31-08-13

Romeinen hadden al vroeg inzicht in nanotechnologie

De Romeinen lijken zestienhonderd jaar geleden al gebruik gemaakt te hebben van nanotechnologie. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan het University College London naar de constructie van Romeinse Lycurgus-beker, die onder afwijkende lichtomstandigheden ook andere kleuren kon aannemen. Opgemerkt wordt dat metalen bestanddelen voor het glas wellicht eindeloos werd gemalen tot er duizenden partikels nodig waren om overeen te komen met één zandkorrel. Maar bovendien bleken de scheppers van de beker volgens de onderzoekers ook te beseffen dat een verschillende dikte van het glas ook tot variaties in de kleur konden leiden.

Lees Verder

13:44 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: romeinen, nanotechnologie |  Facebook |

Zachte research leidt vaker tot overdreven resultaten

Onderzoekers die betrokken zijn bij zogenaamde zachte research zijn vaker geneigd om de resultaten van hun studies te overdrijven dan collega’s in andere sectoren. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Edinburgh. De onderzoekers merken op dat onderzoekers bij zachte research een grotere vrijheid genieten om experimenten te creëren die hun theorieën bevestigen. Die studies zijn volgens de Schotse wetenschappers eerder gericht op het invullen van verwachtingen dan op het bereiken van een duidelijk omschreven doel of de ontdekking van nieuwe elementen. De wetenschappers voegen er aan toe dat vooral in de Verenigde Staten resultaten worden overdreven.

Lees Verder

13:29 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: research |  Facebook |

Digitale media zullen grootste reclamebudgetten krijgen

Slechts één kwart van de marketeers is van mening dat adverteerders voor traditionele media grotere budgetten zullen blijven reserveren dan voor digitale projecten. Dat is de conclusie van een enquête van consulent Strata bij honderd bureaus die verantwoordelijk zijn voor de mediaaankopen van de adverteerders. Vorig jaar was nog 45 procent van de ondervraagden ervan overtuigd dat traditionele media altijd grotere budgetten zullen krijgen dan digitale platformen, maar dat aantal is dit jaar teruggevallen tot een laagterecord van 27 procent. Vooral de kloof tussen televisie en digitale media is volgens de onderzoekers op één jaar tijd fel afgezwakt.

Lees Verder

13:19 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: reclame, media |  Facebook |

Gebruik smartphones en tablets vertoont aantal parallellen

Smartphones en tablets vertonen opmerkelijke gelijkenissen in de gebruikspatronen gedurende het verloop van de dag. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Flurry. De onderzoekers stellen daarbij dat de gelijkenissen wellicht het resultaat zijn van de gevarieerde levensstijl van de huidige generatie. Opgemerkt wordt dat het gebruik van applicaties voor iPhones en iPads gedurende het verloop van de dag een geleidelijke stijging kent om tijdens de avonduren een piek te bereiken. Flurry voegt er aan toe dat gelijkaardige tendensen ook kunnen worden vastgesteld bij smartphones en tablets die met het Android-besturingssysteem werken.

Lees Verder

13:12 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: smartphone, tablet |  Facebook |

Stages bieden aan alle partijen een meerwaarde

Stages worden zowel door de stagiairs zelf als door de werkgever bijzonder positief geëvalueerd. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Britse ministerie van ondernemen en innovatie. De onderzoekers stelden vast dat 83 procent van de stagiairs van mening is dat de stage hun beroepsvaardigheid heeft verbeterd en een positieve invloed heeft op hun carrièrevooruitzichten. Maar ook bleek dat 72 procent van de werkgevers aangaf door de stageplaatsen de kwaliteit van hun producten en diensten te hebben kunnen verbeteren, terwijl 68 procent ook gewag maakte van een verbeterde productiviteit.

Lees Verder

12:57 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: stage |  Facebook |

Dagdromers laten zich ook gemakkelijker afleiden

Dagdromers worden ook afgeleid door irrelevante externe gebeurtenissen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Sussex. De onderzoekers stelden vast dat proefpersonen bij het vervullen van een opdracht op een computerscherm steevast tragere reactietijden laten optekenen indien ze met een externe afleiding worden geconfronteerd. Bij dagdromers bleek de afleiding echter een veel grotere impact te hebben op de prestaties dan op de rest van de proefpersonen. De wetenschappers stellen dat deze dagdromers dan ook duidelijk gevoeliger zijn voor zowel externe als interne irrelevante elementen.

Lees Verder

12:52 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dagdromer, concentratie |  Facebook |

Banken trekken zich vooral terug uit armere wijken

Banken sluiten vooral kantoren in buurten met een hoge werkloosheid en maatschappelijke achterstand. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Nottingham naar banksluitingen in Groot-Brittannië sinds het einde van de jaren tachtig. De onderzoekers stelden daarbij vast dat twee derde van de sluitingen sinds het midden van de jaren negentig dienden te worden opgemerkt in gebieden waar het armste derde van de Britse bevolking woont. Vooral de armere stadswijken, multiculturele gebieden in de grote metropolen en traditionele industriële buurten zouden het grootste aantal sluitingen zijn geconfronteerd.

Lees Verder

12:46 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: banken, sluitingen |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Het modemerk Alain Manoukian, eigendom van de Frans-Amerikaanse groep BCBG Max Azria, zet in de loop van volgend jaar zijn activiteiten stop. Door die beslissing zouden 175 banen gaan verloren. Volgens een woordvoerder van de directie zorgde het verlies van een belangrijk contract vier jaar geleden voor zware financiële problemen in Frankrijk. BCBG Max Azria, dat Alain Manoukian in het midden van het voorbije decennium kocht, stelde eind vorig jaar 655 mensen tewerk, tegenover 837 werknemers het jaar voordien. De groep realiseerde vorig boekjaar een omzet van 82 miljoen euro. Dat betekende een daling met 18 procent tegenover het jaar voordien.

De Chinese overheid is een onderzoek opgestart naar Zhou Yongkang, een voormalig lid van het Staand Comité van het Politbureau, het belangrijkste orgaan van de heersende partij. De man wordt verdacht van corruptie. Binnen de Chinese communistische partij groeit steeds meer onvrede over corruptie en over de enorme rijkdom van de familie van de politicus. Het onderzoek moet uitwijzen of de voormalige toppoliticus illegaal geprofiteerd heeft van transacties in olie en vastgoed. Het onderzoek volgt op het geruchtmakende proces tegen de gevallen oud-leider Bo Xilai, die wordt beschuldigd van corruptie, machtsmisbruik en omkoping. Zhou Yongkang ging vorig jaar met pensioen..

Er is geen sprake van dat de Franse groep Michelin volgend jaar terugkeert als bandenleverancier van de Formule Eén. Dat heeft Bernie Ecclestone, topman van het evenement, benadrukt. Ecclestone wees er daarbij op dat de Formule Eén een geldig contract met de Italiaanse bandenproducent Pirelli. Alle teams zijn volgens hem tevreden over de samenwerking met Pirelli. Tot zeven jaar geleden was Michelin de vaste bandenleverancier van de Formule Eén. Dit jaar waren er opnieuw geruchten over een terugkeer van Michelin, onder meer omdat de banden van Pirelli tijdens diverse wedstrijden tot problemen hadden geleid. Pirelli zou voor volgend jaar met de teams al nieuwe contracten hebben.

De verkoop van tablets heeft zijn piek bereikt. De markt is immers verzadigd, terwijl smartphones met grote schermen aan populariteit winnen en nieuwe mobiele gadgets op de markt zullen worden gelanceerd. Dat is de conclusie van een rapport van het onderzoeksbureau International Data Corporation (IDC) gezegd. In het rapport wordt opgemerkt dat dit jaar 227,4 miljoen tablets zullen worden verkocht. Eerder was gewag gemaakt van een verkoop van 229,3 miljoen exemplaren. Toch wordt opgemerkt dat de wereldwijde markt voor tablets de volgende jaren gestaag zal blijven groeien. Over vier jaar zou een verkoop van 407 miljoen exemplaren worden gerealiseerd, vooral dankzij de interesse op de opkomende markten.

In Griekenland heeft Adedy, de grootste vakbond van de openbare sector, de ambtenaren opgeroepen om half september gedurende twee dagen het werk neer te leggen. Daarmee zou de vakbond willen protesteren tegen de naderende ontslagen bij de overheid. Griekenland moet tegen eind september 12.500 op non-actief plaatsen. Indien er de volgende maanden bij de overheid voor de betrokkenen geen ander werk wordt gevonden, dreigt een definitief ontslag. Aan het eind van het jaar moeten nog eens 12.500 ambtenaren op non-actief worden gezet. Bovendien moeten 4.000 anderen worden ontslagen. Adedy heeft het in zijn oproep over de vernietiging van de publieke sector en de welvaartsstaat.

De Colombiaanse regering heeft het leger ingeschakeld om het geweld bij de boerenbetogingen te bestrijden. Bij demonstraties in diverse steden waren eerder doden en vele gewonden gevallen. De Colombiaanse boeren eisen steun voor de teelt van aardappelen, uien, koffie en rijst. De ondertekening van het vrijhandelsakkoord met de Verenigde Staten en andere landen heeft volgens de boeren de import van landbouwproducten tegen uitzonderlijk lage prijzen mogelijk gemaakt. De transportsector heeft zich bij de protestbeweging aangesloten om een daling van de brandstofprijzen af te dwingen. Volgens president Juan Manuel Santos worden de incidenten uitgelokt door de linkse organisatie Marcha Patriótica

De Amerikaanse regering zal het recreatief gebruik van marihuana in de staten Colorado en Washington oogluikend toestaan. De regering benadrukte niet te zullen ingaan tegen de beslissing van de beide staten om het gebruik te gedogen. De Amerikaanse federale wetgeving verbiedt het gebruik en bezit van marihuana, maar het ministerie van justitie heeft nu aangegeven zich te willen heroriënteren bij in de landelijke handhaving van marihuanagebruik. Er zal alleen nog tot vervolging over worden gegaan wanneer bepaalde grenzen, zoals de verkoop aan minderjarigen, worden overschreden. In december zei president Barack Obama al geen heil in de vervolging van zien recreatieve gebruikers van marihuana.

Een treinongeval in de zuidelijke Mexicaanse staat Tabasco was het gevolg van diefstal. Dat heeft het Mexicaanse ministerie van communicatie en transport bekend gemaakt. Onbekenden zouden metalen verbindingsbalken van de rails hebben gestolen. Daardoor lagen de rails volgens het rapport niet meer evenwijdig met elkaar. Bij het ongeval, waarbij twaalf wagons kantelden, kwamen elf mensen om het leven. De meeste passagiers waren migranten uit Midden-Amerika. Elk jaar proberen duizenden migranten vanuit Midden-Amerika de Verenigde Staten te bereiken. Dat gebeurt vaak onder erbarmbelijke of gevaarlijke omstandigheden. Veelal zitten de migranten boven op de treinwagons.

De Europese voetbalclubs hebben het voorbije jaar een gezamenlijk verlies geleden van 1,1 miljard euro. Dat betekende een daling met 36 procent tegenover het jaar voordien. Dat heeft Gianni Infantino, secretaris-generaal van de Union of European Football Associations (UEFA), bekend gemaakt. Infantino wees erop dat de verliezen voor de eerste keer in zes jaar konden worden afgebouwd. Volgens de Europese voetbalfederatie toont de evolutie van de cijfers aan dat de clubs zich volop aan het voorbereiden zijn op de financiële fair-play regelgeving, waarbij het evenwicht tussen inkomsten en uitgaven geen negatief saldo mag vertonen. Die nieuwe regelgeving treedt vanaf volgend jaar in werking.

Het economisch vertrouwen in de eurozone is tijdens de maand augustus gevoelig gestegen. Dat blijkt uit cijfers van de Europese Commissie. De vertrouwensindex stond op 95,1 punten. Dat betekende een stijging met 2,7 punten tegenover de maand voordien. De stijging kon volgens het rapport verklaard door een groter vertrouwen van de consumenten en ondernemers in industrie, handel en dienstensector. Wel wordt opgemerkt dat het vertrouwen nog altijd onder het historisch gemiddelde niveau van 100 punten blijft. In veertien van de zeventien eurolanden kon een toenemend vertrouwen worden opgetekend. De grootste toename werd opgetekend in Nederland, gevolgd door Duitsland en Italië.

In de Spaanse stad Sevilla hebben ruim tweehonderd militanten van het Sindicato Andaluz de Trabajadores (SAT) tijdens een bestorming van een lokale vestiging van de keten Carrefour een grote voorraad schoolmateriaal in beslag genomen. De militanten verklaarden het schoolmateriaal bij het begin van het nieuwe schooljaar te willen verdelen onder gezinnen die met financiële moeilijkheden worden geconfronteerd. Het Spaanse ministerie van binnenlandse zaken heeft verontwaardigd gereageerd op de actie en benadrukte de daders te zullen opsporen en voor de rechter brengen. Eén jaar geleden had de vakbond ook al een raid uitgevoerd op een aantal supermarkten. Toen werd voedsel in beslag genomen.

Autobouwer Mercedes-Benz is ook in Finland gestart met de productie van de A-Klasse. Voor de productie werd een samenwerking ondertekend met de lokale onderneming Valmet. Dat heeft Andreas Renschler, bestuurslid van Mercedes-Benz, bekend gemaakt. De productie bij Valmet sluit volgens Mercedes-Benz optimaal aan bij de activiteiten in het Duitse Rastatt en het Hongaarse Kecskemet. Door de grote vraag naar de A-Klasse zag Daimler, het moederbedrijf van Mercedes, zich genoodzaakt om voor extra productiecapaciteit te zorgen. De samenwerking met Valmet loopt over een periode van drie jaar. In totaal zal Valmet meer dan honderdduizend exemplaren van de A-Klasse moeten bouwen.

Indien de Verenigde Staten een militaire aanval op Syrië zouden lanceren, moet er ook met een digitale oorlog rekening worden gehouden. Dat hebben computerexperts en vertegenwoordigers van het Amerikaanse ministerie van homeland security gezegd. Onder meer wordt gewezen op de eerdere aanval van een groep die zich het Syrische Elekronische Leger noemt, op de website van de Amerikaanse krant The New York Times. Opgemerkt wordt dat de capaciteit van de Syrische hackers wellicht relatief beperkt is, maar grotere schade zouden kunnen veroorzaken indien er steun zou komen vanuit Iran, Rusland of China. Het is niet duidelijk of het Syrische Elektronische Leger door de Syrische overheid wordt gesteund.

De Franse regering voert volgend jaar geen nieuwe ronde belastingverhogingen door. Dat heeft de Franse minister van begroting Bernard Cazeneuve tegenover de Franse zakenkrant Les Echos gezegd. De regering van de Franse premier Jean-Marc Ayrault zou die beslissing genomen hebben omdat voor bijkomend banenverlies zou moeten worden gevreesd indien de belastingdruk voor de ondernemingen nog zou worden opgedreven. Om het tekort op de Franse begroting terug te dringen, voerde de regering dit jaar al voor 30 miljard euro fiscale maatregelen door. Oorspronkelijk was voorzien dat met belastingverhogingen volgend jaar nog eens 6 miljard euro extra zou worden opgehaald.

Tijdens de maand juli werden in de eurozone 19,2 miljoen werklozen opgetekend. Daarmee wordt een werkloosheidsniveau van 12,1 procent opgeteken. Dat betekent een status-quo tegenover de maand voordien. Dat blijkt uit cijfers van Eurostat, het Europese bureau voor de statistiek. Inmiddels blijft de werkloosheid in de eurozone al vijf maanden op rij op hetzelfde niveau. In juli vorig jaar werd een werkloosheidsniveau van 11,5 procent opgetekend. In de Europese Unie werden tijdens de maand juli 26,6 miljoen werklozen geteld. Daarmee registreert de Europese Unie een werkloosheidsniveau van 11 procent. Ook dat betekende een status-quo tegenover de maand voordien.

Meer Nieuws

09:43 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-08-13

Europese recessie weegt op wereldwijde televisiereclame

De wereldwijde reclame-inkomsten van de televisiesector zal dit jaar slechts een groei kennen met 2,3 procent. De economische problemen in Europa houden een grotere groei tegen. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Digital TV Research in vijfenvijftig landen. De wereldwijde televisiereclame zou volgens het rapport dit jaar een niveau halen van 172 miljard dollar. Naast de Europese recessie moet er volgens het rapport ook rekening gehouden worden met een vertraging tegenover het voorbije jaar, dat kon profiteren van de Amerikaanse presidentiële verkiezingen, de Olympische Spelen en het Europese voetbalkampioenschap.

Lees Verder

16:41 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: televisie, reclame |  Facebook |

Freelancers moeten niet langer leemtes opvullen

Bedrijven willen in belangrijke mate beroep doen op freelancers om hun activiteiten uit te breiden. Dat is de conclusie van een onderzoek van het wervingsplatform Elance. De onderzoekers stellen dat freelancers in het verleden vooral werden ingeschakeld om bestaande projecten te helpen invullen, maar inmiddels blijkt 70 procent van de ondernemingen op externe medewerkers beroep te doen om hun activiteiten verder uit te breiden. Daarbij wordt opgemerkt dat 89 procent van de bedrijven freelancers inschakelen om een concurrentieel voordeel op te bouwen. Ook blijkt dat de helft van de ondernemingen freelancers voor langdurige projecten inhuurt.

“In het verleden werden freelancers vooral ingeschakeld om de personeelskosten onder controle te houden,” merkt Fabio Rosati, chief executive van Elance, op. “Uit het onderzoek blijkt echter dat die kostenbesparing nog slechts voor 45 procent van de bestudeerde bedrijven een motivatie is om externe krachten in te huren. Daarentegen wordt veel vaker aangegeven dat de samenwerking met freelancers aan de onderneming de mogelijkheid biedt om een tekort aan vaardigheden op te vullen.” Elance voegt er aan toe dat de bestudeerde bedrijven ook de budgetten voor freelancers tijdens de eerste helft van dit jaar met 50 procent hebben opgedreven.

“Vooral in technische en creatieve beroepen is er een grote vraag naar freelancers merkbaar,” zegt Fabio Rosati nog. “De grootste groei wordt echter opgemerkt bij datawetenschappers en statistici, waar de vraag soms tot 200 procent is toegenomen. Daarnaast blijkt ook een grotere interesse voor ontwikkelaars van mobiele applicaties en online beveiligingsexperts. Door die grotere vraag wordt er echter ook een grotere strijd gevoerd om toptalenten aan te trekken.” Elance stelde ook vast dat 45 procent van de bestudeerde bedrijven op freelancers beroep doet om zijn activiteiten naar nieuwe markten uit te breiden.

Volgens de cijfers van Elance vertegenwoordigen informatici 54 procent van de totale freelance-populatie, gevolgd door schrijvers en vertalers (16 procent), design en multimedia (14 procent), administratieve ondersteuning (7 procent) en sales en marketing (5 procent).

Lees Verder

16:36 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: freelance |  Facebook |

Fysieke winkels zullen vooral showrooms worden

Jonge consumenten zijn van mening dat fysieke winkels in de toekomst vooral de functie van showroom zullen vervullen. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Ameze bij Britse jongeren tussen tien en vijftien jaar. De onderzoekers merken op dat vele fysieke winkels de deuren hebben moeten sluiten door de economische crisis en de massale verschuiving in het gebruik van technologie door de consumenten. Amaze voegt er aan toe dat het klassieke winkellandschap weinig kans heeft om zich na de heropleving van de economie opnieuw volledig te herstellen. De onderzoekers stellen dat consumenten in de toekomst de winkels zullen gebruiken om producten te ontdekken. De aankoop zal echter digitaal gebeuren.

Lees Verder

16:28 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: showroom, retail, winkel |  Facebook |

Weinig sympathie voor reclame op sociale netwerken

Veel consumenten blijven zich verzetten tegen reclame in mobiele applicaties. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Censuswide en bedrijf Adblock Plus, gespecialiseerd in content-filtering, bij meer dan tweeduizend Britse gebruikers van Facebook. De onderzoekers stelden vast dat 69 procent van de ondervraagden een afkeer vertoont tegenover de aanwezigheid van reclame in de mobiele applicatie van Facebook. Daarnaast bleek volgens het rapport ook 66 procent negatief te reageren op reclame in hun Facebook-newsfeed, terwijl voor 51 procent ook gerichte reclame op sociale netwerken nog altijd een inbreuk op de privacy zou betekenen.

Slechts 3 procent staat volgens Adblock Plus uitgesproken positief tegenover de reclames in het sociale netwerk. Aangevoerd wordt dat reclame in de newsfeeds en mobiele applicaties van sociale netwerken de beleving van de gebruiker teveel storen. Er wordt aan toegevoegd dat 74 procent van de gebruikers voorstander is van software die ongewenste reclame-boodschappen zouden kunnen blokkeren. “Het is riskant om ervan uit te gaan dat de consumenten zullen trouw blijven aan de platformen waar zich al hun vrienden bevinden,” merkt Till Faida, oprichter van Adblock Plus, op. “Wanneer de beleving wordt uitgehold, mag niet worden uitgesloten dat de consument zijn gedrag verandert of naar een ander platform zal overstappen.”

“Men mag niet vergeten dat de eindgebruiker een grote controle heeft over sociale media,” voert Faida nog aan. “Bovendien moet men beseffen dat de loyaliteit van de consument geen absoluut gegeven is. Sociale media moeten dan ook te rade gaan bij de traditionele reclamemedia, waar commerciële boodschappen veel meer worden aanvaard. Het onderzoek heeft uitgewezen dat 63 procent van de consumenten geen enkel probleem heeft met reclame in gedrukte magazines.” Adblock Plus is ontwikkelaar van een mobiele applicatie die reclame blokkeert, al zegt Faida geen campagne te willen voeren tegen reclame en de consument enkel de mogelijkheid te willen bieden irritante boodschappen te weren.

Lees Verder

16:21 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: reclame, sociale netwerken |  Facebook |

Coca-Cola en Pepsi meest gerespecteerde Amerikaanse merken

Aartsrivalen Coca-Cola en PepsiCo worden door de Amerikaanse consumenten als de meest gerespecteerde merken bestempeld. Dat is de conclusie van een rapport van consulent CoreBrand over honderd grote Amerikaanse merken. De top tien bestaat verder uit Hershey's, Harley-Davidson, Bayer, Johnson & Johnson, Kellogg's, Campbell's Soup, Colgate-Palmolive en Estee Lauder. Deze bedrijven getuigen volgens CoreBrand van een sterke reputatie en een groot consumentenvertrouwen. Onderaan de lijst bevinden zich daarentegen Delta, Philip Morris, H&R Block, Denny's, Big Lots, Best Buy, JC Penney, Capital One, Rite Aid en Foot Locker.

Lees Verder

16:14 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: marketing, merken |  Facebook |

Opwinding kan positieve impact hebben op onderhandelingen

Zweetaanvallen en een versnelde hartslag kunnen een positieve impact hebben op onderhandelingen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan het Massachusetts Institute of Technology (MIT). De Amerikaanse onderzoekers stellen dat de resultaten van de studie uitwijzen dat zenuwachtigheid niet altijd een negatieve impact heeft op de uitkomst van onderhandelingen. Personen die naar de onderhandelingen uitkijken, blijken volgens de onderzoekers een positieve impact te ervaren van opwinding. Collega’s die tegen de onderhandelingen opkeken, blijken daarentegen een negatieve impact te ervaren. Volgens de wetenschappers is het principe ook van toepassing op redevoeringen, sportprestaties of examens.

Lees Verder

16:06 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: onderhandeling |  Facebook |

Spaanse patiënten moeten honderd dagen wachten op chirurgische ingreep

Spanje tot een recordhoogte gestegen. Dat blijkt uit cijfers van het Spaanse ministerie van gezondheidszorg over de activiteiten van de openbare ziekenhuizen. In juni vorig jaar bedroeg de gemiddelde wachttijd nog zesenzeventig dagen. Bij het begin van de economische crisis vijf jaar geleden diende in Spanje gemiddeld eenenzeventig dagen op een chirurgische ingreep te worden gewacht. De cijfers toonden aan dat eind vorig jaar 571.395 Spaanse patiënten op een wachtlijst voor een chirurgische ingreep stonden.

In juni vorig jaar was er sprake van 536.911 patiënten. Op het ogenblik dat de huidige conservatieve Spaanse regering in december twee jaar geleden aan de macht kwam, telde het land een wachtlijst van 459.885 patiënten voor chirurgische ingrepen. In december vijf jaar geleden, bij het uitbreken van de financiële crisis die Spanje in een dubbele recessie zou duwen, was er een wachtlijst met 364.397 patiënten. Vorig jaar heeft de Spaanse regering belangrijke besparingen doorgevoerd in de budgetten en het personeelsbestand van de gezondheidssector. Die maatregelen vormden een onderdeel van een programma dat tientallen miljarden euro zou moeten besparen om de toestand van de Spaanse openbare financiën te verbeteren.

De Spaanse wetgeving eist dat bepaalde medische interventies niet langer dan zes maanden kunnen worden uitgesteld. Dat geldt onder meer voor cataract-operaties, maar inmiddels zou 16,5 procent van de patiënten al meer dan honderdtachtig dagen moeten wachten op een operatie. De wetgeving heeft ook betrekking op heupoperaties, maar daar zou 26,88 procent van de patiënten al meer dan een half jaar op een prothese wachten. Sinds het begin van het decennium is het Spaanse gezondheidsbudget al met 6,9 miljard euro verlaagd. Honderden artsen werden verplicht om op vijfenzestig jaar met pensioen te gaan, zonder dat in een vervanging werd voorzien. Ook werden talrijke medische centra gesloten.

Lees Verder

15:58 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: spanje, gezondheid |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

De Amerikaanse bank Merrill Lynch gaat 160 miljoen dollar om een klacht wegens raciale discriminatie af te kopen. Dat heeft de krant The New York Times gemeld. Volgens de krant heeft nog nooit eerder een Amerikaans bedrijf zoveel betaald bij klachten rond raciale discriminatie. De klacht werd in het midden van het voorbije decennium bij een Amerikaanse rechtbank ingediend in naam van zevenhonderd zwarte financiële adviseurs. Daarbij werd gewag gemaakt systematische en wijdverspreide raciale discriminatie en represailles. Ook de loonpolitiek en promoties zouden raciaal zijn getint. Zwarten zouden slechts 2 procent van de traders hebben gevormd bij Merrill Lynch, dat vier jaar geleden door Bank of America werd overgenomen.

Stephen Elop, topman van Nokia, is de meest waarschijnlijke kandidaat om Steve Ballmer op te volgen als chief executive van het Amerikaanse technologieconcern Microsoft. Dat blijkt uit de weddenschappen die bij het gokbedrijf Ladbroke zijn geopend rond de keuze van de nieuwe topman voor Microsoft. In de rangschikking van Ladbroke wordt Elop gevolgd door Kevin Turner, op dit ogenblik operationeel directeur van Microsoft. Op de derde plaats staat Steve Sinofsky, gewezen operationeel directeur van het Amerikaanse technologieconcern. Andere populaire namen in de lijsten van de gokkers zijn Reed Hastings van Netflix, Sheryl Sandberg van Facebook en Scott Forstall, gewezen software-manager bij Apple.

De Stichting Preferente Aandelen van het Nederlandse telecomconcern KPN Groep werpt een beschermingswal op tegen een overname door het Mexicaanse America Movil. De stichting heeft een call-optie geactiveerd om 49,9 procent van het totale stemrecht in handen te krijgen. Daarmee belet de stichting feitelijk dat America Movil, geleid door miljardair Carlos Slim, meer dan 50 procent van het stemrecht bij het Nederlandse concern in handen krijgt. De Stichting Preferente Aandelen had eerder al aangegeven bezorgd te zijn over de onduidelijke bedoelingen van Slim voor de Nederlandse groep. Opgemerkt wordt dat America Movil zich duidelijk vijandig heeft getoond in de toenaderingspogingen tot KPN Groep.

Ambtenaren kunnen in Portugal toch niet worden ontslagen. Het Portugese Grondwettelijk Hof heeft zich immers verzet tegen een wetsvoorstel dat het ontslag van ambtenaren mogelijk moet maken, verworpen. De beslissing betekent een belangrijke tegenslag voor de bezuinigingsplannen van de Portugese overheid. De ontslagen dienden vooral de overheidsuitgaven te helpen beperken. De afwijzing van het wetsvoorstel is echter ook een alarmsignaal voor beleggers, die moeten vrezen dat meer bezuinigingsmaatregelen kunnen worden verworpen. Daardoor zou Portugal er mogelijk niet in kunnen slagen om de voorwaarden te vervullen die bij de internationale hulp aan het land zijn gesteld.

Amerikaanse banken hebben tijdens het tweede kwartaal van dit jaar gezamenlijk een recordwinst geboekt van 42,2 miljard dollar. Dat heeft het Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC), het Amerikaanse garantiefonds voor spaartegoeden, bekend gemaakt. Met deze resultaten wordt voor het tweede kwartaal op rij een record geboekt. Tijdens het eerste kwartaal werd een totaalwinst van 40,3 miljard dollar gerealiseerd. Volgens het garantiefonds hebben de financiële instellingen de voorbije maanden vooral geprofiteerd van een hoger handelsvolume op de aandelenmarkten. Opgemerkt wordt dat de kwaliteit van de activa toeneemt, terwijl minder verliezen worden geleden en het aantal probleembanken is gedaald.

Een recente beslissing van de Griekse regering die supermarkten zou toelaten voedingswaren aan te bieden waarvan de vervaldatum is verstreken, heeft tot woede onder de Griekse bevolking geleid. Het gaat echter niet om vervallen voeding, maar om producten waarvan de optimale aankoopdatum is verstreken, maar toch nog geschikt zijn voor consumptie. In de regeling is voorzien dat de supermarkten prijsverlagingen moeten doorvoeren voor producten waarvoor die optimale datum is verstreken, maar ook moeten de voedingswaren in speciale rekken worden aangeboden. Restaurants en bars mogen die producten niet verwerken of doorverkopen. Een consumentenorganisatie heeft het echter over supermarktrekken voor de armen.

Hugo Barra, één van de topfiguren van het Android-team van het internetbedrijf Google, stapt over naar de Chinese smartphoneproducent Xiaomi. Barra wordt vicepresident van de internationale divisie van het Chinese concern. Barra zegt zelf bijzonder blij te zijn met de nieuwe uitdaging en de mogelijkheid om via Xiaomi verder te blijven werken aan het Android-platform. Het is de tweede grote verschuiving binnen het Android-team in een jaar tijd. Eerder al had ook Andy Rubin gemeld aan andere projecten te gaan werken, maar hij bleef wel in dienst van Google. Barra was drie jaar in de Android-divisie actief. Voordien had hij tweeënhalf jaar andere taken verricht bij het Amerikaanse internetbedrijf.

De Zwitserse regering heeft zijn goedkeuring gehecht aan een akkoord waardoor banken hun geschil met de Amerikaanse fiscus kunnen regelen. De beslissing moet een einde maken aan een jarenlange diplomatieke discussies tussen de twee landen. De Amerikaanse fiscus zou tegen twaalf Zwitserse banken een dossier hebben lopen. Door de overeenkomst kunnen niet alleen de namen van fiscale fraudeurs worden opgevraagd, maar kunnen ook boetes worden opgelegd en kunnen ook bankiers worden vervolgd. Door het akkoord krijgen Zwitserse banken nu de optie zelf hun frauderende klanten aan te geven. Indien dat niet gebeurd, dreigt een vervolging of een intrekking van de licentie.

Josef Ackermann heeft ontslag genomen als bestuursvoorzitter bij de Zwitserse verzekeraar Zurich Insurance. Het vertrek van Ackermann volgt op de zelfmoord van Pierre Wauthier, financieel directeur van het concern. Ackermann zegt diept geschokt te zijn door de dood van Wauthier en zegt te beseffen dat de nabestaanden van mening zijn dat het bestuur van de verzekeraar een gedeelte van de verantwoordelijkheid voor het drama moet opnemen. Ackermann, voormalig topman van Deutsche Bank, zegt dat daardoor zijn leiderschap in twijfel wordt getrokken. Zijn ontslag moet naar eigen zeggen reputatieschade voor Zurich Insurance vermijden. Ackermann wordt voorlopig opgevolgd door vicevoorzitter Tom de Swaan.

Japan heeft de testritten met de futuristische maglev-trein hervat. Het experimentele vervoermiddel, dat over magneten zweeft, haalt een topsnelheid van 581 kilometer per uur. In april begint Japan met de bouw van het spoornetwerk waarover de maglev-trein tussen Tokio en Nagoyo zal rijden. De speciale magneten bieden minder weerstand dan klassieke sporen, waardoor hogere topsnelheden mogelijk worden. Het traject, dat een totale lengte heeft van 286 kilometer, zal in ruim veertig minuten kunnen worden afgelegd. Daarmee wordt de huidige reistijd tussen beide steden meer dan gehalveerd. De trein zou over veertien jaar in gebruik moeten worden genomen.

De Amerikaanse National Football League (NFL) treft een megaschikking van ongeveer 577 miljoen euro met meer dan 4.500 voormalige American footballspelers die een aanklacht hadden ingediend omdat de organisatie de gevaren van hersenletsel had achtergehouden. Dat blijkt uit stukken die een rechtbank in de Amerikaanse staat Pennsylvania heeft vrijgegeven. De sportfederatie gaat een compensatiebedrag betalen aan spelers die ooit met hersenbeschadiging te maken kregen. Daarnaast vergoedt de organisatie ziekenhuisonderzoeken, een medisch onderzoeksprogramma en een deel van de juridische kosten. De regeling moet nog wel door de rechtbank en de slachtoffers worden goedgekeurd.

Een massale vissterfte in de Amerikaanse staat Kentucky is waarschijnlijk het gevolg van vloeistoffen die zijn gebruikt bij de ontginning van schaliegas. Dat is de conclusie van een rapport van de US Geological Survey over de impact van de technologie. De vloeistoffen zouden onder meer tot een grote vissterfte hebben geleid in de river Acorn Fork, waar een zeldzame karpersoort leeft. Volgens de geologische dienst zou de totale populatie van de vis zijn bedreigd. Ook andere soorten zouden worden bedreigd. De vloeistoffen waren gelekt bij een gasbron in de buurt. Het onderzoek werd uitgevoerd op vraag van de Amerikaanse Fish and Wildlife Service (FWS).

Het National Security Agency (NSA) heeft voor het lopende jaar bij de Amerikaanse regering een budget van ruim 52 miljard dollar aangevraagd. Uit de cijfers en plannen, die de Amerikaanse krant The Washington Post in handen zou hebben gekregen van klokkenluider Edward Snowden, blijkt verder dat de inlichtingendienst verregaande mogelijkheden wil krijgen om internetverkeer te controleren. De veiligheidsdienst zou onder meer willen investeren in technologie die zou toelaten om zelfs de strengst beveiligde gegevens te onderscheppen en te lezen. Uit de plannen zou ook gebleken zijn dat de veiligheidsdienst strenge maatregelen wil tegen risicovolle externe krachten, zoals Snowden.

De Europese Centrale Bank (ECB) wil de volgende zes jaar het aantal vrouwen in directiefuncties verdubbelen. Dat heeft Jörg Asmussen, directielid van de Europese Centrale Bank, tegenover de Duitse krant Süddeutsche Zeitung gezegd. Het aandeel van vrouwen in de middenkaders zou op zes jaar tijd van 17 procent op 39 procent moeten zijn gebracht. Bij de topfuncties zou er tegelijkertijd een uitbreiding van 14 procent tot 28 procent moeten worden doorgevoerd. De Europese Centrale Bank wordt vaak als een vrouwonvriendelijke omgeving bestempeld. De raad van bestuur telt op dit ogenblik drieëntwintig personen, maar die functies worden uitsluitend door mannen ingenomen.

Uit vrees voor de overdracht van tuberculose op slachtvee zullen in Groot-Brittannië duizenden dassen worden afgeschoten. Dat heeft de National Farmers Union (NFU) bekend gemaakt. Omdat de dieren de ziekte op runderen kunnen overdragen, werd beslist om tijdens een gecontroleerde actie zes weken lang dassen te schieten om de uitbreiding van de epidemie in te dijken. De actie startte in de graafschappen Somerset enGloucestershire. Indien die acties positief worden geëvalueerd, zouden ze naar de rest van Engeland kunnen worden uitgebreid. Owen Paterson, Brits minister van milieu, wees erop dat de methode ook in Ierland al met succes werd toegepast om het gevaar van tuberculose in te dammen.

Meer Nieuws

10:12 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-08-13

Videostreams krijgen weinig tijd om indruk te maken

Videostreams hebben slechts een beperkte tijd om een impact te hebben op de kijker. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Harris Interactive naar het gedrag van klanten van streamingdiensten zoals Netflix of Hulu Plus. De onderzoekers stelden vast dat 70 procent van de respondenten toegeven bijzonder kieskeurig te zijn in de keuze van videostreams. Ongeveer een kwart van alle ondervraagden merkte op dat de video enkele minuten tijd wordt gegund vooraleer beslist wordt om het vervolg te bekijken of naar een ander programma over te schakelen. Ongeveer één op drie consumenten is bereid om één kwart van de video te bekijken vooraleer een beslissing wordt genomen.

De onderzoekers stelden vast dat inmiddels 36 procent van de Amerikanen minstens af en toe naar videostreams van betalende diensten zoals Netflix of Hulu Plus kijken. Daarmee staat de consumptie van videostreams op hetzelfde niveau als de verkoop van gedrukte magazines in kiosken. Harris Interactive merkt op dat 60 procent er een gewoonte van heeft gemaakt om door het begin van videostreams te bladeren, zoals traditioneel vaak ook met televisiekanalen gebeurt. Daarbij geeft 56 procent aan dat een streaming hen snel moet aanspreken vooraleer er wordt verder gezocht naar een ander aanbod. Ongeveer één op drie geeft toe ongeveer alles te bekijken wat de streamingdienst aanbiedt.

Ongeveer 20 procent van de ondervraagden bekent daarentegen de ziekelijke gewoonte om onafgebroken naar andere videostreams over te schakelen. Daarentegen blijkt 33 procent na de keuze van een videostream de content helemaal tot het einde te bekijken. Harris Interactive merkt nog op dat republikeinen sneller geneigd blijken te zijn om naar andere videostreams over te stappen, terwijl democraten vaker programma’s helemaal zouden uitkijken. De studie toonde verder aan dat de leeftijdsgroep tussen achttien en vijfendertig jaar het meest geneigd is om videostreams van diensten zoals Netflix te gebruiken.

Lees Verder

20:00 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: videostream |  Facebook |

Alcohol blijft belangrijk onderwerp in de populaire muziek

Alcohol blijft een belangrijk onderwerp in de populaire muziek. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Boston University en de Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, die in totaal meer dan zevenhonderd van de meest populaire songs uit de ranglijsten van het magazine Billboard gedurende een periode van drie jaar analyseerden. Daarbij werd vastgesteld dat 23,2 procent van de songs naar alcohol verwezen, terwijl 6,4 procent een specifiek alcoholmerk vernoemden. De merken Patron (tequila), Hennessy (cognac), Grey Goose (wodka) en Jack Daniel’s (whiskey) namen daarbij meer dan de helft van de vermeldingen voor hun rekening.

Uit het onderzoek blijkt dat in rap, hip-hop en aanverwante muziekgenres 37,7 procent van de songs verwijzingen naar alcohol omvatten, gevolgd door country (21,8 procent) en pop (14,9 procent). De onderzoekers wijzen erop dat diverse studies hebben uitgewezen dat de blootstelling aan alcohol-marketing in massamedia het drankgebruik bij jongeren stimuleert. Ook wordt aangevoerd dat adolescenten in de Verenigde Staten gemiddeld tweeënhalf uur per dag naar muziek luisteren. “Rekening houdt met de intensieve blootstelling van jongeren aan populaire muziek, mag worden aangenomen dat het medium een belangrijk promotiekanaal is geworden voor de alcoholconsumptie,” zegt onderzoeker David Jernigan.

De resultaten van de studie moeten volgens Jernigan, directeur van het Amerikaanse Center on Alcohol Marketing and Youth (Camy), een aanzet zijn om verder onderzoek te verrichten naar de relatie tussen populaire muziek en alcohol. De onderzoekers stelden nog vast dat in rap en hip-hop vooral wordt verwezen naar tequila, cognac, vodka en champagne, terwijl country en pop vaker gewag maken van whiskey en bier. Rockmuziek was in het onderzoek niet opgenomen. Er wordt nog opgemerkt dat meer dan 70 procent van de Amerikaanse universiteitsstudenten alcohol gebruiken. Jaarlijks zouden in de Verenigde Staten minstens 4.700 jongeren onder de leeftijdsgrens van eenentwintig jaar aan de gevolgen van alcohol overlijden.

Lees Verder

19:58 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: alcohol, muziek |  Facebook |

Studenten sceptisch tegenover sociale mediacampagnes merken

Studenten stellen zich heel sceptisch op tegenover commerciële campagnes van merken in sociale media. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Concentric Marketing bij nagenoeg negenhonderd Amerikaanse universiteitsstudenten. De onderzoekers stelden vast dat nagenoeg alle studenten een account hebben op Facebook, terwijl ook 75 procent actief is op Twitter. Er werd echter ook opgemerkt dat ongeveer 40 procent weinig interesse toont in het volgen van merken. Bovendien geeft ongeveer één op acht aan dat merken zich helemaal niet met sociale media zouden mogen inlaten. Ongeveer 70 procent blijkt maximaal drie merken te volgen in zijn totale portefeuille sociale media.

Lees Verder

19:57 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: sociale media, reclame |  Facebook |

Marihuana meest populaire illegale drug van de wereld

Marihuana is de populairste illegale drug van de wereld, maar verslavingen aan populaire pijnstillers zoals Vicodin, Oxycontin en Codeïne kosten het grootste aantal levens. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Washington. De onderzoekers stelden ook vast dat mannelijke twintigers het grootste risico op een drugsverslaving lopen. Landen die het meest door druggebruik worden getroffen zijn Australië, Groot-Brittannië, Rusland en de Verenigde Staten. De onderzoekers stellen echter dat de studie duidelijk aantoont dat alle regio’s van de wereld met illegaal druggebruik worden geconfronteerd.

“Uit het onderzoek, op basis van cijfers van drie jaar geleden, blijkt dat de meeste mensen in eerste instantie drugs gebruiken die op relatief korte afstand worden geproduceerd,” zegt onderzoeksleider Theo Vos, docent volksgezondheid aan het Institute for Health Metrics and Evaluation aan de University of Washington. “Cocaïne geniet dan ook een grote populariteit in Noord-Amerika, terwijl in Azië en Australië vooral sprake is van amphetamines en opioiden.” De onderzoekers stelden verder vast dat Azië en Afrika de laagste percentages drugsgebruikers kennen. Verder wordt opgemerkt dat door druggebruik op één jaar tijd 78.000 overlijdens worden opgetekend. Meer dan de helft daarvan zou te wijten aan pijnstillers.

Theo Vos merkt verder op dat landen met het meest repressieve drugsbeleid met het grootste aantal drugsdoden worden geconfronteerd. “In landen waar een alternatieve benadering wordt gehanteerd, zoals uitwisselingprogramma’s voor gebruikte naalden of het oprichten van methadon-klinieken, vallen gevoelig minder doden te betreuren,” merkt hij op. Vikram Patel, hoofd van het Centre for Global Mental Health aan de London School of Hygiene and Tropical Medicine, voert aan dat een decriminalisering van de drugsproblematiek aangewezen is. De grote besparingen die met die verschuiving bij justitie kunnen worden gerealiseerd, zouden volgens hem immers efficiënter aan volksgezondheid kunnen worden besteed.

In het onderzoek werd niet gekeken naar ecstacy en hallucinogene middelen. Daarover zouden te weinig gegevens beschikbaar zijn geweest.

Lees Verder

19:56 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: marihuana, drugs |  Facebook |

Leiderschap is een aangeboren kwaliteit

Leiderschap is een aangeboren kwaliteit. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Cambridge bij een populatie stekelbaarzen. De onderzoekers wijzen erop dat groepen het best presteren in een combinatie van gewillige volgelingen en sterke leiders, die bij de meeste diersoorten vranker en extroverter zijn dan de andere leden van hun gemeenschap. Er werd echter ook vastgesteld dat aan leiders wel kan worden aangeleerd de rol van een volgeling op te nemen, maar in de omgekeerde richting worden volgens de wetenschappers slechts zelden successen geboekt. Daaruit kan volgens de wetenschappers worden afgeleid dat leiderschap aangeboren is en moeilijk kan worden aangeleerd.

“Wanneer de natuurlijke rolverdeling binnen een sociale groep wordt omgekeerd, komt het geheel in de problemen,” voert onderzoeker Shinnosuke Nakayama, professor zoölogie aan de University of Cambridge, aan. “Groepen blijken het best te presteren in een combinatie van sterke leiders en meegaande volgelingen. Een aantal incentives, zoals een hoger loon bij de mens, kan natuurlijke volgelingen echter tot een leider laten evolueren. Er wordt al langer gediscussieerd over de wenselijkheid van een dergelijke omkering. Uit een studie bij stekelbaarzen, die zowel vrijpostige als teruggetrokken karakters tellen, is echter gebleken dat die rolverwisseling geen ideale oplossing biedt.”

Uit het onderzoek bleek dat de populatie minder succesvol was in het verzamelen van voedsel wanneer aan de volgelingen de verantwoordelijkheid voor het fourageren werd opgedrongen. “Wanneer individuen worden gedwongen om tegen hun natuurlijk instinct te handelen, blijkt de hele groep benadeeld te worden,” zegt Nakayama nog. “Er werd ook vastgesteld dat natuurlijke leiders zich - tegen de verwachtingen in omdat deze karakters veel minder geneigd zijn te reageren op het gedrag van andere individuen - gemakkelijker in de rol van volgeling konden schikken dan een ondergeschikte een leidersfunctie kon invullen. Vissen kunnen leren om te volgen, maar hebben het veel moeilijker om leiding op te nemen.”

“De positieve effecten van het samengaan van individuele persoonlijkheden blijkt alleen een succes te kunnen worden wanneer alle leden van de groep de kans krijgen om hun natuurlijke rol in te vullen,” voeren de onderzoekers aan. “Het lijkt dat ook het beste dat in de samenleving iedereen de rol opneemt die hem natuurlijk het best ligt.”

Lees Verder

19:54 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: carrière, leiderschap |  Facebook |

Humor en sociale betrokkenheid pluspunten tijdens sollicitatiegesprek

Werkzoekenden die tijdens een sollicitatiegesprek bewijzen over enige zin voor humor te beschikken, hebben een grotere kans om aangeworven te worden. Ook kandidaten die getuigen van maatschappelijke betrokkenheid, worden door interviewers positiever geëvalueerd. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent CareerBuilder bij tweeduizend Amerikaanse rekruteerders. Ook een goede kledijkeuze blijkt de kansen op tewerkstelling te doen toenemen. Andere positieve elementen die door de rekruteerders naar voor worden geschoven zijn een goede fysieke conditie, kennis over actualiteit, een betrokkenheid bij sociale media, belangstelling voor sport en gemeenschappelijke interesses.

Uit het onderzoek bleek dat 27 procent van de rekruteerders aangeeft dat het gevoel van humor van doorslaggevende aard zou kunnen zijn om een keuze te maken tussen twee kandidaten die verder absoluut gelijkwaardig zijn. Kandidaten die blijk geven van maatschappelijke betrokkenheid zouden bij 26 procent van de rekruteerders een voorkeur krijgen, terwijl 22 procent ook rekening zou houden met de kleding van de sollicitant. Daarna volgen gemeenschappelijke interesses (21 procent) en fysieke conditie (13 procent). Verder in de ranglijst staan kennis van actualiteit en populaire cultuur (8 procent), activiteiten op sociale mediaplatformen (7 procent) en een belangstelling voor sport (4 procent)

“Kwalificaties zijn uiteraard bijzonder belangrijke elementen in een sollicitatiegesprek, maar rekruteerders houden bij de evaluatie van de kandidaten rekening met een brede waaier van factoren,” voert Rosemary Haefner, vice-president human resources bij CareerBuilder, aan. “De kandidaat moet zichzelf op een sollicatiegesprek dan ook als een persoonlijk merk verkopen. Werknemers zijn niet alleen op zoek naar kandidaten die professioneel gekwalificeerd zijn voor de vacante betrekking, maar ook naar mensen die in de werkomgeving zullen passen.” Uit het onderzoek bleek nog dat laatkomers, roddelen en vloeken, wenen en het daten van collega’s belangrijke hinderpalen zijn voor promoties.

Lees Verder

19:53 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: arbeidsmarkt, sollicitatie |  Facebook |

China wordt dit jaar grootste ecommerce-markt van de wereld

China wordt dit jaar de grootste ecommerce-markt van de wereld. De online bestedingen zullen binnen het decennium bovendien meer dan de helft van alle retail-aankopen op de Chinese markt vertegenwoordigen. Dat is de conclusie van een rapport van consulent Bain & Company. Aangevoerd wordt dat de Chinese ecommerce het voorbije jaar een waarde had van 214,4 miljard dollar, tegenover 228,8 miljard dollar voor de Verenigde Staten. In China wordt echter een groeiritme van gemiddeld 71 procent per jaar opgetekend. Dat betekent dat China dit jaar de Verenigde Staten, waar een groei met 13 procent wordt opgetekend, zal voorbij steken

De onderzoekers merken nog op dat de Chinese ecommerce-markt tegen het midden van het decennium, gedreven door een groeiende middenklasse, een waarde van 539 miljard dollar zal hebben bereikt. “Het shoppinggedrag van de Chinese consument kent een snelle volutie,” merkt onderzoeksleider Serge Hoffmann op. “Nagenoeg de helft van de Chinese bevolking heeft een rechtstreekse toegang tot het internet. Bovendien beschikt 80 procent van die online populatie over een smartphone of een tablet. Die cijfers eisen dat elke retailer, offline of online, een geloofwaardige aanwezigheid op het internet moet opbouwen om op termijn te kunnen overleven.”

Volgens een aantal waarnemers zullen de evoluties een aantal retailers dwingen om hun fysieke winkels te sluiten en zich uitsluitend op het online kanaal te concentreren. “De kosten van de fysieke winkels, die vastgoed en personeel dienen te betalen, lopen bijzonder hoog op,” merkt Nicholas Studholme-Wilson, analist bij Sun Hung Kai Financial in Hong Kong, op. “Het openen van een winkel op een online platform is daarentegen bijzonder eenvoudig en goedkoop.” De grote rem op de uitbouw van de Chinese online retail blijft volgens het rapport een onderontwikkelde logistieke markt. Een aantal Chinese ecommerce-bedrijven werken dan ook samen met grote logistieke groepen om die problemen op te vangen.

Lees Verder

19:51 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: china, ecommerce |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

De zuivelproducten van het Nieuw-Zeelandse bedrijf Fonterra bevatten geen bacterie die kan leiden tot botulisme, zoals eerder werd gevreesd. Dat is de conclusie van een rapport van de Nieuw-Zeelandse regering. Begin augustus lanceerde Fonterra een wereldwijde terugroepactie, nadat in een aantal van haar zuivelproducten, zoals babymelkpoeder en proteïnedrankjes, een gevaarlijke bacterie zou zijn gevonden die botulisme kan veroorzaken, met mogelijk verlamming en zelfs de dood tot gevolg. Verschillende landen, zoals Vietnam, Rusland en China, verboden de import van melkpoeder uit Nieuw-Zeeland. Dat betekende een zware klap voor het imago van de Nieuw-Zeelandse zuivelindustrie.

Fransen moeten in de toekomst meer geld bijdragen aan hun pensioen. Dat is gebleken uit regeringsvoorstellen voor de hervorming van het Franse pensioenstelsel. De volgende twee decennia zullen de periode voor een volledig pensioenrecht van 41,5 jaar tot 43 jaar worden opgetrokken. Dat is beslist tijdens onderhandelingen onderhandelingen tussen de Franse regering, vakbonden en werkgevers. Daarnaast nemen de bijdrages van werkgevers en werknemers in gelijke mate toe. De hervormingen moeten de regering helpen de overheidsfinanciën weer op punt te stellen. Door de voorstellen zou de Franse pensioenkas per jaar 7,3 miljard euro extra inkomsten moeten realiseren. Er dreigt een tekort van 20 miljard euro.

De website van de Amerikaanse krant The New York Times lijkt het doelwit geworden te zijn van een cyberaanval uit Syrië. Marc Frons, hoofd informatie bij de uitgever van de krant, maakte gewag van een kwaadaardige aanval van buitenaf. Hij wees erop dat de aanval werd uitgevoerd door het Syrisch Elektronisch Leger of hackers die achter die titel verschuilen. De krant plaatst de aanval in een rij van soortgelijke incidenten op andere media zoals The Financial Times en The Washington Post. Het was al de tweede keer op één maand tijd dat de website van The New York Times door hackers in het vizier genomen was. Opgemerkt wordt ook dat het Syrisch Elektronisch Leger eerder de Twitter-account van diverse media kraakte.

Kredieten aan bedrijven en huishoudens in de eurozone hebben tijdens de maand juli de grootste inkrimping gekend sinds de invoering van de euro. Dat blijkt uit cijfers van de Europese Centrale Bank (ECB). In totaal namen de kredieten aan de private sector met 1,9 procent af ten opzichte van een jaar eerder. Dat was de vijftiende daling op rij, waardoor er nog altijd geen einde is gekomen aan de meest langdurige krimp van de kredietverlening in de geschiedenis van de eurozone. Bedrijven kregen vorige maand 3,7 procent minder leningen dan in juli vorig jaar. Die afname volgt op een daling met 3,2 procent in juni. Huishoudens ontvingen in juli 0,1 procent meer krediet dan een jaar eerder, na een stabilisering in juni.

De Nederlandse bank NIBC heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een nettowinst gerealiseerd van 27 miljoen euro. Dat betekende een daling met 10 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. In het resultaat zit het effect verwerkt van eenmalige kosten die zijn gemaakt door de vervroegde terugkoop van door de staat gegarandeerde leningen van 2 miljard euro. Daarnaast werd de winst gedrukt door afwaarderingen van leningen die aan bedrijven werden verstrekt. De bank zegt dankzij zijn stevige financiële positie in staat te zijn geweest twee keer 1 miljard euro vervroegd te hebben kunnen aflossen. Er resteert nu nog een bedrag van 1,3 miljard euro. NIBC wil zijn consumentenactiviteiten in de toekomt verder uitbreiden.

Luchtvaartmaatschappij Ryanair moet zijn belang in Aer Lingus beperken tot hoogstens 5 procent. Dat hebben Britse mededingingsautoriteiten bepaald in het overdamedossier van de twee Ierse maatschappijen bepaald. Volgens de toezichthouders heeft Ryanair met zijn huidige belang van bijna 30 procent te veel invloed op het beleid van zijn Ierse branchegenoot, waardoor er te weinig concurrentie is. Ryanair noemde die uitspraak totaal ongegrond en gaf aan in beroep te zullen gaan. Ryanair strijdt al jaren met Europese toezichthouders over zijn belang in Aer Lingus. Een nieuwe poging van de prijsvechter om het bedrijf geheel over te nemen werd in februari nog geblokkeerd door de Europese Commissie.

In Frankrijk werden tijdens de maand juli van dit jaar 3,28 miljoen werklozen geteld. Dat betekende een stijging met 0,2 procent tegenover de maand voordien. Dat blijkt uit cijfers van het Franse ministerie van werk. De Franse werkloosheid heeft daarbij een nieuw record laten optekenen. Tegenover de maand juli van vorig jaar is er sprake van een toename met 10 procent. De Franse werkloosheid telt al zevenentwintig maanden op rij een groei. Wel wordt gezegd dat de toename duidelijk een vertraging toont tegenover het begin van het jaar. Frankrijk klom tijdens het tweede kwartaal met een groei van 0,5 procent uit de recessie. De werklozencijfers zijn volgens het ministerie de bevestiging van een verbeterende trend.

Half oktober zal in de Verenigde Staten het wettelijk vastgelegde schuldenplafond zijn bereikt. Voor die datum moet het Amerikaanse Congres actie ondernemen om te vermijden dat de federale overheid zijn betalingsverplichtingen niet meer kan nakomen. Dat heeft de Amerikaanse minister van financiën Jacob Lew meegedeeld. Wanneer het schuldenplafond bereikt is, bevat de Amerikaanse schatkist nog 50 miljard dollar. Lew roept het Amerikaans Congres op zo snel mogelijk te handelen en de dreiging van een wanbetaling weg te nemen. Gemakkelijk zullen die gesprekken niet worden, omdat de democratische partij van president Barack Obama alleen de meerderheid heeft in de Senaat.

De berichtendienst BlackBerry Messenger (BBM) wordt mogelijk als een afzonderlijk bedrijf op de markt gebracht. Dat zouden een aantal bronnen tegenover de krant The Wall Straat Journal hebben gezegd. De overweging hangt mogelijk samen met de geruchten die gaan over een mogelijke verkoop van het Canadese moederbedrijf BlackBerry. De Canadese groep zou zijn populaire berichtendienst als een belangrijk bezit zien. Door de afsplitsing zou kunnen worden belet dat de dienst bij een verkoop van BlackBerry in de handen van derden zou vallen. Er gaan al langere tijd geruchten dat BlackBerry de berichtendienst ook wil openstellen voor andere mobiele gebruikers.

De Duitse oud-president Christian Wulff moet zich wegens zelfverrijking voor de rechtbank verdedigen. Dat heeft een rechtbank in Hannover aan de advocaten van Wulff gemeld. Het is de eerste keer in de Bondsrepubliek dat een voormalig staatshoofd zich voor een rechter moet verantwoorden. Wulff zag zich gedwongen in februari vorig jaar af te treden na een ambtstermijn van bijna zeshonderd dagen. Zijn vertrek volgde op een maandenlang aanslepend dossier rond een goedkope woningening en gratis vakanties. De feiten zouden zijn gebeurd toen Wulff nog minister-president was van de deelstaat Nedersaksen. Wulff wordt nu aangepakt voor de contacten met filmproducent David Groenewold.

Het Japanse ruimtevaartbureau Jaxa heeft de lancering van de Epsilon-raket in extremis moeten uitstellen. De mislukking betekent een zware slag voor de Japanse ruimtevaart. De onbemande Epsilon is een nieuw type raket, die de positie van Japan in de snelgroeiende sector van satellietlanceringen zou moeten versterken. De raket diende gelanceerd te worden vanop een basis in Uchinoura, maar dat werd een mislukking. Jaxa verklaarde nadien dat de countdown was stopgezet. De Epsilon zou de eerste Japanse lancering in twaalf jaar moeten zijn geworden. De kosten voor de vlucht van de Epsilon werden geraamd op 28 miljoen euro. Dat betekende een halvering tegenover vroegere gelijkaardige opdrachten.

De Iraakse regering heeft de Brits-Nederlandse energiegroep Shell in een brief verantwoordelijk gesteld voor het verlies van miljarden dollar vanwege productievertraging op het Majnoon-veld. Een woordvoerder van Shell bevestigde dat de oliemaatschappij een dergelijke brief heeft gekregen. Volgens Irak heeft de productie bij Majnoon veel te lang stilgelegen en is de overheid daardoor ongeveer 4,6 miljard dollar aan inkomsten misgelopen. Shell beaamde dat de oliemaatschappij had gehoopt de productie van Majnoon in het midden van dit jaar op te starten, maar zei dat een aantal factoren buiten de macht van het bedrijf, tot de vertraging hebben geleid. De booractiviteiten zijn inmiddels hernomen.

Het Amerikaanse bedrijf Tesla, producent van elektrische wagens, heeft een marktwaarde bereikt van meer dan 20 miljard dollar. Beleggers hadden het bedrijf naar die waarde gestuurd nadat bekend was geraakt dat het Model S van Tesla tijdens de eerste zes maanden van dit jaar in Californië, de thuismarkt van het bedrijf, de derde best verkochte sportwagen was. In totaal werden van het Model S in de Amerikaanse staat 4.714 exemplaren verkocht. Daarmee moet het elektrisch model alleen de Lexus GS en de Audi A6 laten voorgaan. Tesla werd tien jaar geleden opgestart door ondernemer Elon Musk, maar is inmiddels bijna de helft waard van General Motors, die een beurswaarde heeft van 49 miljard dollar.

De Nederlandse groep HUB Uitgevers, gespecialiseerd in computermagazines, is door de rechtbank van Utrecht failliet verklaard. Het bedrijf werd naar eigen zeggen geconfronteerd met een weerbarstige markt en liquiditeitsproblemen en zag volgens directeur Raimon Gort uiteindelijk geen andere uitweg meer dan het faillissement aan te vragen. De curator stelde echter te hopen op een doorstart en al in gesprek te zijn met potentiële overnemers. Het is echter nog niet duidelijk welke titels zullen kunnen worden verder gezet. HUB Uitgevers is Nederlands marktleider op het gebied van tijdschriften voor computertechnologie en informatica. De Nederlandse groep is ook eigenaar van de Belgische uitgeverij Minoc.

Sanofi Pasteur, de vaccin-divisie van de Franse farmagroep Sanofi, heeft positieve resultaten opgetekend bij tests met een sterkere variant van Fluzone, een product dat werd ontwikkeld om vijfenzestigplussers beter tegen griep te beschermen. Een grote klinische test bij meer dan 30.000 deelnemers heeft volgens Sanofi bewezen dat Fluzone High-Dose wel degelijk beter beschermt tegen de griep dan zijn voorganger. In totaal zou de efficiëntie ongeveer 24 procent hoger liggen. Sanofi, de vierde grootste producent van geneesmiddelen ter wereld, wil volgend jaar een uitgebreid klinisch dossier voorleggen aan de Amerikaanse geneesmiddelenautoriteiten om het product in de Verenigde Staten te lanceren.

Meer Nieuws

07:09 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-08-13

Volgen merk in sociale netwerken beschouwd als aanbevelingen

Het volgen van merken op het sociale netwerk Facebook wordt door de omgeving beschouwd als een aanbeveling. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Zocalo Group bij duizend Amerikaanse consumenten. Opgemerkt wordt dat gebruikers van sociale netwerken een brede waaier van motieven kunnen hebben om een merk te volgen. Ondanks die verschillen, wordt het volgen door de omgeving van de gebruiker volgens de onderzoekers steevast als een aanbeveling bestempeld. De onderzoekers kwamen verder tot de vaststelling dat rechtstreekse persoonlijke contacten als de meest betrouwbare aanbevelingen worden bestempeld (63,1 procent), gevolgd door productbesprekingen (55,2 procent).

Lees Verder

16:18 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: sociale netwerken |  Facebook |

Geld is instrument om coöperatie in grote groepen te garanderen

Geld is een instrument om het vertrouwen in grote groepen te handhaven. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Chapman University. De Amerikaanse onderzoekers benadrukken dat vroege menselijke gemeenschappen waren samengesteld uit kleine en hechte groepen van individuen die elkaar persoonlijk kenden en vertrouwden, terwijl in de moderne maatschappij vaak meer met vreemden moet worden samengewerkt. Geld zorgt er volgens de wetenschappers voor dat in die grote groepen het vertrouwen kan blijven bewaard. Geld wordt dan ook een noodzakelijk instrument genoemd om de samenwerking in grote groepen mogelijk te maken.

“De mensheid heeft kunnen overleven door zich in hechte groepen te verzamelen, maar de moderne maatschappij is afhankelijk van de samenwerking tussen volslagen vreemden,” zegt onderzoeksleider Gabriele Camera, professor economie aan de Chapman University. “Uit de studie is gebleken dat spontane samenwerking wegvloeit naarmate de groepen groter worden. Geld kan dit probleem echter tegengaan door anonieme vreemden aan te zetten elkaar toch te vertrouwen. Zonder de introductie van geld zouden de grote industriële maatschappijen wellicht nooit tot stand kunnen komen, aangezien mensen nooit zouden hebben geleerd om elkaar te vertrouwen.”

“Een vrijwillige samenwerking is in een maatschappij van vreemden moeilijk te handhaven, tenzij daarvoor een aantal hefbomen worden ingeschakeld,” voert professor Camera nog aan. “Uit de studie bleek dat de spontane samenwerking in groepen van twee personen een score van bijna 80 procent liet optekenen, maar in groepen van vier daalde dat cijfer al tot 49,1 procent. Wanneer de groep tot acht personen werd uitgebreid, viel de samenwerking nog verder terug tot 34,2 procent. In groepen van tweeëndertig deelnemers werd nog amper een samenwerkingsscore van 28,5 procent geregistreerd. Wanneer een beloning werd ingevoerd, bleek dat patroon echter drastisch te veranderen en bleef een constant niveau van 52 procent behouden.”

Gabriele Camera merkt nog op dat de uitwisseling van beloningen spontaan tot stand kwam en ervoor zorgde dat in kleine en grote groepen een stabiel niveau van samenwerking kon worden gegarandeerd. “Deze beloningen vormen een een katalysator voor samenwerking,” voert de onderzoeker aan. “Deze beloningen krijgen een waarde in de wederzijdse overtuiging dat ze zullen kunnen worden uitgewisseld tegen een toekomstige samenwerking. Maar de invoering van een beloning heeft ook sociale kost. Vrijwillige hulp wordt immers ingeruild tegen ingehuurde samenwerking. Dit bemoeilijkt de coöperatie wanneer er geen monetaire handel onmogelijk is.”

Lees Verder

16:16 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: geld, samenwerking |  Facebook |

Weinig rooskleurige toekomst voor Europese jongeren

De Europese jongeren dreigen te worden geconfronteerd met een weinig rooskleurige toekomst. De tewerkstellingskansen op een gefragmenteerde arbeidsmarkt, die bovendien met minder kwalitatieve banen zal worden geconfronteerd, zullen relatief beperkt blijven. Dat is de conclusie van een rapport van wetenschappers aan de University of Glasgow. De onderzoekers zeggen hun twijfels te hebben over de thesis dat de huidige jeugdwerkloosheid in Europa van tijdelijke aard zal zijn. De groei zal volgens het rapport van de Schotse wetenschappers wellicht vooral zijn gesitueerd in beroepen aan de rand van de arbeidsmarkt, zoals nul-uurbanen. Er wordt aan toegevoegd dat werkonzekerheid voor jongeren wellicht een blijvend gegeven zal worden.

“Er moeten op zijn minst vraagtekens geplaatst worden achter de optimistische toekomstvisie op de Europese arbeidsmarkt,” zegt onderzoeker Andy Furlong, professor sociale wetenschappen aan de University of Glasgow. “De hoge werkloosheid bij jongeren wordt vaak bestempeld als een tijdelijk fenomeen dat op termijn opnieuw zal gevolgd worden door een grote vraag naar jonge arbeidskrachten. Het is echter de vraag of een terugkeer naar die situatie mogelijk zal zijn. Een aantal van de problemen op de huidige arbeidsmarkt, zoals de nul-uurbanen, vormen immers mogelijk een onderdeel van een gewijzigde economische omgeving. Er mag dan ook verwacht worden dat vooral in die niet-traditionele arbeidsvormen een groei zal worden gekend.”

Professor Furlong benadrukt ook dat werkgevers zich wellicht zullen proberen te verzetten tegen het opgeven van een bijzonder winstgevend arbeidsmodel, dat hen immers toegang tot een bijzonder flexibele arbeidsmarkt biedt en hen de mogelijkheden aanreikt om de beperkingen van het traditionele arbeidsrecht te omzeilen. “De cijfers zijn angstwekkend,” voert Furlong nog aan. “Het is bovendien ook bijzonder twijfelachtig of de situatie voor de volgende generatie beter zal zijn dan voor de jongeren die zich op dit ogenblik op de West-Europese arbeidsmarkt aanbieden. Jongeren zullen ongetwijfeld nog voor een langere tijd met moeilijkheden op de arbeidsmarkt worden geconfronteerd. Werkzekerheid zal in de nieuwe economische omgeving mogelijk een zeldzaamheid blijken.”

Lees Verder

16:15 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: arbeidmarkt, europa |  Facebook |

Cloud-industrie lijdt onder digitale activiteiten spionagediensten

De digitale spionage-activiteiten van de Amerikaanse veiligheidsdiensten beginnen een negatieve impact te hebben op Amerikaanse technologiebedrijven. Dat is de conclusie van een rapport van de Amerikaanse Information Technology & Innovation Foundation (Itif). De technologie-denktank voert daarbij aan dat Amerikaanse cloud-providers de volgende drie jaar een bedrag van 22 miljard dollar tot 35 miljard dollar aan inkomsten zouden kunnen missen door de praktijken van het Amerikaanse National Security Agency. Een verlies aan vertrouwen in Amerikaanse technologiebedrijven dreigt volgens de onderzoekers te leiden tot protectionistische maatregelen die de snelgroeiende cloud-industrie zware schade zouden kunnen toebrengen.

Eerder al had de sectororganisatie Cloud Security Alliance aangegeven dat 10 procent van zijn internationale leden inmiddels al een contract met een Amerikaanse leverancier heeft opgezegd, terwijl 56 procent aangaf in de toekomst minder snel geneigd te zullen zijn om een samenwerking met een Amerikaans bedrijf op te zetten. “Bedrijven zullen door het schandaal in het algemeen minder snel geneigd zijn om met buitenlandse cloud-aanbieders te werken,” zegt ook Daniel Castro, auteur van het Itif-rapport. “Bovendien zullen ook regeringen minder snel aan buitenlandse bedrijven toelating geven om op hun grondgebied dataservices aan te bieden. Dat protectionisme dreigt ook een negatieve impact te hebben op de concurrentie in de sector.”

Daniel Castro merkt op dat de Amerikaanse bedrijven op dit ogenblik de internationale cloud-markt domineren, maar door het spionageschandaal de volgende jaren mogelijk hun aandeel met 10 procent en 20 procent zullen zien dalen. “De berichten over de elektronische spionage van het Nationale Security Agency dreigt tot een fundamentele verschuiving van de marktdynamiek te leiden,” zegt hij. “Indien buitenlandse klanten beslisssen dat de opslag van data in de Verenigde Staten meer risico’s inhoudt dan voordelen biedt, zullen de berichten over de spionage een onmiddellijke en blijvende impact hebben op de concurrentiekracht van de Amerikaanse cloud-computing.” Indien de negatieve effecten zich uitbreiden tot email en zoekactiviteiten kan de schade voor Amerikaanse bedrijven volgens bepaalde waarnemers nog veel groter worden dan door het Itif-rapport wordt verondersteld. (MH)

Lees Verder

16:14 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: cloud, spionage |  Facebook |

Vrijwilligerswerk heeft positieve impact op de gezondheid

Vrijwilligerswerk heeft een positieve impact op de gezondheid. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Exeter. De onderzoekers stelden vast dat de mortaliteit bij vrijwilligers 20 procent lager ligt in vergelijking met collega’s zich niet belangeloos voor een goed doel hebben ingezet. Bovendien zouden vrijwilligers ook minder snel gewag maken van depressies en op een grotere levenstevredenheid en welzijn prat kunnen gaan. De onderzoekers waarschuwen wel dat het oorzakelijk verband tussen een betere gezondheid en vrijwilligerswerk nog verder moet worden onderzocht. Het wordt immers niet uitgesloten dat beide fenomen afkomstig zijn van dezelfde biologische en sociale factoren.

“Volgens ramingen engageert 22,5 procent van de Europeanen zich voor vrijwilligerswerk,” zegt onderzoeker Suzanne Richards, professor gezondheidszorg aan de University of Exeter. “In de Verenigde Staten zou dat cijfer oplopen tot 27 procent en in Australië tot 36 procent. Meestal worden voor het vrijwilligerswerk altruïstische motieven, zoals een dienst aan de gemeenschap, aangegeven. Ook kan vrijwilligerswerk worden gebruikt om werkervaring op te doen of om de sociale contacten uit te breiden, maar de effecten van die inzet kunnen veel dieper gaan. Diverse studies hebben al gewag gemaakt van gezondheidsvoordelen, zoals een verbeterde levenskwaliteit en lagere stressniveaus.”

“Het oorzakelijk verband tussen vrijwilligerswerk en gezondheid is echter nog niet duidelijk,” geeft Richars toe. “Volgens een aantal hypotheses zou een verklaring kunnen gevonden worden in het feit dat vrijwilligerswerk gekoppeld kan worden aan een grotere activiteitsgraad en dus aan een betere fysieke conditie. De impact op de mentale gezondheid is daarmee echter moeilijk te verklaren. Bovendien is vastgesteld dat vrijwilligerswerk welisvaar vaak uit altruïsme ontstaat, maar toch zijn positieve impact verliest wanneer er voor de gedane inspanningen geen beloning wordt ervaren. Wanneer teveel vrijwilligerswerk wordt gepresteerd, wordt de activiteit bovendien zelf een last en op zijn beurt een oorzaak van problemen.”

Lees Verder

16:12 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vrijwilligerswerk |  Facebook |

Jongeren staan positiever tegenover reclame en public relations

Jongeren hebben een positiever houding tegenover reclame en public relations dan hun ouders. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Gallup bij ruim tweeduizend Amerikaanse consumenten. De onderzoekers merken op dat reclame en public relations bij Amerikaanse jongeren een score krijgen van 43 procent. Bij vijfenzestigplussers daalt dat cijfer echter tot 33 procent. Er wordt echter aangevoerd dat reclame en public relations ook bij jongeren nog altijd minder gewaardeerd worden dan vele andere sectoren. De hoogste waardering van de jongeren gaat naar de computersector (69 procent), gevolgd door restaurants (64 procent), landbouwindustrie (62 procent) en internetbedrijven (57 procent).

Uit het onderzoek blijkt dat de sector van olie en gas de minste waardering geniet bij de Amerikaanse jongeren (25 procent), vooraf gegaan door de federale overheid (31 procent) en de immobiliënsector (32 procent). De onderzoekers merken wel op dat reclame en public relations ook lagere scores halen dan de juridische sector (49 procent) en de luchtvaartindustrie (47 procent). Uit de studie bleek dat jongeren in het algemeen een meer positieve houding hebben tegenover industrieën dan vijfenzestigplussers. Het grootste verschil werd echter opgetekend in de filmsector, waar de waardering bij de jongeren 28 procentpunt hoger ligt dan bij vijfenzestigplussers, gevolgd door de juridische secotor, gezondheidszorg en computerindustrie.

Opgemerkt wordt verder dat jongeren ook het meest geneigd zijn om een positieve rating te geven aan radio en televisie (45 procent). Die sector krijgt echter de minste waardering van de leeftijdsgroep tussen dertig en negenenveertig jaar (33 rprocent). Verder blijkt dat de retailindustirie zowel bij de jongeren als bij de vijfenzestigplussers een score van 49 procent laat optekenen. Gallup merkt ook nog op dat democraten en republikeinen nagenoeg dezelfde waardering blijken op te brengen voor reclame en public relations. De federale overheid zorgt voor het grootste verschil tussen beide politieke strromingen, maar democraten staan daarnaast ook opvallend positiever tegenover de filmindustrie, onderwijs, pers en gezondheidszorg. (MH)

Lees Verder

16:11 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: reclame, public relations |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgende