30-06-15

Ook fraudespecialist kijkt vaak naar verkeerde alarmsignalen

Ook onderzoekers die de nodige inzichten hebben in zakelijke fraude, kijken vaak naar de verkeerde alarmsignalen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de North Carolina State University, de George Mason University, de University of Virginia en de University of Cincinnati.

Lees Verder

13:21 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

In moeilijk economische periodes genieten dochters de voorkeur

In moeilijke economische periodes geven de ouders financieel een voorkeur aan dochters boven zonen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Carlson School of Management en de Rutgers Business School in de Verenigde Staten.

Lees Verder

13:20 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Slaappauze heeft positieve impact op productiviteit

Het werk onderbreken voor een korte slaap verhoogt de productiviteit. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Michigan. Bovendien heeft de rustperiode ook een remmende werking op impulsief gedrag en frustraties.

Lees Verder

13:19 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Reiziger eist hotel met goed uitgebouwd mobiel aanbod

Nagenoeg elke reiziger vraagt dat zijn hotel een goed mobiel aanbod ter beschikking kan stellen. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent YouGov en het bedrijf Iris Software Systems bij Amerikaanse reizigers.

Lees Verder

13:19 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Marc Zuckerberg werkt inspirerend op potentiële ondernemers

Het succes van jonge ondernemers zoals Mark Zuckerberg zet ook andere jongeren aan om een eigen bedrijf te willen oprichten. Dat is de conclusie van een onderzoek van verzekeraar Direct Line for Business bij een groep Britse studenten.

Lees Verder

13:18 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Chinese toerist laat zich leiden door persoonlijke aanbevelingen

Meer dan de helft van de Chinese toeristen kiest zijn reisbestemming vooral op basis van persoonlijke contacten met familie of goede vrienden. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent GfK Research bij duizend Chinese toeristen.

Lees Verder

13:17 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Muziek heeft wereldwijd een gelijkaardig ritme

Muziek heeft wereldwijd een aantal gezamenlijke kenmerken, zoals een sterk ritme dat de coördinatie in sociale situaties mogelijk maakt en de groepsvorming stimuleert. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Exeter en de Tokyo University of the Arts.

Lees Verder

13:17 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

De Franse energiegroep Engie - het voormalige GDF Suez - wil zijn Belgische dochterbedrijf Electrabel afzonderlijk op de beurs laten noteren. Door die operatie zou Engie willen anticiperen op de stijgende kosten bij de zeven Belgische kerncentrales. Dat heeft de krant De Tijd gemeld. De beursgang zou echter niet op korte termijn zijn gepland. Eerst zou een akkoord moeten worden bereikt over een aantal nucleaire probleemdossiers en de rendabiliteit van de elektrische centrales. Ook over de nucleaire taks, die door Engie fel wordt gecontesteerd, zou duidelijkheid moeten worden gecreëerd. Bijna tien jaar geleden werd Electrabel door GFD Suez van de beurs gehaald.

In de Verenigde Staten heeft het Supreme Court geweigerd een geding te behandelen dat door het olieconcern British Petroleum (BP) was opgestart om zich te beschermen tegen miljardenclaims over de verantwoordelijkheid voor de ramp met het boorplatform Deepwater Horizon in de Golf van Mexico tien jaar geleden. British Petroleum had verzet aangetekend tegen een eerdere beslissing van een rechter op een lager niveau, die had gesteld dat het concern als mede-eigenaar van de oliebron zich schuldig had gemaakt aan grote nalatigheid. British Petroleum had aangevoerd dat het lek te wijten was aan materiaal dat door onderaannemer Transocean was geleverd. De schadeclaim kan oplopen tot 13,7 miljard dollar.

Het Amerikaanse bedrijf Airbnb, aanbieder van alternatieve hotelaccommodatie, heeft met een nieuwe financieringsronde een bedrag van 1,5 miljard dollar opgehaald. Daarmee wordt de totale waarde van Airbnb geraamd op een bedrag van 25,5 miljard dollar. Dat hebben een aantal bronnen tegenover de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal gezegd. Onder de nieuwe aandeelhouders bevinden zich ook een aantal Chinese investeerders. Airbnb werd zeven jaar geleden opgericht en heeft inmiddels in ongeveer 190 landen activiteiten uitgebouwd. Geraamd wordt dat het bedrijf dit jaar een omzet zal halen van ongeveer 900 miljoen dollar. Twee jaar geleden werden 250 miljoen dollar inkomsten geregistreerd.

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft met de Amerikaanse groep Discovery Communications een overeenkomst gesloten over de Europese televisierechten voor de Olympische Spelen. Met het contract is een bedrag gemoeid van 1,3 miljard euro. Tot en met de Olympische Spelen in Rio de Janeiro volgend jaar zijn de contracten per land verdeeld, maar nadien worden de Europese rechten gebundeld bij Eurosport, dochter van Discovery Communications. Rusland maakt geen deel uit van het contract. Ook in Frankrijk en Groot-Brittannië zijn de televisierechten al tot het einde van dit decennium toegewezen. Het is nog niet duidelijk welke gevolgen het contract voor de openbare omroepen zou hebben.

In Frankrijk zijn twee topmannen van de taxidienst Uber opgepakt. Dat heeft het Franse openbare ministerie bekend gemaakt. De directeur van de Franse divisie van de taxidienst en de topman van Uber West-Europa werden ondervraagd in verband met een onderzoek naar de mogelijke illegale activiteiten bij de introductie van de omstreden taxidienst vorig jaar. Het duo werd door de politie verhoord omdat de omstreden dienst UberPop sinds vorige week in Frankrijk is verboden. Chauffeurs die door UberPop worden ingeschakeld, zijn niet in het bezit van een taxilicentie en zijn in Frankrijk dus illegaal. Onder meer wordt erop gewezen dat Uber voor de chauffeurs geen sociale lasten betaalt.

Griekse spaarders hebben de voorbije twee weken meer dan 8 miljard euro van hun rekeningen gehaald. Dat heeft het ratingbureau Moody's berekend. De totale Griekse spaartegoeden zouden nu nog een omvang hebben van ongeveer 120 miljard euro. Eind november was er nog sprake van een bedrag van ongeveer 164 miljard euro. De grote uitstroom van de spaargelden was voor de Griekse overheid aanleiding om de banken tijdelijk te sluiten en de geldafhalingen voor de binnenlandse bevolking te beperken tot 60 euro per dag. Internationale betalingen langs Griekse banken en overboekingen naar het buitenland zijn voorlopig verboden. Aan buitenlandse toeristen werden geen extra limieten opgelegd.

Indien luchtvaartgroep Air France-KLM er niet in slaagt met het personeel een gevoelige verhoging van de productiviteit af te spreken, zal in aanbod routes moeten worden gesneden. Daardoor zouden nog meer banen in gevaar komen. Dat hebben een aantal bronnen tegenover de Franse krant La Tribune gezegd. Zowel bij Air France als bij KLM zouden verliesgevende bestemmingen worden geschrapt. Onder meer zouden daarbij de intercontinentale routes, waarvan bij Air France verlieslatend is, worden geviseerd. Volgens een aantal bronnen zou Air France plannen hebben om meer dan drieduizend banen te schrappen. Dat cijfer wordt door de luchtvaartmaatschappij echter officieel tegengesproken.

In China is officieel gestart met de bouw van een pijpleiding die aardgas vanuit Siberië moet aanvoeren. Dat heeft het Russische staatspersbureau Tass gemeld. De leiding moet over drie jaar operationeel zijn. Het Russische Gazprom en de China National Petroleum Corporation hebben een overeenkomst gesloten ter waarde van 400 miljard dollar om jaarlijks 38 miljard kubieke meter Russisch aardgas aan China te leveren. Het contract heeft een looptijd van dertig jaar. In Rusland werd vorig jaar al gestart met de aanleg van de leiding. Het gas zal door de pijpleiding over een afstand van 4.000 kilometer worden getransporteerd. Rusland wil in China een alternatieve energiemarkt vinden voor West-Europa.

Het Braziliaanse staatsolieconcern Petrobras, dat verwikkeld is geraakt in een omvangrijk omkoopschandaal, gaat gevoelig snijden in zijn uitgaven. Door die operatie wil het concern zijn schulden verlagen. Dat heeft Petrobras bekend gemaakt. De volgende vier jaar worden de bestedingen met 37 procent teurggeschroefd tot 130 miljard dollar. Er wordt gestreefd naar een dagelijkse productie van 2,8 miljoen vaten, terwijl eerder gewag was gemaakt van 4,2 miljoen eenheden. Petrobras gaat gebukt onder een schuld van 125 miljard dollar. Naast een torenhoge schuld heeft Petrobras ook te kampen met de lage olieprijzen. Ook andere grote olieconcerns zoals Shell en ExxonMobil hebben daarom hun investeringen verlaagd.

Het Amerikaanse conglomeraat General Electric verkoopt zijn divisie wagenparkbeheer aan de Canadese groep Element. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 6,9 miljard dollar. Dat heeft General Electric bekend gemaakt. De transactie heeft betrekking op de activiteiten van de divisie in de Verenigde Staten, Mexico, Australië en Nieuw-Zeeland. Eerder had Element al de Canadese activiteiten van de afdeling overgenomen. Element neemt ook de medewerkers, kantoren, systemen en intellectuele eigendommen van de divisie wagenparkbeheer over. De transacties kaderen in de strategie van General Electric om de activa van de financiële dochter GE Capital af te bouwen.

De Braziliaanse stad Sao Paulo verbiedt de productie en verkoop van foie gras in restaurants. Horecazaken krijgen vijfenveertig dagen de tijd om zich in regel te stellen. Wie daarna nog ganzenlever serveert, krijgt een boete. Laercio Benko, gemeenteraadslid van Sao Paulo, stelde dat het verbod vanuit een bezorgdheid over het dierenwelzijn wordt ingevoerd. Benko wierp daarbij op dat foie gras louter een aperitiefhap voor de rijken is. Dierenrechtenactivisten hebben tevreden gereageerd op de beslissing van het stadsbestuur. Een aantal lokale chef-koks hebben daarentegen hun ontgoocheling over de maatregel laten blijven. Ook in onder meer Duitsland, Italië en Argentinië is de productie van foie gras verboden.

De Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen (NMBS) gaat niet in op de eis van consumentenorganisatie Test-Aankoop om treinreizigers een schadevergoeding te geven voor de hinder van de voorbije stakingen. Dat heeft het spoorbedrijf bekend gemaakt. De voorbije acht maanden werden bij de spoormaatschappij zeven stakingen geregistreerd. Dat heeft de abonnee volgens Test-Aankoop een schade van gemiddeld 35 euro berokkend. Daarmee komt de consumentenorganisatie aan een totale claim van 24,5 miljoen euro. Test-Aankoop had gevraagd dat het spoorbedrijf een oplossing zou uitwerken. Anders zou bij de rechtbank klacht worden neergelegd. Het spoorbedrijf zegt al compensaties aan te bieden.

Telecomoperator Telenet en de accelerator Idealabs lanceren een opnieuw een programma voor de ondersteuning van een aantal nieuwe projecten. Daarbij wordt gemikt op ontwikkelingen die bedrijven toelaten om efficiënter te werken, maar ook op instrumenten rond connected living op het gebied van vergrijzing, zorg en ecologie en op toepassingen rond connected entertainment. Tot half augustus kunnen kandidaten zich melden. In september worden acht projecten geselecteerd. De gekozen initiatieven ontvangen 25.000 euro zaaikapitaal en ontvangen gedurende vier maanden begeleiding. Vervolgens worden vier projecten geselecteerd voor een verdere ontwikkeling en de lancering van een product.

Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines gaat mogelijk intensiever samenwerken met Eurowings, de nieuwe lowcost-divisie van het Duitse luchtvaartconcern Lufthansa. Dat heeft Carsten Spohr, topman van Lufthansa, gezegd. Brussels Airlines is voor 45 procent in handen van Lufthansa en zou volgens Spohr mogelijk een aantal activiteiten voor Eurowings kunnen uitvoeren. Ook zouden klanten van Eurowings mogelijk lowcost-plaatsen aan boord van toestellen van Brussels Airlines kunnen krijgen. Lufthansa benadrukte echter wel dat er geen plannen zijn om Brussels Airlines in Eurowings te laten opgaan. Lufthansa wil Eurowings als een concurrent van Ryanair in de markt plaatsen.

Het nieuwe Olympische stadion van de Japanse hoofdstad Tokio zal een investering vergen van ongeveer 1,8 miljard euro. Het stadion zal daarmee ongeveer 650 miljoen euro duurder worden dan aanvankelijk werd begroot. Dat heeft Hakubun Shimomura, de Japanse minister van sport, gezegd. Het complex moet gebruikt worden voor de Olympische zomerspelen die over vijf jaar in Tokio worden georganiseerd en wordt met de nieuwe kostenraming het duurste sportstadion van de wereld. Tot nu toe wordt die ranglijst aangevoerd door het MetLife Stadium in New York met 1,43 miljard euro. Het stadion in Tokio werd ontworpen door architect Zaha Hadid en moet plaats bieden aan 65.000 toeschouwers.

Meer Nieuws

08:48 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-06-15

Minder seksuele misdrijven in wijken met geregistreerde predatoren

In wijken met geregistreerde seksuele predatoren worden minder seksuele aanvallen geregistreerd. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Michigan en de Princeton University.

Lees Verder

18:47 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Kinderen met opgeblazen zelfbeeld minder vergevensgezind

Kinderen die zichzelf bijzonder vinden, stellen zich minder vergevensgezind op tegenover hun leeftijdsgenoten. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Radboud Universiteit.

Lees Verder

18:46 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Gelijkenissen tussen raciale en sociale onderdrukking

Er kunnen een aantal opmerkelijke gelijkenissen worden opgetekend tussen raciale en sociale onderdrukking. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Brandeis University.

Lees Verder

18:46 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Kosten van oorlogen lopen hoger op dan economische schade

De kosten van oorlogen kopen veel hoger op dat de economische schade die moet worden geregistreerd. Dat is de conclusie van een rapport van wetenschappers aan de Brown University.

Lees Verder

18:45 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Pennevrienden efficiënt instrument voor rehabilitatie gevangenen

Pennevrienden vormen een efficiënt instrument voor de rehabilitatie van gevangenen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Warwick.

Lees Verder

18:45 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Toename in diefstallen van medische informatie

Er kan een duidelijke toename worden vastgesteld in de diefstal van persoonlijke medische informatie. Dat blijkt uit een rapport van het Ponemon Institute. Er wordt aan toegevoegd dat de schade voor de slachtoffers ook bijzonder hoog kan oplopen.

Lees Verder

18:44 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Mannen overschatten hun wiskunde vaardigheden

Mannen voelen zich sneller geroepen tot wetenschappelijke of technische carrières omdat ze hun wiskundige capaciteiten overschatten. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Washington State University.

Lees Verder

18:43 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

De Griekse banken zijn tijdelijk gesloten. Daarnaast werden ook beperkingen op banktransacties opgelegd. Dat heeft de Griekse premier Alexis Tsipras tijdens een televisietoespraak gezegd. De premier riep daarbij de Griekse bevolking echter op kalm te blijven en benadrukte dat de spaartegoeden veilig zijn, net zoals de uitbetaling van lonen en pensioenen. De voorbije maanden haalden de Grieken al tientallen miljarden euro van hun rekeningen. Door de mislukte onderhandelingen tussen Griekenland en de eurogroep over de verdere noodsteun aan het land, was die uitstroom de jonge dagen nog verder toegenomen. Om een bankrun te voorkomen, werd daarom beslist dat de financiële instellingen tijdelijk zouden sluiten.

Tunesië gaat zijn toeristische politie bewapenen en duizend bijkomende veiligheidsagenten inzetten om de hotels, stranden en toeristische sites te beschermen. Dat heeft de Tunesische premier Habib Essid gezegd na de aanslag op het Riu Imperial Marhaba Hotel in Port El Kantaoui bij de stad Sousse. Bij de aanslag vielen achtendertig doden. De dader werd door de politie doodgeschoten. Premier Essid had kort na de aanslag al aangekondigd dat een uitzonderlijk plan in werking zou treden om de toeristische plaatsen te bewaken. De versterkingen zouden worden ingezet rond de hotels, maar ook op de stranden en op toeristische en archeologische sites. Toerisme is cruciaal voor de economie van het land.

Een raket van het ruimtevaartbedrijf Spacex is vlak na de lancering op Capa Canaveral in Florida ontploft. Volgens Elon Musk, topman van Spacex, werd overdruk vastgesteld in een zuurstoftank. Verdere analyses zouden echter nog meer duidelijkheid moeten brengen. De Falcon-raket van Spacex diende een onbemande capsule met bevoorrading naar het International Space Station (ISS) te voeren. Het is de tweede keer in korte tijd dat een lancering mislukt. Vorige maand mislukte ook al de lancering van een cargoschip in Rusland. Anderzijds is het de eerste keer dat een lancering met een Falcon-raket mislukt. Er werden al negentien lancering met een Falcon van Spacex uitgevoerd.

Anderhalf jaar na de opening van hun afhaalpunten aan de Londense metrostations hebben zowel Tesco als Sainsbury's besloten om de diensten op te doeken. Opgemerkt wordt dat de locaties hun doel voorbij schoten. De twee ketens zeggen zich meer te willen focussen op afhaalpunten in de eigen winkels. De afhaalpunten dienden pendelaars de mogelijkheid te bieden om hun bestellingen tijdens hun verplaatsing tussen de woning en de werkplek op te halen. Er zou echter gebleken zijn dat het overgrote deel van de klanten met de auto naar de afhaalpunten komt. Asda, Waitrose en Ocado zetten de service voorlopig nog wel door, maar het is niet onmogelijk dat ook zij hun partnerschap met Transport for London stopzetten.

In Australië staat het landbouwbedrijf van de familie Kidman te koop. De huidige eigenaars, erfgenamen van oprichter Sidney Kidman, vragen 223 miljoen euro voor de onderneming. Kidman Company omvat 10 miljoen hectaren en is daarmee het grootste landbouwbedrijf van de wereld. Het bedrijf omvat zestien boerderijen en beschikt over een kudde van 185.000 koeien. Ook is Kidman eigenaar van Anna Creek Station in de staat South Australia, de grootste veehouderij van de wereld. Op de landerijen wonen honderdvijftig mensen, die allemaal in dienst zijn van Kidman. Het bedrijf wordt alleen verkocht als er een gegadigde bereid is de activa in hun geheel over te nemen. Er zouden zich al dertig kandidaten hebben gemeld.

De alternatieve taxidienst Uber heeft in de Turkse metropool Istanboel de dienst UberBoat gelanceerd. UberBoat biedt een oversteek van de Bosporus aan met een watertaxi, die met een applicatie van het bedrijf kan worden geboekt. Op de Bosporus, die het Europese en Aziatische gedeelte van Istanboel scheidt, zijn al een twintigtal reguliere veerboten actief. Daarnaast is er een ondergrondse metrotunnel geopend en zijn er twee bruggen beschikbaar. Uber zegt er echter van overtuigd te zijn dat UberBoat zeker een complementaire service kan bieden. Istanboel is wereldwijd de stad met de meeste verkeersopstoppingen. UberBoat zegt een bijkomende dienst aan te bieden om de files te omzeilen.

Het Nederlandse logistieke bedrijf PostNL heeft concurrenten benadeeld bij de aanbesteding van de postdiensten van de gemeente Rotterdam. Dat heeft de Nederlandse Autoriteit Consument en Markt (ACM) bekend gemaakt. Onder meer wordt opgemerkt dat PostNL zou nagelaten hebben belangrijke tariefinformatie met andere postvervoerbedrijven te doelen, waardoor de concurrentie niet in staat was een goede bieding te doen. Concurrenten zijn immers vaak verplicht om van het landelijke netwerk van PostNL gebruik te maken. Het onderzoek was gestart na een klacht van het bedrijf Van Straaten Post. De gemeente Rotterdam heeft beslist de aanbesteding opnieuw uit te schrijven. PostNL bestrijdt het besluit.

De Kringwinkels in Vlaanderen zamelden vorig jaar samen 65.930 ton herbruikbare goederen in. Dat betekende een stijging met 2,8 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit een rapport van de Kringwinkel. In totaal werden 55 miljoen goederen ingezameld. Daarvan werd 47 procent in één van de 124 kringwinkels verkocht. Daarnaast werd 46 procent afgevoerd naar gespecialiseerde recyclagebedrijven. De resterende 7 procent is restafval. Opgemerkt wordt dat de gemiddelde Vlaming vorig jaar 4,81 kilogram herbruikbare goederen heeft gekocht. De meest verkochte producten zijn textiel (33 procent), gevolgd door meubelen (22 procent), huisraad (18 procent), elektrische apparaten (9 procent) en vrijetijdsartikelen (7 procent).

De Amerikaanse logistieke groep FedEx gaat er nog altijd vanuit dat de overname van zijn Nederlandse sectorgenoot TNT Express in de eerste helft van volgend jaar kan worden voltooid. Dat heeft het Amerikaanse koeriersbedrijf gemeld. FedEx heeft de vergunningsaanvraag voor de overname ingediend bij de Europese Commissie, die moet bepalen of bij een fusie tussen de twee partijen de concurrentie voldoende gewaarborgd blijft. Christine Richards, vice-president van FedEx, stelde geen mededingingsbezwaren te verwachten. Er wordt aan toegevoegd dat de activiteiten van beide bedrijven bijzonder complementair zijn. FedEx gaf ook aan nog andere overnames niet uit te sluiten.

Het bedrijf Delaere Engineering uit Deerlijk, gespecialiseerd in de productie van weegbruggen en afvulinstallaties, is overgenomen door ondernemer Henk Corneillie. Financiële details over de transactie werden niet bekend gemaakt. Corneille krijgt samen met investeringsbankier Yves Vervaet 100 procent van de aandelen van Delaere in handen. Het bedrijf realiseerde vorig jaar een omzet van 7,5 miljoen euro, maar dat bedrag wil de nieuwe eigenaar de volgende tien jaar verdubbelen. Daarbij zal volgens Corneille vooral gemikt worden op nieuwe regio’s in Zuid-Amerika, het Midden-Oosten of China. Op dit ogenblik wordt nog 80 procent van de omzet gerealiseerd binnen een straal van 500 kilometer.

In de Europese Unie wordt 51,9 procent van het aantal toeristische overnachtingen van de eigen bevolking geregistreerd tussen de maanden juni en september. Dat blijkt uit een rapport van Eurostat, het Europese bureau voor de statistiek, over cijfers van twee jaar geleden. De Italiaanse toeristen laten met een score van 74 procent de grootste voorliefde voor de zomervakantie optekenen. Helemaal achteraan volgen de Maltezen met een score van 41,5 procent. Belgische toeristen laten een resultaat van 57,1 procent registreren. Verder blijkt dat 60 procent van de toeristische overnachtingen tijdens de zomer in eigen land wordt opgenomen. Tijdens de zomer werden in de Europese Unie 3,17 miljard overnachtingen geregistreerd.

De Amerikaanse autobouwer Ford heeft met zijn project Mode:Flex een intelligente fiets voorgesteld. De fiets biedt niet alleen navigatie aan, maar meet ook de hartslag van zijn gebruiken en waarschuwt voor gaten in het wegdek. Het initiatief vormt een onderdeel van het Smart Mobility Plan van de Amerikaanse autogroep. Er wordt ook geïnvesteerd in een smartwatch-applicatie, zodat de gebruiker de geregistreerde informatie op een polshorloge kan raadplegen. Daarbij wordt ook de zweetproductie onder controle gehouden door het activeren van een elektrische pedaalassistent, gebaseerd op de gemeten hartslag. Volgens Bruce Williams, creative designer van Mode:Flex zullen nog meer toepassingen volgen.

De zeeën in en rondom Europa zijn vervuild en ongezond. Dat is de conclusie van een rapport van het European Environment Agency (EEA). Opgemerkt wordt dat de Europese zeeën nog altijd een hoog gehalte aan schadelijke stoffen bevatten en dat er steeds meer afval, meestal afkomstig van het vasteland, dient te worden gemeld. Volgens Hans Bruyninckx, directeur van het European Environment Agency, is er onder meer sprake van schade aan de bodem door de visserij, een negatieve invloed in exotische soorten en de vervuiling door kunstmeststoffen uit de landbouw. Bovendien wordt gewezen op de negatieve impact van de klimaatverandering en de potentiële verzuring van de oceanen.

De Britse autobouwer Land Rover heeft twee miljoen exemplaren van het model Defender geproduceerd. De mijlpaal werd gevierd in de fabriek van Land Rover in het Britse Solihull. De wagen zal uiteindelijk midden december worden verkocht door het veilinghuis Bonhams in Londen. De opbrengst van de verkoop gaat naar de International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies (IFRC) en de Born Free Foundation. De productie van de Defender ging van start in de tweede helft van de jaren veertig, maar wordt binnenkort stopgezet. Over de opvolger zijn nog geen verdere details bekend. Het jubilieumexemplaar werd ontworpen met assistentie van een aantal trouwe fans van het model.

De Nederlandse verffabrikant AkzoNobel gaat 3 miljoen euro investeren in zijn onderzoeksdivisie in Houston in de Amerikaanse staat Texas. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt. De installaties zouden begin volgend jaar in gebruik genomen moeten kunnen worden. Het laboratorium zou werk kunnen bieden aan vijfendertig gespecialiseerde technici of wetenschappers. Onder meer zal het nieuwe complex een afdeling omvatten voor een experimentele verfproductie. Tevens wordt een divisie voor diverse toepassingen voorzien. Ook zouden speciale droogzones worden voorzien voor de testopstellingen. De site moet een onderdeel vormen van de wereldwijde onderzoeksactiviteiten van het Nederlandse concern.

Meer Nieuws

17:56 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-06-15

Productaanbeveling zet niet noodzakelijk aan tot aankoop

Productaanbevelingen kunnen wel een impact hebben op de shopper, maar biedt niet noodzakelijk een grotere kans op een daadwerkelijke aankoop. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Monedate.

Lees Verder

09:36 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nationaal gevoel betekent geen verzet tegen buitenlands product

Een sterk nationaal gevoel betekent niet dat de consument geen bereidheid toont om buitenlandse producten te kopen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Université Catholique de Lille, de University of Ljubljana en de Universität Wien.

Lees Verder

09:36 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Werklozen schatten eigen gezondheid overdreven positief in

Werklozen schatten de eigen gezondheid positiever in dan in werkelijkheid moet worden vastgesteld. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan het Norwegian University of Science and Technology (NTNU).

Lees Verder

09:34 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Millennials verkiezen video boven tekst

Millennials geven duidelijk een voorkeur aan video boven tekst. Dat blijkt uit een onderzoek van het videobedrijf Animoto bij meer dan duizend Amerikaanse consumenten.

Lees Verder

09:34 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Welzijn werknemer belangrijk voor resultaat onderneming

Bedrijven die aan het welzijn van de werknemer evenveel aandacht besteden dan aan de productiviteit, boeken de beste resultaten. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Colorado State University and the Colorado School of Public Health.

Lees Verder

09:33 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Ook chimpansee is gevoelig voor goed en kwaad

Een chimpansee is gevoelig voor goed en kwaad. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Universität Zürich in Zwitserland. Vooral onrecht tegenover kleine dieren wordt door de chimpansees moeilijk verdragen.

Lees Verder

09:32 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Millennials grootste leeftijdsgroep van de Verenigde Staten geworden

Millennials zijn de grootste leeftijdsgroep van de Verenigde Staten geworden. Dat blijkt uit cijfers van het Amerikaanse Census Bureau. Opgemerkt wordt dat inmiddels meer dan een kwart van de totale Amerikaanse bevolking tot de millennials behoort.

Lees Verder

09:32 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

In Belgische restaurants kiest 38 procent van de consumenten voor bier. Tien jaar geleden toonde slechts 20 procent een voorkeur voor bier. Dat blijkt uit de bierbarometer van de Belgische Brouwers. De evolutie is volgens Jean-Louis Van de Perre, voorzitter van de Belgische brouwers, in belangrijke mate te danken aan de Belgische chef-koks, die volgens hem steeds meer belang hechten aan food pairing, waarbij aan het gerecht het geschikte bier wordt gekoppeld. Bier-ambassadeurs zoals Jeroen Meus en Sergio Herman hebben volgens Van de Perre de voorbije jaren het goede voorbeeld gegeven en de voorzitter van de Belgische brouwers zegt dat heel wat andere chefs hen al snel zijn gevolgd.

De Duitse autoconstructeur Volkswagen brengt over drie jaar in China een budgetauto op de markt. De wagen zal in drie varianten beschikbaar zijn. Dat heeft Martin Winterkorn, topman van Volkswagen, tegenover de krant Bild am Sonntag gezegd. De auto’s zullen in China worden gebouwd en zouden tussen 8.000 euro en 11.000 euro kosten. Over andere markten voor de verkoop van de budgetwagens is nog geen beslissing genomen. Volkswagen heeft jarenlang gewerkt aan de plannen voor een goedkope auto, waarbij onder meer getracht werd een gezamenlijk project op het getouw te zetten met de Japanse constructeur Suzuki. Twijfels over het rendement zetten dat project echter vroegtijdig stop.

Het lopende hulpprogramma voor Griekenland, dat eind juni afloopt, zal niet worden verlengd. Dat heeft Jeroen Dijsselbloem, voorzitter van de eurogroep, bekend gemaakt. Griekenland diende voor eind juni een bedrag van 1,5 miljard euro kredieten terug te betalen, maar dat zal niet het geval zijn. Yanis Varoufakis, de Griekse minister van financiën, legde de schuld voor de breuk volledig bij de eurogroep. Volgens Varoufakis kreeg Griekenland geen enkele kans op een levensvatbare economie. Hij vond het ook onbegrijpelijk dat de eurogroep zich ook tegen een Grieks referendum over een aantal voorstellen verzet. Dat zal volgens hem de geloofwaardigheid van de eurogroep zware schade toebrengen.

De winning van olie en gas in het gebied van de Falklands is verboden. Dat heeft een Argentijnse rechter beslist. De rechter besliste de rekeningen te blokkeren van de oliemaatschappijen die naar olie en gas boren in het gebied. Bovendien worden vijf schepen, een olieplatform en een drijvend dok in beslag genomen. De waarde van de geblokkeerde activa bedraagt 156 miljoen dollar. De betrokken maatschappijen, gevestigd in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten, boren volgens de rechter immers illegaal naar olie en gas. De Falklands zijn een Brits overzees gebied, maar Argentinië eist de soevereiniteit over de eilandengroep op. De lokale bevolking sprak zich echter uit bij Groot-Brittannië te blijven.

Het gedeelte van het Belgische inkomen dat voor spaardoeleinden opzij wordt gezet, wordt steeds kleiner. Dat blijkt uit een onderzoek van de bank Belfius. Bij het begin van de financiële crisis zes jaar geleden werd 18,4 procent van het inkomen gespaard, maar dit jaar jaar zou slechts een niveau van 14 procent worden opgetekend. De volgende drie jaar zou de spaarquote nog stelselmatig verder dalen tot 13 procent. Ook blijkt dat de Belgische gezinnen pas vanaf een netto jaarinkomen van 20.664 euro pas echt beginnen te sparen. Naarmate het inkomen toeneemt, loopt de spaarquote sterk op. Boven een inkomen van 56.400 euro loopt dat op tot een gemiddelde van 44 procent.

Anshu Jain, die eerder deze maand opstapte als topman van Deutsche Bank, zou tijdens ondervragingen van de Bundesbank informatie over de manipulatie van rentetarieven bewust hebben achter gehouden. Dat heeft de Britse zakenkrant Financial Times gemeld. Jain kondigde zijn ontslag aan nadat bekend raakte dat de bank beboet zou worden voor zijn rol in het Libor-schandaal. Maar nu blijkt dat Jain tijdens eerdere ondervragingen ook nog zaken heeft achter gehouden en zelfs bewust foute info heeft verspreid over de hele zaak. Hij zou hebben volgehouden niet op de hoogte te zijn geweest van de manipulaties, maar informatie van de Duitse financiële autoriteiten zou het tegendeel bewijzen.

Het Belgische horlogemerk Ice-Watch opent tien eigen winkels en 210 verkooppunten in China, één van de weinige landen waar de producten van het bedrijf nog niet te koop waren. Ice-Watch heeft daarover met de lokale verdeler Beauty Group een contract ondertekend. Het is niet bekend welk bedrag met de investering gemoeid is. De stap werd mogelijk gemaakt door de officiële erkenning die Ice-Watch in China heeft gekregen. Volgens de lokale wetgeving kunnen winkels immers pas worden geopend als de uitbater over een registratiecertificaat beschikt. Zonder certificaat zou Ice-Watch bovendien zijn blootgesteld aan de vele namaak op de Chinese markt. Het bedrijf kreeg pas eind april het noodzakelijke certificaat.

De Britse supermarktketen Tesco heeft tijdens het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar, dat eind mei werd afgesloten, een omzetdaling met 1,3 procent geboekt tegenover dezelfde periode vorig boekjaar. Dat blijkt uit een bericht dat Tesco heeft gepubliceerd naar aanleiding van zijn jaarlijkse aandeelhoudersvergadering. Tesco zet volgens Dave Lewis, topman van de Britse supermarktketen, daarmee een stap in de goede richting. Tijdens het kwartaal voordien werd nog een omzetdaling met 1,7 procent opgetekend. Het bedrijf diende vorig jaar zijn winstverwachtingen herhaaldelijk naar beneden bij te stellen en diende ook af te rekenen met een groot boekhoudschandaal.

Antwerpen kan deel uitmaken van een groot investeringsprogramma waarmee China betere logistieke verbindingen wil met Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Dat heeft de Chinese president Xi Jinping gezegd tijdens het banket ter ere van het bezoek van de Belgische koning Filip aan zijn land. China wil zijn belangrijkste industriesteden beter doen aansluiten bij andere grote handelscentra in Azië, het Midden-Oosten en Europa. In die plannen is onder meer een grote spoorverbinding voorzien langs de klassieke zijderoute, maar er is ook een maritiem luik gepland. Volgens Vlaams minister-president Geert Bourgeois doen de Chinese plannen het belang van de spoorverbinding IJzeren Rijn alleen nog toenemen.

Mensen die in de Verenigde Staten wapens willen kopen, moeten strenger worden gecontroleerd. Dat heeft de Amerikaanse president Barack Obama gezegd naar aanleiding van het recente moordpartij in Charleston. Omdat het land geen sterk controlesysteem voor wapenbezit heeft, zijn de Verenigde Staten volgens Obama kwetsbaar voor deze schietincidenten. De president zegt te vrezen dat deze moordpartijen een soort ritueel zouden worden waarmee het land elke drie tot vier maanden per jaar geconfronteerd zou worden. Strengere controle van wapenbezitters had volgens Obama dit drama wellicht kunnen voorkomen. Eerdere pogingen om de wapenwet te verstrengen, vonden niet genoeg steun in het Amerikaanse parlement.

Het voedingsconcern Unilever neemt Dermalogica, producent van van producten voor huidverzorging, over. Dat heeft Unilever bekend gemaakt. Financiële details over de transactie werden niet verstrekt. Dermalogica werd in het midden van de jaren tachtig opgericht in Los Angeles en wordt inmiddels in meer dan tachtig landen verkocht. Het merk heeft zowel producten voor professionele huidtherapeuten als voor particuliere klanten. Dermalogica is volgens Unilever internationaal het leidinggevende merk voor professionele schoonheidssalons en kuuroorden. Dermalogica boekte vorig jaar een omzet van 240 miljoen dollar. De transactie moet nog worden goedgekeurd door toezichthouders.

Het Zweedse concern Ericsson, de grootste producent van draadloze netwerken ter wereld, heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar ruim 271 miljoen euro opzij gezet als onderdeel van de eerder aangekondigde reorganisatie, waarbij 2.100 banen verdwijnen. Dat heeft het Zweedse bedrijf bekend gemaakt. Met de herstructurering moeten kosten worden bespaard en de winstgevendheid worden opgekrikt. Eerder werd aangekondigd dat bij Ericsson 2.200 banen zouden verdwijnen. Ericsson kampt onder meer met de concurrentie van rivalen zoals Nokia en Huawei. De banenreductie, die ongeveer 2 procent van het huidige personeelsbestand afhaalt, zal vooral de afdelingen voor onderzoek en ontwikkeling en bevoorrading treffen.

In Rusland heeft het parlementslid Igor Zotov, voorzitter van de Partij van Gepensioneerden, gepleit voor een importverbod van de Amerikaanse drankenproducenten Pepsi en Coca-Cola. Zotov stelde immers dat de twee frisdrankfabrikanten in het Amerikaanse parlement hebben gelobbyd voor het verlengen van sancties tegen Rusland en daarvoor moeten worden gestraft. Dat heeft de Russische krant Izvestia gemeld. De producten van Coca Cola en Pepsi zijn volgens Zotov bovendien erg schadelijk voor het welzijn van de Russische bevolking. Een importverbod zou moeten leiden tot een grotere consumptie van lokale ingrediënten. De sector waarschuwt echter voor werkloosheid en fiscale verliezen.

In Mexico zijn het leger en de politie erin geslaagd Rubén Oseguera González, de financiële leider van het machtige misdaadkartel Jalisco Nueva Generación te arresteren. González, die de bijnaam El Menchito meekreeg, werd opgepakt in de stad Zapopan in de deelstaat Jalisco. Dat heeft Monte Alejandro Rubido, de nationale veiligheidscommissaris van Mexico, meegedeeld. González (25) wordt verdacht van georganiseerde misdaad, ontvoeringen en illegale financiële transacties. Hij is de zoon en de eerste opvolger van kartelleider Nemesio Oseguera Cervantes. Vorig jaar zat Gonzalez al elf maanden in de gevangenis, maar diende uiteindelijk wegens gebrek aan bewijs worden vrijgelaten.

De Amerikaanse stad New York zal 1.297 bijkomende agenten aanwerven in de strijd tegen terreur en om de relaties met de lokale gemeenschappen te verbeteren. Dat heeft Bill de Blasio, burgemeester van New York, aangekondigd. De stad zal daardoor bijna 35.800 agenten tellen. De beslissing is een keerpunt voor de democratische burgemeester altijd heeft volgehouden de nood niet te zien om meer agenten aan te werven. Nochtans diende dit jaar opnieuw een opmerkelijke toename van het aantal zware misdrijven te worden vastgesteld. De aanwervingen van de agenten zal voor 170 miljoen dollar wegen op het budget van de staat, die voor volgend jaar een begroting ter waarde van 78,5 miljard dollar heeft opgesteld.

Meer Nieuws

08:43 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-06-15

Ethische voeding laat ook een betere smaak achter

Voeding met een ethische origine heeft bij de meeste consumenten ook een betere smaak. Er is hier duidelijk sprake van een morele bevrediging. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Dundee Business School.

Lees Verder

13:58 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Kwaliteit voorgerecht beïnvloedt waardering voor hoofdschotel

De kwaliteit van het voorgerecht kan een cruciale impact hebben op de waardering voor de hoofdschotel. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Drexel University in de Amerikaanse stad Philadelphia.

Lees Verder

13:58 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Aziatische middenklasse op acht jaar in omvang verdubbeld

Over een periode van acht jaar zal de Aziatische middenklasse in omvang zijn verdubbeld. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Nielsen. Opgemerkt wordt dat de Aziatische middenklasse tegen het einde van dit decennium bijna twee miljard personen zal omvatten. Dat betekent een groei met bijna driekwart miljard nieuwe consumenten tegenover drie jaar geleden. Daarmee wordt voor de marketeers in Azië een belangrijke nieuwe groep consumenten gecreëerd. In een aantal andere regio’s van de wereld gaat de vorming van de middenklasse volgens een aantal bedrijven echter trager dan algemeen werd verwacht.

“Een levensstijl van de middenklasse is voor een groot gedeelte van de Aziatische bevolking nog steeds niet toegankelijk, maar die situatie zal voor een omvangrijke groep volgens Nielsen toch ten gunste veranderen,” merkt het magazine Media Business Asia op. “Uitgerekend werd dat de middenklasse, die over een dagelijks inkomen van minstens 16 dollar beschikt, in China tegen het einde van dit decennium één miljard consumenten zal omvatten. Dat betekent een stijging met 25 procent tegenover drie jaar geleden. In India is er daarentegen sprake van een stijging met 157 procent tot 540 miljoen consumenten. In Zuidoost-Azië is er sprake van een stijging met 110 procent tot 400 miljoen eenheden.

Tegen het einde van dit decennium zal 39 procent van de bevolking van India tot de middenklasse behoren, tegenover slechts 17 procent drie jaar geleden. In Zuidoost-Azië zal er sprake zijn van een groei van 28 procent naar 55 procent, terwijl in China gerekend wordt op een stijging van 61 procent naar 71 procent. Daarmee zal de verschuiving naar de middenklasse in Azië beduidend sneller kunnen worden gezet dan in Afrika of Latijns-Amerika. Onder meer voedingsproducent Nestlé en brouwer SABMiller geven daarbij toe de groei van de middenklasse op Afrikaanse en Latijns-Amerika te optimistisch te hebben ingeschat.

Lees Verder

13:57 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Mobiele applicaties genereren grootste aantal transacties

Applicaties genereren in de meeste sectoren meer transacties dan het mobiele internet of desktops. Dat is de conclusie van een onderzoek van het marketing-bedrijf Criteo naar 1,4 miljard ecommerce-transacties bij drieduizend bedrijven.

Lees Verder

13:56 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Industrialisering heeft belangrijke impact op de kinderzorg

Naarmate de maatschappij een verdere industrialisatie kent, verandert ook de aanpak van de kinderzorg. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Australian National University (ANU).

Lees Verder

13:56 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Mobiele apparaten beïnvloeden relaties binnen het gezin

Mobiele apparaten hebben een belangrijke impact op de relaties tussen ouders en kinderen. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent AVG Technologies bij meer dan zesduizend ouders en kinderen tussen acht en dertien jaar in Australië, Brazilië, Canada, Tsjechië, Frankrijk, Duitsland, Nieuw-Zeeland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten.

Lees Verder

13:55 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende