08-07-13

Russische president belooft modernisering transsiberische spoorlijn

De Trans-Siberian Railroad wordt gemoderniseerd. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin tijdens het St. Petersburg Economic Forum aangekondigd. De transsiberische spoorlijn, die bijna honderd geleden volledig in gebruik werd genomen, vormt een belangrijke route om goederen en grondstoffen van het Verre-Oosten naar de Russische hoofdstad te brengen, maar betekent ook een cruciale link tussen Europa en Azië. De Russische president benadrukte dat de spoorverbinding de grote transportcorridor tussen Europa en Asia-Pacific moet worden.

De modernisering van de spoorlijn zal volgens Poetin een belangrijke stimulans worden voor de ontwikkeling van Siberië en het Verre-Oosten. De spoorverbinding vertrekt in Moskou en leidt vervolgens langs de steden Ekaterinburg, Tyumen, Omsk, Novosibirsk, Krasnoyarsk, Irkutsk, Khabarovsk en Vladivostok. De transsiberische spoorlijn is de grote treinverbinding in het oosten van Rusland en kan jaarlijks 120 miljoen ton vracht verwerven. De spoorverbinding heeft ook vanaf het Baikal-meer een aftakking naar het Amur-schiereiland, met een capaciteit van 16 miljoen ton per jaar.

De Russische overheid wil de transsiberische spoorlijn in de toekomst grotendeels reserveren voor voor snelle passagierstreinen en containervervoer van consumptiegoederen. De lijn Baikal-Amur zou grondstoffen zoals steenkool, mineralen, hout en olie moeten vervoeren. Op dit ogenblik is de vrachtcapaciteit op de twee lijnen echter onvoldoende om die doelstelling te kunnen realiseren. Onder meer wordt opgemerkt dat trajecten over een totale lengte van 3.500 kilometer moeten worden verbeterd om extra capaciteit te kunnen verwerken.

Lees Verder

07:34 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: rusland, transsiberische spoorlijn |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.