23-01-14

Elektrische vervoer leidt in Silicon Valley tot verkeersagressie

Werknemers van Silicon Valley zijn intensieve gebruikers van elektrische wagens, maar dat heeft een aantal negatieve consequenties. Er is in het gebied immers niet voldoende infrastructuur om de batterijen van al die elektrische voertuigen tijdens die werkuren opnieuw op te laden. Dat leidt volgens ingewijden tot frustraties die vaak tot op de werkvloer doorsijpelen. In een aantal gevallen zou de strijd voor een laadpaal tot agressie hebben geleid. Bedrijven, die het elektrische vervoer vaak bij hun medewerkers aanmoedigen, moeten volgens de waarnemers dan ook garanderen dat de infrastructuur aan de behoeften voldoet. Verwacht wordt dat het probleem ook elders op bedrijfssites zal worden opgemerkt.

Steeds meer bedrijven in Silicon Valley maken gewag van problemen met elektrische wagens. Werknemers met elektrische wagens dienen immers een beperkt aantal laadpalen delen. Dat kan volgens Peter Graf, bij het softwarebedrijf SAP verantwoordelijk voor duurzaam beleid, tot heel wat frustraties en wrijvingen leiden. “Het opladen van een auto kan dertig minuten in beslag nemen, maar werknemers zitten ongeduldig te wachten tot ook zij hun auto op het elektrische net kunnen aansluiten,” voert hij aan. “Dat ongeduld kan soms echter zo hoog oplopen dat ongevraagd de wagen van een collega van het net wordt losgekoppeld om zelf de laadpaal te kunnen gebruiken. Dergelijke problemen kunnen zware gevolgen hebben op de werkvloer.”

Graf merkt op dat SAP inmiddels een leidraad heeft opgesteld voor het gebruik van de laadpalen. Volgens ChargePoint, uitbater van een groot netwerk laadpalen, zouden bedrijven één laadpaal moeten voorzien voor elke twee elektrische wagens. “Bedrijven moeten een gericht beleid voeren rond elektrisch vervoer,” zegt Pat Romano, chief executive van ChargePoint. “Het is met een vloot van twintig elektische wagens beter geen infrastructuur te voorzien dan slechts twee laadpunten te installeren.” Het installeren van laadpalen kan echter een dure investering worden, vooral wanneer bedrijven ruimte leasen en niet wensen te investeren in een permanente oplaad-infrastructuur. Bij sommige ondernemingen moet inmiddels tijd aan de laadpalen vooraf worden gereserveerd.

Lees Verder

13:26 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: silicon valley, verkeersagressie |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.