05-12-13

Technisch onderlegde starters hebben grootste kans op succes

Technisch onderlegde ondernemers hebben de grootste kans om een succesvolle startup te lanceren. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Stanford University naar de lancering van meer dan tweeduizend startups die door gewezen studenten van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) in diverse industriële sectoren werden opgezet. Opgemerkt dat technologisch onderlegde teams er het beste in slagen om belangrijke mijlpalen, zoals de ontwikkeling van een design of een prototype tot de lancering van het product, te bereiken. Anderzijds blijkt volgens de onderzoekers dat divers samengestelde teams betere kansen hebben om de strijd met gevestigde concurrenten aan te gaan.

“Een grotere diversiteit aan vaardigheden betekent in de sector van startups niet altijd de sterkste basis voor succes,” merkt onderzoeksleider Chuck Eesley, professor ondernemerschap aan de Stanford University, op. “Een bredere waaier aan vaardigheden kan in een aantal gevallen een meerwaarde vormen, maar in de praktijk blijkt dat een technologisch uitgebouwd team vaak de meeste garanties op succes biedt. Dat geldt vooral wanneer de startup is gefocust op technologische innovatie als een cruciaal concurrentieel voordeel en met grote ondernemingen samenwerkingsverbanden tot stand brengt om de ontwikkelingen commercieel op de markt te brengen.”

“Vaak wordt aan startups geadviseerd om een team met diverse capaciteiten, waarbij ook gezocht wordt naar expertise in onder meer marketing of sales, uit te bouwen,” zegt professor Eesley nog. “Het onderzoek heeft echter aangetoond dat startups in een innovatieve omgeving met een technologische achtergrond 12,8 procent meer kans hebben om een succesvolle ontwikkeling, zoals een overname over een beursintroductie, te realiseren dan beginnende bedrijven met een gediversifieerde knowhow. Startende ondernemers moeten bij het aantrekken van partners dan ook heel goed overwegen welke vaardigheden en achtergronden voor een succesvolle ontwikkeling wenselijk of noodzakelijk zijn.”

Lees Verder

12:47 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: startup |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.