30-04-15

Liefdegevoel is ook goed voor liefdadigheidscampagnes

Gevoelens van liefde kan het individu ook aanzetten om liefdadigheidscampagnes voor verre vreemden te ondersteunen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Southern California en de Duke University.

Lees Verder

15:25 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Krimpend budget heeft negatieve impact op variëteit

Door dalende budgetten zullen consumenten bij het investeren en shoppen minder variëteit kiezen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Georgetown University, de Long Island University en de Duke University.

Lees Verder

15:24 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Consument houdt niet van clickbaits in email-campagnes

Marketeers moeten heel voorzichtig omspringen met bepaalde sensationele uitroepen in de titels van hun email-campagnes. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Return Path.

Lees Verder

15:24 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Mobiele en sociale media cruciale pijlers van de nieuwsvoorziening

Mobiele en sociale media vormen cruciale pijlers van de nieuwsvoorziening. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan het Pew Research Center.

Lees Verder

15:23 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Koffieproductie voelt impact van de klimaatverandering

Er kunnen duidelijke wetenschappelijke bewijzen worden aangevoerd dat de klimaatverandering op dit ogenblik al een belangrijke impact heeft op de wereldwijde koffieproductie. Dat is de boodschap van een onderzoek van wetenschappers aan de University of the Witwatersrand in Zuid-Afrika naar de koffieteelt in Tanzania. Indien niet vakkundig wordt ingegrepen, dreigen de hogere temperaturen volgens de onderzoekers een zwaar probleem te worden voor de koffieproducenten. De wetenschappers wijzen er daarbij op dat koffie de meest waardevolle tropische exportplant van de hele wereld is. Er wordt aan toegevoegd dat de koffiesector bovendien wereldwijd ongeveer honderd miljoen mensen ondersteunt.

“Er moet worden vastgesteld dat de klimaatverandering nu al een belangrijke impact heeft op de koffieproductie in de Oost-Afrikaanse hooglanden,” merkt onderzoeksleider Alessandro Craparo, milieuwetenschapper aan de University of the Witwatersrand, op. “Indien geen maatregelen worden genomen om de impact van de klimaatverandering op een efficiënte manier op te vangen, dreigt de gemiddelde jaarlijkse koffieproductie in Tanzania over vierenhalf decennium tot 145 kilogram per hectare te zullen terugvallen. Studies hebben aangetoond dat een stijging van de nachttemperatuur in Tanzania de voorbije vijftig jaar de belangrijkste klimaatfactor is geweest die de daling van de opbrengsten van arabica-koffie kan verklaren.”

“De cijfers geven aan dat de klimaatverandering al een realiteit is,” zegt Alessandro Craparo nog. “De gevoelige arabica-plant heeft koele temperaturen nodig om goed te kunnen groeien en een koffie van een hoge kwaliteit te leveren. Een ideale omgeving voor de teelt zijn dan ook de tropische hooglanden in Oost-Afrika, op een hoogte tussen duizend en drieëntwintighonderd meter. De koffie-oogsten zijn er echter teruggevallen tot de laagste niveaus in vele jaren. Vele Tanzaniaanse boeren hebben de koffieteelt dan ook al opgegeven. Geraamd wordt dat de Tanzaniaanse koffieboeren ongeveer 35 procent van hun opbrengsten hebben verloren. Dat kost het land bovendien 28 miljoen dollar exportinkomsten.”

“Naarmate de nachten warmer worden, zal de productie van arabica-koffie met steeds grotere problemen moeten afrekenen,” waarschuwt Craparo. “Wanneer de temperatuur tijdens de nacht boven vijftien graden Celsius uitstijgt, begint het metabolisme van de plant te veranderen, wat leidt tot een kleinere oogst en een slechtere kwaliteit, wat uiteindelijk een negatieve impact zal hebben op de hele sector.” Elke stijging van de minimum-temperatuur met één graad Celsius gaat volgens de wetenschappers gepaard met een jaarlijks verlies van ongeveer 137 kilogram per hectare. Een kleine koffieboer realiseert een jaarlijkse productie van ongeveer 225 kilogram per hectare.

De onderzoekers waarschuwen dat in de meeste landen nog altijd geen onderzoek is verricht naar de impact van de klimaatverandering op de koffieproductie. Er zijn volgens de onderzoekers nochtans aanwijzingen dat ook de arabica-productie in onder meer Brazilië, Colombia, Costa Rica, Ethiopië en Kenia in het gedrang zou kunnen komen.

Lees Verder

15:23 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Polygamie verhoogt het risico op hartaandoeningen

Polygamie leidt tot een aanzienlijke verhoging van het risico op hartaandoeningen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan het King Faisal Specialist Hospital and Research Centre in Jeddah in Saudi-Arabië.

Lees Verder

15:22 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Millennials zoeken alternatief voor winkelkassa

Eén op vijf millennials geeft bij het afrekenen van winkelaankopen de voorkeur aan een self-service boven de traditionele kassa. Dat is de conclusie van een onderzoek van het mobiele platform Retale.

Lees Verder

15:22 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende