17-08-13

Russische bevolking meest trots op nationale geschiedenis

De Russische bevolking is het meest trots op zijn geschiedenis. Daarentegen blijft de levensstandaard in de hedendaagse Russische gemeenschap voor de populatie de grootste bron van gêne. Dat is de conclusie van een enquête van het onderzoeksbureau Vtsiom. De onderzoekers stelden vast dat 85 procent van de Russen trots zijn op de geschiedenis van hun land, gevolgd door de prestaties van zijn atleten (77 procent), kunst en cultuur (75 procent), miltaire macht (63 procent) en wetenschappelijke realisaties (60 procent).

Slechts 11 procent van de Russen bleek niet trots te zijn in het verleden van hun land, terwijl 4 procent zich niet bleek te kunnen uitspreken. De bevolking blijkt meer verdeeld te zijn over de Russische inbreng in internationale dossiers. De onderzoekers kwamen immers tot de vaststelling dat 50 procent van de Russen fier is op de realisaties die hun land op internationaal vlak laat optekenen, maar een groep van 35 procent bleek van mening dat die prestaties geen reden tot fierheid bieden en 15 procent zich niet kon uitspreken.

Over de huidige levensstandaard worden echter vooral negatieve commentaren opgetekend. Amper 14 procent gaf aan trots te zijn over de levenskwaliteit. Daarentegen was 80 procent van mening dat de levensstandaard weinig reden tot fierheid gaf. De onderzoekers hadden aan de respondenten zeven mogelijke elementen van fierheid voorgesteld. De geschiedenis van het land werd door 47 procent van de deelnemers geselecteerd. Een eerder onderzoek van Vtsiom had aangegeven dat 42 procent van de Russen over de voorbije vijftien jaar geen enkele realisatie kon opgeven die aanleiding tot fierheid zou kunnen zijn.

Lees Verder

15:00 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: rusland, geschiedenis |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.