31-07-14

Pas over driekwart eeuw inkomensgelijkheid tussen man en vrouw

Aan het huidige tempo duurt het nog driekwart eeuw vooraleer vrouwen hun loonachterstand op mannen zullen hebben ingehaald. Dat is de conclusie van een rapport van de ontwikkelingsorganisatie Oxfam International. Aangevoerd wordt dat de groeiplannen nooit zullen kunnen worden gerealiseerd indien geen gerichte maatregelen worden genomen tegen de systematische discriminatie en economische uitsluiting van vrouwen. Winnie Byanyima, executive director van Oxfam International, merkt op dat vrouwen minder betaald worden dan mannen, het grootste deel van de onbetaalde arbeid op zich nemen, oververtegenwoordigd zijn in parttime werk en gediscrimineerd worden in gezinnen, markten en instellingen.

Lees Verder

15:29 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vijfenzestigplussers het meest bereid tot coöperatie

Jongeren tussen tien en zestien jaar vertonen de grootste weerstand tegen samenwerking. Daarentegen getuigen vijfenzestigplussers de grootste bereidheid tot coöperatie. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Universitad Carlos 3 Madrid, de Universitad Barcelona en de Universitad Zaragoza bij meer dan honderdvijftig proefpersonen. De onderzoekers zeggen dat de vaststelling bedrijven mogelijk zou kunnen aanzetten om strategieën te ontwikkelen om oudere werknemers langer in dienst te houden of hen een alternatief systeem aan te bieden waarin het mogelijk is om het coöperatief gedrag verder te zetten.

Lees Verder

15:29 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Consument waardeert merken die helpen besparen

De Duitse discounter Aldi is volgens de Britse consumenten het meest waardevolle merk op de markt. Dat blijkt uit een onderzoek van consulent YouGov naar meer dan achthonderd merken op de Britse markt. Aldi slaagde er voor de eerste keer in om de hoogste rangschikking te laten optekenen. Bovendien wordt ook gewezen op de vierde plaats van de Duitse prijsbreker Lidl, die voor de eerste keer in de top tien verschijnt. Het succes van de twee discounters geeft volgens YouGov aan dat de consument een grotere waarde hecht aan merken die hem de mogelijkheid bieden geld te sparen. Retailers vertegenwoordigen de helft van de top tien.

In het onderzoek, waarbij de consumenten gevraagd werd naar positieve of negatieve berichten over merken de twee weken voordien in marketing, nieuws of mond-aan-mond reclame, behaalde Aldi een score van 25,9 punten, gevolgd door de departmentstore John Lewis met 20,5 punten. Op de derde plaats eindigde de BBC iPlayer, die vorig jaar nog op een eerste plaats stond, met 19,6 punten. Lidl behaalde een puntentotaal van 18,2 punten, gevolgd door supermarktketen Waitrose en stofzuigerproducent Dyson (14,4 punten). De top tien bestaat verder uit de BBC-website (13,4 punten), MoneySavingExpert.com (12.1 punten), technologieconcern Samsung (11.6 punten) en supermarktketen Sainsbury’s (11,5 punten).

“Consumenten willen betaalbare aankopen, zonder toegevingen te hoeven doen op het gebied van kwaliteit,” zegt Sarah Murphy, merkenspecialist bij YouGov. “De Britse consument is van mening dat Duitse merken zoals Aldi en Lidl aan die criteria optimaal beantwoorden. De andere supermarktketens in de top tien moeten daarmee rekening houden indien ze op een positieve perceptie van de consument willen blijven rekenen.” Uit het onderzoek bleek nog dat diepvriesspecialist Findus de grootste vooruitgang boekte door een stijging met 18,8 punten, maar nog wel op een negatieve score van min 0,3 punten blijft. Datzelfde geldt voor het entertainmentmerk HMV Group, dat met 12,8 punten steeg tot een negatief totaal van min 0,9 punten.

Lees Verder

15:28 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Consument heeft hygiënische weerzin tegen recyclage

Herbruik moet met een grote weerstand van de consument afrekenen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Pennsylvania State University. Opgemerkt wordt dat de consument vooral hygiënische vooroordelen blijkt te koesteren tegenover producten die eerder al aan iemand anders hebben toebehoord. De weerstand blijkt het grootst wanneer de herbruik betrekking heeft op apparaten voor de voedselbereiding of de persoonlijke hygiëne. De onderzoekers merken op dat herbruik nochtans een belangrijke opportuniteit vormt om duurzaamheid te stimuleren, maar door de negatieve perceptie bij de consument mogelijk grote moeilijkheden zouden kunnen ondervinden om door te breken.

“Herbruik, waarbij bestaande apparaten worden gedemonteerd, gereinigd, hersteld en opnieuw geassembleerd, vormt voor bedrijven een belangrijke kans om hun prestaties op het gebied van duurzaamheid gevoelig te verbeteren,” benadrukken de onderzoekers Meg Meloy en Daniel Guide, docenten aan het Smeal College of Business van de Pennsylvania State University. “Op dit ogenblik heeft herbruik op de consumptiemarkt echter slechts een aandeel tussen 5 procent en 10 procent. Een gedeelte van de barrières tegen het uitbouwen van een groter marktaandeel kan worden verklaard door de hygiënische weerstand van de consument, ondanks de gehanteerde sterilisatieprocessen, tegen gebruikte producten.”

“Bij studies over de herbruikmarkt is met deze hygiënische weerzin meestal weinig rekening gehouden,” stippen Meloy en Guide nog aan. “Het zou echter moeilijk kunnen blijken om deze negatieve percepties weg te werken. Nochtans kan het milieuvriendelijke karakter van hergebruik een belangrijk marketing-element vormen voor de sector. Gereviseerde producten hebben immers meestal een kleinere ecologische voetafdruk dan nieuwe apparaten of recyclage. Maar toch blijkt ook bij milieu-geëngageerde consumenten niet noodzakelijk een positievere perceptie over hergebruikte producten opgetekend te kunnen worden. Mogelijk worden de ecologische voordelen van herbruik onvoldoende beseft.”

“Indien de herbruik-sector een breder publiek wil bereiken, zullen belangrijke inspanningen moeten gedaan worden om de hygiënische tegenstand van de consument weg te werken,” waarschuwen Meloy en Guide. “Mogelijk moet daarbij een grotere nadruk worden gelegd op de ecologische voordelen van de sector, zodat duurzaamheid in de afweging van de consument een groter aandeel zou krijgen dan de hygiënische percepties.”

Lees Verder

15:28 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Meer dan één op tien digitale reclame-impressies frauduleus

Adverteerders moeten ermee rekening mee houden dat meer dan één op tien digitale reclame-impressies een frauduleuze oorsprong heeft. Tussen de verschillende sectoren kunnen echter grote afwijkingen worden opgetekend. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Integral Ad Science. Opgemerkt wordt dat gemiddeld 11,5 procent van alle reclame-impressies frauduleus blijken te zijn. Het hoogste niveau wordt opgetekend in de technologiesector, waar 17 procent van de impressies een frauduleuze herkomst hebben. Ook in de retailsector wordt een fraudeniveau van 14 procent opgetekend. Telecom en verpakte consumptiegoederen blijven met een score van 6 procent het meest gespaard.

Lees Verder

15:27 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Augustus is beste maand voor het aantrekken van toptalent

In tegenstelling tot wat algemeen wordt verondersteld, blijkt de maand augustus voor bedrijven een uitstekende periode om toptalent aan te trekken. Dat blijkt uit een analyse van de Britse vacaturemarkt door het wervingsbedrijf Randstad Technologies. Vastgesteld werd dat tijdens de maand augustus voor elke informatica-vacature in Groot-Brittannië 3,1 kandidaten beschikbaar zijn, tegenover een gemiddelde van 2,3 gegadigden tijdens de rest van het jaar. Anderzijds bleek dat de maand januari voor de kandidaten zelf de meest opportune periode is om een nieuwe baan te vinden. Tijdens die periode blijken voor elke vacature slechts 1,2 geïnteresseerden beschikbaar te zijn.

Lees Verder

15:26 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Geconnecteerde apparaten creëren grote kwetsbaarheden

Geconnecteerde netwerken vormen een groot veiligheidsrisico. Dat is de conclusie van een onderzoek van beveiligingsspecialist Fortify, dochter van Hewlett-Packard, naar de bescherming van het internet-of-things. De onderzoekers stelden daarbij vast dat 70 procent van de aangesloten apparaten kwetsbaarheden vertoonden, met inbegrip van onveilige paswoorden, een gebrekkige encryptie of onvoldoende toegangsbeperkingen. Fortify stelde vast dat per aangesloten apparaat gemiddeld vijfentwintig kwetsbaarheden dienden te worden vastgesteld. Er wordt dan ook opgemerkt dat bij de toenemende populariteit van het internet-of-things onvoldoende rekening is gehouden met de veiligheids-vereisten.

“Steeds meer worden apparaten zoals televisie-toestellen, koelkasten, thermostaten, deuren, garagepoorten en alarminstallaties aan het internet-of-things gekoppeld,” zegt Mike Armistead, general manager bedrijfsbeveiliging bij Fortify. “Het internet-of-things geeft de consument de mogelijkheid om objecten en systemen op een gemakkelijke en geïntegreerde manier te besturen, maar tegelijkertijd wordt de gebruiker op het gebied van beveiliging met belangrijke uitdagingen geconfronteerd. Om potentiële aanvallers en bedreigingen af te weren is het immers noodzakelijk om een efficiëntie beveiliging te implementeren. Daarbij blijken echter nog veel leemtes te moeten worden opgevuld.”

De onderzoekers kwamen onder meer tot de vaststelling dat acht op de tien gecontroleerde toestellen persoonlijke informatie over de gebruiker - zoals gebruikersnaam, huisadres, geboortedatum en bankcodes - konden lekken. In een aantal gevallen werd ook gezondheidsinformatie vrijgegeven. Bovendien bleken de meeste toestellen ook niet voorzien te zijn van een paswoord, waardoor het voor hackers gemakkelijker wordt om zich een toegang tot het systeem toe te eigenen. Bij andere apparaten bleek van de meest eenvoudige paswoorden gebruik gemaakt worden. De meerderheid van de toestellen bleek ook geen encryptie te gebruiken voor de communicatie met het internet en het lokale netwerk.

“De interesse in het internet-of-things kent een opmerkelijke toename,” voert Fortify nog aan. “De beveiliging heeft die evolutie echter onvoldoende gevolgd. Er moeten dan ook dringend inspanningen worden gedaan om het veiligheidsprobleem aan te pakken, vooraleer het internet-of-things een massaproduct is geworden en hackers gigantische schade zouden kunnen veroorzaken.” Verwacht wordt dat er tegen het einde van dit decennium ongeveer zesentwintig miljard apparaten op het internet zullen zijn aangesloten.

Lees Verder

15:26 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

In Groot-Brittannië zijn Jules Stenson en Neil Wallis, respectievelijk gewezen hoofdredacteur en adjunct-hoofdredacteur van de tabloid News of the World, ervan beschuldigd zich schuldig gemaakt te hebben aan illegale afluisterpraktijken. Dat heeft het openbaar ministerie in Londen bekend gemaakt. Voormalig hoofdredacteur Andy Coulson, die ook nog perschef was van de Britse premier David Cameron, werd recent veroordeeld tot achttien maanden gevangenis. De tabloid heeft de voicemail-berichten van honderden mensen, waaronder veel bekende persoonlijkheden, afgeluisterd. Het proces tegen Stenson en Wallis gaat tijdens de derde week van augustus van start. News of the World is opgedoekt.

Countrywide Financial, een dochterbedrijf van Bank of America, moet een boete van 1,3 miljard dollar betalen. Dat is door een rechtbank in New York bekend gemaakt. De boete is opgelegd wegens de verkoop van risicovolle beleggingen aan de hypotheekverstrekkers Fanny Mae en Freddie Mac in aanloop naar de financiële crisis zes jaar geleden. Countrywide was ooit de grootste hypotheekverstrekker van de Verenigde Staten en werd zes jaar geleden overgenomen door Bank of America. In de aanloop naar de crisis had Countrywide veel dubieuze hypotheekproducten verkocht aan investeerders, die daarop vervolgens zware verliezen hadden geleden. Fannie Mae en Freddie Mac werden genationaliseerd.

De mobiele applicatie Snapchat, waarmee gebruikers elkaar fotoberichten kunnen zenden die na enkele seconden weer verdwijnen, voert gesprekken met een groep investeerders over een financieringsronde. Dat hebben een aantal waarnemers gemeld. Door de transactie zou de waarde van Snapchat geraamd worden op een bedrag van 10 miljard dollar. Tot de groep investeerders zou ook de Chinese internetgroep Alibaba behoren. De populariteit van Snapchat is sterk toegenomen en inmiddels versturen gebruikers met de applicatie meer dan 700 miljoen berichten per dag. Facebook probeerde vorig jaar Snapchat nog tevergeefs over te nemen voor 3 miljard dollar.

Argentinië is er niet in geslaagd om met zijn schuldeisers een overeenkomst te sluiten. Het Argentijnse voorstel om een regeling te treffen. Dat heeft Axel Kicillof, de Argentijnse minister van economische zaken, gemeld. Daardoor dreigt Argentinië opnieuw met een bankroet geconfronteerd te worden. Het probleem is te wijten aan kredieten die dertien jaar geleden al vervielen. Met het grootste gedeelte van de schuldeisers kon Argentinië een regeling worden getroffen en kon een herschikking worden afgesproken, maar een aantal hedgefondsen hield vast aan een volledige terugbetaling, wat door het land steeds werd geweigerd. Ook op een laatste compromis wensten de hedgefondsen niet in te gaan.

Bonussen die aan Britse bankiers worden uitgekeerd, kunnen gedurende een periode van zeven jaar nog altijd worden teruggevorderd. Ook zullen roekeloze beslissingen ook strafrechterlijk kunnen worden vervolgd. Dat hebben de Bank of England en de Britse Financial Services Authority (FSA) bekend gemaakt. De nieuwe regels zullen begin volgend jaar van kracht geworden. De nieuwe regels moeten ervoor zorgen dat bankiers meer verantwoordelijk worden voor hun eigen acties. De toezichthouders willen dat leidinggevende bankiers voortaan persoonlijk aansprakelijk zijn voor hun handelen. De Britse banksector waarschuwt dat de plannen nefaste gevolgen kunnen hebben voor Londen als financieel centrum.

Het Duitse farmaconcern Bayer heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een nettowinst gerealiseerd van 953 miljoen euro. Dat betekende een stijging met 13,3 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De omzet steeg met 0,9 procent tot bijna 10,5 miljard euro. Bayer profiteerde vooral van een hogere verkoop van nieuwe geneesmiddelen en bestrijdingsmiddelen, maar werd wel geconfronteerd met ongunstige wisselkoerseffecten, die een negatieve impact hadden op de omzet. De omzet van de belangrijkste geneesmiddelen, waaronder bloedverdunner Xarelto en de kankerproducten Stivarga en Xofigo, kende meer dan een verdubbeling tot 702 miljoen euro.

De economie van Oekraïne heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een inkrimping met 4,7 procent gekend tegenover dezelfde periode vorig jaar. Daarmee was de achteruitgang aanzienlijk sterker dan tijdens de eerste drie maanden van het jaar, toen een daling met 1 procent werd opgetekend. Dat heeft het Oekraïense bureau voor de statistiek bekend gemaakt. De aanhoudende gevechten in Oekraïne en het conflict met Rusland zetten steeds meer druk op de economie van het land. Verbetering wordt op korte termijn ook niet verwacht. Het Internationaal Monetair Fonds voorziet voor het lopende jaar een inkrimping met 6,5 procent, terwijl eerder gewag was gemaakt van een daling met 5 procent.

De Italiaanse autobouwer Fiat heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 23,3 miljard euro. Dat betekent een stijging met 5 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst viel van 435 miljoen euro terug tot 197 miljoen euro. Fiat werd vooral geconfronteerd met tegenvallende verkopen in Latijns-Amerika, waar de omzet met 23 procent afnam. Vooral in Brazilië, de tweede grootste markt van de Italiaanse constructeur, vielen de verkopen sterk terug. In de Verenigde Staten, Canada en Mexico werd daarentegen een stijging met 6,6 procent opgetekend. De luxedivisie, die de merken Maserati en Ferrari omvat, liet een omzetgroei met 58 procent registreren.

In Rusland beginnen de oligarchen steeds meer te morren over de sancties die Europa en de Verenigde Staten tegen hun land hebben genomen. Dat heeft Gerhard Schindler, hoofd van de Duitse Bundesnachrichtendienst (BND), volgens het magazine Der Spiegel tegen bondskanselier Angela Merkel gezegd. De oligarchen, die door de sancties al 11 miljard euro hebben verloren, zouden volgens Schindler steeds vaker in conflict komen met de voorstanders van een verdere steun aan de separatisten in Oekraïne. Schindler merkt op dat de Russische president Vladimir Poetin beide partijen nodig heeft om zijn macht te handhaven en zou door het conflict onder druk kunnen komen te staan.

Het Amerikaanse concern Amazon, de grootste retailer van de wereld, gaat nog eens 2 miljard dollar investeren in India. Dat heeft Jeff Bezos, topman van Amazon, bekend gemaakt. Volgens Amazon zal de investering dienen om de snelle groei op de Indiase markt te ondersteunen en de service aan de klant te verbeteren. Volgens Amazon neemt de competitie op de Indiase markt snel toe. Bezos zegt enorm veel groei in de Indiase economie en de lokale e-commerce te zien. Amazon startte zijn activiteiten in India in juni vorig jaar. De Indiase markt van e-commerce vertegenwoordigde volgens analisten vorig jaar een waarde van ongeveer 13 miljard dollar. Over vijf jaar zou dat opgelopen zijn tot 50 miljard dollar tot 70 miljard dollar.

De Europese vliegtuigbouwer Airbus heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een winst gerealiseerd van ruim 1,1 miljard euro. Dat betekende een stijging met 50 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De omzet steeg met 6 procent tot 27,2 miljard euro. De groei werd gerealiseerd in de divisies commerciële luchtvaart en helikopers. In de militaire afdeling werd een status-quo opgetekend. De vliegtuigbouwer boekte tijdens de eerste maanden van dit jaar voor 27,7 miljard euro nieuwe orders, tegenover 95,6 miljard euro tijdens dezelfde periode vorig jaar. In totaal werden 290 orders voor vliegtuigen geregistreerd, tegenover 722 bestellingen tijdens de eerste helft van vorig jaar.

De invoer van nagenoeg alle soorten groenten en fruit uit Polen is voortaan verboden in Rusland. Dat hebben de Russische voedselautoriteiten bekend gemaakt. Gesteld wordt dat de Pools invoer al herhaaldelijk inbreuken heeft gepleegd tegen de gestelde normen en procedures. Waarnemers vermoeden echter dat het invoerverbod een gevolg is van de nieuwe Europese sancties tegen Rusland. De Russische regering had al gewaarschuwd voor mogelijke invoerbeperkingen voor bepaalde producten uit de Europese Unie. Polen is één van de belangrijkste leveranciers van fruit en groenten van Rusland. Eerder al nam Rusland ook sancties voor de toenadering die Oekraïne en Moldavië tot de Europese Unie hadden gezocht.

Het Franse energieconcern Total heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een nettowinst geboekt van 3,2 miljard dollar. Dat is een daling met 0,4 miljard dollar tegenover dezelfde periode vorig jaar. De terugval was vooral te wijten aan een daling van de productie met 10 procent tot een recordlaagte van iets meer dan 2 miljoen vaten per dag. Total kon in Libië amper produceren door de onrust en kampte in Kazachstan met onder meer lekkages bij het grote Kashagan-project. Total gaat de pijpleidingen van het veld vervangen, waardoor de productie pas over twee jaar zou kunnen worden hervat. Ook had Total last van zwakke raffinagemarges in Europa. De omzet steeg van 61,3 miljard dollar naar 62,6 miljard dollar.

De Russische Bank of Moscow zegt geen enkele hinder te ondervinden van de opgevoerde economische sancties die de Europese Unie en de Verenigde Staten hebben aangekondigd. Als onderdeel van de sancties worden Russische staatsbanken van de Europese en Amerikaanse financiële markten afgesneden. De Bank of Moscow stelde echter toch niet van plan geweest te zijn om te lenen op de buitenlandse markten. Door de sancties komen naast de Bank of Moscow ook staatsinstellingen VTB Bank en Russian Agriculture Bank op de zwarte lijst. De centrale bank van Rusland gaf al aan klaar te staan om de getroffen instellingen te steunen indien dat nodig zou blijken.

De Britse tabaksproducent British American Tobacco (BAT), producent van merken zoals Lucky Strike, Pall Mall en Dunhill, heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een nettowinst gerealiseerd van 1,9 miljard pond. Dat betekende een daling met 13,8 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. In totaal verkocht het concern 331 miljard sigaretten. Dat betekende een terugval met 0,4 procent tegenover de eerste helft van vorig jaar. In West-Europa diende een daling met 8,1 procent opgetekend te worden. In de regio Asia-Pacific kon nog wel een toename met 3,6 procent worden geregistreerd. De omzet van het concern viel met 10 procent terug tot 6,8 miljard pond.

Meer Nieuws

07:20 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-07-14

Beveiliging maakt Afrikaanse steden peperduur voor expats

De Angolese hoofdstad Luanda is voor expats de duurste stad van de wereld, gevolgd door N’Djamena, de hoofdstad van Tsjaad. Dat blijkt uit een rapoort van consulent Mercer. Ook vorig jaar stond Luanda op de eerste plaats. De hoge rangschikking van de Afrikaanse steden moet volgens Mercer worden toegeschreven aan de lokale leefomstandigheden, waardoor vaak speciale en beveiligde wooncomplexen voor de expats moeten worden voorzien. Bovendien wordt opgemerkt dat Angola één van de grootste olieleveranciers van de wereld is en dan ook steeds meer expats aantrekt, waardoor de prijzen worden opgedreven.

Lees Verder

14:33 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Amerikaanse bedrijven richten zich steeds meer op buitenland

Steeds meer grote Amerikaanse ondernemingen genereren het grootste gedeelte van hun groei op buitenlandse markten. Dat zegt Michael Liedtke, technologie-specialist van het persbureau Associated Press. Hij verwijst daarbij onder meer naar technologie-boegbeelden zoals Apple, Google, Facebook of Netflix, die de voorbije periodes in het buitenland een opvallend grote groei hebben laten optekenen. Rekening houdend met de groeiende vraag naar internet en online services in de opkomende markten, mag volgens Liedtke verwacht worden dat die trend zich ook de volgende jaren verder zal doorzetten. Het fenomeen wordt echter ook buiten de technologie-sector opgemerkt.

Lees Verder

14:32 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Openbaar vervoer moet zich aanpassen aan oudere gebruikers

Indien de overheid de oudere bevolking wil aanzetten om vaker gebruik te maken van het openbaar vervoer, moeten een aantal maatregelen worden genomen om de aantrekkingskracht van het aanbod te verbeteren. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Washington University bij bijna achthonderd zestigplussers in de Amerikaanse stad St-Louis. Opgemerkt wordt dat ouderen vaak met persoonlijke mobiliteits-problemen worden geconfronteerd. Infrastructuur en beleid moeten volgens de wetenschappers aan die problemen een antwoord bieden, zodat de toegang tot een efficiënt openbaar vervoer kan worden gegarandeerd.

Lees Verder

14:32 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Bestuursraden zoeken steeds meer specifieke vaardigheden

De bestuursraden van ondernemingen hechten steeds meer belang aan specifieke vaardigheden. Dat is de conclusie van een onderzoek van de Association of Executive Search Consultants (AESC) en consulent BlueSteps. Opgemerkt wordt dat de bestuursraden een weerspiegeling moeten vormen van de uitdagingen die aan de onderneming worden gesteld en aan de vaardigheden die noodzakelijk zijn om oplossingen aan te dragen. Daarbij wordt volgens de onderzoekers steeds meer gestreefd naar het aantrekken van sector-specifieke vaardigheden, onder meer op het gebied van technologie en financiën, om het risico van externe economische factoren te kunnen reduceren.

Lees Verder

14:31 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Zakelijke en financiële content wordt vooral op Twitter gedeeld

Sociale netwerken hebben elk een specifieke identiteit. Er kan een duidelijk verschil worden opgetekend in de content-categorieën die in de onderscheiden netwerk bij voorkeur worden gedeeld. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent ShareThis naar het delen van acht content-categorieën op Pinterest, Facebook en Twitter. Daarbij werd onder meer vastgesteld dat op het gebied van zakelijke en financiële content de activiteit op Twitter 67 procent boven het gemiddelde niveau liggen, terwijl Facebook en Pinterest respectievelijk 14 procent en 20 procent onder het gemiddelde blijven. Ook op het gebied van kunst en entertainment scoort Twitter 8 procent boven het gemiddelde.

Lees Verder

14:30 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Consument heeft weinig vertrouwen in gesponsorde content

De online consument vertoont slechts een beperkt vertrouwen in gesponsorde content. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Contently bij meer dan vijfhonderd internet-gebruikers in de Verenigde Staten. De onderzoekers kwamen tot de vaststelling dat 54 procent van de ondervraagden toegeeft in het algemeen geen vertrouwen te hebben in gesponsorde content. Daarnaast zegt 19 procent gesponsorde content alleen te vertrouwen indien ook het gebruikte medium een grote geloofwaardigheid heeft, terwijl 23 procent zich alleen positief opstelt indien het merk al een hoog niveau aan credibiliteit heeft opgebouwd.

De onderzoekers stelden ook vast dat 66 procent van de respondenten opwerpt zich bedrogen gevoeld te hebben bij de vaststelling dat de geconsumeerde content door een commerciële partij was gesponsord. Een even grote groep zegt op gesponsorde content minder snel te zullen doorklikken dan op redactionele inhoud. Bovendien gaf 57 procent van de respondenten aan te verkiezen dat de nieuwssites gebruik zouden maken van reclame-banners in plaats van met gesponsorde content te werken. “Hieruit blijkt een bezorgdheid van de consument dat de sponsor inspraak zou kunnen hebben gehad op de content,” voeren de onderzoekers aan.

“Er bestaat bij het publiek een grote onzekerheid over gesponsorde content,” geeft Contently daarbij aan. “Vastgesteld werd dat 48 procent van de respondenten ervan overtuigd is dat de sponsor de publicatie niet alleen heeft betaald, maar ook heeft beïnvloed. Volgens 20 procent werd de content door de redactie geproduceerd, maar maakte de sponsor de publicatie mogelijk. Nog anderen zijn van mening dat de sponsor heeft betaald om zijn naam aan een bestaande publicatie te mogen toevoegen. Tenslotte geeft nog een gedeelte van de respondenten aan dat de sponsor de exclusieve auteur van de publicaties is geweest.”

Contently merkt op dat de uitgevers de situatie ook niet helpen door onvoldoende duidelijk te maken wat onder gesponsorde content moet worden verstaan. Verder bleek dat 59 procent van de respondenten van mening is dat een nieuwssite door het publiceren van gesponsorde content aan credibiliteit verliest.

Lees Verder

14:30 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nog slechts kleine minderheid houdt vast aan traditioneel kantoor

Nog slechts een kleine minderheid van de werknemers blijft vasthouden aan de traditionele kantooromgeving. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent PricewaterhouseCoopers bij tienduizend werknemers in China, India, Duitsland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. De onderzoekers stelden vast dat 53 procent van de ondervraagden van mening is dat technologie de volgende vijf tot tien jaar een fundamentele impact zal hebben op de organisatie van het werk. Nog slechts 14 procent van de ondervraagden wil vasthouden aan de traditionele werkomgeving, terwijl 20 procent wil functioneren op een virtuele werkvloer.

Lees Verder

14:29 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Bernie Ecclestone, topman van de Formule Eén, heeft aangeboden om de Bayerische Landesbank een schadevergoeding van 25 miljoen euro. Dat hebben de advocaten van Ecclestone bekend gemaakt. Met de compensatie zou Ecclestone het lopende corruptieproces dat tegen de autosport-topman in Duitsland loopt, hopen af te kopen. Ecclestone wordt ervan verdacht om een bankier van de Bayerische Landesbank te hebben omgekocht om een participatie van de financiële instelling in het bedrijf Formula One te verkopen aan de investeringsmaatschappij CVC Caoital Partners, waarin de autosport-topman belangen had. De aanklager heeft nog niet gereageerd op het compensatievoorstel van Ecclestone.

De Spaanse voetbalclub FC Barcelona heeft het voorbije seizoen een omzet van 530 miljoen euro, tegenover 482 miljoen euro inkomsten het jaar voorzien. De Catalaanse club heeft met de resultaten een nieuwe recordomzet laten optekenen. Barcelona maakte het voorbije seizoen een winst van 41 miljoen euro, tegenover 32 miljoen euro het jaar voordien. Alleen twee seizoen geleden boekte FC Barcelona met een bedrag van 49 miljoen euro nog een grotere winst. Javier Faus, vice-voorzitter van FC Barcelona, merkte op dat de club een gecumuleerde winst van 113 miljoen euro heeft opgebouwd sinds het huidige bestuur vier jaar geleden is aangetreden. De club heeft nog wel 287 miljoen euro schulden.

Het sociale netwerkbedrijf Twitter heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 312 miljoen dollar. Dat betekende een stijging met 125 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf leed echter een nettoverlies van 145 miljoen dollar. Dat betekende een verdrievoudiging tegenover het tweede kwartaal van vorig jaar. De verliezen zijn te wijten aan uitgaven voor beloningen in aandelen. Indien met die post geen rekening wordt gehouden, zou het bedrijf een winst hebben geboekt van bijna 15 miljoen dollar. De inkomsten uit de verkoop van advertenties steeg met 129 procent tot 277 miljoen dollar. Het aantal gebruikers steeg met bijna een kwart tot 271 miljoen mensen.

De Duitse lampenfabrikant Osram schrapt de volgende jaren wereldwijd nog eens ongeveer 7.800 banen. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt. De reorganisatie zal over de volgende drie jaar worden gespreid. De operatie zouden de kosten van Osram met ongeveer 260 miljoen euro per jaar verlagen. In Duitsland zouden 1.700 banen worden geschrapt. Bij de internationale activiteiten zouden ongeveer 6.100 arbeidsplaatsen verdwijnen. Het bedrijf staat onder druk van de overstap naar led-verlichting. Bij een lopende organisatie werden al eens 8.700 banen geschrapt. Eind vorig jaar had Osram wereldwijd nog ongeveer 35.000 mensen in dienst. Osram werd vorig jaar afgesplitst van het Duitse concern Siemens.

Toezichthouders in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië hebben een schikking getroffen van 370 miljoen dollar met Lloyds over de rol die de Britse bank heeft gespeeld bij de manipulatie van het zogenoemde Libor-rentetarief. Dat heeft de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) gemeld. Norman Blackwell, topman van Lloyds, noemde in een verklaring de praktijken van een aantal handelaars van de bank volstrekt onaanvaardbaar. Hij had het daarbij over een grove schending van het vertrouwen. De Libor-rente bepaalt het tarief dat de banken bij onderlinge transacties gebruiken, maar dat ook bepalend is voor veel andere kredieten. De feiten dateren van de tweede helft vorig decennium.

Het Franse telecomconcern Orange heeft tijdens het tweede kwartaal een winst gerealiseerd van 3,1 miljard euro. Dat betekende een daling met 5,2 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De terugval is vooral te wijten aan een zware concurrentie op de telefoonmarkten, waardoor het concern zich verplicht zag de tarieven te verlagen. De omzet daalde van 10,1 miljard euro naar 9,8 miljard euro. Stéphane Richard, chief executive van Orange, benadrukt dat de marktomstandigheden bijzonder uitdagend blijven, maar stelde dat de resultaten aantonen dat Orange de kracht en het vermogen heeft om op die problemen te reageren. Het kostenbesparingsprogramma wordt verder opgevoerd tot meer dan 300 miljoen euro.

De Europese vliegtuigfabrikant Airbus heeft opnieuw een order voor de superjumbo A380 moeten schrappen. Het Japanse Skymarkt Airlines plaatste drie jaar geleden een order voor zes toestellen, maar zou onvoldoende financiële middelen hebben om de toestellen te kunnen betalen. De twee partijen voeren gesprekken over een schadevergoeding. Het wegvallen van de order is een nieuwe tegenslag voor de superjumbo. De voorbije twee jaar heeft geen enkele nieuwe maatschappij zich gemeld voor de superjumbo. De grootste klant voor het toestel is het Arabische Emirates, dat in totaal honderdveertig orders heeft geplaatst. De catalogusprijs voor de A380 bedraagt 308 miljoen euro.

In totaal werden tijdens de maand juni 140.551 lichte bedrijfswagens verkocht. Dat betekende een stijging met 13,1 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van de Association des Constructeurs Européens d'Automobiles (ACEA). Op belangrijke markten zoals Frankrijk en Duitsland stegen de verkopen met respectievelijk 6,3 procent en 6 procent. In Italië werden 9,8 procent meer lichte bedrijfswagens verkocht. In Groot-Brittannië was er sprake van een stijging met 33,3 procent. De grootste terugval werd opgetekend in Portugal (59,2 procent), gevolgd door Griekenland (55,5 procent) en Hongarije (54 procent). Over het eerste halfjaar stegen de verkopen met 10,9 procent tot 761.521 exemplaren.

Jérôme Kerviel, gewezen trader van Sociéte Générale (SocGen), mag zijn straf verder uitzetten met een elektronische enkelband. Dat heeft de Franse strafuitvoeringsrechtbank beslist. Kerviel was in mei begonnen aan een gevangenisstraf van drie jaar. Kerviel veroorzaakte zes jaar geleden bij de Franse bank Société Générale door ongeoorloofde speculaties een verlies van 4,9 miljard euro. Kerviel heeft echter volgehouden dat zijn oversten op de hoogte waren van zijn activiteiten. Het jaar voordien had hij SocGen nog 1 miljard euro winst opgeleverd, maar toen waren er geen opmerkingen over speculatieve praktijken gevolgd. Het parket kan nog wel in beroep gaan tegen de versoepeling van de straf.

De Japanse autobouwer Nissan heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een winst gerealiseerd van 112 miljard yen. Dat komt overeen met een bedrag van 819 miljoen euro. Tegenover dezelfde periode vorig jaar nam de winst met 37 procent toe. De groei is vooral te danken aan grotere verkopen in de Verenigde Staten en China, de twee grootste markten van de Japanse autobouwer. In zowel China als de Verenigde Staten streefde Nissan op het gebied van leveringen zijn Japanse concurrenten Honda en Toyota voorbij. Nissan streeft naar een wereldwijd marktaandeel van 8 procent. De omzet steeg met 10 procent tot 2.466 miljard yen. In thuisland Japan daalde de verkoop met ruim 10 procent.

De Spaanse bank Bankia, die door de overheid werd genationaliseerd om te voorkomen dat de financiële instelling zou instorten, heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een winst gerealiseerd van 432 miljoen euro, tegenover een positief resultaat van 200 miljoen euro tijdens dezelfde periode vorig jaar. De bank profiteerde van hogere inkomsten, lagere kosten voor administratie en een daling van het pakket slechte leningen. De Spaanse overheid bezit ongeveer 60 procent van Bankia. De bank kreeg twee jaar geleden miljarden euro aan Europese noodsteun om te voorkomen dat de financiële instelling zou bezwijken door de crisis op de Spaanse vastgoedmarkt.

De Ierse economie zal dit jaar sterker groeien dan eerder werd voorspeld, dankzij de aantrekkende export en binnenlandse vraag. Dat heeft de Ierse centrale bank bekend gemaakt. Aangevoerd wordt dat de Ierse economie dit jaar een groei met 2,5 procent zal kennen, terwijl in april nog werd gerekend op een stijging met 2 procent. Volgend jaar zou de groei moeten uitkomen op 3,3 procent. Volgens de centrale bank hoeft de Ierse regering dankzij de sterkere groei nu minder hard te bezuinigen dan eerder was aangekondigd. De Ierse regering rekent voor dit jaar vooralsnog op een economische vooruitgang met 2,1 procent, terwijl economen een groei met 2,3 procent verwachten.

De Amerikaanse muzikant Chubby Checker heeft een juridisch geschil met het concern Hewlett-Packard bijgelegd. De muzikant had het bedrijf aangeklaagd omdat Hewlett-Packard op zijn platform de applicatie Chubby Checker had toegelaten. De applicatie beweerde op basis van een schoenmaat de grootte van de penis te kunnen achterhalen. De applicatie werd bijna twee jaar geleden van het platform gehaald, maar Checker had het bedrijf vorig jaar alsnog voor de rechter gedaagd. Aangevoerd werd dat de merknaam Chubby Checker, die zeventien jaar geleden was gedeponeerd, onherstelbare schade had opgelopen. De omvang van de minnelijke schikking is niet bekend.

De Britse modeketen Pepe Jeans Group staat in de etalage. Dat hebben een aantal waarnemers gemeld. De verkoop zou zowel de merken Pepe Jeans als Hackett omvatten. Gemikt zou worden op een verkoopprijs van 700 miljoen euro. Er zouden zich inmiddels al een aantal kandidaten voor een overname hebben gemeld, waaronder Permira, CVC Capital, PAI Partners en Kohlberg Kravis Roberts (KKR). Pepe Jeans werd in de eerste helft van de jaren zeventig opgericht door de broers Shah, die op lokale markten in Londen textiel verkochten. Op dit ogenblik is de modeketen, die actief is in meer dan zestig landen, in handen van investeerders zoals Torreal, Arta Capital en L Capital.

Het Franse vastgoedconcern Klépierre neemt zijn Nederlandse sectorgenoot Corio over. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 7,2 miljard euro. De raden van bestuur en commissarissen van beide vastgoedondernemingen staan unaniem achter de beoogde samensmelting. Simon Property Group en BNP Paribas, de grootste aandeelhouders van Klépierre, hebben zich eveneens met de transactie akkoord verklaard. Beide bedrijven verwachten de transactie in het eerste kwartaal van volgend jaar af te kunnen ronden. De fusiegroep zal een portefeuille met meer dan honderdtachtig winkelcomplexen in zestien Europese landen beheren. De activa hebben een waarde van meer dan 21 miljard euro.

Meer Nieuws

06:27 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-07-14

Mobiele reclame niet voor elk product even geschikt

Banners op de webbrowser van een smartphone werken, maar zijn slechts voor bepaalde producten efficiënt. Dat is de conclusie van een studie van wetenschappers aan de Columbia Business School bij veertigduizend consumenten in de Verenigde Staten. De onderzoekers kwamen tot de vaststellingen dat mobiele display-reclame het beste werkt voor producten die een praktische en belangrijke toepassing hebben die een doordachte beslissing vergen, zoals een grasmachine, een gezinswagen of een wasautomaat. Bij minder belangrijke aankopen, zoals bioscooptickets of tandenborstels, blijken mobiele banners veel minder efficiënt. Dat geldt ook voor modieusz aankopen zoals horloges.

Lees Verder

14:53 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Extreme bevestiging kan strenge overtuiging bijsturen

Een tegenspraak van de overtuigingen van anderen zal niet tot verandering leiden, maar een bevestiging zou wel tot een gewenste verschuiving kunnen leiden. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan het Interdisciplinary Center Herzliya in Israel. De onderzoekers stelden vast dat een extreme bevestiging van opinies het individu kan aanzetten om zijn standpunt opnieuw te overwegen en zich meer open te stellen voor alternatieve standpunten. De extreme bevestiging leidt er volgens de onderzoekers immers toe dat het individu sneller geneigd zal zijn om het irrationale of absurde karakter van het eigen standpunt te beseffen.

Lees Verder

14:53 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Museum is belangrijke leeromgeving voor kleine kinderen

Musea kunnen ook voor kleine kinderen grote leeropportuniteiten bieden, maar dan moeten ze wel de gelegenheid krijgen om zich vrij te bewegen. Dat zegt Abigail Hacket, onderzoeker bij het Centre for the Study of Childhood and Youth aan de University of Sheffield. Jonge kinderen leren volgens de wetenschapster in de musea weliswaar geen feiten over de collectie, maar kunnen er wel leren hoe een interactie met een nieuwe locatie tot stand kan komen. De onderzoekster benadrukt dat het concept van beweging een belangrijke plaats inneemt in het leerproces van kinderen. Ook andere studies hebben uitgewezen dat een museumbezoek een belangrijke impact kan hebben op het leerproces.

Lees Verder

14:52 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Psychische gezondheid cruciaal voor gelukkige senioren

Voldoende financiële reserves is een belangrijke factor om op oudere leeftijd voor zichzelf te kunnen blijven zorgen, maar psychische gezondheid is de meest cruciale sector om van die levensperiode te kunnen genieten. Dat is de conclusie van het boek ‘Live Happier, Live Longer’ van auteur Tim Sharp, professor positieve psychologie aan de University of Technology Sydney (UTS). Indien deze levensfase gepast wordt georganiseerd, hoeft de oudere leeftijd volgens Sharp niet in het teken van ziekte en neergang te staan, maar kan daarentegen volop geprofiteerd worden van maturiteit, wijsheid en groei.

Lees Verder

14:52 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Mobiele apparaten voor één op vier consumenten exclusief research-instrument

Eén op vier consumenten maakt voor research naar producten of diensten exclusief gebruik van mobiele apparaten. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Xad bij meer dan tweeduizend bezitters van smartphones en tablets in Groot-Brittannië. Bovendien wordt opgemerkt dat voor 46 procent van de consumenten mobiele apparaten het belangrijkste platform van de aankoopbeslissing vormen. Dit gedrag biedt aan marketeers volgens Xad belangrijke opportuniteiten om consumenten te benaderen, de trafiek naar winkels op te drijven en uiteindelijk het aankoopgedrag te beïnvloeden.

Lees Verder

14:51 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Thuiswerk biedt extra carrièrekansen voor introverten

De groeiende trend van het thuiswerk zal er uiteindelijk tevens voor zorgen dat ook introverte werknemers de kans krijgen om de hogere kaders van de onderneming te bereiken. Dat zegt Adam Kingl, directeur opleidingen aan de London Business School (LBS). Volgens Kingl zal in een flexibel systeem immers een grotere focus worden gericht op ideeën dan op persoonlijkheden. Hij wijst er daarbij op dat op de traditionele werkvloer een belangrijk gedeelte van de activiteit wordt gestuurd door de sterkste persoonlijkheden, maar door thuiswerk zullen volgens Kingl ook introverte collega’s gemakkelijker de opportuniteit krijgen om de waarde van hun inbreng naar boven te laten komen.

“Een dominantie van de sterkste persoonlijkheden hoeft niet altijd te leiden tot de beste strategie,” voert Adam Kingl aan. “In een flexibel systeem zal de overheersing van de extroverte karakters echter gevoelig worden afgezwakt. Er komt een grotere focus op ideeën. Dat zal ook aan introverte collega’s de mogelijkheid bieden om een actievere bijdrage te leveren. Flexibiliteit kan daardoor een meerwaarde betekenen voor de organisatie, maar zal ook nieuwe carrièrekansen kunnen bieden aan introverte medewerkers. Op die manier krijgen deze introverte karakters ook uitzicht op hogere posities. De toekomstige chief executive zal niet noodzakelijk worden gekozen tussen de grootste persoonlijkheden, maar tussen de beste ideeën.”

Uit het onderzoek van de London Business School bij meer dan zeshonderd Britse bedrijfsleiders blijkt dat 34 procent van de respondenten van mening is dat tegen het einde van dit decennium meer dan de helft van het personeelsbestand op een externe locatie zal werken. Bovendien bleek nog eens 25 procent van mening dat nog maximaal één kwart van de werknemers op dat ogenblik op het traditionele kantoor aanwezig zal zijn. Kingl merkt daarbij op dat steeds meer bedrijfsleiders beter begrijpen op welke manier het team in een flexibele omgeving efficiënt kan worden georganiseerd. Bovendien groeit volgens hem het besef dat de traditionele werkweek van maandag tot vrijdag en van negen uur tot vijf uur een snelle erosie kent.

Lees Verder

14:51 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Bijna vier top tien bedrijven ziet tekort aan vaardigheden

Wereldwijd ondervindt 36 procent van de werkgevers om kandidaten met de juiste vaardigheden te vinden om hun vacatures in te vullen. Dat is de conclusie van een internationaal onderzoek van Manpower Group bij 37.000 werkgevers. Het wereldwijde tekort aan vaardigheden is volgens de studie opgelopen tot het hoogste niveau in zeven jaar. Daarnaast blijkt dat 54 procent van de werkgevers toegeeft dat het probleem een matige tot grote impact heeft op hun vermogen om de behoeften van klanten te voldoen. Het zwaarst getroffen is Japan, waar 81 procent van de bedrijven met een tekort aan talent wordt gecontronteerd. Dat betekende echter wel een verbetering met 4 procentpunt tegenover vorig jaar.

Lees Verder

14:50 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

De Europese Commissie heeft zijn toestemming gegeven voor de overname van Beats, producent van koptelefoons, door het technologieconcern Apple. Volgens de Europese Commissie vormt de overname geen bedreiging voor de concurrentie op de Europese markt. Apple kondigde in mei aan Beats, acht jaar geleden opgericht door rapper Dr. Dre, te willen overnemen. Het bedrijf is vooral bekend van zijn koptelefoons, maar heeft intussen ook een streamingdienst voor muziek. Met de overname is een bedrag van 3 miljard dollar gemoeid. Daarmee is Beats de grootste overname uit de geschiedenis van Apple, dat zelf ook koptelefoons verkoopt. De overname moet nog goedkeuring krijgen in de Verenigde Staten.

Ambtenaren van de Chinese overheidsdienst voor industrie en handel hebben een inval gedaan in de kantoren van Microsoft in Peking, Shanghai, Guangzhou en Chengdu. Over de reden van de inval werden geen mededelingen gedaan. Volgens een aantal bronnen zou de actie echter passen in het kader van een onderzoek naar een vermeend machtsmisbruik door het Amerikaanse systeem. Het eventuele onderzoek zou zich richten op de markt voor besturingssystemen, waarbij zou bekeken worden of Microsoft met Windows een monopoliepositie heeft op de Chinese markt. Het bedrijf werd in mei al uitgesloten van een Chinese overheidsorder. Microsoft zei in een reactie alle vragen van de Chinese overheid te zullen beantwoorden.

Een Spaanse rechtbank heeft beslist dat het onderzoek naar vermoedelijke belastingfraude van Lionel Messi toch voortgezet moet worden. Het parket van Barcelona liet in juni de aanklacht vallen, maar die beslissing wordt nu herroepen. In september vorig jaar raakte bekend dat Messi, samen met zijn vader, verdacht werd van belastingfraude. De Argentijnse stervoetballer van Barcelona zou in de tweede helft van het voorbije decennium voor meer dan 4 miljoen euro aan belastingen hebben ontdoken. Uiteindelijk stelden de speurders echter dat de speler zich niet bewust was van de financiële en zakelijke afspraken van zijn adviseurs. Het Spaanse gerecht denkt nu echter dat Messi mogelijk toch op de hoogte was.

Het Japanse elektronicaconcern Panasonic gaat investeren in de batterijenfabriek van de fabrikant van elektrische wagens Tesla. Dat hebben Japanse media gemeld. De bouw van de fabriek zou nog dit jaar van start moeten gaan en zou over drie jaar met de productie van start moeten kunnen gaan. Tegen het einde van het decennium zou de fabriek jaarlijks een half miljoen batterijen voor elektrische wagens moeten produceren. Panasonic zou de machines voor de geplande Gigafactory van Tesla leveren. Dat zou een initiële investering van bijna 250 miljoen euro kosten. Uiteindelijk zou in de fabriek ruim 5 miljard dollar worden geïnvesteerd. Panasonic zou daarbij een bijdrage van 1 miljard dollar leveren.

De Duitse industrie pleit voor scherpere sancties tegen Rusland, ook al dreigen de genomen maatregelen negatieve bijwerkingen te hebben voor Duitse bedrijven. Dat heeft Ulrich Grillo, topman van het Bundesverband der Deutschen Industrie (BDI), tegenover het Handelsblatt gezegd. Grillo merkt op dat het gedrag van de Russische regering in het conflict in Oekraïne niet zonder gevolgen mag blijven. Duitsland is één van de belangrijkste handelspartners van Rusland. Hardere sancties zullen volgens Grillo ook de Duitse bedrijven zwaar treffen, maar als het internationaal recht wordt geschonden, dreigen de economische gevolgen volgens hem nog veel zwaarder te zullen uitvallen.

De crash van het toestel van Malaysia Airlines in Oost-Oekraïne kan een oorlogsmisdaad betekenen. Dat heeft Navi Pillay, de hoge commissaris voor de mensenrechten bij de Verenigde Naties, gezegd. Navi Pillay benadrukte dat alles zal gedaan worden om de verantwoordelijken voor het drama, ongeacht hun identiteit, voor het gerecht te brengen. De commissaris wees daarbij op de noodzaak aan een snel, minitieus, efficiënt en onafhankelijk onderzoek. Volgens de Verenigde Staten en Oekraïne zijn separatisten, die aansluiting zoeken bij Rusland, verantwoordelijk voor het neerschieten van het vliegtuig, waarbij bijna driehonderd doden vielen. Ook Rusland wordt beticht van betrokkenheid door de levering van de wapens.

De voormalige aandeelhouders van het Russische oliebedrijf Yukos hebben ongeveer 50 miljard euro tegoed van de Russische staat. Dat heeft het internationaal arbitragehof in Den Haag beslist. Yukos werd genationaliseerd nadat eigenaar Michail Chodorkovski wegens belastingontduiking en fraude was veroordeeld en werd opgesloten. Het grootste gedeelte van de eigendommen van Yukos werden door het Russische staatsbedrijf Rosneft opgekocht. Chodorkovski, ooit de rijkste man van Rusland. Chodorkovski werd eind vorig jaar vrijgelaten. Rosneft heeft ondertussen verklaard niet door de uitspraak van het internationaal arbitragehof geraakt te worden. Het bedrijf zegt immers niet in het dossier betrokken te zijn.

De Ierse vliegtuigmaatschappij Ryanair heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een nettowinst gerealiseerd van 197 miljoen euro, tegenover een positief resultaat van 78 miljoen euro tijdens dezelfde periode vorig jaar. De omzet steeg met 11 procent tot bijna 1,5 miljard euro. De stijgende winst is vooral het gevolg van een betere bezetting op de vluchten van de lowcost-maatschappij en van een stijging van het aantal reizigers tijdens de paasperiode. Met toegewezen zitplaatsen, een verlaagde bagagetoeslag en een overzichtelijkere website probeert Ryanair zakenreizigers, ouderen en gezinnen met kinderen te lokken. Ryanair vervoerde in totaal 24,3 miljoen passagiers. Dat betekende een toename met 4 procent.

In de Verenigde Staten begint Sarah Palin, gewezen kandidate voor het vice-presidentschap, met een eigen online nieuwszender. Bedoeling van het initiatief is volgens Palin aan de kijker een alternatief te bieden voor de reguliere media, die volgens haar het nieuws brengen door een filter van politieke correctheid. De zender van Palin, gewezen gouverneur van Alaska, vraagt aan de kijkers een abonnementsgeld van 9,95 dollar per maand. Sarah Palin is een aanhanger van de ultraconservatieve Tea Party en is een zwaar criticus van huidig president Barack Obama. Palin werd na de jongste presidentsverkiezingen politiek commentator voor het conservatieve Fox News en kreeg ook een eigen reality-programma.

Het Amerikaanse luchtvaartconcern Virgin America heeft bij de Amerikaanse Securities & Exchange Commissie (SEC) een aanvraag voor een beursnotering ingediend. Verdere details over de beursintroductie werden niet bekend. Evenmin werd aangegeven wanneer Virgin America zijn beursnotering zou willen realiseren. Virgin America gedeeltelijk eigendom van het concern Virgin Group van de Britse zakenman Richard Branson. Op dit ogenblik biedt Virgin America, dat zeven jaar geleden van start ging en in San Francisco zijn thuisbasis heeft, op tweeëntwintig bestemmingen in de Verenigde Staten en Mexico. De maatschappij heeft een vloot van drieënvijftig toestellen van vliegtuigbouwer Airbus.

De Amerikaanse discountketen Dollar Tree neemt zijn sectorgenoot Family Dollar Stores over. Met de transactie is een bedrag gemoeid van ongeveer 9,2 miljard dollar. De transactie wordt gesteund door de besturen van beide bedrijven en moet begin volgend jaar worden afgerond. Door de samenvoeging ontstaat een winkelketen met meer dan 13.000 vestigingen in Noord-Amerika en een jaarlijkse omzet van ruim 18 miljard dollar. Er werken meer dan 145.000 mensen bij het gecombineerde concern. De activistische investeerder Carl Icahn, die een belang van bijna 9,4 procent had opgebouwd in Family Dollar, stuurde al langer aan op een verkoop van Family Dollar. Hij dreigde er daarbij mee de raad van bestuur af te zetten.

Bij de reddingswerken na de aanslag op het World Trade Center in New York dertien jaar geleden hebben 2.518 reddingswerkers kanker opgelopen. Dat heeft de Amerikaanse krant New York Post gemeld. De oorzaak van het gezondheidsprobleem zou te wijten zijn aan de stofwolk die na de aanslag over het gebied hing. Tijdens de reddingswerken werden de medewerkers blootgesteld aan het kankerverwekkende benzeen, dioxine, asbest en andere risicovolle chemische stoffen. Onder de getroffen reddingswerkers bevinden zich onder meer brandweermannen, verplegers, agenten en bouwvakkers. De meest voorkomende kankers zijn longkanker, prostaatkanker, schildklierkanker en leukemie.

Ook de Nederlandse Koninklijke Luchtvaartmaatschappij (KLM) is aansprakelijk voor de ramp met een toestel van Malaysia Airlines boven Oekraïne. Dat heeft de Nederlandse jurist Sander de Lang, gespecialiseerd in letselschade, tegenover de krant Trouw gezegd. Het verongelukte toestel was op de Nederlandse luchthaven Schiphol opgestegen en was op weg naar Kuala Lumpur toen het boven Oekraïne neerstortte. Veel passagiers hadden volgens de Lang hun reis geboekt bij de Nederlandse maatschappij, die de vlucht had uitbesteed aan Malaysia Airlines, een partner in het samenwerkingsverband Skypartner. Dat ontslaat volgens de advocaat de Nederlandse maatschappij echter niet van de aansprakelijkheid.

Het concern Reckitt Benckiser gaan zijn farmaceutische divisie RB Pharmaceuticals naar de beurs brengen. De divisie krijgt een aparte notering op de beurs in Londen. Dat heeft het concern bekend gemaakt. RB Pharmaceuticals, waarvan de omzet het voorbije kwartaal met 5 procent terugliep, pas niet meer in de langetermijnvisie van het concern. Rakesh Kapoor, topman van Reckitt Benckiser, zegt er echter van overtuigd te zijn dat de divisie als zelfstandig bedrijf wel een grote potentie heeft. Het belangrijkste product van de farmadivisie is Suboxone, dat gebruikt wordt bij de behandeling van drugsverslaafden. Kapoor kondigde in oktober vorig jaar al aan de strategische opties voor het onderdeel te onderzoeken.

Het Amerikaanse bedrijf Hospira, fabrikant van farmaceutische producten, is geïnteresseerd om de divisie medische voeding van het Franse levensmiddelenconcern Danone over te nemen. Dat hebben een aantal bronnen tegenover de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal gemeld. Met de overname zou een bedrag van omgerekend 3,7 miljard euro zijn gemoeid. De medische divisie van Danone maakt onder meer infuusvoeding en hypoallergene babyvoeding. Hospira is onder meer geïnteresseerd in de belastingvriendelijke vestigingsplaats van de divisie, waardoor het Amerikaanse bedrijf aanzienlijk minder belasting zou betalen. Ook Nestlé en Fresenius zouden interesse hebben in de divisie.

Meer Nieuws

06:48 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-07-14

Digitale reclame wordt even goed herinnerd als in print

Digitale reclame in tablet-magazines wordt even gemakkelijk herinnerd als de campagnes in de gedrukte versies. Dat is de conclusie van een analyse van bijna dertigduizend advertenties in meer dan achthonderd tablet-magazines door consulent GfK Research. In beide gevallen bleek volgens de onderzoekers 52 procent van de advertenties worden herinnerd. Bij de meest bekende advertenties stijgt dat cijfer in beide media tot meer dan 80 procent. Het onderzoek toont volgens GfK Research aan dat de tablet-lezer niet alleen bezig is met redactionale inhoud en reclame, maar hebben digitale advertenties ook de mogelijkheid om de aandacht te trekken.

Lees Verder

14:08 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vliegtuigpassagier toont slechts beperkte interesse in digitale communicatie

De ontspannen voorschriften voor het gebruik van mobiele elektronica in de luchtvaartsector heeft slechts in beperkte mate geleid tot een toename van het gebruik van de technologie tijdens vliegtuigreizen. Dat is de conclusie van een studie door wetenschappers aan de DePaul University. De onderzoekers stelden vast dat slechts 37,9 procent van alle passagiers tijdens de vlucht gebruik blijken te maken van digitale platformen. Dat is slechts een stijging met 0,6 procentpunt sinds de Federal Aviation Authority (FAA) de regels in oktober vorig jaar versoepelde. De meeste passagiers blijven kiezen voor lectuur, eten, slapen en klassiek entertainment.

Lees Verder

14:07 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Leiders bereid om privacy op te offeren voor veiligheid

Werknemers met een hogere status zijn bereid om een gedeelte van de privacy op te offeren om een hoger niveau van veiligheid te kunnen realiseren. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Pennsylvania State University. Daarnaast werd vastgesteld dat werknemers met een hogere status ook een grotere vastberadenheid vertonen om die beslissingen uit te voeren. De onderzoekers zeggen dat deze betrokkenheid met veiligheid een impact kan hebben op de besluitvorming en mogelijk andere opties naar de achtergrond zou kunnen duwen. Daarbij dreigt volgens de onderzoekers het besef verloren te gaan dat veiligheid kan worden vergroot zonder toegevingen te moeten doen op privacy.

Lees Verder

14:06 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Bekende merknaam en goede reputatie lokt activisten

Bedrijven met een omvangrijke activiteit, prominente merken en een goede reputatie lopen het grootste risico om de aandacht van arbeids-activitisten te trekken. Dat is de conclusie van een studie door wetenschappers van de Ohio State University over de anti-sweatshop campagnes tijdens de jaren negentig. Bedrijven die de drie kenmerken vertoonden bleken volgens de onderzoekers nagenoeg gegarandeerd het doeltwit te zijn voor het activisme. De onderzoekers zeggen dat de resultaten suggereren dat activisten kiezen voor bedrijven met een grote visibiliteit en een goede reputatie, waardoor de kritiek efficiënter zou kunnen zijn.

"Sociale bewegingen zetten bedrijven steeds meer aan om op een sociaal of ecologisch verantwoorde manier te handelen,” voert onderzoeksleider Tim Bartley, professor sociologie aan de Ohio State University, aan. “Het is echter de vraag welke parameters deze bewegingen hanteren om ondernemingen voor hun acties te selecteren. Uit een onderzoek bij ruim honderdvijftig grote Amerikaanse producenten van textiel en schoenen tijdens de jaren negentig bleek dat nagenoeg elk bedrijf in verband kon worden gebracht met sweatshops in ontwikkelingslanden, maar toch bleek slechts een kleine selectie van de ondernemingen door de sociale bewegingen geviseerd te worden.”

“Verrassend was dat het fenomeen van de globalisering geen enkele impact bleek te hebben op de selectie van de geviseerde ondernemingen,” benadrukt Tim Bartley. “Bedrijven die intensief gebruik maakten van goedkope toeleveranciers in het buitenland bleken geen groter risico op activisme te lopen dan concurrenten die internationaal een veel beperkter bereik vertoonden. Het activisme tegen sweatshops is veel minder gelinkt aan het verzet tegen de globalisering dan algemeen wordt verondersteld. In werkelijkheid viseren de activisten vooral bedrijven met een grote omvang, een goede reputatie of een prominent merk. Wanneer de drie parameters samen aanwezig zijn, blijkt men quasi onmogelijk aan activisme te kunnen ontsnappen.”

“De tactieken die tijdens de jaren negentig tegen de textielbedrijven werden ingezet, worden blijkbaar op dit ogenblik ook tegen de elektronica-concerns gebruikt,” zegt professor Bartley nog. “Een groot gedeelte van de resultaten van de studie kunnen ook op het hedendaagse activisme worden toegepast.” In een eerder onderzoek stelde Bartley vast dat het activisme leidde tot een omzetdaling van de textielproducenten, terwijl ook de beurskoersen van de ondernemingen tijdelijk door de campagnes werden getroffen.

Lees Verder

14:06 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Altruïsme belangrijke motivatie bij afstandlopers

Altruïsme is de grootste motivatie voor de deelname aan loopwedstrijden van vijf kilometer. Dat is de conclusie van een studie door wetenschappers van de Indiana University of Pennsylvania en de Temple University. Opgemerkt wordt dat altruïsme bij alle niveaus van lopers als een belangrijke motiverende kracht naar voor kan worden geschoven. Verder werd vastgesteld dat bij atleten van de hogere niveaus ook concurrentie een belangrijke motivatie is gebleken, terwijl op een lager niveau vooral een streven naar het verbeteren van gezondheid en het creëren van sociale banden kan worden opgemerkt.

Lees Verder

14:05 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Stervoetballer Neymar speelt vooral op automatische piloot

De Braziliaanse stervoetballer Neymar da Silva Santos Júnior speelt meestal op automatische piloot. Dat maakt hem nauwelijks onstopbaar. Dat is de conclusie van een studie van wetenschappers aan het Japanse National Institute of Information and Communications Technology (NICT) en de Osaka University. De onderzoekers stelden dat Neymar slechts één tiende gebruikt van de hersencapaciteit die amateur-voetballers in hun spel moeten investeren. Daarmee bevestigen de Japanse wetenschappers de theorieën dat spelers op het absolute topniveau bijzonder veel te danken hebben aan hun instinct en tijdens het spel nagenoeg automatisch beslissingen nemen.

Tests uitgevoerd in februari bij FC Barcelona, de club van Neymar, brachten aan het licht dat spelers uit de lagere Spaanse afdelingen tijdens het uitvoeren van bewegingen tien keer meer hersencapaciteit dienden te gebruiken dan de Braziliaanse stervoetballer. “De resultaten bevestigen dat topspelers zoals Neymar veel te danken hebben aan hun instinct en hun natuurlijk spel, waarbij het brein nagenoeg op autopiloot werkt,” zegt onderzoeksleider Eiichi Naito, professor neurologie aan het National Institute of Information and Communications Technology. “Dat voordeel is mogelijk te wijten aan een genetische aanleg, aangescherpt door doorgedreven trainingen.”

“Rekening houdend met hun uitzonderlijke spelstijl en hun markante techniek kan verwacht worden dat bij andere absolute topspelers, zoals Lionel Messi van FC Barcelona of Cristiano Ronaldo van Real Madrid - die weliswaar niet werden getest - gelijkaardige resultaten kunnen worden opgetekend,” voert professor Naito nog aan. “Omdat deze voetballers veel minder hoeven na te denken bij het opzetten van bewegingen en balbehandelingen, kunnen ze veel cognitieve balast vermijden en kunnen veel complexe taken tegelijkertijd worden uitgevoerd. Dat maakt het voor verdedigers bijzonder moeilijk om de onverwachte bewegingen van deze spelers af te stoppen.”

Lees Verder

14:05 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgende