12-06-13

New York werkt aan plan tegen impact klimaatverandering

Verplaatsbare muren en dijken moeten de Amerikaanse stad New York in de toekomst beschermen tegen stormen en de klimaatverandering. Dat staat in een plan van Michael Bloomberg, burgemeester van New York, om de stad tegen toekomsten klimaatgebonden rampen te beschermen. Met het plan is een investering gemoeid van 20 miljard dollar. Bloomberg gaf toe dat het plan bijzonder ambitieus is, maar er mag volgens hem niet langer getalmd worden met de implementering van maatregelen om de stad te beschermen.

In de plannen van Bloomberg wordt onder meer gewag gemaakt van duinen op Staten Island, een versterking van de kuststrook met golfbrekers, de bouw van een aantal dammen en een nieuwe Seaport City aan de South Street Seaport. De burgemeester wil ook een bedrag van 1,2 miljard dollar reserveren om eigenaars toe te laten hun woning tegen overstromingen te beschermen. Ook zouden ziekenhuizen en andere instellingen worden aangemoedigd te investeren in waterpompen en elektrische uitrusting.

"Het is mogelijk om over een periode van verscheidene jaren en decennia een stad uit te bouwen die beter voorbereid is en beter in staat is om aan klimatologische rampen te weerstaan," voert Michael Bloomberg aan. Hij gaf toe dat een aantal voorstellen wellicht tot controverses zullen leiden en een impact zullen hebben op het uitzicht van de stad, maar hij merkte op dat de bevolking met een aantal nieuwe realiteiten zal moeten leren leven indien men in de toekomst een verlies aan levens wil vermijden. New York heeft 836 kilometer kustlijn.

Lees Verder

14:55 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: new york, klimaatverandering |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.