26-10-13

Vrouwen in directieraad moet meer zijn dan diversiteit

De aanwezigheid van vrouwen in de directiekaders mag niet als een diversiteits-problematiek worden benaderd, maar moet als een zakelijke meerwaarde worden uitgespeeld. Dat zegt Heather Jackson, initiatiefneemster van An Inspirational Journey, een organisatie die werd opgericht om de carrière-ontwikkeling van talentvolle vrouwen te begeleiden. Wanneer men vrouwen een daadwerkelijke kans in de hoogste bedrijfskaders wil bieden, moeten er volgens Jackson inspanningen worden gedaan om de onbewuste vooringenomenheid in het rekruteringsproces weg te werken en door sponsoring en mentoring het zelfvertrouwen van talentvolle vrouwelijke medewerkers te ondersteunen en stimuleren.

“Het zou verkeerd zijn om bij gelijke kansen voor vrouwen alleen vanuit een diversiteits-problematiek te vertrekken,” zegt Heather Jackson, verwijzend naar het systeem van quota dat vaak naar voor wordt geschoven om vrouwen een groter aandeel in de leidende kaders van het bedrijfsleven te garanderen. “Er wordt gerekend met percentages en weegschalen, maar dat is niet de gepaste manier om diversiteit te stimuleren. Daarentegen moet bij human resources meer inspanningen worden gedaan om de onbewuste vooroordelen in het rekruteringsproces weg te werken en ervoor te zorgen dat vrouwen het nodige zelfvertrouwen winnen om een succesvolle carrière te kunnen uitbouwen.”

Volgens Heather Jackson ligt het probleem echter ook gedeeltelijk bij de vrouwen zelf. “De meeste bedrijven staan open voor diversiteit, maar dat betekent ook dat vrouwen hun verantwoordelijkheid moeten nemen en zichzelf promoten zoals ook hun mannelijke collega’s doen,” merkt ze op. “Er is wellicht ook minder sprake van een loondiscriminatie dan van een ongelijkheid in onderhandelingsvaardigheden. In dat geval kan Angela Ahrendts, vertrekkend chief executive van Burberry, als een rolmodel worden beschouwd. Ahrendts heeft zich opgewerkt tot de bestbetaalde chief executive van de Britse beursgenoteerde bedrijven omdat ze zich bewust was van haar waarde en die boodschap ook aan de bestuursraad duidelijk heeft gemaakt.”

Lees Verder

10:26 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: diversiteit, vrouw |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.