30-11-15

Amerikaanse werkgever heeft liefst wiskundige diploma’s

In de Verenigde Staten vertonen werkgevers een duidelijke voorkeur voor kandidaat-medewerkers die een diploma met een rekenkundige inslag kunnen voorleggen. Dat is de conclusie van een onderzoek van de American National Association of Colleges and Employers (NACE) bij tweehonderd Amerikaanse bedrijven.

Lees Verder

12:47 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Talentschaarste leidt tot compromissen bij aanwerving

Door een tekort aan talent zijn veel bedrijven gedwongen op bij aanwervingen compromissen te sluiten. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent NGA Human Resources bij Britse bedrijven.

Lees Verder

12:46 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Welke dieren vertonen de grootste tolerantie voor de mens?

Er kunnen een aantal factoren worden geïdentificeerd die kunnen verklaren waarom bepaalde diersoorten een grotere tolerantie hebben voor de aanwezigheid van de mens. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of California.

Lees Verder

12:45 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Ziekterisico is vaak zelf een aandoening geworden

De vaststelling van een hoger risico op een aandoening is op zich een ziekte geworden. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan het Helsinki University Hospital in Finland.

Lees Verder

 

12:45 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Frauderende wetenschappers verraden door overdreven vakjargon

Frauderende wetenschappers kunnen vaak worden ontmaskerd door het overdreven gebruik van vakjargon in de rapportering. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Stanford University.

Lees verder

12:44 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Welke politicus heeft grootste aandacht voor arbeidsmarkt?

Door eerdere contacten met de vakbondswereld zal een politicus meer aandacht hebben voor de arbeidsmarkt. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Illinois.

Lees Verder

12:43 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Zwitserland beste omgeving voor zakelijk talent

Zwitserland biedt de beste ontwikkelingsmogelijkheden voor zakelijk talent. Dat blijkt uit een rapport van het World Competitiveness Center van het Institute for Management Development (IMD) in Lausanne over meer dan zestig landen, gebaseerd op gegevens over competitiekracht de voorbije twintig jaar en interviews met meer dan vierduizend executives uit de betrokken naties. Zwitserland gaat in de rangschikking Denemarken, Luxemburg, Noorwegen en Nederland vooraf. De top tien bestaat verder uit Finland, Duitsland, Canada, België en Singapore. Zwitserland voert voor de negende keer op rij de ranglijst aan.

“Pure economische kracht en talent gaan niet altijd samen,” merkt Arturo Bris, directeur van het World Competitiveness Center, op in een commentaar op de resultaten van de studie. De Verenigde Staten en China, de twee grootste economieën van de wereld, eindigen in de Zwitserse studie respectievelijk op een tweeëntwintigste en veertigste plaats. Maar ook Groot-Brittannië (22ste) en Frankrijk (27ste) laten slechts matige resultaten optekenen. Volgens Bris laten de landen met de beste omkadering van zakelijk talent zich vooral opvallen door slagvaardigheid, die hen de mogelijkheid biedt om een beleid te creëren dat in staat blijkt hun talent-pijplijn op peil te houden.

Zwitserland is er volgens Arturo Bris in geslaagd om een positief evenwicht te creëren tussen het stimuleren van lokale vaardigheden en het aantrekken van buitenlandse talent. “Die combinatie kan in de meeste landen uit de bovenste regionen van de rangschikking worden opgemerkt, maar alleen de absolute top lukt erin om een constante update te garanderen van de competenties die vereist zijn om de talent-pijplijn daadwerkelijk een duurzaam karakter mee te geven,” merkt hij nog op. De onderzoeker wijst er nog op dat de ranglijst grotendeels door Europese landen worden aangevoerd. Dat is volgens Bris vooral te danken aan het Europese onderwijssysteem.

Onder meer Brazilië, Rusland en India - die samen met China niet lang geleden als de volgende generatie van economische grootmachten werden bejubeld - hebben volgens Arturo Bris nagelaten om te investeren in een verbetering van het onderwijs, dat de betrokken naties de mogelijkheid zou hebben geboden een sterkere talent-pijplijn uit te bouwen. “Deze landen hebben vergeten om in goede tijden de nodige hervormingen voor te voeren,” zegt de onderzoeker. “Daarvan dragen zij nu de gevolgen.”

Lees Verder

12:42 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Op één week tijd zijn er van het nieuwe album ‘25’ van de Britse zangeres Adele in de Verenigde Staten 3,38 miljoen exemplaren verkocht. Daarmee vestigt de zangeres een nieuw record. Het oude record dateert van vijftien jaar geleden, toen van het album ‘No Strings Attached’ van de boysband N Sync op één week tijd 2,41 miljoen exemplaren werden verkocht. Ook in Groot-Brittannië werd met een verkoop van meer dan 800.000 exemplaren op één week tijd een nieuw record gevestigd. Daar stond het vroegere record op naam van Oasis, dat achttien jaar geleden van het album ‘Be here Now’ op één week tijd 696.000 eenheden verkocht. Adele boekte met ‘21’ eerder al twee jaar op rij het best verkochte album in de Verenigde Staten.

Gerrit Zalm, topman van ABN Amro, zou zich niet schuldig voelen indien de Nederlandse overheid bij de verkoop van de financiële groep uiteindelijk een verlies zou boeken. Dat heeft Zalm, gewezen minister van financiën, in het televisie-programma Buitenhof gezegd. De Nederlandse staat investeerde een bedrag van 21,5 miljard euro aan de redding van ABN Amro. Aan de huidige beurskoers van de bank, zou de overheid op die transactie op dit ogenblik enkele miljarden euro verliezen. Er kan bij de verkoop van de aandelen volgens Zalm niet over moraliteit worden gesproken. Het is volgens de topman trouwens niet zekerheid dat de overheid uiteindelijk verlies zou leiden. De koers kan immers nog altijd stijgen.

SABMiller zet het Nederlandse biermerk Grolsch in de etalage. Het bedrijf ziet zich tot de verkoop genoodzaakt om mededingingsbezwaren van de Europese Commissie te verkopen na de aangekondigde fusie met AB InBev. Dat heeft de Britse krant Sunday Times gemeld. Ook het Italiaanse Peroni zou worden afgestoten. De belangrijkste kandidaten voor de overname van de merken zijn volgens de krant het Nederlandse Heineken, het Canadees-Amerikaanse Molson Coors en het Ierse Cantrell & Cochrane. Eerder was al aangekondigd dat SABMiller ook uit MillerCoors, een Amerikaanse joint-venture met Molson Coors, zou stappen. Met die transactie is een bedrag van ongeveer 11 miljard euro gemoeid.

Iran wil een zeventigtal olieprojecten, met een gezamenlijke waarde van 30 miljard dollar, ter beschikking stellen van buitenlandse investeerders. De projecten omvatten ruim vijftig productielocaties en bijna twintig exploratie-licenties. De projecten hebben betrekking op zowel onshore als offshore sites. Met de aanbieding anticipeert Iran op de opheffing van de economische sancties. Meerdere Europese en Aziatische bedrijven zouden interesse hebben om een samenwerking met Iran op te starten. Iran hoopt uiteindelijk meer dan 100 miljard dollar aan investeringen op te halen. Het land wil zijn dagproductie tegen het einde van dit decennium opdrijven tot 5,7 miljoen vaten. Op dit ogenblik bedraagt de productie 2,7 miljoen vaten.

De Europese Commissie is akkoord gegaan met een aanvullende lening van 2,7 miljard euro voor Piraeus Bank, de grootste financiële instelling van Griekenland. De noodhulp is onderdeel van het eerder ingediende herstructureringsplan voor de bankensector in het land. Eind oktober bleek dat meerdere banken in Griekenland niet in de diverse stresstesten zouden lukken en daarom hun reserves moesten aanvullen. Piraeus Bank werd daarbij verplicht zijn reserves met 4,9 miljard euro aan te vullen. De financiële groep slaagde er op eigen kracht in ruim 2 miljard euro op te halen bij private investeerders. De rest van het benodigde bedrag wordt nu vanuit de staatskas aangevuld.

De leiding van Volkswagen wist eerder van de tegenstrijdigheden met betrekking tot de uitstoot van koolstofdioxide. Volgens de Duitse krant Bild am Sonntag zouden die problemen al de voorbije lente bij Volkswagen bekend zijn geweest. Toenmalig topman Martin Winterkorn zou destijds de verkoop van de Volkswagen Polo TDI BlueMotion hebben gestopt omdat er problemen met de emissies waren vastgesteld. Het bericht van Bild is volgens Volkswagen gebaseerd op louter speculatie. Er werd aan toegevoegd dat alle modellen van Volkswagen aan tests worden onderworpen. Dat het betreffende type uit handel werd genomen, was volgens de constructeur het gevolg van een onvoldoende vraag.

Het olieconcern Shell zal nog meer in zijn onkosten snijden dan eerder was aangekondigd. Daardoor dreigen nog eens duizenden banen te zullen worden geschrapt. Dat hebben een aantal bronnen tegenover de Britse krant The Times gemeld. De besparingen zouden volgens de krant kaderen in de aangekondigde miljardenovername van gasbedrijf British Gas, die volgend jaar moet zijn afgerond. Ook bij British Gas zouden er banen worden geschrapt. Onder meer het hoofdkantoor van de gasproducent in de Britse stad Reading zou worden gesloten en ook elders zouden filialen worden gesloten. Shell bracht in april een bod van 64 miljard euro uit op British Gas. De operatie zou 3,5 miljard dollar kostenvoordelen moeten opleveren.

Zuid-Korea gaat de geestelijke gezondheid van piloten beter opvolgen. De Zuid-Koreaanse autoriteiten reageren met de beslissing volgens het nationale persbureau Yonhap op de ramp met een vliegtuig van Germanwings, waarbij een copiloot zijn toestel bewust in de Franse Alpen liet neerstorten. De Zuid-Koreaanse overheid is onder meer van plan een selectie te maken gespecialiseerde ziekenhuizen, die beter in staat zouden zijn om egelmatig de psychische gezondheid van piloten te evalueren. Ook moeten vliegtuigmaatschappijen beter controleren of potentiële piloten geen strafblad hebben of in het verleden met psychische klachten zouden hebben gekampt. De privacy van de piloten zou wel gegarandeerd blijven.

De Europese Unie en Turkije hebben een akkoord kunnen bereiken over de aanpak van het vluchtelingenprobleem. Dat hebben de Turkse premier Ahmet Davutgolu, Europees president Donald Tusk en Jean-Claud Juncker, voorzitter van de Europese Commissie, bekend gemaakt. Onder meer wordt voorzien dat Turkije 3 miljard euro steun krijgt om de vluchtelingenstroom naar de Europese Unie af te remmen. Het geld moet Turkije in staat stellen de opvang van Syrische vluchtelingen in kampen op zijn grondgebied te verbeteren en de grens naar Europa beter te bewaken. Daarmee moet worden voorkomen dat grote aantallen vluchtelingen langs Griekenland en de Balkan de oversteek naar Europa kunnen maken.

De haven van Gent werkt samen met de Vlaamse overheid aan een nieuwe bestemming van de voormalige site van het bedrijf Kuhlmann, dat drie jaar geleden de deuren diende te sluiten. De site heeft een oppervlakte van 150 hectare. Na een noodzakelijke bodemsanering zou een gebied van 20 hectaren echter beschikbaar moeten worden voor de uitbouw van het project Dockland, dat een cluster chemiebedrijven moet vormen. Daarbij zouden een aantal services gemeenschappelijk kunnen worden aangeboden, zoals de aankoop van energie, bewaking, levering van basisproducten en de aanvraag van vergunningen. Initiatiefnemer van het project is de groep Seminck Gas uit Geraardsbergen.

Consulent PricewaterhouseCoopers (PwC) heeft tijdens het voorbije gebroken boekjaar, dat eind juni werd afgesloten, een omzet gerealiseerd van 35,4 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 10 procent tegenover het jaar voordien. De consulent heeft het over de sterkste omzetgroei in acht jaar tijd. Er wordt ook opgemerkt dat voor de eerste keer in de geschiedenis van de consulent een inkomstenniveau van meer dan 35 miljard dollar kon worden gemeld. Volgens het bedrijf was sprake van groei bij alle divisies en in alle regio's. PricewaterhouseCoopers had eind juni wereldwijd 208.000 werknemers in dienst. Dat betekende een stijging met 53.000 medewerkers tegenover het jaar voordien.

Het informaticabedrijf RealDolmen heeft tijdens de eerste helft van zijn gebroken boekjaar, dat eind september werd afgesloten, een omzet gerealiseerd van 103,7 miljoen euro. Dat betekende een stijging met 1 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De stijging is een verrassing omdat RealDolmen in het eerste kwartaal nog een omzetdaling van 4 procent had dienen te melden. De divisie infrastructuur boekte de sterkste groei en zag zijn inkomsten met 9,5 procent tot 37,3 miljoen euro toenemen. Die stijging kan volgens Marc De Keersmaecker, topman van RealDolmen, onder meer worden toegeschreven aan de toenemende mobiliteit van de werkplek. De bedrijfswinst steeg van 1,4 miljoen euro naar 4,2 miljoen euro.

De werken aan het Panamakanaal zijn door een stakingsactie van de vakbond Suntracs opnieuw een tijdlang stilgelegd. Suntracs, de grootste vakbond van Panama, had tot een nationale staking opgeroepen om te protesteren tegen een aantal corrupte praktijken bij het gerecht en tegen een mogelijke verhoging van de pensioenleeftijd. De werken aan de uitbreiding van het Panamakanaal, die acht jaar geleden van start gingen, werden al herhaaldelijk onderbroken. Oorspronkelijk waren de werken begroot op een kost van 5,25 miljard dollar, maar door een een reeks sociale conflicten, technische problemen en betwistingen zou de factuur al met 2,3 miljard dollar moeten worden verhoogd.

De Griekse economie heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een inkrimping met 0,9 procent laten optekenen tegenover de drie maanden voordien. Daarmee diende een sterkere inkrimping worden gemeld dan eerder was geraamd. Dat blijkt uit een rapport van het Griekse bureau voor de statistiek. Eerder was gerekend met een inkrimping met 0,5 procent. Tegenover het derde kwartaal van vorig jaar kende het bruto binnenlandse product van het land een terugval met 1,1 procent. Eerder was gerekend op een achteruitgang met 0,4 procent. Onder meer de bestedingen van de consumenten vielen lager uit dan tijdens het tweede kwartaal, terwijl ook bij export en import een zware daling diende te worden gemeld.

Op de redactie van de Nederlandse krant De Telegraaf verdwijnen zesendertig banen. Dat heeft moederbedrijf Telegraaf Media Groep (TMG) bekend gemaakt. De redactie van De Telegraaf telt op dit ogenblik nog 255 arbeidsplaatsen. Net zoals vele andere mediabedrijven kampt Telegraaf Media Groep al geruime tijd met een sterk dalende omzet. Er worden steeds minder papieren kranten verkocht, terwijl ook de opbrengsten uit reclame onder grote druk staan. Daarom moet De Telegraaf naar eigen zeggen tot een verdere sanering overgaan. Tegelijkertijd zou de redactie van de krant grondig worden heringericht. Daarbij zou ook meer ruimte worden gecreëerd voor websites en mobiele applicaties.

Meer Nieuws

09:24 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-11-15

Amerikaanse democraten meer gewend aan digitale marketing?

Geraamd wordt dat bij de presidentiële verkiezingen in de Verenigde Staten volgend jaar meer dan 1 miljard dollar zal worden geïnvesteerd in digitale marketing, maar daarbij lijkt niet iedereen even efficiënt met de beschikbare budgetten om te springen. Dat hebben een aantal experts gezegd.

Lees Verder

11:17 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Europeaan had ook voorvader bij jager-verzamelaar uit Kaukasus

Een populatie jager-verzamelaars die tijdens de IJstijd in de Kaukasus geïsoleerd leefde, is één van vier grote voorouders van de huidige Europese bevolking. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Cambridge University.

Lees Verder

11:16 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Korte winterdagen hebben grootste impact op vrouwelijke agressie

Korte winterdagen hebben bij mannen een andere impact op de agressie dan bij vrouwen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Indiana University bij een populatie hamsters.

Lees Verder

11:15 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Bedrijven maken zich grote zorgen over cyberbeveiliging

Bedrijven maken zich grote zorgen over cyberbeveiliging. Dat is de conclusie van een onderzoek van televisiezender Consumer News and Business Channel (CNBC) bij vijfhonderd executives in Europa, Azië en de Verenigde Staten.

Lees Verder

11:14 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Ouders terecht bezorgd over impact cyberpesten

De bezorgdheid van ouders over het intensieve smartphone-gebruik door hun kinderen is vaak overdreven, maar op het gebied van cyberpesten en slaapstoornissen zijn die bekommernissen op zijn plaats. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Duke University.

Lees Verder

11:14 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Latijns-Amerika staat economisch voor een bijzonder moeilijk jaar

Latijns-Amerika dreigt economisch aan een bijzonder moeilijk jaar te beginnen. Dat blijkt uit rapport van José Antonio Ocampo, econoom bij het Baker Institute for Public Policy aan de Rice University.

Lees Verder

11:13 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Romeinse riolering zorgde vooral voor waterbeheer

Het oude Rome maakte gebruik van een geavanceerd rioleringen-netwerk en vele huizen beschikten over toiletten, maar toch is een vergelijking met de moderne tijd onmogelijk. Dat blijkt uit het boek ‘The Archaeology of Sanitation in Roman Italy’ van auteur Ann Olga Koloski-Ostrow, professor klassieke studies aan de Brandeis University.

Lees Verder

11:12 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Het aandeel van de Europese Unie in de totale wereldeconomie is de voorbije vijfendertig jaar bijna gehalveerd. Dat blijkt uit een rapport van het Nederlandse Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het aandeel van de huidige lidstaten van Europese Unie in de wereldeconomie viel van 30 procent tot 17 procent terug, terwijl de Verenigde Staten van 22 procent tot 16 procent terugvielen. In China daarentegen kon een groei van 2,4 procent naar 16,6 procent worden gemeld. Het gezamenlijke aandeel van alle Aziatische economieën, zonder Japan en Zuid-Korea, nam van 9 procent naar 30 procent toe. De westerse economieën zijn de voorbije decennia weliswaar gegroeid, maar elders was er een grotere vooruitgang.

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa heeft met de vakbond Verdi een overeenstemming bereikt over een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst voor het grondpersoneel. Dat hebben beide partijen bekend gemaakt. Het akkoord heeft betrekking op ongeveer 33.000 werknemers. De overeenkomst voorziet in een eenmalige uitkering van 2.250 euro en een loonsverhoging van 2,2 procent de volgende twee jaar. Ook over de pensioenen werden een aantal afspraken gemaakt. De versobering van de pensioenen is een heikel punt in het langslepende conflict met het cabinepersoneel en de piloten. Daarover praat Lufthansa begin december met de verschillende partijen.

Deutsche Bank stopt voorlopig met het aantrekken van nieuwe klanten en het aanbieden van nieuwe financiële producten aan bestaande cliënten in bepaalde risicovolle regio's. Dat heeft John Cryan, de Britse topman van de Duitse financiële instelling, gezegd. Het concern wil naar eigen zeggen eerst de resultaten afwachten van het onderzoek dat intern wordt gevoerd naar de huidige procedures bij het binnenhalen van klanten. Onder meer wordt bekeken of de bank wel voldoende kennis heeft over de identiteit van de potentiële cliënten. Cryan trad in juli aan als topman bij Deutsche Bank, die door een reeks schandalen onder druk was geraakt. Hij probeert sindsdien het vertrouwen van beleggers en toezichthouders te herstellen.

Bij het Duitse autoconcern Volkswagen is ook Rupert Stadler, topman van dochtermerk Audi, door de raad van bestuur in het kader van het emissieschandaal bij de groep ter verantwoording geroepen. Dat hebben een aantal bronnen tegenover de Duitse krant Süddeutsche Zeitung gemeld. Onder meer zou Stadler moeten verduidelijken waarom Audi in eerste instantie ontkende dat een aantal modellen mogelijk met frauderende emissie-software waren uitgerust, maar later de manipulatie tegenover de Amerikaanse autoriteiten toch diende toe te geven. Ook zou de raad van bestuur van Volkswagen willen weten welke inspanningen Audi doet om de verantwoordelijken voor de fraude te vinden.

Bijna een kwarteeuw na het faillissement van het Belgische tennismerk Snauwaert, maakt de naam een comeback op de markt. De merkrechten werden door een aantal Vlaamse ondernemers overgenomen. Vanaf begin volgend jaar zou het nieuwe Snauwaert opnieuw tennisrackets willen produceren. Dimitri Meessen, hoofd design bij het nieuwe Snauwaert, stelt dat het bedrijf al twee jaar bezig is met de ontwikkeling van een lijn premium-rackers, die technologisch de concurrentie met de absolute topmerken aankunnen. De productie gebeurt in China. Xavier Malisse werd aangetrokken als merkambassadeur. Snauwaert brengt ook tennisballen en andere accessoires op de markt. Later volgen ook schoenen en kledij.

De Italiaanse stad Maranello gaat gebukt onder de aanwezigheid van het hoofdkwartier van sportwagenbouwer Ferrari. Dat heeft Massimiliane Morini, burgemeester van Maranello, gezegd. De stad, die 17.000 inwoners telt, trekt Ferrari-fans uit de hele wereld aan. Lokale ondernemers spelen op die interesse in door betalende testritten - tegen tarieven tussen 70 euro en 700 euro - aan te bieden. Op dit ogenblik zou in Maranello een vloot van bijna veertig sportwagens te huur worden aangeboden. Dat zorgt volgens burgemeester Morini echter voor een belangrijke verkeersoverlast en vragen over verkeersveiligheid. Voortaan zijn testritten alleen gedurende bepaalde uren mogelijk.

De Nederlandse Spoorwegen (NS) moeten een oplossing vinden voor de hogesnelheidslijn tussen Amsterdam en Brussel. Anders zal het tracé mogelijk worden opengesteld voor andere spoorbedrijven. Dat heeft Sharon Dijksma, Nederlands staatssecretaris van infrastructuur, in een gesprek met de krant De Telegraaf gezegd. De Nederlandse Spoorwegen hebben tot het midden van het volgende decennium een exclusieve concessie op de hogesnelheidslijn tussen Amsterdam en Brussel. De verbinding diende verzorgd te worden met Fyra-treinen van de Italiaanse constructeur AnsaldoBreda, maar die toestellen dienden wegens technische problemen alweer snel uit dienst te worden genomen.

Op de Nederlandse veilingsite Marktplaats.nl zijn onderdelen aangeboden van het Maleisische passagiersvliegtuig dat vorig jaar boven Oekraïne werd neergehaald. Dat heeft een woordvoerder van de veilingsite bevestigd. Er wordt aan toegevoegd dat de advertentie door de veilingsite werd verwijderd. De advertentie, die onder meer fragmenten van de romp aanbood, wordt aanstootgevend en onethisch genoemd en is volgens Marktplaats.nl in strijd met de gebruiksvoorwaarden van de veilingsite. Er werd ook contact opgenomen met de Nederlandse politie. Het is nog niet bekend of de politie tot een verder onderzoek zal overgaan, maar de veilingsite zegt daarbij alvast zijn volledige medewerking te zullen verlenen.

Japan hervat de walvisjacht in de wateren rond Antarctica. De Japanse walvisvaarders zullen in maart uitvaren om driehonderd dwergvinvissen te vangen. Dat heeft het Japanse Agentschap voor Visserij gemeld. Na een uitspraak van het Internationaal Gerechtshof heeft de Japanse walvisjacht ruim een jaar stilgelegen. Het Internationaal Gerechtshof bepaalde in maart vorig jaar dat de Japanse walvisjacht in het Zuidpoolgebied onwettig was en moest stoppen. Japan beloofde zich aan die uitspraak te zullen houden. Het is niet bekend waarom het land nu toch heeft besloten weer op walvissen te jagen. Volgens Jaan heeft de walvisvangst wetenschapelijke doeleinden. De commerciële walvisjacht is al dertig jaar verboden.

Het populaire autoprogramma Top Gear komt begin mei terug op de Britse televisie. Dat heeft Chris Evans, de nieuwe presentator van Top Gear, bevestigd. Evans is de opvolger van Jeremy Clarkson, die na een handgemeen met een producer van het programma diende op te stappen. Ook Richard Hammond en James May, de twee collega’s van Clarkson, beslisten daarop te vertrekken. Dat drietal gaat volgend jaar een eigen autoprogramma maken voor het internetbedrijf Amazon. Volgens Evans zijn de opnames voor de nieuwe reeks van Top Gear inmiddels al van start gegaan. Het is nog niet duidelijk welke medeprestatoren Evans naast zich zal krijgen.

De superieure kwaliteit van de brandstoffen van Shell hebben een belangrijke bijdrage gehad in de heropleving die Ferrari dit jaar in de Formule Eén heeft laten optekenen. Dat heeft Guy Lovett, manager motoren-innovatie bij Shell, gezegd. Shell is al vele jaren een belangrijke sponsor van Ferrari en zegt het voorbije seizoen vijf nieuwe melanges te hebben ontwikkeld. Dat zou geleid hebben tot een halve seconde tijdwinst per ronde. Daardoor zou tijdens een race gemiddeld dertig seconden winst zijn geboekt. Ferrari won dit jaar met Sebastian Vettel drie races. Het jaar voordien werd geen enkele overwinning geboekt. De Italiaanse renstal eindigt dit jaar in het wereldkampioenschap constructeurs - na Mercedes - op een tweede plaats.

De immobiliëngroep Xior neemt tijdens de tweede week van december een notering op de beurs Euronext Brussel. De vennootschap wil met die operatie een bedrag tussen 75 miljoen euro en 88 miljoen euro ophalen. Xior Student Housing is eigenaar en beheerder van tweeduizend studentenkamers in België en Nederland. De waarde van de portefeuille wordt geraamd op een bedrag van 196 miljoen euro. Christian Teeuwissen, chief executive van Xior, zegt dat het bedrijf zijn groei op de markt wil verder zetten. Hij benadrukt dat de volgende tien jaar in België en Nederland samen vraag zal zijn naar veertigduizend tot vijftigduizend extra studentenkamers. Op dit ogenblik beheert Xior bijna vijftig gebouwen.

Het Britse bedrijf NCC Group neemt zijn Nederlandse sectorgenoot Fox-it over. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 133 miljoen euro. Beide bedrijven zijn gespecialiseerd in de beveiliging van computers en netwerken. Fox-it, opgericht door de Nederlandse security-expert Ronald Prins, zal ook na de overname onder eigen naar zijn activiteiten verder blijven zetten. Ronald Prins blijft in functie als chief executive van het Nederlandse bedrijf. Fox-it, gevestigd in Delft, heeft ongeveer 220 beveiligingsexperts in dienst en werkt samen met partners in meer dan twintig landen. Door de samenwerking met de Britse groep krijgt het Nederlandse bedrijf de mogelijkheid om internationaal verder door te groeien.

Telecomoperator Proximus bekijkt de mogelijkheden om een alternatief systeem van vervroegd pensioen op achtenvijftig jaar door te voeren. Dat heeft de krant La Libre Belgique gemeld. Proximus zou met de maatregel willen proberen om de loonmassa terug te dringen. Een vervroegde uittreding ligt echter politiek bijzonder gevoelig. De Belgische staat heeft nog altijd een belang van 53,5 procent in het bedrijf en de federale regering wil de pensioenleeftijd verhogen. Proximus zou mogelijke discussies willen vermijden door een speciaal verlof-systeem te introduceren voor de oudere werknemers. Proximus benadrukt echter dat er nog geen enkele concreet plan rond mogelijke afvloeiingen is uitgewerkt.

De economische schade van het hoogste terreuralarm heeft de economie van Brussel een schade van ongeveer 51,7 miljoen euro per dag opgeleverd. Dat heeft het radioprogramma De Vrije markt (VRT) berekend. De schade voor de Brusselse horecasector, de handelaars en producenten van verse voeding wordt geraamd op ongeveer 22 miljoen euro per dag. Daarnaast konden bedrijven minder produceren, omdat naar schatting een vijfde van de werknemers niet op het werk geraakte. De schade daarvan wordt geraamd op 29,7 miljoen euro per dag. Omdat een aantal cijfers nog niet zijn bekend, zullen die cijfers wellicht nog oplopen. Wel bleek een grotere belangstelling in ecommerce.

Meer Nieuws

10:20 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-11-15

Applicaties maken millennials gemakkelijk te localiseren

Een grote meerderheid van de millennials maakt gebruik van mobiele applicaties die hun geografische locatie kan identificeren. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Retale bij vijfhonderd millennials in de Verenigde Staten.

Lees Verder

13:52 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Constant verkeerslawaai basis voor depressie

Personen die constant met het geluid van verkeer worden geconfronteerd, worden met een grote kans op depressie geconfronteerd. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan het University Hospital Essen in Duitsland.

Lees Verder

13:51 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Tieners minder goed in multitasking dan volwassenen

Er zijn duidelijke aanwijzingen dat tieners in multitasking minder goed onderlegd zijn dan volwassenen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan het University College London.

Lees Verder

13:50 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Complexe grappen genieten het grootste bijval

Complexe grappen genieten het grootste succes, maar dat geldt slechts tot een bepaalde grens. Wanneer de mop te ingewikkeld wordt, haakt het publiek immers af. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Oxford University.

Lees Verder

13:49 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Mentaal welzijn valt bij jonge veertigers op een dieptepunt

Er bestaat wel degelijk een midlife crisis. Jonge veertigers laten immers het laagste niveau van mentaal welzijn optekenen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Warwick, die ongeveer vijftigduizend personen hun hele leven volgden.

Lees Verder

13:48 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Kans op internationale carrière verhoogt trouw medewerkers

Werknemers die interessante mogelijkheden krijgen om een internationale carrière uit te bouwen, vertonen meestal een grotere trouw aan het bedrijf. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Centre for Economics and Business Research (CEBR) en het bedrijf L’Oréal.

Lees Verder

13:48 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Jaloersheid cruciale motivator achter boodschappen Facebook

Jaloersheid is een cruciale motivator achter een groot gedeelte van de boodschappen die op het sociale netwerk Facebook worden geplaatst. Dat leidt echter tot een afname van het mentale welzijn bij de gebruikers. Dat blijkt uit een studie van wetenschappers aan de University of British Columbia in Canada.

Lees Verder

13:47 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

De Braziliaanse regering eist een totale schadevergoeding van 20 miljard real of 4,8 miljard euro voor de dijkbreuk in de rivier Rio Doce bij de ijzertsmijn van Samarco, een joint-venture van de mijnbedrijven Vale en BHP Billiton. De twee bedrijven moeten zich voor de ramp voor de Braziliaanse rechtbank verantwoorden. Valegaf toe dat het water van de Rio Doce onder meer gecontamineerd is met lood, arsenicum, nikkel en chroom. De schadevergoeding moet de kosten voor de sanering van het gebied financieren en de getroffen bevolking vergoeden. Door de dijkbreuk kwamen minstens dertien mensen om het leven, terwijl ook tientallen huizen werden verwoest.

De groep Punch Metals van de Belgische ondernemer Guido Dumarey bekijkt de mogelijkheden om de fabriek van autobouwer Holden in de Australische stad Elizabeth, in de omgeving van Adelaide, over te nemen. Holden, dochter van het Amerikaanse concern General Motors, wil over twee jaar de fabriek sluiten. Punch Metals zou echter plannen om de productie van het model Commodore in de Australische fabriek verder te zetten. Dumarey zou met de productie vooral mikken op de export. Punch Metals nam drie jaar geleden ook een fabriek voor de bouw van transmissie-systemen van General Motors in de Franse stad Straatsburg over. De Franse fabriek is toeleverancier van Holden.

Hervé Falciani, een voormalig informaticus bij de bank HSBC Holdings en de bron achter SwissLeaks, is in Zwitserland door de correctionele rechtbank wegens economische spionage bij verstek veroordeeld tot vijf jaar gevangenis. Falciani had eerder al te kennen gegeven het proces niet te zullen bijwonen. Hij zei absoluut geen vertrouwen te hebben in een eerlijke rechtsgang. Omdat Falciani de Franse nationaliteit heeft en ook in Frankrijk woont, kan hij niet aan Zwitserland worden uitgeleverd. Falciani had informatie laten uitlekken op welke manier de Zwitserse divisie van HSBC Holdings klanten hielp met et ontduiken van belastingen. Het Zwitserse gerecht zegt echter dat hij de informatie voor grof geld wou verkopen.

De Nederlandse financiële groep ASR Verzekeringen, het vroegere Fortis Verzekeringen Nederland, wordt geprivatiseerd. Daarbij wordt de voorkeur gegeven aan een beursgang. Dat heeft de Nederlandse regering beslist. De plannen om het bedrijf te koppelen aan de verzekeringsmaatschappij Vivat, die door de Nederlandse regering eerder dit jaar werd verkocht aan de Chinese groep Anbang, lijken daarmee compleet van de baan. De Nederlandse regering betaalde acht jaar geleden, na de instorting van Forits, een bedrag van 3,6 miljard euro voor de overname van de verzekeraar. Volgens voorlopige ramingen zou ASR Verzekeringen nu een waarde van 3 miljard euro tot 3,5 miljard euro vertegenwoordigen.

Het productiehuis Woestijnvis gaat opnieuw samenwerken met de Vlaamse Radio en Televisie (VRT). Op Canvas zal immers vanaf nieuwjaar drie keer per week het programma De Ideale Wereld worden uitgezonden. Tot nu toe was De Ideale Wereld een programma van televisiezender Vier, onderdeel van de mediagroep SBS Belgium, maar er was eerder al bekend dat de uitzending zou worden stopgezet. Woestijnvis was lange tijd een vast toeleverancier van de openbare omroep, maar aan die samenwerking kwam vier jaar geleden een einde toen De Vijver, de holding boven het productiehuis, aandeelhouder werd van de mediagroep SBS Belgium. Woestijnvis werkt echter opnieuw meer onafhankelijk van SBS Belgium.

De Franse farmagroep Sanofi bekijkt de mogelijke verkoop van zijn divisie Merial, gespecialiseerd in diergeneeskunde. Sanofi zou daarvoor de zakenbank Lazard hebben ingeschakeld. Dat hebben een aantal bronnen tegenover het persbureau Reuters gezegd. De waarde van Merial wordt geraamd op een bedrag van ongeveer 12 miljard euro. Sanofi had eerder al gezegd de opties rond Merial te overwegen. Sanofi zou een voorkeur hebben voor een beursgang omdat er bij een verkoop aan andere farmabedrijven wellicht met bezwaren van de toezichthouders rekening zou moeten worden gehouden. Merial is actief in meer dan 150 landen en heeft ongeveer 6.500 werknemers in dienst.

De Europese Commissie heeft niet voldoende kunnen aantonen dat de belastingsafspraken die Nederland heeft gemaakt met de Amerikaanse koffieketen Starbucks als een vorm van ongeoorloofde staatssteun moeten worden bestempeld. Dat heeft Eric Wiebes, Nederlands staatssecretaris van financiën, gezegd. Nederland gaat dan ook in beroep tegen de uitspraak van de Europese Commissie, die eist dat de steun zou worden terugbetaald. Volgens Wiebes zijn de afspraken met Starbucks volledig in lijn met de voorschriften van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (Oeso). Met het beroep wil Nederland volgens de staatssecretaris duidelijkheid en jurisprudentie.

Het Brits-Nederlandse concern Unilever, producent van levensmiddelen en wasproducten, wil eind volgend decennium volledig klimaatneutraal werken. Dat staat in de nieuwe duurzaamheidsdoelstellingen die het concern bekend heeft gemaakt. Unilever stelde eerder al de uitstoot van schadelijke stoffen in het productieproces drastisch te willen verminderen. Daarbij werd begin dit decennium aangegeven dat het bedrijf de uitstoot over een periode van tien jaar zou willen halveren. Daarbij zou ook worden afgestapt van het gebruik van steenkool. Tegen het eind van volgend decennium wil Unilever al zijn energie uit hernieuwbare bronnen halen. Voor elektriciteit werd de deadline op eind dit decennium gelegd.

Het Gleneagles Hotel in de Britse stad Torquay wordt gesloopt. Het stadsbestuur wil de terreinen gebruiken voor de bouw van residenties voor senioren. Het Gleneagles Hotel verwierf internationale beroemdheid als inspiratiebron voor de beroemde televisieserie Fawlty Towers van John Cleese. Donald Sinclair, uitbater van Gleneagles, stond daarbij model voor hoteleigenaar Basil Fawlty uit de televisiereeks. Gleneagles werd later overgenomen door de hotelketen Best Western. Na de eeuwwisseling kende de populariteit van het hotel echter een snelle achteruitgang. Begin dit jaar zagen de eigenaars zich verplicht om de deuren van het hotel te sluiten. Een nieuwe bestemming voor het pand werd niet gevonden.

De Duitse voetbalclub Bayern München heeft tijdens het voorbije seizoen een recordwinst van 23,4 miljoen euro gerealiseerd. Tegenover het seizoen voordien kon een winstgroei met 44 procent worden opgetekend. De omzet bedroeg 523,7 miljoen euro. Dat betekende een daling met ongeveer 5 miljoen euro tegenover het jaar voordien, toen echter naast de landstitel ook de Europese supercup en het wereldkampioenschap werd gewonnen. Het grootste gedeelte van de inkomsten is afkomstig van bonussen en televisiegelden (137,6 miljoen euro), gevolgd door sponsoring (113,9 miljoen euro) en merchandising (101,7 miljoen euro). De grootste uitgavenpost wordt gevormd door personeelskosten (227,3 miljoen euro).

India zal de volgende decennia wereldwijd het grootste deel van de groeiende vraag naar energie voor zijn rekening nemen. Dat blijkt uiteen rapport van het International Energy Agency (IEA). Sinds het begin van dit decennium is de vraag naar energie in India bijna verdubbeld. Toch hebben ongeveer 240 miljoen bewoners van het land, ongeveer één vijfde van de totale Indiase bevolking, nog altijd geen toegang tot elektriciteit. Over vijfentwintig jaar zal het land ongeveer 600 miljoen nieuwe elektriciteits-gebruikers tellen. Ook de stijgende welvaart, die tot een groter bezit van elektrische apparaten leidt, zal een belangrijke impact hebben op de toenemende vraag naar energie.

Het Zuid-Koreaanse bedrijf LG Display, producent van beeldschermen, gaat een bedrag van 8 miljard euro investeren in de bouw van een nieuwe fabriek. Daarmee wil het bedrijf naar eigen zeggen de productie van een nieuw type beeldschermen opvoeren. De nieuwe schermen zijn onder meer dunner, helderder van kleur en energiezuiniger. Deze zogeheten oled-schermen worden op termijn gezien als de mogelijke vervangers van de lcd-schermen. Apple, één van de klanten van LG Display, zou volgens een aantal bronnen bij de volgende generaties iPhones gebruik willen maken van de oled-schermen. De nieuwe fabriek van LG Display zou over ruim twee jaar operationeel moeten zijn.

Bankverzekeraar KBC Groep heeft bij de Europese Centrale Bank (ECB) een aanvraag ingediend om opnieuw een deel van de ontvangen steun van de Vlaamse overheid te mogen terugbetalen. Dat heeft de bankverzekeraar bekend gemaakt. In totaal moet KBC Groep nog 3 miljard euro ontvangen steun aan de Vlaamse overheid terugbetalen. Johan Thijs, topman van de bankverzekeraar, had eerder al aangegeven dat de financiële groep meer dan 50 procent van het resterende saldo zou willen terugbetalen. KBC Groep had tijdens de financiële crisis van de Vlaamse en federale overheid telkens 3,5 miljard euro steun uitbetaald. De federale staatssteun werd bijna drie jaar geleden al volledig terugbetaald.

Het bureau Oma van de Nederlandse architect Rem Koolhaas mag The Factory, het nieuwe kunstencentrum van de Engelse stad Manchester, bouwen. The Factory wordt een grootschalig project van 150 miljoen euro en kadert in de strategie van Manchester om een cultureel tegengewicht voor Londen te vormen. Het complex wordt opgetrokken op de voormalige site van het gewezen televisiebedrijf Granada in het centrum van de stad, waar ook appartementen, hotels, restaurants en kantoren worden gebouwd en nieuwe parken worden aangelegd. Naast Koolhaas waren ook Zaha Hadid, Rafael Viñoly, Mecanoo en Grimshaw Architects kandidaten voor de bouw van The Factory, genoemd naar het plaatselijk muzieklabel.

De Vlaamse regering gaat door met de procedure om de haven van Antwerpen op de linkeroever uit te breiden, met onder meer het omstreden Saeftinghedok. Omdat het nieuwe dok dwars door het dorp Doel en enkele kleinere gehuchten gaat,vechten enkele overblijvende inwoners de plannen van de regering en het Havenbedrijf aan. Recent hadden de actievoerders nog steun gekregen van de Raad van State, die het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan voor het gebied bij hoogdringendheid had geschorst. Die schorsing moet nog wel door een uitspraak ten gronde worden bevestigd, maar de Vlaamse regering zegt al juridisch en procedureel sterk genoeg te staan om met het dossier door te gaan.

Meer Nieuws

11:52 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-11-15

Franse automerken Europees lijsttrekker emissies

De Franse merken lieten vorig jaar bij de uitstoot van koolstofdioxide de kleinste ecologische voetafdruk van de Europese autoconstructeurs optekenen. Dat blijkt uit een rapport van het European Environment Agency (EEA). Er wordt wel opgemerkt dat de Franse merken op een aantal voordelen kunnen terugvallen. Er wordt immers gewag gemaakt van een grotere aanwezigheid van dieselmotoren, terwijl ook de gemiddelde cilinderinhoud relatief beperkt blijft. Een dieselmotor bleek gemiddeld 123,2 gram koolstofdioxide per kilometer uit te stoten. Dat is 2,5 gram minder dan een gemiddelde benzinemotor.

Uit het rapport van het Europese milieubureau blijkt dat personenwagens op de Europese wegen het voorbije jaar een gemiddelde uitstoot van 123,4 gram koolstofdioxide per kilometer lieten optekenen. Dat betekende een daling met 2,5 procent tegenover het jaar voordien. De sector blijft met de cijfers ook duidelijk onder de limiet van 130 gram per kilometer die door de Europese Unie voor dit jaar was vastgelegd. De cijfers tonen verder aan dat de Franse autobouwer Renault met een gemiddelde uitstoot van 108 gram de kleinste ecologische voetafdruk heeft van alle constructeurs, gevolgd door Peugeot (110 gram) en Citroën (111 gram).

Er wordt wel opgemerkt dat de Franse constructeurs in het voordeel zijn omdat er bij de evaluatie geen rekening wordt gehouden met het aantal cylinders of met de gebruikte brandstof. “Frankrijk verkoopt in Zuid-Europa immers wagens met kleinere motoren,” aldus het persbureau Agence France Presse (AFP). “Bovendien wordt de Franse markt ook gedomineerd door dieselmotoren, die minder koolstofdioxide genereren dan benzine.” Er wordt wel opgemerkt dat de emissie-tests werden uitgevoerd in een laboratorium-omgeving die niet noodzakelijk aan de prestaties in de reële wereld beantwoorden.

Lees Verder

14:37 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Helft achtergebleven wijken New York leeft in armoede

In de meest achtergebleven wijken van New York leeft bijna de helft van alle bewoners in armoede. Dat blijkt uit een rapport van het stadsbestuur van New York.

Lees Verder

14:36 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Muziekvoorkeur individu geeft veel informatie over persoonlijkheid

De muziekvoorkeur van het individu kan veel meer informatie over zijn persoonlijkheid reveleren dan algemeen wordt gedacht. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Cambridge.

Lees Verder

14:35 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Consument verwacht shopping-revolutie door wearables

Consumenten verwachten dat wearables een revolutie in de shopping-ervaring zullen teweegbrengen. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Vista Retail Support bij Britse consumenten. Vastgesteld werd dat de technologie in eerste instantie zou worden gebruikt voor de betaling van openbaar vervoer of taxiservices (73 procent), gevolgd door de afrekening van dranken zoals thee of koffie. Ook gaf meer dan de helft van de ondervraagden aan wearable-technologie te willen gebruiken voor de betaling van fastfood of de toegang tot allerlei evenementen. De resultaten van de studie geven volgens de onderzoekers aan dat de retailers zich goed op de introductie van wearables dienen voor te bereiden.

Uit het onderzoek blijkt dat bijna driekwart van de consumenten van oordeel is dat wearables in de toekomst een cruciale impact zullen hebben op de retailsector. “Shoppers geloven dat nagenoeg alle aspecten van het winkelen de volgende twee tot vijf jaar zullen worden beïnvloed door wearable-technologieën, zoals smartwatches, dasspelden, polsbanden of intelligente kleding,” benadrukt James Pepper, technisch directeur van Vista Retail Support. “Volgens vele consumenten kan de technologie belangrijke verbeteringen introduceren in een breed aantal aspecten van de shopping-beleving, zoals de navigatie op de winkelvloer, de toegang tot productinformatie en betalingsmodaliteiten.”

Uit het onderzoek bleek dat 82 procent van de consumenten de tijdwinst bij het afrekenen van de aankopen als het grootste voordeel van de wearable-technologie bestempelen. Daarnaast gaf 49 procent aan dat wearables hen gemakkelijker zullen toelaten om in de winkel toegang te krijgen tot gepersonaliseerde informatie en aanbiedingen. “De consument waardeert de veelzijdigheid van de technologie en beseft dat wearables hem in heel uiteenlopende retail-omgevingen kunnen ondersteunen,” zegt James Pepper nog. “De technologie lijkt dan ook een onderdeel te zullen worden van vele aspecten van het dagelijkse leven.”

Lees Verder

14:35 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Werknemers verdrinken vaak in taken die weinig nut opleveren

Werknemers verdrinken vaak in taken die weinig nut opleveren. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bedrijf International Business Machines (IBM) en HR Magazine.

Lees Verder

14:34 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Muziekliefhebbers erkennen belang van merken voor sector

Muziekliefhebbers aanvaarden de rol die merken kunnen hebben in de ontwikkeling van artisten en de uitbouw van een duurzame muziekindustrie. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Crowd DNA en het sociale netwerk Twitter.

Lees Verder

14:33 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende