31-03-15

Gebrekkig internet blijft belangrijk probleem voor economie

Gebrekkige internet-verbindingen blijven een belangrijk probleem voor de economie. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau One Poll en telecom-provider Daisy Group bij tweeduizend Britse werknemers. Vastgesteld werd dat de gemiddelde werknemer door internet-problemen jaarlijks achtendertig uur productiviteit verliest. Dat komt overeen met verlies van 494 pond per jaar. Er wordt aan toegevoegd dat 72 procent van de werknemers met trage online snelheden of een onderbroken verbindingen werden geconfronteerd. Dat komt voor de Britse economie neer op een totaal verlies van ongeveer 11 miljard pond per jaar.

Uit het onderzoek blijkt dat 7 procent van de ondervraagde werknemers te kennen gaf meer dan tien keer met een gebrekkige of onbestaande online verbinding te zijn geconfronteerd. Een gemiddelde onderbreking zou ongeveer 14,5 minuten hebben aangesleept. Per week wordt op die manier vierenveertig minuten aan productiviteit verloren. Tijdens de onderbreking zegt 60 procent van de getroffen werknemers van zijn smartphone gebruik gemaakt te hebben om privézaken, zoals sociale netwerken en online shopping, af te handelen. Er wordt aan toegevoegd dat 9 procent van de onderbreking meteen gebruik maakt om op mobiele platformen ook naar een andere baan te zoeken.

“Nog veel bedrijven rekenen voor hun activiteiten op netwerken die gericht zijn op residentiële gebruikers,” waarschuwt Jan Wielenga, product-manager voor datanetwerken bij Daisy Group. “Daarmee stelt men zich echter bloot aan grote risico’s. De software en applicaties die de werknemers gebruiken, eisen immers capaciteit op die de residentiële verbindingen meestal niet kunnen garanderen. Het is onaanvaardbaar dat bedrijven zich aan dergelijke risico’s blootstellen. Er zijn immers betaalbare oplossingen beschikbaar die de meeste problemen grotendeels kunnen vermijden.” Opgemerkt wordt nog dat 39 procent aangeeft thuis over een veel snellere online verbinding te beschikken dan op de werkvloer.

Lees Verder

19:17 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.