31-01-16

Negatieve commentaren hoeven voor onderneming niet fataal te zijn

Bedrijven die op een efficiënte manier met negatieve commentaren omspringen, kunnen erin lukken bij het publiek een groter vertrouwen op te bouwen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Minnesota en de Youngstown State University.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-01-embracing-negative-comments-corporations-consumer.html

14:21 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Betaalmethodes beïnvloeden percepties over producten

De betaalmethodes beïnvloeden de percepties van de consumenten over producten. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Kansas. Er kan volgens de onderzoekers een groot verschil in perceptie worden opgetekend bij aan aankoop met een kredietkaart of contant geld.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-01-payment-methods-affect-consumers-perceptions.html

14:20 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Technologie geniet groter vertrouwen dan andere economische sectoren


Het publiek toont een groter vertrouwen in de technologie dan in andere economische sectoren. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Edelman in bijna dertig landen. Opgemerkt wordt dat 53 procent van de ondervraagden aangeeft vertrouwen te hebben in het bedrijfsleven, tegenover 48 procent vorig jaar.

Lees Verder

http://www.marketingcharts.com/traditional/which-sectors-news-sources-and-spokespeople-do-consumers-trust-64994/

14:20 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Samenzwering lukt alleen met kleinste groep ingewijden

Samenzweringen hebben alleen een kans op succes indien de groep ingewijden tot een absoluut minimum beperkt blijft. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Oxford University. Wanneer meer dan 650 mensen zijn betrokken zal volgens de onderzoekers elke samenzwering tot falen zijn gedoemd.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-01-equation-large-scale-conspiracies-quickly-reveal.html

14:19 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Consument tevreden over intelligente huishoudelijke toestellen

Consumenten blijken een grote tevredenheid te vertonen over intelligente huishoudelijke toestellen, maar tonen zich minder opgetogen met de applicaties die gebruikt worden om deze apparaten te sturen. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Argus Insights naar ongeveer 50.000 besprekingen van de apparaten en de applicaties.

Lees Verder

http://www.mediapost.com/publications/article/267544/consumers-satisfied-with-smart-home-devices-apps.html

14:19 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsbrief blijft belangrijk platform voor verspreiding content

In de journalistiek blijft de email-nieuwsbrief een belangrijk platform voor de verspreiding van content. Dat is de conclusie van een onderzoek van de denktank Polis. De onderzoekerswijzen erop dat email op de smarphone een belangrijker applicatie blijft dan sociale media en het enige digitale instrument is dat geen impact ervaart van de migratie van de desktop naar mobiele telefoons.

Lees Verder

http://blog.wan-ifra.org/2016/01/26/the-power-of-the-good-old-email-newsletter

14:18 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Rekruteerder vormt zich snel idee over sollicitant

Rekruteerders vormen zich tijdens interviews heel snel een idee over de kwaliteit van de kandidaten. Dat blijkt uit een onderzoek van de organsiatie Resurgo Trust. Vastgesteld werd dat vele sollicitanten tijdens het eerste gesprek amper twaalf woorden hebben uitgesproken vooraleer de rekruteerder zich een mening heeft gevormd.

Lees Verder

http://www.recruitmentgrapevine.com/article/2016-01-27-first-12-words-candidates-say-make-or-break-the-interview

14:17 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Het Europese luchtvaartbedrijf Airbus heeft samen met de onderneming OneWeb de joint-venture OneWeb Satellites opgericht. De joint-venture moet een netwerk van satellieten voor internetverbindingen in de ruimte bouwen. Het netwerk zal bestaan uit 648 satellieten. Samen met vervang-exemplaren zal de joint-venture in totaal negenhonderd satellieten bouwen. Airbus en OneWeb krijgen elk een participatie van 50 procent in de joint-venture. Brian Holz, technisch directeur van OneWeb, zou chief executive worden van de fusiegroep. De eerste tien satellieten zouden worden gebouwd in de Franse vestiging van Airbus in Toulouse. De rest van de productie zou gebeuren in Florida.

De Japanse autofabrikant Toyota wil sectorgenoot Daihatsu volledig inlijven. Dat heeft Toyota bekend gemaakt. Toyota heeft op dit ogenblik al een belang van ruim 50 procent in Daihatsu. De twee Japanse autoconstructeurs kennen al sinds de jaren zestig een samenwerking. Op het einde van de jaren negen stapte Toyota ook in het kapitaal van zijn sectorgenoot. Door de verdere integratie hopen de twee autobouwers onder meer de kosten voor onderzoek rond nieuwe technologieën te kunnen verminderen. De overname van het resterende aandelenpakket van Daihatsu, vooral fabrikant van compacte stadsauto’s, zou Toyota een investering vergen van bijna 3 miljard euro.

Particuliere partijen die vuurwapens willen verkopen, zullen daarvoor geen gebruik meer kunnen maken van het sociale netwerk Facebook. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt. Ook de fotodienst Instagram, eigendom van Facebook, verbiedt de particuliere verkoop van vuurwapens. Facebook staat in de Verenigde Staten onder grote druk om maatregelen te nemen tegen de toenemende stroom berichten waarin wapens te koop worden aangeboden. Ook de Amerikaanse president Barack Obama riep eerder al op de online wapenverkoop aan banden te leggen. Officiële wapenhandelaars kunnen op het sociale netwerk nog wel reclame maken. Facebook verbiedt ook de verkoop van marihuana en geneesmiddelen.

De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing zal de nieuwe Air Force One, het Amerikaanse presidentiële vliegtuig, ontwikkelen. Het Amerikaanse ministerie van defensie heeft ontwikkelingsontract voor het toestel officieel aan Boeing toegewezen. Boeing zou de enige kandidaat zijn geweest. Op dit ogenblik beschikt de Amerikaanse regering over twee exemplaren van Air Force One. De toestellen werden in het begin van de jaren negentig in dienst genomen, maar zullen nu worden vervangen door twee exemplaren van het type B747-8 van Boeing. Voor de ontwikkeling en inrichting van de nieuwe Air Force One ontvangt Boeing een budget van 25,8 miljoen dollar. De uiteindelijke bouw zou meer dan 1,6 miljard dollar kosten.

Luchtvaartmaatschappij Qatar Airways wil in de toekomst een rechtstreekse vlucht inlassen tussen Doha en Auckland. Dat heeft Akbar Al Baker, chief executive van Qatar Airways, tegenover het persbureau Bloomberg gemeld. De afstand tussen beide steden bedraagt 14.532 kilometer. Daarmee zou Qatar Airways de langste rechtstreekse verbinding uit de internationale luchtvaart aanbieden. Op dit ogenblik staat het record op een een rechtstreekse verbinding van Sydney naar Dallas van de Australische maatschappij Qantas. De vlucht van Doha naar Auckland zou achttien uur en vierendertig minuten in beslag nemen. Singapore Airlines wil een rechtstreekse verbinding tussen Singapore en New York (15.345 kilometer).

De Franse autobouwer Peugeot heeft een joint-venture gevormd met het Iraanse bedrijf Khodro. Het samenwerkingsverband zou op termijn in zijn fabriek in Teheran jaarlijks ongeveer 200.000 wagens willen produceren. Er zal de volgende vijf jaar tot 400 miljoen euro worden geïnvesteerd in productie, onderzoek en ontwikkeling. De eerste wagens zouden in de tweede helft van volgend jaar moeten kunnen worden geproduceerd. In de fabriek zullen een aantal modellen van Peugeot worden gebouwd, maar Khodro zou er ook eigen wagens kunnen produceren. PSA Peugeot-Citroën was in het verleden al meer dan dertig jaar actief in Iran. Peugeot vertegenwoordigt ongeveer één derde van het totale Iraanse autopark.

Het Britse drankenconcern Diageo - moederbedrijf van merken zoals onder meer Johnnie Walker, Smirnoff en Guinness - heeft tijdens de eerste zes maanden van zijn gebroken boekjaar een omzet gerealiseerd van 5,6 miljard pond. Dat betekende een daling met 5 procent tegenover dezelfde periode vorig boekjaar. Wanneer er echter geen rekening wordt gehouden met ongunstige wisselkoersen, zou een omzetgroei met 1,8 procent zijn gemeld. Ook de verkochte volumes namen met 1 procent toe. Vooral in Noord-Amerika werd een lagere opbrengst geboekt. Europa, Afrika, Zuid-Amerika en Azië kenden daarentegen een omzetgroei. De nettowinst steeg met 7,6 procent naar 1,41 miljard pond.

Het Amerikaanse bedrijf Harley-Davidson, fabrikant van motorfietsen, heeft het voorbije jaar een omzet gerealiseerd van 6 miljard dollar. Dat betekende een daling met 200 miljoen dollar tegenover het jaar voordien. De nettowinst daalde van 845 miljoen dollar naar 752 miljoen dollar. In totaal verkocht het bedrijf 265.000 motorfietsen. Dat betekende een daling met 1,3 procent tegenover het jaar voordien. In Azië kon wel een groei met ruim 7 procent worden gemeld, maar die stijging werd helemaal uitgehold door een daling in de Verenigde Staten, Europa, Latijns-Amerika en het Midden-Oosten. Het bedrijf heeft last van de dure dollar, waardoor concurrentiekracht wordt ingeboet tegenover buitenlandse concurrenten.

De Amerikaanse autobouwer Ford Motor heeft tijdens het voorbije jaar een recordwinst van 10,8 miljard dollar gerealiseerd. Tegenover het jaar voordien werd een winstgroei met 48 procent opgetekend, maar dat is wel gedeeltelijk te danken aan de introductie van een aangepaste boekhoud-methodes voor de pensioenfondsen. Daarnaast wordt echter gewezen op een sterke verkoop op de Noord-Amerikaanse markt, waar een jaarwinst van 9,3 miljard dollar kon worden gemeld. De F-150 Pickup van Ford bleek voor het 34ste jaar op rij de best verkochte wagen van de Verenigde Staten. De jaaromzet steeg met 4 procent tot 149,6 miljard dollar. De verkoop kende een lichte groei tot 6,64 miljoen exemplaren.

Het Amerikaanse technologieconcern Microsoft heeft tijdens het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar een omzet gerealiseerd van 25,7 miljard dollar. Dat betekende een daling met 2 procent tegenover dezelfde periode het jaar voordien. De winst liep daarentegen met 8 procent op tot 6,3 miljard dollar. Satya Nadella, bestuursvoorzitter van Microsoft, zegt dat het bedrijf op koers zit met zijn transformatie, waarbij een grotere focus moet liggen op de zakelijke dienstverlening. Onder meer wordt opgemerkt dat de inkomsten van Azure, de clouddienst van het bedrijf, met 140 procent zijn gestegen. De clouddiensten genereren inmiddels 9,4 miljard dollar inkomsten. De verkoop van Office 365 steeg met bijna 70 procent.

Het Japanse elektronicabedrijf Sony heeft tijdens het vierde kwartaal van vorig jaar een winst van 120 miljard yen of 910 miljoen euro gerealiseerd. Dat betekende een stijging met ongeveer 33 procent tegenover dezelfde periode het jaar voordien. De omzet steeg met 0,5 procent tot 19,6 miljard euro. Het bedrijf zegt de winstgroei vooral te danken te hebben aan een sterke verkoop van muziek, film en games. Onder meer wordt gewezen naar de bioscoopfilm Spectre en het nieuwe album van zangeres Adèle. Daarentegen diende de divisie mobiele telefonie een omzetdaling te noteren. Vooral de vraag naar beeldsensoren voor smartphone-camera’s kende volgens het bedrijf een gevoelige terugval.

De Organisation of Petroleum Exporting Countries (Opec) heeft tijdens de maand januari een gemiddelde dagproductie van 33,1 miljoen vaten laten optekenen. Dat betekende een stijging met 48.000 vaten tegenover de maand voordien. Dat blijkt uit een rapport van het persbureau Bloomberg. Het cijfer omvat ook de productie van Indonesië, dat na zeven jaar afwezigheid opnieuw in het oliekartel is opgenomen. Daarnaast wordt opgemerkt dat ook Iran zijn olieproductie heeft opgedreven na het einde van de internationale sancties tegen het land. Door de productie te verhogen wil de Opec zijn marktaandeel beschermen tegenover Amerikaanse producenten, die immers een zwaardere kostenstructuur hebben.

De Frans-Italiaanse chipfabrikant STMicroelectronics gaat mogelijk 1.400 banen schrappen. Ook stopt de onderneming met de productie van chips voor setup-boxes. De banenreductie zal vooral activiteiten in Frankrijk, de Verenigde Staten en Azië treffen. De productie van setup-boxes, waarmee onder meer digitale zenders ontvangen kunnen worden, was bij het bedrijf al de voorbije twee jaar gevoelig teruggeschroefd. Het bedrijf boekte tijdens het vierde kwartaal van dit jaar een nettowinst van 2 miljoen dollar, tegenover een positief resultaat van 43 miljoen dollar tijdens dezelfde periode het jaar voordien. De kwartaalomzet daalde van 1,8 miljard dollar naar 1,7 miljard dollar.

De Waalse regering investeert de volgende vier jaar 640 miljoen euro in de modernisering van zijn verkeersnet en waterwegen. Dat heeft Maxime Prévot, Waals minister van openbare werken, gemeld. De investeringen moeten volgens Prévot de sociaal-economische ontwikkeling van de regio en de werkgelegenheid helpen stimuleren. Het gaat om de grootste mobiliteits-investeringen uit de Waalse geschiedenis. De helft van het budget wordt gedekt door een kilometerheffing voor zware vrachtwagens. Geïnvesteerd wordt in de modernisering van autostrades en secundaire wegen en de optimalisering van de toegang van economische zones. Ook is 75 miljoen euro voorzien voor een verbetering van de Waalse waterwegen.

De Antwerpse haven heeft het voorbije jaar 208,42 miljoen ton goederen behandeld. Dat betekent een stijging met 4,7 procent tegenover het jaar voordien. Het is voor de eerste keer in de geschiedenis dat in de Antwerpse haven in één jaar meer dan 200 miljoen ton goederen worden behandeld. Ook bij het containervervoer kon een stijging met 7,5 procent tot een nieuw recordniveau van 9,6 miljoen eenheden worden gemeld. De vloeibare bulk was met een toename van 6,1 procent tot 66,67 miljoen ton het voorbije jaar de tweede belangrijke groeipijler van de Antwerpse haven. Eddy Bruyninckx, topman van het Antwerpse havenbedrijf, merkt echter op dat in alle sectoren een groei kon worden opgetekend.

Meer Nieuws

 

10:09 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-01-16

Armoedige jeugd heeft definitieve impact op eetgedrag

Personen die in armoede zijn opgegroeid, zullen gedurende de rest van hun leven een grotere drang naar voeding blijven behouden. Het verband blijft ook bestaan wanneer de betrokkene na zijn armoedige jeugd zijn socio-economische status heeft kunnen verbeteren en niet langer met tekorten wordt geconfronteerd. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Texas Christian University.

Lees Verder

 

13:18 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Selfies kunnen negatieve invloed hebben op relatie

Een overdreven activiteit op het gebied van selfies kan een negatieve impact hebben op de romantische relatie. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Florida State University. Opgemerkt wordt dat de selfies aanleiding kunnen geven tot commentaren die bij de partner jaloerse gevoelens zouden kunnen oproepen.

Lees Verder

 

13:17 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Promotie borstvoeding is wereldwijd 300 miljard dollar waard

Indien kinderen over de hele aarde voldoende borstvoeding zouden krijgen, zou de wereldwijde economie met 300 miljard dollar kunnen stijgen. Dat is de conclusie van een onderzoek onder leiding van wetenschappers aan de Federal University of Pelotas in Brazilië. Dat bedrag komt overeen met de waarde van de wereldwijde farmaceutische sector.

Lees Verder

 

13:16 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Ondernemerschap minder risicovol dan algemeen gedacht

Aan het ondernemerschap zijn veel minder risico’s verbonden dan algemeen wordt verondersteld. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of California. Opgemerkt wordt dat ondernemers statistisch een groter risico op mislukking dan op succes hebben, maar de financiële consequenties zijn volgens de onderzoekers minder zwaar dan wordt gedacht.

Lees Verder

 

13:15 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Hawaii blijft de gelukkigste regio van Verenigde Staten

De populatie van Hawaii meldt het grootste welzijn van de hele Verenigde Staten. Op de tweede plaats staat Alaska, dat vorig jaar nog de ranglijst aanvoerde. Dat blijkt uit een onderzoek van consulent Gallup. De voorbije zeven jaar eindigde Hawaii vijf keer op de eerste plaats. Tijdens diezelfde periode liet West-Virginia onafgebroken het laagste welzijn registreren.

Lees Verder

 

13:14 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Wereldwijd bouwt tientallen nieuwe kerncentrales

Wereldwijd worden op dit ogenblik zesenzestig nucleaire reactoren gebouwd. Daarnaast zijn nog tientallen projecten voor nieuwe kerncentrales in voorbereiding. Dat blijkt uit een rapport van het International Atomic Energy Agency (IAEA). Het grootste aantal bouwprojecten wordt gemeld in China, maar ook in vijftien andere landen worden nucleaire initiatieven ontplooid.

Lees Verder

 

13:14 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Helft wereldbevolking is aangesloten op het internet

Het wereldwijde internet heeft inmiddels 3,2 miljard gebruikers. Daarmee vertegenwoordigt de online populatie 43,4 procent van de totale bevolking van de aarde. Dat blijkt uit een rapport van de International Telecommunication Union (ITU). Tegelijkertijd worden ook 7,1 miljard mobiele verbindingen geteld. Daarmee heeft de mobiele telefoon een penetratie van 95 procent.

Lees Verder

 

13:13 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Het voorbije jaar zijn in de Europese Unie 2,8 miljard toeristische overnachtingen geteld. Dat betekende een stijging met 3,2 procent tegenover het jaar voordien. Dat is de conclusie van een rapport van Eurostat, het Europese bureau voor de statistiek. Opgemerkt dat het toerisme in de Europese Unie daarmee het voorbije jaar een nieuw record heeft laten optekenen. De populairste bestemming was Spanje, dat 421 miljoen overnachtigen registreerde. Dat betekende een stijging met 4,3 procent tegenover het jaar voordien. Op de tweede plaats staat Frankrijk met een groei van 2,8 procent tot 413 miljoen overnachtingen. Daarna volgen Italië (385 miljoen) en Duitsland (379 miljoen).

De Amerikaanse online retailer Amazon heeft tijdens het vierde kwartaal van het voorbije jaar een nettowinst gerealiseerd van 482 miljoen dollar. Daarmee heeft het bedrijf een nieuw record laten optekenen. Tijdens het vierde kwartaal van het jaar voordien werd een positief resultaat van 214 miljoen dollar gemeld. De omzet steeds met 22 procent tot 35,7 miljard dollar. De diensten-divisie liet een omzetgroei met 47 procent tot 9,1 miljard dollar noteren. De afdeling producten zag te inkomsten met 15 procent tot 26,6 miljard dollar toenemen. De verkoop van elektronica vermeldde een stijging met 25 procent tot 25,8 miljard dollar. Bij media was er een toename met 3,9 procent tot 7,2 miljard dollar.

De Amerikaanse groep Xerox, fabrikant van kantoorapparaten, splitst zich op in twee verschillende bedrijven, die elk een notering op de beurs zullen krijgen. De operatie is geïnspireerd door beleggersactivist Carl Icahn, die een belang van 8 procent heeft in de onderneming en op de splitsing had aangestuurd om een grotere aandeelhouderswaarde te creëren. Eén van de nieuwe ondernemingen zal de traditionele kantooractiviteiten, zoals de productie van printers en kopieerapparaten, omvatten. In een tweede entiteit wordt de dienstendivisie, die Xerox zes jaar geleden door de overname van Affiliated Computer Services, ondergebracht. De opdeling moet eind dit jaar zijn afgerond.

De Britse autobouwer Land Rover, dochter van de Indiase groep Tata Motors, heeft een definitief punt gezet achter de productie van het model Defender. In de fabriek in het Britse Solihull werd het laatste exemplaar afgewerkt. De productie van de Defender ging 68 jaar geleden van start. In totaal zijn van de terreinwagen meer dan twee miljoen exemplaren gefabriceerd. Het model voldoet echter niet langer aan de Europese normen op het gebied van veiligheid en emissies. Tata Motors, sinds acht jaar eigenaar van Land Rover, heeft wel een nieuwe versie van de Defender aangekondigd. Dat nieuwe model zou over twee jaar op de markt moeten worden gebracht.

Het medisch bedrijf Ion Beam Applications (IBA) uit Louvain-la-Neuve wil dit jaar wereldwijd vierhonderd extra medewerkers aantrekken om protontherapiesystemen te installeren en te onderhouden. De protontherapie kent een toenemend succes en het Waalse bedrijf heeft de voorbije jaren over de hele wereld dan ook verschillende installaties kunnen verkopen. In die transacties zijn echter meestal ook onderhoudscontracten begrepen. Daardoor ziet het bedrijf zich verplicht extra werknemers aan te trekken. Ongeveer de helft van de nieuwe medewerkers zullen worden gestationeerd op het hoofdkwartier van de onderneming in Louvain-la-Neuve. Bijna één op vijf bestralingen zou baat hebben bij een protontherapie.

Het Amerikaanse oliebedrijf Chevron heeft tijdens het vierde kwartaal van het voorbije jaar een verlies geboekt van 588 miljoen dollar. Daarmee boekt het concern het eerste verlies in veertien jaar tijd. Tijdens dezelfde periode het jaar voordien kon nog een winst van 3,5 miljard dollar worden gemeld. De kwartaalomzet daalde van 42 miljard dollar naar 28 miljard dollar. Het concern wordt geconfronteerd met de sterke daling van de olieprijs, die ook de kwartalen voordien al de winst van Chevron deden dalen. Over het hele jaar werd een nettowinst gerealiseerd van 4,6 miljard dollar, tegenover een positief resultaat van 19,2 miljard dollar het jaar voordien. De omzet daalde van 200,5 miljard dollar naar 129,9 miljard dollar.

De rechtbank van eerste aanleg in Brussel heeft KBC Bank veroordeeld wegens inbreuken op de prospectuswet. Dat blijkt uit een mededeling van het juristenkantoor Arnauts, die namens meer dan honderdvijftig beleggers, tegen de bank klacht had neergelegd. Het dossier heeft betrekking op een pakket buitenlandse staatsobligaties waarvoor de bank acht jaar geleden 25.000 beleggers aantrok. De lening bracht ruim 600 miljoen euro op. Volgens Arnauts had KBC Bank de lening onterecht als een defensie belegging bij de consumenten aangeprezen. Door de economische crisis in Griekenland verloren de obligaties immers een belangrijk deel van hun waarde. KBC Bank zou een eventueel beroep overwegen.

Het Deense speelgoedbedrijf Lego heeft voor de eerste keer een speelgoedfiguur in een rolstoel gecreëerd. Lego reageert daarmee op de kritiek van de actiegroep ToyLikeMe, die had opgemerkt dat in het assortiment van de speelgoedproducenten nergens personages met een handicap waren terug te vinden. Volgens ToyLikeMe zou de speelgoedsector meer aandacht moeten besteden aan de realiteit, waartoe ook mensen met een beperking behoren. Bovendien werd opgemerkt dat een beperking niet enkel met ziekenhuizen wordt geassocieerd, maar ook in leuke activiteiten een plaats krijgen. De actiegroep verzamelde met een petitie-actie uiteindelijk meer dan 20.000 handtekeningen.

In Duitsland is de legendarische uitvinder Artur Fischer op 96-jarige leeftijd overleden. Met meer dan 1.100 patenten wordt Fischer als één van de meest productieve uitvinders uit de geschiedenis bestempeld. Fischer begon zijn uitvinderscarrière met de ontwikkeling van de fotoflits, waardoor hij op het einde van de jaren veertig zijn eigen bedrijf kon oprichten. Op het einde van de jaren vijftig lanceerde hij een plug in kunststof, die zijn meest beroemde uitvinding zou worden. Het familiale bedrijf is inmiddels actief in tweeëndertig landen. De uitvinder gaf de leiding over de onderneming al vijfendertig jaar geleden aan zijn zoon Klaus Fischer. Het bedrijf boekt een jaaromzet van 661 miljoen euro.

De Duitse brouwers hebben het voorbije jaar 95,7 miljoen hectoliter bier geproduceerd. Dat betekende een stijging met 0,1 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit cijfers van het Duitse Statistische Bundesamt. Op de Duitse thuismarkt diende nochtans een daling met 0,7 procent tot een dieptepunt van 79,5 miljoen hectoliter worden genoteerd, maar dat verlies kon alsnog worden gecompenseerd door een groei van de export met 4 procent tot 16,2 miljoen hectoliter. De export naar markten buiten de Europese Unie liet een groei met 16,8 procent optekenen. Binnen de Europese Unie diende daarentegen een daling met 2,5 procent te worden gemeld. Duitsland telt ruim 1.350 brouwerijen.

Het Nederlandse productiehuis Talpa heeft een akkoord gesloten met het Chinese televisiebedrijf Puji Star, dat de volgende drie jaar de Chinese versie van The Voice wil uitzenden. Met de overeenkomst is een bedrag gemoeid van 110 miljoen euro. Het format werd in samenwerking met een andere partner al vier seizoenen in China uitgezonden. Puji Star zou echter ook andere formats van Talpa op de Chinese markt willen introduceren. Door de overeenkomst wordt China na de Verenigde Staten voor het Nederlandse productiehuis volgens John de Mol, topman van Talpa, de belangrijkste markt. Talpa heeft een portefeuille van ongeveer tweehonderd formats.

De Spaanse voetbalclub Real Madrid voert met Adidas gesprekken over een nieuw sponsoring-contract. Dat hebben een aantal bronnen gemeld. Adidas op dit ogenblik al kledingsponsor van Adidas, maar zou dat contract voor een periode van tien jaar willen verlengen. Daarbij zou Real Madrid op een vergoeding van 140 miljoen euro per jaar kunnen rekenen. Daarmee zou de Spaanse club opnieuw de club met de grootste kledingsponsor worden. De vorige zomer tekende de Engelse club Manchester United ook met Adidas een overeenkomst ter waarde van 98 miljoen euro per jaar. Bayern München zou een overeenkomst hebben ter waarde van ongeveer 60 miljoen euro per jaar.

Spanje heeft het voorbije jaar 68,1 miljoen buitenlandse bezoekers ontvangen. Dat betekende een stijging met 4,1 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit cijfers van Ine, het Spaanse bureau voor statistiek. Daarmee kan het Spaanse toerisme voor het derde jaar op rij een nieuw record melden. Met 15,68 miljoen bezoekers blijft Groot-Brittannië de belangrijkste doelgroep van het Spaanse toerisme. Tegenover het jaar voordien liet die groep een stijging met 4,5 procent optekenen. Op de tweede plaats staan de Franse toeristen met een groei van 8,9 procent tot 11,55 miljoen bezoekers, gevolgd door de Duitsers, waar echter een daling met 1,2 procent tot 10,29 miljoen eenheden werd geteld.

In Spanje is Douglas Goody, het meesterbrein achter de grootste treinroof uit de Britse geschiedenis, op 86-jarige leeftijd overleden. Goody was de laatste overlevende van een elfkoppige bende die in het begin van de jaren zestig in Buckinghamshire de posttrein van Glasgow naar London beroofde. De bende maakte 2,6 miljoen pond buit. Gordon werd uiteindelijk veroordeeld tot dertig jaar cel. Na twaalf jaar werd hij echter in vrijheid gesteld, waarna hij naar Spanje verhuisde. Sinds het midden van de jaren zeventig baatte hij in de Spaanse badplaats Mojacar een bar uit. Meer bekende leden van de bende waren Ronnie Biggs en Buster Edwards. Goody gaf er echter de voorkeur aan in de schaduw te blijven.

De Vlaamse regisseur Michiel Thomas heeft voor zijn debuutfilm een internationale distributie-overeenkomst getekend met de streamingdienst Netflix. Dat heeft de regisseur bekend gemaakt. Het contract heeft betrekking op de documentaire ‘Game Face’ over atleten met een alternatieve seksuele geaardheid. De documentaire werd wereldwijd al op bijna vijftig filmfestivals getoond en werd twaalf keer bekroond, onder meer op Frameline San Francisco, maar krijgt volgens Michiel Thomas (29) dankzij de samenwerking met Netflix de mogelijkheid om miljoenen mensen over de hele wereld te bereiken. De documentaire debuteert begin februari op Netflix. Daarna zal de film ook op iTunes worden aangeboden.

Meer Nieuws

 

11:18 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-01-16

Consumenten staan sympathiek tegenover de deeleconomie

Vele consumenten staan sympathiek tegenover de deeleconomie. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulenten Syntec Numérique en Odoxa bij meer dan duizend consumenten in Frankrijk. Vastgesteld werd dat 82 procent van de ondervraagden een positieve mening naar voor brachten over de deeleconomie.

Lees Verder


17:17 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Visserij kiest voor gebieden die ook haaien frequenteren

De wereldwijde visserij concentreert zich grotendeels in gebied waar ook een intensieve activiteit van haaien kan worden opgemerkt. Op die manier dreigt de soort het voorwerp te worden van overbevissing. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Miami. Mogelijk moet volgens de onderzoekers ook voor haaien een vangstquota komen.

Lees Verder


17:17 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Marketeers gaan niet bijzonder efficiënt om met content

Een meerderheid van de marketeers geeft aan zijn dat hun inspanningen op het gebied van content het voorbije jaar niet bijzonder efficiënt zijn gebleken. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Contently. Tevens werd vastgesteld dat een meerderheid van de marketeers het voorbije jaar meer in content hadden geïnvesteerd dan het jaar voordien.

Lees Verder


17:16 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Zoekopdrachten blijft in vele markten een dominante reclamesector

Betaalde zoekopdrachten blijft in vele markten een cruciaal onderdeel van de reclamesector. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent AdMedia Partners over de plannen voor de marketing-bestedingen die voor dit jaar werden opgesteld. De meeste marketeers gaven aan hun bestedingen aan betaalde zoekopdrachten nog verder te willen opdrijven.

Lees Verder


17:15 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Brein kan worden getraind om negatieve emoties te beheersen

Het brein kan worden getraind om negatieve emoties te beheersen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Ben-Gurion University of the Negev (BGU) in Israël. Volgens de onderzoekers kan de conclusie van de studie aanleiding geven tot een nieuwe manier om patiënten met depressies of angsten te behandelen.

Lees Verder


17:14 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Jongens en meisjes maken niet dezelfde digitale keuzes

Bijna alle mannelijke en vrouwelijke tieners bezitten een smartphone, maar bij andere digitale apparaten kunnen opmerkelijke verschillen worden opgetekend. Dat blijkt uit een onderzoek van het Medienpädagogischer Forschungsverbund Südwest (MPFS) bij een groep mannelijke en vrouwelijke tieners in Duitsland.

Lees Verder


17:14 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vrouwen kiezen niet overal voor een grote en sterke partner

Vaak blijken vrouwen vooral een grote en sterke man aantrekkelijk te vinden, maar dat geldt niet voor alle soorten. Geregeld kan een duidelijke voorkeur voor kleinere mannen worden vastgesteld. Kleinere exemplaren neigen immers minder snel bij gevechten betrokken te raken. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Exeter.

Lees Verder


17:13 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Het voorbije jaar zijn in Zuid-Afrika bijna 1.200 rhinocerossen door stropers gedood. Dat betekent een licht daling tegenover het jaar voordien, toen een recordaantal van 1.215 dieren werden gedood. Dat heeft de organisatie Trafic, die de stropers bestrijdt, bekend gemaakt. De illegale jacht op de neushoorn is vooral bedoeld voor de verkoop van keratine, een bestanddeel van de hoorn van de rhinoceros waaraan onder meer in China en Vietnam medische krachten worden toegekend. Trafic wijst op de dramatische toename van de stroperij. Acht jaar geleden werden immers minder dan honderd rhinocerossen door illegale jagers gedood. In totaal werden vorig jaar 317 stropers gearresteerd.

Het Zweedse kledingconcern Hennes & Mauritz (H&M) heeft tijdens het voorbije boekjaar, dat eind november werd afgesloten, een recordwinst van 20,9 miljard kroon of 2,3 miljard euro geboekt. Het jaar voordien werd afgesloten met een positief resultaat van 19,9 miljard kroon. De omzet steeg van 177 miljard kroon naar 210 miljard kroon. De groeicijfers zijn vooral te danken aan de opening van ruim vierhonderd nieuwe winkels, terwijl ook de online activiteiten gevoelig werden uitgebreid. De Zweedse groep is op dit ogenblik actief in 61 landen en beschikt over een netwerk van ruim 3.900 winkels. Dit jaar wordt een verdere uitbreiding tussen 10 procent en 15 procent voorzien.

Het Zuid-Koreaanse elektronicaconcern Samsung heeft tijdens het vierde kwartaal van het voorbije jaar een winst van 3,2 biljoen won of 2,5 miljard euro gerealiseerd. Dat betekende een daling met 40 procent tegenover dezelfde periode het jaar voordien. De terugval is onder meer te wijten aan een afschrijving van 2,5 biljoen won die diende te worden geboekt. Bovendien wordt het concern ook geconfronteerd met de relatief dure Zuid-Koreaanse munt. De operationele winst nam met 16 procent toe tot 6,14 biljoen won. De kwartaalomzet bleef nagenoeg ongewijzigd op 53 biljoen won. Het bedrijf kondigde aan te willen investeren in de ontwikkeling van nieuwe technologieën, onder meer rond het internet-of-things.

Winkelketen Delhaize stopt met de verkoop van voedingsproducten op basis van insecten. Er blijkt naar eigen zeggen bij de consumenten onvoldoende interesse voor de producten. Delhaize was anderhalf jaar geleden met de verkoop van voeding op basis van insecten gestart. Er werd daarbij opgeworpen dat de producten het voedsel van de toekomst zouden worden. Delhaize zegt in het begin wel interesse te hebben ervaren van nieuwsgierige consumenten, maar is er geen grote doorbraak bij het grote publiek gevolgd. Ook bij andere retailers wordt toegegeven dat de producten geen groot succes blijken. Delhaize sluit echter niet uit om in de toekomst een nieuwe poging te wagen.

In Italië is de fiscus gestart met een onderzoek naar het Amerikaanse internet-concern Google, dat van belastingontwijking wordt beticht. Dat hebben een aantal bronnen tegenover het persbureau Bloomberg gezegd. Het bedrijf zou gedurende vier jaar in Italië in totaal 250 miljoen euro te weinig belastingen hebben betaald. Dat bedrag komt overeen met ongeveer 20 procent van de omzet die Google het voorbije jaar in Italië heeft gehaald. Google benadrukt belastingen te betalen in elk land waarin het bedrijf operationeel is. Ook in een aantal andere Europese landen, waaronder Frankrijk en Groot-Brittannië, is er al kritiek gerezen op de fiscale status van het Amerikaanse concern.

Tunesië heeft het voorbije jaar 4,2 miljoen buitenlandse toeristen ontvangen. Dat betekende een daling met 30,8 procent tegenover het jaar voordien. De inkomsten uit de toeristische sector daalde met 35,1 procent tot 2,35 miljard dinar of 1 miljard euro. De terugval moet worden toegeschreven aan de impact van de terroristische aanslagen die het land hebben getroffen en waardoor vele reisorganisatoren en toeristen voor een alternatieve bestemming kiezen. Het toerisme vertegenwoordigt ongeveer 7 procent van het totale bruto binnenlandse product van het land. De sector had de voorbije jaren al te lijden onder de instabiliteit na de revolutie van vijf jaar geleden en de opkomst van het gewapende jihadisme.

De Amerikaanse miljardair Bill Gates en George Osborne, Brits minister van financiën, hebben de oprichting aangekondigd van een nieuw fonds, dat de opdracht krijgt onderzoek naar malaria te ondersteunen. In de Britse krant The Times gaven de twee partners te kennen dat de Bill and Melinda Gates Foundation en de Britse regering de volgende vijf jaar een bedrag van 4 miljard dollar zullen investeren in onderzoeksprojecten voor de bestrijding van malaria, een ziekte die wereldwijd elk jaar nog meer dan 400.000 mensen het leven kost. Volgens Gates en Osborne is het uitroeien van malaria op wereldniveau één van de absolute gezondheidsprioriteiten. De ziekte is vooral een grote plaag in Afrika.

De Belgische fintech-startup Cashforce uit Herentals, die bedrijven helpt bij het beheer van kasstromen, heeft met een kapitaaloperatie een bedrag van 1 miljoen euro opgehaald. Het gros van de investering wordt gedragen door het fonds Volta Ventures. Cashforce werd opgericht door de ondernemers Nicolas Christiaen en Bart Claes, die een platform hebben ontwikkeld om de kasstromen en het werkkapitaal van grote multinationals duidelijk in beeld te brengen. Daardoor zouden verantwoordelijken snel de financiële pijnpunten van een onderneming moeten kunnen opsporen en wegwerken. Door het gebruik van intelligente algoritmes kan volgens Cashforce echter ook proactief worden ingegrepen.

De Belgische filialen van restaurantketen McDonald’s gaan hun klanten voortaan ook aan tafel bedienen. Dat heeft Kristel Muls, directeur communicatie van McDonald’s Belux, aangekondigd. In het concept is voorzien dat de consumenten de mogelijkheid krijgen hun bestelling aan een digitale zuil door te geven, waarna de maaltijd tot bij de aangegeven tafel wordt gebracht. Uit eerste tests is gebleken dat een meerderheid van de klanten voor een digitale bestelling kiest. Met het nieuwe aanbod zegt McDonald’s een oplossing te willen aanreiken voor de lange wachtrijen aan de kassa, wat volgens de keten bij vele consumenten tot grote frustratie leidt. De digitale zuil creëert ook extra tewerkstelling.

In de Vlaamse boekenverkoop had de digitale sector het voorbije jaar een aandeel van 3,1 procent, tegenover 2,9 procent het jaar voordien. Dat blijkt uit een onderzoek van consulent GfK en sectororganisatie Boek.be. Gemeld wordt dat de groei van de e-books in Vlaanderen een duidelijke vertraging laat optekenen tegenover de periode voordien. Volgens Boek.be hebben de tegenvallende resultaten mogelijk worden gelinkt aan de algemene achteruitgang van de interesse voor literatuur, waar het voorbije jaar een achteruitgang met 3,4 procent diende te worden opgetekend. De algemene boekenverkoop kende het voorbije jaar een groei met 0,2 procent en boekte daarmee een totale omzet van 196 miljoen euro.

Discountketen Aldi moet zijn pilsmerk Buval uit de rekken halen. De verpakking van Buvel vertoont immers teveel gelijkenissen met het merk Jupiler van de groep AB InBev. Dat heeft de handelsrechtbank van Brussel beslist. Door de gelijkenissen zouden de consumenten volgens de rechter kunnen worden misleid, waardoor Jupiler schade zou kunnen lijden. Aldi moet Buval binnen de tien dagen na de betekening van het vonnis uit de rekken halen, op straffe van een dwangsom van 250 euro per inbreuk met een maximum van 1 miljoen euro. Buval wordt geproduceerd door de Limburgse brouwer Martens. Ook Kellogg, Dorset Cereals en McVittie klaagden eerder al over plagiaat van Aldi.

Het geneesmiddel Procervix van het biotechbedrijf Genticel, dat wordt bestempeld als een mogelijke behandeling voor het humaan papillomavirus, geeft geen positief verschil met een placebo. Dat blijkt uit tests over een periode van twaalf maanden. Er moet nu verder worden afgewacht of de tests na achttien maanden wel een positief resultaat opleveren. Het humaan papillomavirus vormt vaak de oorzaak van baarmoederhalskanker. Genticel merkt echter op dat de tests wel goede resultaten hebben laten optekenen bij een aantal subgroepen, die wereldwijd in totaal ongeveer 70 procent van alle patiënten zouden vertegenwoordigen. Genticel verwacht mogelijk over de andere groepen na achttien maanden positief nieuws.

Supermarktketen Lidl heeft in zijn distributiecentrum in Genk een investeringsprogramma van ongeveer 18 miljoen euro afgerond. Er werd 5.675 vierkante meter opslagcapaciteit bijgebouwd, waarvan een aanzienlijke oppervlakte in diepvriesruimte. Dankzij de investering werden op de site in eerste instantie ook tien nieuwe banen gecreëerd. De Genkse site vormt één van de vier logistieke centra van de groep in België. Het distributiecentrum is de belangrijkste schakel naar de 85 filialen van de keten in de provincies Limburg, Luik, Luxemburg en het Groothertogdom Luxemburg. De Duitse keten wil tegen het einde van dit decennium in België nog een vijftigtal nieuwe winkels in gebruik nemen.

De Europese Commissie heeft aan Italië de toelating gegeven een restbank op te richten. Dat heeft Margrethe Vestager, Europees Commissaris van concurrentiebeleid, gezegd. Door de beslissing zullen de Italiaanse banken zich kunnen bevrijden van leningen die wellicht nooit meer zullen worden terugbetaald. Daarnaast komen er overheidsgaranties op de meest waardevolle delen van de schuld, zodat private investeerders zouden kunnen worden aangemoedigd veilige kredieten over te kopen. Met de nieuwe regeling moeten de Italiaanse banken volgens Vestager in gelegenheid worden gesteld de nationale economie beter te financieren. De Italiaanse banken tellen ongeveer 200 miljard euro slechte leningen.

Twee jaar geleden kwamen bij verkeersongevallen wereldwijd ongeveer 1,25 miljoen mensen om het leven. Dat blijkt uit een rapport van de World Health Organisation (WHO). Opgemerkt wordt dat het aantal overlijdens in het wereldwijde verkeer al enkele jaren constant blijft. Margaret Chan, topman van de gezondheidsorganisatie, zegt echter dat dit cijfer nog altijd veel te hoog ligt. Voetgangers (22 procent), motorrijders (23 procent) en fietsers (4 procent) vormen samen ongeveer de helft van alle slachtoffers. Het Afrikaanse verkeer blijft met 26,6 doden op honderdduizend inwoners het meest gevaarlijk. In Europa worden 9,3 doden per honderdduizend inwoners geteld.

Meer Nieuws

 

11:42 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-01-16

Menselijke acties zetten ooievaars aan hun migratie-patronen aan te passen

Ooievaars passen vaak hun migratie-patronen aan om onderweg gebruik te kunnen maken van de voedselbronnen, zoals stortplaatsen, die door de mens zijn gecreëerd. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan het Max Planck Institute for Ornithology.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-01-white-storks-migration-patterns-due.html

15:13 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Adblocking neemt nog verder toe

Tijdens het laatste kwartaal van het voorbije jaar diende een opmerkelijke stijging van het gebruik van adblocking-software worden vastgesteld. Dat blijkt uit een onderzoek van consulent GlobalWebIndex. Vastgesteld werd dat tijdens de eerste drie kwartalen een adblocking-niveau van 28 procent werd opgetekend, maar de laatste drie maanden steeg dat tot 38 procent.

Lees Verder

http://www.warc.com/LatestNews/News/Ad_blocking_on_the_rise.news?ID=36089

15:12 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Zwitserland trekt meest getalenteerde migranten aan

Zwitserland lukt er het beste in om getalenteerde migranten aan te trekken. Dat blijkt uit een studie van Adecco, Insead en het Human Capital Leadership Institute. Op de tweede plaats staat Singapore, gevolgd door Luxemburg, de Verenigde Staten en Denemarken. Ook wordt opgemerkt dat hoogopgeleide migranten steeds meer aangetrokken worden door steden en regio’s.

Lees Verder

http://www.onrec.com/news/statistics-and-trends/uk-ranked-7th-in-the-world-at-attracting-skilled-migrants

15:11 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Er bestaan verkeerde percepties over de Bitcoin

Over de bitcoin doen heel wat misverstanden de ronde. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Rutgers University. Zowel gebruikers als buitenstaanders hanteren volgens de onderzoekers een aantal verkeerde ideeën over de virtuele munt. De bitcoin wordt wel door velen als een ideaal betaalsysteem bestempeld.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-01-bitcoin-reveals-false-beliefs-ease.html

15:11 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Mollig hotelpersoneel wordt door gasten meer gewaardeerd

Mollige hotelmedewerksters worden door het publiek op het gebied van competentie en vriendelijkheid hoger gequoteerd dan hun slankere collega’s. Dat is de conclusie van den onderzoek van wetenschappers aan de Pennsylvania State University. Deze percepties hebben ook een gedeeltelijke impact op de scores die aan het hotel zelf wordt gegeven.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-01-heavier-female-hotel-employees-viewed.html

15:10 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Bedrijven moeten optimale doorstroom cruciale informatie stimuleren

Bedrijven kunnen een aantal maatregelen om ervoor te zorgen dat cruciale informatie op een optimale manier wordt gedeeld. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Cambridge University en de Universität Mannheim. Daarbij wordt opgemerkt dat een balans moet worden gezocht in de beloning van individuele prestaties en groepsinspanningen.

Lees Verder

http://www.cam.ac.uk/research/news/how-to-get-teams-to-share-information

15:10 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgende