05-02-15

Digitale werknemers maken sneller carrière

Digitale werknemers maken sneller carrièrevorderingen dan de gemiddelde arbeidsmarkt. Dat is de conclusie van een onderzoek van rekruteerder The Candidate bij een honderdvijftigtal Britse werknemers uit de digitale sector en collega’s in andere industrietakken. Het fenomeen heeft volgens de onderzoekers gedeeltelijk te maken met een gebrek aan geschikt personeel om alle vacatures in de digitale sector op te vullen. Daardoor worden aan werknemers in de digitale sector volgens The Candidate veel meer trainingen aangeboden, waardoor het ook mogelijk is om sneller in de hiërarchie van de onderneming op te klimmen.

Uit het onderzoek bleek dat in de digitale sector drie keer meer medewerkers onder de dertig jaar in hogere functies kunnen worden opgemerkt dan in de andre industrieën. Tevens werd vastgesteld dat de werknemers in de digitale sector ook een opmerkelijk hoger salaris ontvangen dan in andere industrieën. “In de digitale sector kan in de hogere kaders een gemiddeld salaris worden opgemerkt dat tot 30.000 pond hoger ligt dan voor gelijkaardige functies in andere industrieën,” zegt Brian Matthews, managing partner bij The Candidate. “Door zijn snelle groei heeft de digitale sector een grotere nood aan personeel met de geschikte vaardigheden, waardoor de salarissen gevoelig hoger liggen.”

“De digitale sector biedt een heel aantrekkelijk carrièrepad voor de werknemer,” geeft Brian Matthews dan ook aan. “Bovendien zullen bedrijven voordelen genieten van een strategie om veelbelovende werknemers, ongeacht hun leeftijd, zo snel mogelijk trainingen aan te bieden om zichzelf te vervolmaken. In de digitale sector blijkt leeftijd geen barrière te zijn. Omdat bedrijven de vaardigheden van hun werknemers steeds verder verfijnen, zal de kloof in de digitale vaardigheden gradueel kunnen worden overbrugd. Op lange termijn komt dat ten goede aan de hele sector, die van die kennis gebruik kan maken om verder te groeien en zijn vollledig potentieel te benutten."

Lees Verder

17:03 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.