zijn nieuwe functie opnemen. Bij Graham Mackay werd echter een hersentumor vastgesteld. SABMiller beraadt zich naar eigen zeggen over de toekomstige rol van Mackay binnen het bedrijf. Mackay nam de leiding van het bedrijf in handen nadat de brouwer veertien jaar gelden een notering kreeg op de beurs van Londen. Onder leiding van Mackay werd het concern, onder meer door een grote reeks overnames, uitgebouwd tot de tweede grootste brouwgroep van de wereld. Onder Mackay werd de omzet van het concern verzesvoudigd.

De kredietverlening aan bedrijven in de eurozone is tijdens de maand maart met 2,4 procent gedaald tegenover dezelfde periode vorig jaar. Dat heeft de Europese Centrale Bank (ECB) bekend gemaakt. De kredietverstrekking aan de gezinnen kende volgens het rapport van de instelling daarentegen een toename met 0,4 procent. De ontwikkeling van de kredietverlening aan bedrijven en gezinnen lag volgens het rapport in maart in lijn met de maand voordien. Er wordt nog opgemerkt dat de geldhoeveelheid in de eurozone tijdens de maand maart 2,6 procent hoger lag dan tijdens dezelfde maand vorig jaar. Die groei volgde op een toename met 3,1 procent tijdens de maand februari.

Nederlandse cannabisgebruikers zijn minder extreem dan hun Europese collega's. Nederlanders roken geen enorme hoeveelheden, doen vaak tabak in hun joint, kopen niet al te veel wiet in één keer en delen hun joint vaak met anderen. Dat blijkt uit een onderzoek van het Trimbos-instituut. Nederlandse gebruikers zouden een gemiddelde van 310 gram cannabis per jaar gebruiken. Dat ligt iets onder het Europese gemiddelde. In Engeland en Wales ligt de consumptie met 374 gram per jaar het hoogst. Bij Nederlandse jongeren zou het verbruik iets hoger liggen dan bij hun Europese leeftijdsgenoten, maar bij volwassenen zou een omgekeerd fenomeen worden vastgesteld.

Meer Nieuws

09:47 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-04-13

Britse topbedrijven verliezen 3 miljard pond aan merkwaarde

De mobiele telecomoperator Vodafone is niet langer het meest waardevolle Britse merk. Dat blijkt uit berekeningen van consulent Brand Finance. De eerste plaats wordt nu ingenomen door het olieconcern Shell, dat zijn merkwaarde met 35 procent tot 19,5 miljard pond zag toenemen. Vodafone kende daarentegen een terugval met 10 procent. Op de derde plaats staat de HSBC Bank, die echter eveneens een waardevermindering met 17 procent diende te boeken. Brand Finance merkt op dat de gezamenlijke waarde van de vijftig meest waardevolle Britse merknamen het voorbije jaar met 3 miljard pond is teruggevallen.

Lees Verder

15:52 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: merkwaarde |  Facebook |

Daily Mail derde grootste online krant op Amerikaanse markt

De Britse Daily Mail is de derde grootste online krant van de Verenigde Staten geworden. Dat blijkt uit berekeningen van consulent ComScore. Volgens de onderzoekers telt MailOnline, de website van de Britse tabloid, in de Verenigde Staten maandelijks 19,3 miljoen unieke bezoekers. Alleen de NYTimes.com en WashingtonPost.com kunnen op een groter Amerikaans lezerspubliek terugvallen. Wereldwijd telt MailOnline meer dan 50 miljoen unieke bezoekers per maand. Na de bomaanslagen in Boston boekte MailOnline een dagrecord van 8,9 miljoen unieke bezoekers.

Lees Verder

15:46 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: mailonline, media, daily mail |  Facebook |

Centraal-Afrikaanse olifantenpopulatie met twee derde ingekrompen

Door stroperij op semi-industriële schaal is de olifantenpopulatie in de Centraal-Afrikaanse landen op tien jaar tijd met bijna twee derde ingekrompen. Dat is de conclusie van een rapport van de Wildlife Conservation Society. Opgemerkt wordt dat de illegale jacht op olifanten een gevoelige verandering heeft ondergaan, waarbij steeds meer moet worden gestreden tegen goed georganiseerde en zwaarbewapende bendes van internationale criminelen. In het rapport wordt dan ook aangedrongen op een krachtdadiger optreden van de overheden.

Lees Verder

15:40 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: centraal-afrika, olifant |  Facebook |

Banksector blijft bijzonder gevoelig voor cyberaanvallen

De banksector blijft bijzonder gevoelig voor cyberaanvallen. Dat is de conclusie van een rapport van de Amerikaanse Financial Stability Oversight Council. De auteurs zeggen zich vooral bezorgd te maken over de toenemende kennis en vaardigheden van hackers om financiële instellingen aan te vallen. Om een betere bescherming tegen die bedreiging op te bouwen, is volgens het rapport een multidisciplinaire samenwerking, onder meer met sectoren zoals energie en telecommunicatie, noodzakelijk.

Lees Verder

15:35 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: bank, cyberaanval |  Facebook |

Toekomstvoorspelling blijft een imperfecte wetenschap

De mens is er de voorbije eeuwen steeds beter in geslaagd om de toekomst te voorspellen, maar die vaardigheid staat minder ver dan velen denken. Dat zegt de wiskundige David Orrell. Onder meer in het klimaat en de economie blijft het volgens Orrell bijzonder moeilijk om een inzicht te verwerven in de toekomst, al kunnen er volgens hem wel instrumenten worden ontwikkeld die de mensheid toelaten om zich beter voor te bereiden op de toekomstige gebeurtenissen.

Lees Verder

15:29 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: toekomstvoorspelling |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende