05-02-14

Diversiteit heeft een positieve impact op groepsprestaties

Diversiteit heeft een positieve impact op groepsprestaties. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Ryerson University in Toronto. De Canadese onderzoekers stelden vast dat prestaties van divers samengestelde wetenschappelijke teams door collega’s hoger worden ingeschat dan de resultaten die door homogene samenwerkingsverbanden worden aangebracht. Diversiteit verhoogt volgens de onderzoekers minstens de kans dat aan efficiënte wetenschap kan worden beoefend. De wetenschappers zeggen dan ook dat het stimuleren van diverse teams voor organisaties een bijzonder grote waarde te bieden heeft. Dat geldt volgens hen niet alleen voor de wetenschap, maar ook voor andere maatschappelijke sectoren.

“Producten van gemengde wetenschappelijke researchteams krijgen door observatoren in het algemeen een hogere kwaliteit toegemeten dan het werk van homogene teams,” merkt onderzoeksleider Lesley Campbell, professor ecologie en evolutie aan de Ryerson University, op. “Er kan dan ook worden gesteld dat diversiteit minstens tot een grotere efficiëntie leidt. Dat geldt echter niet alleen voor wetenschappelijk onderzoek, maar ook voor de zakelijke wereld, sociale samenwerkingsverbanden en andere vormen van collaboratie. Het onderzoek toont dan ook aan dat het aanmoedigen van divers samengestelde teams aan organisaties een meerwaarde kan opleveren en de succeskansen van individuen, teams en managers kan doen toenemen.”

Professor Campbell waarschuwt wel dat het aantal vrouwen in leidinggevende functies de voorbije tien jaar weliswaar is toegenomen, maar dat is volgens haar veel minder het geval bij de samenstelling van wetenschappelijke onderzoeksteams. “Dat dreigt een negatieve impact te hebben op de efficiëntie van het wetenschappelijk onderzoek,” benadrukt ze dan ook. “Er moeten dan ook meer inspanningen worden gedaan om de participatie van vrouwen op alle niveaus van het wetenschappelijk onderzoek te bevorderen. Vooral universiteiten kunnen een belangrijke rol spelen in de rekrutering en het behoud van vrouwelijke wetenschappers voor onderzoek. Daarvoor moet een ondersteunend klimaat worden uitgebouwd.”

De onderzoekers stelden vast dat het wetenschappelijk onderzoek van genderdiverse teams 34 procent vaker in wetenschappelijke publicaties werd geciteerd dan het werk van homogene onderzoeksgroepen. “Diversiteit in een groep brengt ook uiteenlopende visies op het gebied van probleemoplossing bij elkaar,” zegt Lesley Campbell. “Er moet bij probleemoplossing immers niet alleen rekening worden gehouden met de feiten, maar ook met de manier waarop het onderwerp wordt benaderd. Divers samengestelde groepen blijken een duidelijk andere aanpak te hanteren dan homogene samenwerkingsverbanden.”

Lees Verder

11:30 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: diversiteit, prestatie, groep |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.