31-12-14

Kinderen kunnen nooit onderwerp zijn van commerciële transactie

Kinderen kunnen nooit het onderwerp zijn van een commerciële transactie. Dat is de boodschap van een studie van Christian Tribowski, socioloog aan het Max Planck Institute for the Study of Societies naar commerciële modellen voor internationale kinderadoptie.

Lees Verder

18:03 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Financiële compensatie voor datalek maakt op consument weinig indruk

Financiële compensaties voor grootschalige lekken van persoonlijke data zijn niet van aard om het vertrouwen van de consument te herstellen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Arkansas.

Lees Verder

18:02 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Onverwachte leveringskosten dodelijk voor online verkoop

Onverwachte leveringskosten zijn voor online consumenten de belangrijkste reden om hun boodschappenmand achter te laten zonder een aankoop te verrichten. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bedrijf Visual Website Optimizer.

Lees Verder

18:02 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Bedrijf moet bereid zijn naar werknemers te luisteren

Een goed beleid op het gebied van personeelsbeleid moet vooral een luisterbereidheid tonen tegenover het personeel. Dat zegt Sandy Boyle, directeur human resources bij het juristenkantoor Mills & Reeve.

Lees Verder

18:01 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Merken moeten vooral eerlijkheid en authenticiteit uitstralen

Consumenten eisen van merken in de eerste plaats eerlijkheid en authenticiteit. Vooral millennials hechten een groot belang aan die waarden. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulenten Mindshare North America en Cohn & Wolfe.

Lees Verder

18:00 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Zelfvertrouwen in eigen lichaam beïnvloedt carrière-aspiraties vrouw

Een lage tevredenheid met het eigen lichaam heeft ook een impact op het vertrouwen en de aspiraties van vrouwen in het onderwijs en het beroepsleven. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of the West of England.

Lees Verder

18:00 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Hoge hakken zet mannen aan tot gedragsverandering

Vrouwen met hoge hakken hebben op mannen een heel andere impact dat seksegenoten die platte schoenen dragen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Universite de Bretagne-Sud in Frankrijk.

Lees Verder

17:59 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

De Russische staatsbank Vnesjtorgbank (VTB), die zwaar te lijden heeft onder de westerse sancties, heeft van de overheid een bedrag van 100 miljard roebel steun ontvangen. Dat komt overeen met een bedrag van ongeveer 1,4 miljard euro, dat moet gebruikt worden om het kapitaal van de bank te versterken. Vnesjtorgbank, de tweede grootste bank van Rusland, gaf aan te verwachten in de loop van het eerste kwartaal volgend jaar bijkomend 2,1 miljard euro te zullen ontvangen. Het geld is afkomstig van een reservefonds dat de voorbije jaren werd gevoed werd door petroleum-inkomsten. De lening voor Vnesjtorgbank zou een looptijd hebben van dertig jaar.

Het Nederlandse concern KPN Groep klaagt de Zuid-Koreaanse smartphonefabrikant Samsung aan in de Verenigde Staten wegens het ongeoorloofd gebruik van gepatenteerde technologie. Dat heeft het persbureau Bloomberg op basis van rechtbankdocumenten gemeld. Samsung zou in zijn smartphones gebruik maken van technologie voor gegevensoverdracht waarop het Nederlandse bedrijf patent heeft. De twee bedrijven hebben de voorbije twee jaar onderhandeld over een licentieovereenkomst, maar die gesprekken hebben niet tot een compromis kunnen leiden. KPN Groep eist dat Samsung een compensatie betaalt voor de verloren patent-inkomsten en de gecontesteerde technologie stopzet.

De Argentijnse economie is tijdens het derde kwartaal van dit jaar met 0,8 procent gekrompen tegenover dezelfde periode vorig jaar. Argentinië, de tweede grootste economie van Zuid-Amerika, wordt geremd door een aanhoudende conflict met schuldeisers en de trage groei in buurland Brazilië. De inkrimping is mede te wijten aan een beslissing van de overheid om de import te beperken, in een poging de internationale reserves van het land te beschermen. Daardoor stokt echter de bevoorrading aan de fabrikanten. Door de conflicten met schuldeisers staat Argentinië voor de tweede keer deze eeuw als een wanbetaler geboekstaafd, waardoor het onder meer moeilijker is geworden op de internationale markten geld te lenen.

Het Oekraïense bruto binnenlands product is dit jaar met 7,5 procent gekrompen. Dat heeft de Oekraïense centrale bank bekend gemaakt. Valeriya Gontareva, gouverneur van de bank, stelde dat Oekraïne het moeilijkste jaar sinds het einde van de tweede wereldoorlog heeft doorgemaakt. Volgens de gouverneur kende het land tijdens de maand november een inflatie van 21 procent. Gontareva maakt dan ook gewag van een grootschalige financiële crisis die enkel met snelle en extreme hervormingen kan worden beteugeld. Onder meer zou de financiële sector verder worden gesaneerd. In Oekraïne werden door de overheid al drieëndertig banken gesloten.

De Russische oppositieleider Aleksej Navalny is door het gerecht in Moskou wegens fraude tot drieënhalf jaar cel met uitstel veroordeeld. Navalny zou bij verschillende bedrijven, waaronder ook een filiaal van het Franse cosmetisch bedrijf Yves Rocher, een totaalbedrag van meer dan 600.000 dollar verduisterd en witgewassen hebben. Oleg Navalny, broer van de oppositieleider, werd voor dezelfde feiten tot een effectieve straf van drieënhalf jaar veroordeeld. De aanklagers hadden voor Navalny een celstraf van tien jaar geëist. Tegen zijn broer was een straf van acht jaar gevorderd. Aleksej Navalny is één van de bekendste critici van de Russische president Vladimir Poetin.

In Griekenland zullen de vervroegde parlementsverkiezingen eind januari bepalend zijn voor het verdere behoud van het land in de Europese Unie. Dat heeft de Griekse premier Antonis Samaras gezegd. Er waren volgens Samaras geen verkiezingen nodig geweest. Hij zei te betreuren dat er geen consensus kon worden gevonden op een ogenblik dat Griekenland in onderhandeling is met de Europese Unie en het Internationale Monetair Fonds voor verdere hulp. Een mogelijke overwinning van het extreemlinkse Syriza, dat een einde wil maken aan de besparingspolitiek, zou het lidmaatschap van de Europese Unie in het gedrang kunnen brengen.

Op bevel van een Zuid-Koreaanse rechtbank is Heather Cho, gewezen bestuurster van luchtvaartmaatschappij Korean Air, wegens onbetamelijk gedrag gearresteerd. Cho zou bij een vlucht van Korean Air herrie gemaakt over versnaperingen die aan boord werden geserveerd. Volgens de rechter heeft Cho daarbij een lid van het cabinepersoneel mishandeld. De vrouw had geprotesteerd omdat macadamianoten niet op een bord, zoals zou zijn voorgeschreven, maar in een papieren zak waren geserveerd. Cho had een lid van het cabinepersoneel uit het vliegtuig laten zetten, waardoor het vliegtuig vanuit New York te laat naar Incheon in Korea kon vertrekken. Cho was eerder ook al door Korean Air ontslagen.

De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties vraagt dat een team van onafhankelijke experten een onderzoek start naar de dood van gewezen secretaris-generaal Dag Hammarskjöld, die bij een vliegtuigongeval in het begin van de jaren zestig in Zambia om het leven kwam. Hammarskjöld was toen op weg naar Congo om een wapenstilstand te onderhandelen tussen de regering en opstandelingen van de provincie Katanga. Er zijn vermoedens dat de secretaris-generaal op last van de Katangese rebellen, al dan niet met medeweten van westerse inlichtingendiensten, uit de weg zou zijn geruimd. De grote westerse mogendheden hadden belangrijke mijnbelangen in Katanga.

Bulgarije verlengt een afsluiting in prikkeldraad die dit jaar op de grens met Turkije werd geplaatst om de toegang te belemmeren voor clandestiene migranten. Dat heeft de Bulgaarse vicepremier Meglena Koeneva bekend gemaakt. De bestaande afsluiting van een dertigtal kilometer wordt tot 131 kilometer verlengd. Koeneva gaf toe dat de afsluiting op het eerste gezicht geen positief symbool is, maar de veiligheid van zowel Bulgarije als Turkije ten goede komt. Door de afsluiting zou het aantal illegale vluchtelingen gevoelig zijn gedaald. Bulgarije, het armste land van de Europese Unie, werd de voorbije periode door duizenden vluchtelingen overspoeld. Een groot gedeelte is afkomstig uit het conflictgebied Syrië.

Rusland en Oekraïne hebben twee contracten getekend voor de levering van elektriciteit. Dat heeft Aleksander Novak, de Russische minister van energie, bekend gemaakt. Het Russische bedrijf Inter Rao, verantwoordelijk voor de export van elektriciteit, zou met het Oekraïense energiebedrijf Ukrinterenergo een contract hebben afgesloten voor de levering van 1.500 megawatt elektriciteit. Daarnaast zouden beide partijen ook een akkoord hebben gesloten voor een gegarandeerde levering aan het schiereiland Krim, dat recent met belangrijke energiestoringen werd geconfronteerd. Vermoed wordt dat Rusland met de leveringen vooral de probleemsituatie op het schiereiland wil verbeteren.

Jack Ma, oprichter van het Chinese internetbedrijf Alibaba, is met een vermogen van 28,6 miljard dollar de rijkste man van Azië geworden. Dat blijkt uit een rangschikking van het persbureau Bloomberg. Jack Ma heeft nog een belang van 6,3 procent in Alibaba, dat sinds zijn introductie op de beurs in New York in september 54 procent aan waarde heeft gewonnen. Daardoor verdringt Ma in de lijst met rijkste Aziaten vastgoedmakelaar Li Ka-shing uit Hongkong, wiens vermogen geraamd wordt op een bedrag van 28,3 miljard dollar, van de eerste plaats. Alibaba heeft op dit ogenblik een geschatte waarde van 259 miljard dollar. Jack Ma, een gewezen leraar Engels, startte Alibaba vijftien jaar geleden.

Met een gemiddelde aankoopprijs van 16,9 miljoen pond per pand is Grosvenor Crescent in de wijk Westminster de duurste straat van Londen. Dat blijkt uit een ranglijst van Lloyds Bank. Opgemerkt wordt dat in de Britse hoofdstad voor het eerst in de geschiedenis drie straten kunnen worden geïdentificeerd met een gemiddelde immobiliënprijs van meer dan 10 miljoen pond. Op de tweede plaats staat Eaton Square in Belgravia (15,5 miljoen pond), gevolgd door Tever Street in Knightsbridge (10 miljoen pond). De duurste straat buiten Londen is Spicers Field in Oxshott (Surrey). Op de tweede plaats staat het aanpalende Leys Road. De hoogste prijzen buiten Londen worden opgetekend in het zuid-oosten van Engeland.

Juriste Sacha Woodward-Hill is een geschikte kandidaat om Bernie Ecclestone op te volgen aan het hoofd van de Formule Eén. Dat heeft Ecclestone (84) onlangs tegenover Britse media laten uitschijnen. Hij benadrukte er voldoende kandidaten zijn om zijn werk verder te zetten, maar het zou volgens hem geen slecht idee zijn om de leiding over de Formule Eén aan een vrouw toe te vertrouwen. Woodward-Hill heeft Ecclestone de voorbije jaren verdedigd in een smeergeld-affaire, waarvoor de topman van de Formule Eén in Duitsland werd vervolgd, maar waarbij uiteindelijk een minnelijke schikking van 75 miljoen euro werd bereikt. Ecclestone waarschuwde wel voorlopig niet aan een vertrek uit de Formule Eén te denken.

De Mont-Saint-Michel, één van de meest populaire toeristische bestemmingen in Frankrijk, is voortaan alleen nog met een nieuwe voetgangersbrug te bereiken. De brug komt in de plaats van een dijkweg, die al sinds het vierde kwart van de negentiende eeuw de Mont-Saint-Michel met het vasteland verbond. Er werd echter opgemerkt dat de dijkweg een belangrijk gevaar voor verzanding creëert. De weg moet tegen de volgende zomer worden opgebroken. De nieuwe voetgangersbrug heeft een lengte van 760 meter en is elf meter breed. De brug zal ook door de speciale toeristenkoetsen worden gebruikt. De Mont-Saint-Michel ontvangt jaarlijks tussen tweeënhalf en drieënhalf miljoen bezoekers.

Vorig jaar zijn wereldwijd 6,3 miljoen jonge kinderen gestorven. Dat betekent bijna een halvering tegenover het begin van de jaren negentig, toen 12,7 miljoen slachtoffers per jaar werden gemeld. Dat blijkt uit een rapport van Unicef, het kinderfonds van de Verenigde Naties, over de mortaliteit bij kinderen jonger dan vijf jaar. De overlijdens moeten voor 44 procent in de eerste levensmaand worden opgetekend. Voor de eerste verjaardag zijn er nog eens 30 procent sterfgevallen. Longontsteking, diarree en malaria blijven de belangrijkste doodsoorzaken en kosten wereldwijd elke dag het leven aan vijfduizend kinderen. Volgens Unicef moet vooral gewerkt worden aan de toegang tot onderwijs en gezondheidszorg.

Meer Nieuws

12:30 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Dwarsligger heeft op werkvloer vaak goede ideeën

Dwarsliggers kunnen op de werkvloer interessante ideeën aanbrengen, maar dreigen door hun instelling vaak op negatieve reacties onthaald te worden. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Pennsylvania State University en de Stony Brook University.

Lees Verder

10:57 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Herkenbaar journalist kan uitwassen online commentaren beperken

Het engagement van een herkenbare journalist in de commentaren op nieuwssites kan het niveau van de discussie gevoelig opkrikken en negatieve uitwassen beperken. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Texas, de Purdue University en de University of Wyoming.

Lees Verder

10:57 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Trafieken Twitter belangrijk werkinstrument voor stadsplanning

De berichtentrafiek op het sociale netwerk Twitter kan een belangrijk werkinstrument vormen voor stedenbouwkundige planning. Dat is de conclusie van een aantal experimenten in Manhattan, Madrid en Londen door wetenschappers aan de University of Maryland.

Lees Verder

10:56 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Opwinding en verveling belangrijkste motieven voor impulsaankoop

Opwinding en verveling zijn de belangrijkste motieven voor impulsaankopen. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bedrijf CreditCards.com bij duizend consumenten in de Verenigde Staten.

Lees Verder

10:56 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Gezonde kindervoeding levert belangrijke return-on-investment

Een vroege investering in gezonde voeding voor kinderen zal in het latere leven een grote meerwaarde opleveren. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Waterloo en de Cornell University.

Lees Verder

10:55 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Technologie essentieel element voor vervolmaking werknemers?

Technologie is het uitgelezen werkinstrument op werknemers te vervolmaken en de persoonlijke productie te maximaliseren. Dat zegt Diane Berry, vice-president marktstrategie bij het technologiebedrijf Coveo.

Lees Verder

10:54 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Goede sociale klantenzorg garandeert concurrentieel voordeel

Bedrijven met een goede sociale klantenzorg creëren voor zichzelf een belangrijk concurrentieel voordeel. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Social Bakers. Opgeperkt wordt dat een goede sociale klantenzorg tot 3,5 keer meer interactie krijgen op Facebook, terwijl op Twitter op een vervijfvoudiging kan worden gerekend.

Lees Verder

10:54 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-12-14

Nieuwsoverzicht

Buitenlandse beleggers kunnen vanaf april volgend jaar activiteiten opstarten op de beurs van Riyad in Saudi-Arabië. Dat hebben bronnen tegenover het persbureau Bloomberg gemeld. Riyad is met een marktwaarde van ongeveer 509 miljard dollar de grootste beurs van het Midden-Oosten. De handel op de beurs is nu nog voorbehouden aan partijen uit Saudi-Arabië, Bahrein, Qatar, Koeweit, Oman en de Verenigde Arabische Emiraten. In juli dit jaar was echter aangekondigd dat de beurs ook voor buitenlandse investeerders zou worden opengesteld. Daarmee zou Saudi-Arabië buitenlands kapitaal willen aantrekken om zijn economie te diversifiëren en de afhankelijkheid van olie terug te schroeven.

Het Nederlandse bedrijf Boskalis is ingehuurd voor het bergen van de Griekse veerboot Norman Atlantic. Dat heeft het Nederlandse bergingsbedrijf bedrijf bekend gemaakt. Boskalis was al ingehuurd voor het bestrijden van de brand aan boord van de veerboot, die aan minstens tien opvarenden het leven zou hebben gekost. Het Nederlandse bedrijf zou een ploeg van een vijftiental specialisten naar Italië hebben gestuurd om de autoriteiten bij te staan bij de berging van de Norman Atlantic, die bijna vijfhonderd passagiers van de Griekse stad Patras naar Ancona in Italië vervoerde. Het Italiaanse openbaar ministerie is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de ramp.

In China zijn de energiebedrijven Beijing Energy Investment Holding en Jingmei Group samengevoegd tot de fusiegroep Beijing Energy Group. Door de fusie van de twee ondernemingen, die beiden actief waren in de Chinese hoofdstad, ontstaat een energieconcern met ruim 26 miljard euro activa. De fusie moet volgens Chinese staatsmedia leiden tot een grotere efficiëntie in de energievoorziening en zou de milieuvervuiling moeten beperken. Beijing Energy Group produceert energie uit zowel steenkool als hernieuwbare bronnen. China leunt nog altijd zwaar op steenkoolgestookte centrales, waardoor de grote steden met zware luchtvervuiling kampen. Daarom wil de overheid meer gebruik maken van duurzame energie.

De Russische economie is tijdens de maand november met 0,5 procent gekrompen ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Dat heeft het Russische ministerie van economische zaken bekend gemaakt. De cijfers vertegenwoordigen de eerste daling in vijf jaar. De Russische economie wordt hard geraakt door de westerse sancties tegen het land en de forse daling van de olieprijs. Daardoor nemen de exportopbrengsten van Rusland stevig af, terwijl veel kapitaal het land is uitgestroomd en Russische banken en bedrijven nagenoeg helemaal afgesneden zijn van de internationale financiële markten. In de eerste elf maanden van dit jaar zwakte de groei van de Russische economie al af tot 0,6 procent.

Saudi-Arabië heeft wel gezegd dat het oliekartel Opec zijn productieniveau van 30 miljoen vaten per dag zal handhaven, maar zal wellicht toch ingrijpen wanneer de prijs tot 40 dollar per vat dreigt terug te vallen. Dat heeft Chris Faulkner, chief executive van consulent Breitling Energy, tegenover Amerikaanse media gezegd. Saudi-Arabië had eerder te kennen geven dat de productie tegen elke prijs op peil gehouden zou worden, maar het land kan volgens Faulkner onmogelijk eeuwig verliezen opvangen. Volgens de analist zal de olieprijs verder afglijden in de richting van 50 dollar, waarna opnieuw een herstel zou volgen tot tegen het einde van volgend jaar opnieuw een prijs van 70 dollar zou worden geregistreerd.

De Britse pakketbezorger City Link heeft uitstel van betaling gevraagd. Dat heeft de investeringsmaatschappij Better Capital, eigenaar van City Link, bekend gemaakt. Gevreesd wordt dat nog voor het einde van het jaar tweeduizend werknemers zullen worden ontslagen. De resterende zevenhonderd medewerkers zouden hun tewerkstelling verliezen na de afronding van de liquidatie. City Link kwam vorig jaar voor een bedrag van één pond in handen van Better Capital. Investeerder John Moulton, oprichter van Better Capital, zegt dat de pakkerbezorger niet leefbaar is gebleken. Vanuit verschillende hoeken wordt echter kritiek geuit op de manier waarop de investeringsmaatschappij het bedrijf heeft geleid.

De Amerikaanse fastfoodketen Subway is een onderzoek gestart naar mogelijk geknoei met houdbaarheidsdata in zijn Chinese filialen. Ook de Chinese warenautoriteiten onderzoeken de zaak. Dat heeft het bedrijf bevestigd. Chinese media hadden onlangs gemeld dat medewerkers van een Subway-filiaal in Peking de houdbaarheidsdatum op etiketten vervalst zouden hebben om vlees, drank en groenten langer te kunnen gebruiken. Subway wil nu onderzoeken of het geknoei een geïsoleerd incident is, dan wel georganiseerd in meerdere filialen gebeurde. Ook andere buitenlandse voedselketens dienden in China met veiligheidsproblemen af te rekenen. Subway heeft in China bijna vijfhonderd vestigingen.

De Chinese overheid heeft de toegang tot Gmail, de emaildienst van het Amerikaanse internetbedrijf Google, geblokkeerd. Dat heeft het bedrijf bevestigd. Volgens Dyn, een bedrijf dat het internetverkeer opvolgt, werd de emaildienst geblokkeerd voor al het verkeer dat langs Hongkong verloopt. Een groot deel van de Chinese verbindingen met Gmail wordt langs Hongkong geknaliseerd. In juni had China, naar aanleiding van de vijfentwintigste verjaardag van het protest op het Tiananmenplein, ook al de toegang tot verschillende diensten van Google onmogelijk gemaakt. Ook sociale netwerksites zoals Facebook en Twitter en de videosite YouTube zijn voor Chinese gebruikers ontoegankelijk gemaakt.

De Europese Centrale Bank (ECB) wil met Griekenland in gesprek blijven over de afwikkeling van het hulpprogramma waarmee het land de voorbije jaren is ondersteund. Dat heeft de instelling gezegd in een reactie op de ontbinding van het Griekse parlement nadat voor de derde keer geen meerderheid kon worden gevonden om Stavros Dimas tot president te verkiezen. Eind januari worden daardoor in Griekenland nieuwe verkiezingen gehouden. Gevreesd wordt dat daarbij een meerderheid aan de macht zou komen die de internationale steun aan het land zou willen herschikken. De Europese Centrale Bank zegt op suggesties van de Griekse autoriteiten te wachten vooraleer een standpunt in te nemen.

In de Britse hoofdstad zullen de Royal Guards bij hun bewakingsopdrachten voortaan door glazen wanden en metalen poorten worden beschermd. Dat heeft de Britse krant Daily Mail gemeld. De leden van de Royal Guards zijn bijzonder populair bij fotograferende toeristen, maar zouden volgens de Britse veiligheidsdiensten een mogelijk doelwit kunnen vormen voor terroristen. Bij hun verplaatsingen zou de koninklijke wacht bovendien door gewapende politiemannen worden begeleid. Eerder al was de bescherming van de Royal Guards bij Buckingham Palace verscherpt, maar die maatregel wordt volgens de krant nu ook uitgebreid tot Clarence House, St. James's Palace en Windsor Castle.

De bioscoopfilm The Interview heeft op drie dagen online al een bedrag van 15 miljoen dollar opgeleverd. Dat heeft filmstudio Sony Pictures bekendgemaakt. Volgens Sony is de film meer dan twee miljoen keer gehuurd of gedownload sinds de online verkoop op kerstdag is begonnen. Nog nooit eerder heeft een film van Sony zoveel geld opgebracht. Na dreigingen met aanslagen tegen bioscopen, had Sony aangekondigd de film niet in roulatie te zullen brengen. Uiteindelijk besloten meer dan driehonderd bioscopen de film toch te vertonen. Daarnaast kunnen consumenten de film ook huren of kopen bij onder meer YouTube, Google Play en iTunes.

In de Oost-Berlijnse wijk Köpenick is een containerstad voor vluchtelingen in gebruik genomen. De controversiële containerblokken werden opgericht als een noodoplossing nadat Berlijn dit jaar met een grote toevloed van vluchtelingen werd geconfronteerd. De containerstad in Köpenick zal ongeveer vierhonderd asielzoekers kunnen opvangen. In totaal heeft Berlijn de inplantingen van zes containersteden voorzien. De andere blokken komen in Pankow, Lichtenberg, Marzahn en Lichterfelde. De bouw van de containersteden heeft protestacties uitgelokt van neo-Nazi’s. Sinds begin dit jaar zou Berlijn al ongeveer vijftienduizend vluchtelingen hebben moeten opvangen.

De Japanse regering zal het postbedrijf Japan Post Holdings in de tweede helft van volgend jaar splitsen in drie ondernemingen en een deel van zijn aandelen verkopen. Dat heeft de Japanse overheid bekend gemaakt. Zowel de holding als de afgesplitste bankpoot en verzekeringspoot krijgen een beursnotering. Japan Post Bank is met 178.000 miljard yen of ruim 1.200 miljard euro aan deposito's de grootste consumentenbank van het land. De Japanse overheid wil op termijn zijn belang in het postbedrijf van 100 procent naar 50 procent terugschroeven. De opbrengst van de verkoop zal worden gebruikt voor de heropbouw van regio’s die drie jaar geleden door een aardbeving en tsunami werden getroffen.

In Oekraïne is een reactor van de kerncentrale Zaporizja stilgelegd. Dat heeft Energoatom, het Oekraïense staatsbedrijf voor kernenergie, bekend gemaakt. Zaporizja is de grootste kerncentrale van Europa, maar Energoatom zegt dat problemen werden vastgesteld met de generator, waarna besloten werd om de eenheid van het elektriciteitsnet af te koppelen. Het bedrijf zegt daarmee verdere schade aan te centrale te willen voorkomen en zegt de concrete oorzaak van het incident te onderzoeken. Begin december diende een andere reactor van de centrale stilgelegd te worden na een kortsluiting. Oekraïne beschikt over vier kerncentrales, die samen 44 procent van de nationale energieproductie vertegenwoordigen.

De modeweek AltaRoma in de Italiaanse hoofdstad Rome, die eind januari was voorzien, wordt afgelast omdat er onvoldoende financiële middelen konden worden verzameld. Onder meer zouden een aantal overheidssubsidies zijn weggevallen. AltaRoma wordt normaal twee keer per jaar georganiseerd. Silvia Fendi, voorzitster van AltaRoma, stelde te hopen dat de zomereditie van de modeweek, voorzien midden juli, gewoon zal kunnen doorgaan zoals werd gepland. De noodgedwongen schrapping van de wintereditie is volgens Fendi echter geen goed signaal voor de ondersteuning van de creatieve sectoren in Italië. De voorzitster merkte daarbij op dat de modesector belangrijk is voor de Italiaanse economie.

Meer Nieuws

07:47 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-12-14

Crisiscommunicatie moet vooral transparant zijn

Crisiscommunicatie moet van transparantie een prioriteit maken. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Georgia. Daarnaast moet ook een symbolisch en concreet herstel van de aangerichte schade duidelijk worden aangegeven.

Lees Verder

17:17 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Bacterieën op de handen verraden land van herkomst

De verzameling bacterieën op de handen geeft een belangrijke aanwijzing over de herkomst van een persoon. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Yale University en de Stanford University.

Lees Verder

17:16 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Gestresseerde werknemer is ook minder geëngageerd

Gestresseerde werknemers dreigen ook een gebrek aan engagement te zullen vertonen. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Towers Watson bij tweeëntwintigduizend werknemers over de hele wereld.

Lees Verder

17:16 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Concrete cijfers versterken steun voor verkeersveiligheid

Concrete cijfers over de impact op de verkeersveiligheid, kan de publieke steun voor nieuwe maatregelen gevoelig doen toenemen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Johns Hopkins University.

Lees Verder

17:15 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Bundeling van variëteiten heeft impact op de verkoop

Een bundeling van verschillende variëteiten kan een belangrijke impact hebben op de verkoop. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Universidad Torcuato Di Tella), de Brazilian School of Public and Business Administration, Insead Singapore en de Northwestern University.

Lees Verder

17:15 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Opwindende productlancering is niet zonder gevaar

Een opwindende productlancering kan belangrijke voordelen bieden, maar kan ook een negatieve impact hebben op de uiteindelijke omzet. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de York University, de University of Winnipeg en de University of Alberta.

Lees Verder

17:14 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Schuld en schaamte belangrijk voor corrigerend gedrag

Gevoelens van schuld en schaamte kunnen een belangrijk instrument zijn om het gedrag bij te sturen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de McGill University, de Indiana University en de University of Washington.

Lees Verder

17:14 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

De Zwitserse sigarenfabrikant Oettinger Davidoff wil de productie opnieuw naar Cuba overbrengen. Dat heeft Hans-Kristian Hoejsgaard, topman van Oettinger Davidoff, tegenover de Zwitserse krant SonntagsZeitung, gezegd. De Cubaanse productie van de sigaren werd op het eind van de jaren tachtig stopgezet. De versoepeling van de relaties tussen de Verenigde Staten en Cuba biedt volgens Hoejsgaard grote kansen voor de Cubaanse sigarenindustrie. Oettinger Davidoff produceert jaarlijks ongeveer 39 miljoen sigaren. De Verenigde Staten en Cuba kondigden eerder deze maand aan na ruim een halve eeuw de diplomatieke banden weer te herstellen. Het is niet duidelijk wanneer ook economische sancties zouden vervallen.

Algerije wil dat de Organisation of Petroleum Exporting Countries (Opec) de productie verlaagd, zodat de prijs opnieuw zou stijgen. Dat heeft de Algerijnse minister van energie Youcef Yousfi gezegd. Ook andere leden van de Opec, zoals Iran en Venezuela, hebben opgeroepen tot een productieverlaging. Saudi-Arabië, de belangrijkste partij binnen het oliekartel, heeft echter gezegd de productie niet te zullen verlagen. Algerije is voor 95 procent van zijn inkomsten uit export afhankelijk van olie en gas. Door de drastisch gedaalde olieprijzen dreigt het land met begrotings-problemen geconfronteerd te worden. De Opec dekt ongeveer 40 procent van de wereldwijde olievraag.

In de stad New York wordt het gebruik van piepschuim waarschijnlijk binnenkort aan banden gelegd. Vorig jaar werd er al een wet aangenomen die het gebruik van piepschuim verbiedt. Dat verbod geldt zowel voor producenten van verpakkingsmaterialen als horecagelegenheden die piepschuim bekers en schotels gebruiken. Het toepassen van de nieuwe regel werd echter vertraagd, om zowel producenten als uitbaters de gelegenheid te geven naar alternatieven te zoeken die wel recycleerbaar zijn. Er wordt nog wel gezocht of een betaalbare recyclage in een fabriek in Brooklyn kan worden georganiseerd. Indien dat niet mogelijk blijkt, wordt in juli een definitief verbod ingevoerd.

Het Nederlandse videoplatform Wappzapp zet zijn activiteiten stop. De dienst merkt op onvoldoende kijkers te hebben kunnen aantrekken om een rendabele activiteit te kunnen garanderen. De gratis diensten van Wappzapp worden door ongeveer 130.000 klanten gebruikt, maar de betalende variant zou slechts enkele duizenden abonnees hebben. WappZapp werd drie jaar geleden opgericht door Colin Ellis en Wienke Giezeman en wilde een lokaal alternatief bieden voor de Amerikaanse online televisiegroep Netflix. De oprichters stappen over naar de Nederlandse divisie van de Finse mediagroep Sanoma, die vorig jaar nog 650.000 euro investeerde in het project. Ook andere werknemers zouden naar Sanoma overstappen.

Game of Thrones is onder de televisieseries de illegale downloadhit van het jaar. Dat heeft de gespecialiseerd nieuwssite Torrent Freak gemeld. Game of Thrones, uitgebracht door Home Box Office (HBO), zou 8,1 miljoen downloads hebben laten registreren. Op de tweede plaats volgt The Walking Dead met 4,8 miljoen downloads. De top vijf wordt vervolledigd door The Big Bang Theorie, How I Met Your Mother en Gotham. Uit de statistieken blijkt dat Game of Thrones een piekactiviteit bereikte van 254.111 gebruikers die tegelijkertijd een file met één van de afleveringen van de serie aan het downloaden of uploaden waren. Game of Thrones voert al drie jaar lang de ranglijst van Torrent Freak aan.

In Nederland stopt acteur Harry Piekema met de reclamespots voor supermarktketen Albert Heijn. De acteur vertolkte op een periode van tien jaar 153 keer het personage van filiaalmanager Van Dalen. Piekema zegt echter een aantal nieuwe projecten te willen doen, wat volgens hem niet meer combineerbaar is met het werk voor de commerciële spots. Piekema mocht de voorbije tien jaar contractueel geen interviews geven omdat het publiek diende te geloven dat hij een echte filiaalhouder was. Tevens werd in het contract geëist dat Piekema zijn boodschappen uitsluitend bij supermarkten van Albert Heijn zou doen, zodat voorkomen kon worden dat hij bij concurrenten zou kunnen worden opgemerkt.

Het Nederlandse chemieconcern AkzoNobel profiteert van de gestegen vraag naar verven in het Verre Oosten. Door de toenemende vraag in landen zoals Vietnam, Indonesië en India kan het bedrijf de zwakke situatie op de Europese markt te compenseren. Dat heeft Ruud Joosten, topman van de divisie decoratieve verven van AkzoNobel, tegenover de Britse zakenkrant Financial Times gezegd. Op dit ogenblik in AkzoNobel naar eigen zeggen marktleider in de regio Asia-Pacific, terwijl het Nederlandse concern in China en Noord-Azië de tweede grootste partij op de markt is. Azië vertegenwoordigde vorig jaar één kwart van de omzet van de divisie. Europa vertegenwoordigt nog steeds twee derde van de omzet.

De Engelse voetbalclub West Ham United wil 20 procent van zijn aandelen verkopen. Daarmee hoopt de club een gedeelte van zijn schuld te kunnen afbetalen. Dat heeft David Sullivan, mede-eigenaar van West Ham United, tegenover de Britse krant Sunday Times gezegd. Gehoopt wordt dat de verkoop een bedrag van ongeveer 80 miljoen pond zou kunnen opbrengen. Samen met David Gold kocht David Sullivan de club vier jaar geleden voor een bedrag van 105 miljoen pond. Met een verhuis naar het Olympisch Stadion over twee jaar zou de club echter 400 miljoen pond waard worden. Sullivan zegt niet van plan te zijn de hele club te verkopen, maar moeten wel 110 miljoen pond schulden worden afbetaald.

Het sociale netwerkbedrijf Facebook heeft aan de Amerikaan Eric Meyer zijn excuses aangeboden voor het publiceren van een ongepaste persoonlijk jaaroverzicht. In het jaaroverzicht werd immers ook het overlijden van de zesjarige dochter van Meyer, die aan kanker leed, opgenomen. Meyer maakte er op zijn persoonlijke blog zijn beklag over door de tijdlijn van Facebook gedwongen te worden om zich het overlijden van zijn dochter te herinneren. Facebook zegt dat de meeste gebruikers enthousiast hebben gereageerd op het overzicht, dat bij Eric Meyer echter meer verdriet dan vreugde bracht. Jonathan Gheller, productmanager van Facebook, stelde echter dat de kritiek van Meyer bijzonder waardevol is.

De terreurbeweging Islamitische Staat (IS) lijkt er niet in te lukken om in de bezette gebieden in Syrië en Irak een efficiënte maatschappij op te zetten. Dat heeft de krant The Washington Post gezegd op basis van getuigenissen van bewoners van de bezette gebieden. Onder meer het onderwijs en de gezondheidszorg zouden volledig zijn ontregeld. Daarnaast wordt gewag gemaakt van een ongeregeld en dwalend leiderschap en crimineel gedrag. Ook de waterbevoorrading in steden zoals Mosoel in Irak en Raqqa in Syrië zou zwaar in het gedrang zijn gekomen. Islamitisch Staat zou alle prioriteit geven aan zijn militaire operaties en een strenge controle op de naleving van de islamitische wetgeving.

Ongeveer 50 procent van de bedrijven met minstens tweehonderdvijftig medewerkers maakt gebruik van betaalde clouddiensten. Dat blijkt uit een onderzoek van het Nederlandse Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Bij kleinere bedrijven met tien tot vijftig werknemers daalt het cijfer tot 25 procent. In totaal worden deze services door 33 procent van de bedrijven gebruikt. De technologie wordt vooral gebruikt voor de online opslag van gegevens. Ook het gebruik van boekhoudprogramma’s en email wordt vaak geregeld met een cloud-platform. Bedrijfsspecifieke software wordt door de ondernemingen meestal wel in eigen beheer gehouden. Gemak en flexibiliteit zijn de grootste motivaties voor de inzet van clouddiensten.

Het Duitse Bundesamt für Verfassungsschutz (BfV) slaagt er niet in voldoende nieuwe medewerkers te vinden. Dat heeft Hans-Georg Maassen, topman van de Duitse binnenlandse veiligheidsdienst bevestigd. Op een recente advertentie in een aantal Duitse kranten kwam geen enkele reactie. Onder meer het bescheiden maandloon van 2.900 euro voor een beginnend medewerker van de buitendienst zou kandidaten afschrikken. Bovendien zouden de terroristische dreiging van salafisten en jihadisten de werkdruk gevoelig hebben verhoogd. Daarnaast heeft de dienst ook een reputatie zich vooral te richten op linkse elementen en extreem rechts grotendeels ongemoeid te laten.

In de Verenigde Staten zijn dit jaar vijfendertig veroordeelden geëxecuteerd. Dat is het laagste aantal executies in twintig jaar. Dat heeft het Amerikaanse Death Penalty Information Center (DPIC). De doodstraf is de voorbije maanden in zeven staten uitgevoerd. De meeste executies hadden plaats in de staten Texas (10), Missouri (10) en Florida (8). Ook werden dit jaar tweeënzeventig personen ter dood veroordeeld. Dat is het laagste aantal in veertig jaar. In het rapport wordt nog opgemerkt dat er dit jaar een vrijspraak is geweest in procedures die werden opgestart voor personen die eerder onterecht tot de doodstraf waren veroordeeld. Een aantal betrokkenen heeft negenendertig jaar op deathrow verbleven.

Denemarken is het minst corrupte land van de wereld, gevolgd door Nieuw-Zeeland, Finland, Zweden en Noorwegen. Dat blijkt uit een rapport van de organisatie Transparency International. Denemarken kreeg een score van 92 procent. De meest corrupte landen zijn Noord-Korea en Somalië, vooraf gegaan door Soedan, Afghanistan, Zuid-Soedan en Irak. In het rapport wordt vooral kritiek geuit op Turkije, waar volgens Transparency International de corruptie het jongste jaar gevoelig is toegenomen, De organisatie wijst er tevens op dat ook grote groeilanden zoals Zuid-Afrika, Brazilië, India, China en Rusland op het gebied van corruptie nog een lange weg moeten afleggen.

In het Britse parlement heeft het Hogerhuis zich onlangs verzet tegen een fusie van de cateringdiensten. Dat is gebleken tijdens een zitting van een parlementscommissie over het beheer van het Palace of Westminster. Er was uit besparingsoverwegingen wel een akkoord bereikt om diensten informatica, archivering en schoonmaak door het Hogerhuis en het Lagerhuis te laten delen. Tegen een samensmelting van de cateringdiensten zou het Hogerhuis echter zijn veto hebben gesteld. Daarbij zou vooral tegen het verschil in kwaliteit van de geserveerde champagne verzet zijn gerezen. Het Hogerhuis consumeerde sinds het begin van dit decennium meer dan 17.000 flessen champagne met een kostprijs van 265.770 pond.

Meer Nieuws

08:12 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-12-14

Morele standpunten hebben vaak intuïtieve gronden

Men gaat er vaak vanuit dat een oordeel weloverdacht is gevormd, maar morele standpunten blijken vaak intuïtief tot stand gekomen te zijn. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of California.

Lees Verder

18:35 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Analyse gegevens van bigdata blijft uitdaging

Marketeers investeren meer in bigdata-projecten, maar analyse van de verzamelde gegevens blijkt een belangrijke uitdaging. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Infogroup Media Solutions.

Lees Verder

18:34 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Balkan is voor China de toegangspoort tot Europa

China heeft belangrijke investeringen aangekondigd in de Balkanlanden. Het gebied betekent dan ook een belangrijke toegangspoort tot de Europese markt, zonder onderhevig te zijn aan de restricties die in de Europese Unie gelden. Dat zegt Kalman Kalotay, econoom bij de United Nations Conference on Trade and Development (Unctad).

Lees Verder

18:33 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Wereldwijde retail verkoopt voor meer dan 22 biljoen dollar per jaar

De wereldwijde retailverkoop zal dit jaar een omzet laten optekenen van meer dan 22 biljoen dollar. Daarbij zal ecommerce 1,3 biljoen dollar inkomsten genereren. Dat is de conclusie van een rapport van consulent eMarketer.

Lees Verder

18:33 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Heropleving Europese steenkoolindustrie was slechts waanbeeld

Een heropleving van de Europese steenkoolindustrie is slechts een waanbeeld gebleken. Dat is de boodschap van een rapport van het International Energy Agency (IEA). Er wordt wel opgemerkt dat de wereldwijde vraag naar steenkool de volgende vijf jaar wel zal toenemen.

Lees Verder

18:32 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Elektromobiliteit kan tot provicy-probleem uitgroeien

Elekromobiliteit kan belangrijke privacy-problemen opleveren. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Rühr-Universität in Bochum. Laadpalen kunnen volgens de onderzoekers immers belangrijke informatie aan de oppervlakte brengen.

Lees Verder

18:32 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgende