31-05-16

Jaarverslag probeert incidenten te verzwijgen

In Groot-Brittannië maken opvallend weinig bedrijven in hun jaarverslagen gewag van incidenten op het gebied van veiligheid en gezondheid, datalekken of personeelsverloop. Dat is de conclusie van een rapport van het Valuing Your Talent Partnership, een joint-venture tussen het Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD), het Chartered Institute of Management Accountants (CIMA) en het Chartered Management Institute (CMI).

Lees Verder

https://www.personneltoday.com/hr/third-ftse-100-companies-miss-key-data-annual-reports/

16:05 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Financiële sector verhoogt investeringen in digitale reclame

De Amerikaanse financiële sector zal dit jaar 8,37 miljard dollar investeren in digitale reclame. Dat betekent een stijging met 14,5 procent tegenover vorig jaar. Dat blijkt uit een rapport van consulent eMarketer.

Lees Verder

http://www.emarketer.com/Article/US-Financial-Services-Advertisers-Continue-Expand-Digital-Spending/1013993?ecid=NL1002

16:04 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Uitstel van beslissing leidt vaak tot een impasse

Personen die lang wachten om een beslissing te nemen, dreigen uiteindelijk in een impasse te blijven vastzitten. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Pennsylvania en de University of Warwick.

Lees Verder

http://medicalxpress.com/news/2016-05-people-defer-decisions-longer.html?utm_source=nwletter&utm_medium=email&utm_campaign=daily-nwletter

16:04 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Geconnecteerd bestuur bezorgt investeerder betere resultaten

Investeerders die werken met aandelen van bedrijven die op een geconnecteerd bestuur kunnen terugvallen, hebben uitzicht op hogere winsten. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Kansas.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-05-investors-reap-greater-profits-stocks.html?utm_source=nwletter&utm_medium=email&utm_campaign=daily-nwletter

16:03 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Individu bereid tot bedrog voor gelijkgestemden

Personen die tot dezelfde sociale groep behoren, zijn ook bereid om zich voor elkaar aan bedrog schuldig te maken. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Ryerson University.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-05-people-social-circles.html?utm_source=nwletter&utm_medium=email&utm_campaign=daily-nwletter

16:03 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Marketing data leiden vooral tot accurate beslissingen

Bedrijven zijn van mening dat marketing data hen in de eerste plaats helpen meer accurate beslissingen te nemen. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek van de bureaus Act-On en Ascend2 bij ruim honderd bedrijven.

Lees Verder

http://www.emarketer.com/Article/Marketing-Data-Yields-Accurate-Decisions-SMBs-Worldwide/1014007?ecid=NL1002

16:02 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Kunnen wearables efficiëntie op werkvloer verbeteren?

Een belangrijk gedeelte van het publiek is van mening dat wearables de efficiëntie op de werkvloer kunnen verbeteren. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent PricewaterhouseCoopers (PwC).

Lees Verder

http://www.techrepublic.com/article/the-future-of-wearables-and-their-role-in-the-workplace/

16:02 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

De afvalverwerker Indaver, onderdeel van de groep Katoen Natie, bouwt in de Franse havenstad Duinkerke een recyclagefabriek voor de verwerking van vloeibaar chloorhoudend afval van chemische bedrijven. Dat heeft Indaver bekend gemaakt. Met de bouw van de fabriek IndaChlor in Duinkerke is een investering gemoeid van 40 miljoen euro. De nieuwe fabriek moet over twee jaar in dienst kunnen worden genomen en zou werk bieden aan een twintigtal arbeidskrachten. De Franse fabriek betekent voor Indaver een instap in de recyclage van chloor. De activiteit sluit naar eigen zeggen echter aan bij de andere divisies van het bedrijf, dat zich specialiseert in de recuperatie van materialen en energie.

De Europese Commissie dreigt zes truckfabrikanten een miljardenboete op te leggen wegens prijsafspraken en de vertraging van de invoering van nieuwe uitstootnormen. Dat heeft de Britse zakenkrant Financial Times gemeld. Margrethe Vestager, Europees commissaris voor mededinging, zou met de boete de fabrikanten Daf, Daimler, Iveco, Scania, Man en Volvo-Renault viseren. In theorie zou de boete kunnen oplopen tot 10,7 miljard euro. Dat bedrag vertegenwoordigt 10 procent van de wereldwijde jaaromzet van de geviseerde bedrijven. De sanctie wordt mogelijk de zwaarste kartelboete uit de geschiedenis van de Europese Unie. Het huidige record bedraagt 1,4 miljard euro en werd opgelegd aan televisie-producenten.

De Nederlandse verzekeraar ASR Nederland krijgt wellicht in de tweede week van de maand juni een notering op de beurs Euronext Amsterdam. Daarmee realiseert de verzekeraar, een voormalig onderdeel van de groep Fortis, een terugkeer naar de beursvloer. Dat heeft NL Financial Investments, die de participaties van de Nederlandse staat in de financiële sector beheert, gemeld. De Nederlandse staat verkoopt in eerste instantie een belang van maximaal 40 procent in ASR Nederland. Het pakket zou een bedrag tussen 1,08 miljard euro en 1,32 miljard euro moeten opleveren. ASR Nederland boekte vorig jaar een nettowinst van 214 miljoen euro. Dat betekende een stijging met 30 miljoen euro tegenover het jaar voordien.

Het ecommerce-platform Tmall, eigendom van de Chinese online handelaar Alibaba, zal voortaan de verkoop van geneesmiddelen blokkeren. Opgemerkt wordt dat een lokale regulator een verbod heeft uitgevaardigd op de verkoop van farmaceutische producten op platformen van derde partijen. Het verbod is afkomstig van de afdeling van de China Food and Drug Administration in de Chinese provincie Hebei. Een reden voor de uitvaardiging van de nieuwe richtlijnen werd niet gegeven. Alibaba gaf wel aan dat het verbod geen betrekking heeft op andere medische producten. Ook in China kent de verkoop van generische geneesmiddelen op online platformen een groeiende populariteit.

Inspecteurs van de Belgische Mededingingsautoriteit hebben een inval gedaan in het filiaal van de Duitse farmagroep Boehringer Ingelheim in Brussel. De inval werd bevestigd door het bedrijf, dat echter geen verdere details heeft verstrekt over de inhoud van het onderzoek. De Belgische Mededigingsautoriteit deed eerder ook al huiszoekingen bij producenten van geneesmiddelen en verzorgingsproducten die zonder voorschrift in de apotheek kunnen worden gekocht. Onder meer GSK Consumer Healthcare en Johnson & Johnson Consumer hebben de huiszoekingen bevestigd. Er zouden vermoedens zijn dat er een kartel rond voorschriftvrije geneesmiddelen operationeel was.

De digitale reclameregie Proxistore heeft tijdens een kapitaalronde een bedrag van 3,5 miljoen euro opgehaald. Aan de operatie namen onder meer de bestaande aandeelhouders deel. Het gaat onder meer om de mediagroep Roularta en de PX Holding, de groep van chief executive Bruno Van Boucq. Ook de Société Régionale d'Investissement de Wallonie (SRIW) nam aan de kapitaalverhoging deel. Proxistore werkt inmiddels wereldwijd samen met meer dan tweehonderd uitgevers. Sinds kort wordt daarbij ook gebruik gemaakt van Yelbee, dat aan de partners een selfservice-platform aanbiedt om specifieke doelgroepen en geografische gebieden te benaderen. Lokale markten vertegenwoordigen 30 procent van de totale reclame.

In de Russische hoofdstad Moskou is luchthaven Zhukovsky door premier Dmitry Medvedev officieel geopend. Zhukovsky ligt ongeveer 40 kilometer ten zuidoosten van het stadscentrum van Moskou. De luchthaven heeft een capaciteit van twee miljoen passagiers per jaar. Zhukovsky is de vierde internationale luchthaven van Moskou en wordt de uitvalsbasis van onder meer Air Kyrgyzstan en SCAT Airlines uit Kazachstan. Ook de Russische vrachtvervoerders Sky Gates Airlines en Aviastar krijgen hun thuisbasis op de nieuwe luchthaven. De aanleg van Zhukovsky diende in eerste instantie de trafiek op de luchthavens Domodedovo, Sheremetyevo en Vnukovo te verlichten.

De Nederlandse Spoorwegen (NS) hebben beslist om voor de treinen tussen Amsterdam en Brussel voorlopig geen Belgische rijtuigen meer te gebruiken. De beslissing is het gevolg van een onderzoek van de Inspectie Leefomgeving en Transport, waaruit zou gebleken zijn dat de deuren van de rijtuigen ook kunnen opengaan wanneer de trein in beweging is. De Nederlandse Spoorwegen hadden de rijtuigen gehuurd van de Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen (NMBS). De eigen rijtuigen van het Nederlandse vervoerbedrijf worden op dit ogenblik gerenoveerd, zodat alternatief materieel diende te worden ingeschakeld. Het probleem zou geen technische oorzaak hebben, maar aan bedieningsprocedures zijn gelinkt.

Investeerder Bridgewater Associates behoudt zijn hoofdkwartier in de Amerikaanse staat Connecticut. Nochtans had Bridgewater eerder gemeld een verhuizing naar New York te overwegen omdat de lokale overheid in Connecticut beslist had de bedrijfsbelasting op te trekken. Om diezelfde redenen had eerder ook al General Electric zijn hoofdkantoor van Connecticut naar Massachusetts over te hevelen. Om een verhuis van Bridgewater te vermijden, besliste Connecticut een bedrag van 22 miljoen dollar ter beschikking te stellen van de investeerder. Daarop besliste Bridgewater, dat wereldwijd 146 miljard dollar activa onder beheer heeft, alsnog in Connecticut te blijven.

Het internationale consortium Femern Link Contractors heeft een contract ondertekend voor de aanleg van een onderzeese tunnel tussen Denemarken en Duitsland. De opdracht heeft een waarde van 3,4 miljard euro. Het consortium omvat ook de Belgische bedrijven CFE en Deme, die voor 700 miljoen euro aan het project zouden deelnemen. De Fehmarnbelt-verbinding omvat een dubbele spoorlijn en een vierbaansweg voor het autoverkeer. De tunnel krijgt een lengte van achttien kilometer en zou over twaalf jaar in gebruik genomen moeten kunnen worden. Het project moet de verbinding leggen tussen de eilanden Fehmarn in Duitsland en Lolland in Denemarken.

De Europese bottelarijen Coca-Cola Enterprises, Coca-Cola Iberian Partners en Coca-Cola Erfrischungsgetränke hebben hun fusie afgerond. De fusiegroep Coca-Cola European Partners is de grootste onafhankelijke bottelarij van Coca-Cola in de wereld. De bottelarij genereert een totale jaaromzet van 11 miljard euro. Het nieuwe bedrijf staat genoteerd op de beurzen van Amsterdam, New York, Londen en Madrid. De waarde van de onderneming wordt geraamd op een bedrag van 28 miljard euro. Het bedrijf heeft driehonderd miljoen klanten in dertien Europese landen. Van de drie partners is alleen Coca-Cola Erfrischungsgetränke eigendom van de Amerikaanse frisdrankengroep Coca-Cola Company.

China National Petroleum Corporation (CNPC) zou mogelijk overwegen om zijn belang in het Russische olieconcern Rosneft te verhogen. dat heeft Wang Yilin, topman van de Chinese groep, tegenover een Russische televisiezender gezegd. Rosneft is op dit ogenblik nog voor 69,5 procent in handen van de Russische overheid, die echter te kennen heeft gegeven zijn belang mogelijk tot 50 procent te willen afbouwen. Die transactie zou de Russische overheid een bedrag van 650 miljard roebel of 10 miljard dollar kunnen opleveren. Het Chinese concern heeft al een bescheiden participatie in Rosneft. Het is ook niet bekend welk aandeel Wang Yilin in Rosneft uiteindelijk zou willen uitbouwen.

Piloten bij Air France dreigen ermee om het vliegverkeer te ontwrichten, net voor het Europees kampioenschap voetbal in Frankrijk van start gaat. De belangrijkste pilotenvakbond zei dat 68 procent van de leden zich bij een stemming akkoord heeft verklaard om meer dan zes dagen het werk neer te leggen. In totaal zouden 1.360 piloten aan de staking deelnemen. Met de actie wil het personeel protesteren tegen de plannen van de directie om de lonen te verlagen. Ook bij de organisatie van het wereldkampioenschap voetbal in Frankrijk achttien jaar geleden werd door de piloten van Air France gestaakt om een looninlevering te vermijden. Pas enkele uren voor de start van het evenement kon een vergelijk worden bereikt.

De Autoriteit Financiële Diensten en Markten (FSMA) is een onderzoek gestart naar voormalig minister Jean-Pascal Labille, die in het dossier Bpost mogelijk de wet inzake voorkennis en marktmanipulatie heeft overtreden. Eventueel kan een geldboete worden opgelegd, maar het dossier kan ook naar de strafrechter worden gestuurd. Labille wordt er door verschillende partijen van beticht door vroegtijdige lekken een fusie tussen Bpost en PostNl te hebben gekelderd. Volgens sommige bronnen heeft hij met die informatie ook de wet inzake voorkennis en marktmanipulatie overtreden. Daarmee zou Labille een boete kunnen riskeren van 2,5 miljoen euro. De inbreuken kunnen ook bestraft worden met een celstraf van twee jaar.

Het Amerikaanse farmabedrijf Perrigo wil dochteronderneming Etixx verkopen. Daarover werd een verkoopmemorandum verspreid bij kandidaat-kopers. Bijna twintig kandidaten zouden de infobrochure hebben opgevraagd. Etixx Sports Nutrition is een onderdeel van de groep Omega Pharma, die door Perrigo vorig jaar werd overgenomen. Het bedrijf produceert sportpreparaten. Vooral financiële partijen zouden interesse in Etixx hebben getoond. Etixx is, onder meer door een belangrijke activiteit in de sponsoring, verlieslatend. Perrigo heeft al aangegeven zijn commerciële inspanningen te willen toespitsen op de twintig belangrijkste merken van Omega Pharma.

Meer Nieuws

11:12 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-05-16

Rechtopstaande arbeid verhoogt de productiviteit werknemer

Werknemers die tijdens de arbeid rechtop staan, halen een significant hogere productiviteit. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Texas A&M University.

Lees Verder

https://www.sciencedaily.com/releases/2016/05/160525220539.htm

17:05 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Mens behulpzamer tegenover zieken dan tegenover werklozen

De mens wordt intuïtief aangespoord hulp te verlenen aan zieken, maar tegenover werklozen wordt een minder ondersteunende houding aangenomen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Aarhus University.

Lees Verder

https://www.sciencedaily.com/releases/2016/05/160526185424.htm

17:04 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Mobiele activiteit belangrijk instrument voor versterking klantenrelaties

Mobiele activiteiten kunnen een belangrijk instrument zijn om de klantenrelaties te versterken. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulenten Ovum en Tyntec.

Lees Verder

http://www.bizreport.com/2016/05/study-texting-could-save-customer-relationships.html

17:04 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vluchtelingen hebben jaarlijks drie miljoen chirurgische ingrepen nodig

Vluchtelingen zouden minstens 2,78 miljoen chirurgische ingrepen moeten ondergaan. Vaak echter zijn die zorgen onmogelijk. Dat blijkt uit een studie van wetenschappers aan de Johns Hopkins University.

Lees Verder

http://www.jhsph.edu/news/news-releases/2016/study-unmet-surgical-needs-high-for-worlds-60-million-refugees.html

17:03 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Alphabet is grootste mediagroep van de wereld

Alphabet, het moederbedrijf van Google, is de grootste mediagroep van de wereld. Het concern genereert immers 60 miljard dollar inkomsten uit media. Dat is 166 procent meer dan Walt Disney, dat op de tweede plaats eindigt. Dat blijkt uit een rapport van het bureau ZenithOptimedia.

Lees Verder

http://www.warc.com/News/Default.aspx?ID=36818

17:03 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Meerderheid Amerikanen raadpleegt nieuws op sociale media

In de Verenigde Staten raadpleegt 62 procent van de volwassen bevolking nieuwscontent op sociale media. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Pew Research Center.

Lees Verder

http://www.warc.com/LatestNews/News/News_spreads_on_US_social_media.news?ID=36824

17:02 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Mentale aandoening grootste uitgavenpost Amerikaanse gezondheidszorg

De behandeling van mentale aandoeningen vormen de grootste uitgavenpost in de Amerikaanse gezondheidszorg. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan het Altarum Institute.

Lees Verder

http://www.doctorslounge.com/index.php/news/pb/63926

17:02 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Het advocatenkantoor Mossack Fonseca sluit zijn filialen op Jersey, Man en Gibraltar. Het bedrijf zegt door de onthullingen van de zogenaamde Panama Papers zich gedwongen te voelen zich na twintig jaar uit de gebieden, die door vele partijen als fiscale paradijzen worden omschreven, terug te trekken. Er wordt echter op gewezen dat de klanten op een verdere dienstverlening kunnen rekenen. In de Panama Papers wordt aangegeven dat Mossack Fonseca een spilfiguur was in operaties die wereldwijd werden opgezet om multinationals en vermogende particulieren de mogelijkheid te bieden hun activa over te hevelen naar schermvennootschappen in landen met een gunstig fiscaal regime.

Het Duitse autoconcern Volkswagen heeft zijn voormalige topman Bernd Pischetsrieder (68) na zijn vertrek nog lange tijd een lucratief salaris uitbetaald. Dat heeft de Duitse krant Die Welt gemeld. Pischetsrieder werd veertien jaar geleden aangesteld tot topman van Volkswagen. Vier jaar later werd hij bedankt voor bewezen diensten. Hij bleef verder wel optreden als adviseur van de autobouwer. Die taak kostte hem één tot twee dagen werk per maand, maar uiteindelijk zou hij over een periode van vijf jaar voor die diensten een vergoeding van 50 miljoen euro hebben ontvangen. Ook zou hij de beschikking hebben gekregen over een bedrijfsvliegtuig. Pischetrieder was eerder ook voor BMW actief.

In België denkt 31,2 procent van de ondernemingen eraan om volgend kwartaal tot aanwervingen over te gaan. Daarmee werd de hoogste wervingsintentie in bijna vijf jaar bereikt. Dat blijkt uit een enquête van consulent SD Worx bij nagenoeg negenhonderd Belgische bedrijven. Slechts 8,6 procent van de bedrijven denkt aan afvloeiingen. Volgens SD Worx zijn het vooral de kleine ondernemingen die meer werk verwachten en ook meer aanwervingen plannen. Ook jonge ondernemingen, die minder dan vijf jaar bestaan, zijn optimistischer dan gemiddeld. In die groep denkt meer dan de helft zijn personeelsbestand in de loop van de volgende twaalf maanden verder te kunnen uitbreiden.

De fusie van het Belgische postbedrijf Bpost met zijn Nederlandse sectorgenoot PostNl gaat toch niet door. Er kon volgens Koen Van Gerven, chief executive van Bpost, tussen beide partijen onvoldoende toenadering worden gevonden. Nochtans zou een fusie volgens hem een aantal nieuwe diensten hebben kunnen realiseren. De fusiegroep zou volgens hem een sterker aanbod hebben gehad en zou ook zijn gezamenlijke groei hebben kunnen versterken. De Belgische vakbonden reageren daarentegen tevreden op het afspringen van de onderhandelingen. Daarbij wordt opgemerkt dat men zich altijd tegen een privatisering van het Belgische postbedrijf zal blijven verzetten.

Het bedrijf Dovy Keukens is door de arbeidsrechtbank van Gent veroordeeld voor leeftijdsdiscriminatie omdat het bedrijf een 59-jarige man niet uitgenodigd had voor een sollicitatiegesprek omdat de betrokkene te oud zou zijn geweest voor een functie als verkoper. Aan het slachtoffer werd een schadevergoeding van 25.000 euro toegewezen. Ook moet Dovy Keukens het vonnis uithangen op een plek waar zowel werknemers als klanten toegang hebben. Volgens het gelijkekansencentrum Unia stelt de uitspraak een ernstig onderschat maatschappelijk probleem aan de kaak. Dovy gaat in beroep. De afwijzing was volgens het bedrijf het initiatief van een individuele medewerker.

Op de veilingsite eBay is Lady Penelope, de allereerste Boeing 747-400 van Virgin Atlantic, te koop. Er werd een minimumprijs van 299.000 dollar gevraagd. Het toestel werd door Virgin Atlantic tweeëntwintig jaar geleden in gebruik genomen. Vorig jaar maakte Lady Penelope een laatste commerciële tocht van New York naar Londen, waarna het toestel een voorlopige standplaats kreeg op het vliegtuigkerkhof van Concord Aerospace in Phoenix. De motoren en elektronica van het vliegtuig zijn al verwijderd. Alleen het omhulsel met een interieur van 350 zetels staan te koop. Nieuw zou voor eenzelfde exemplaar een bedrag van ongeveer 225 miljoen euro moeten worden betaald.

De ruimtevaartorganisatie Nasa is er na enkele mislukkingen in geslaagd in het International Space Station (ISS) de Bigelow Expandable Activity Module (Beam) te installeren. Beam is een opblaasbare tent die het bestaande ruimtestation moet uitbreiden. Beam werd ontwikkeld door het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf Bigelow Aerospace, dat wil pionieren met constructies die op termijn gebruikt kunnen worden voor de bouw van stations op de maan of planeten. Het experiment vergde van de Nasa een investering van 18 miljoen dollar. De volgende twee jaar zal Beam worden getest. Met sensoren worden onder meer de hoeveelheid straling, de temperaturen en de eventuele impact van rondzwervend vuil bijgehouden.

Renstal Red Bull heeft de samenwerking met motorleverancier Renault voor een periode van twee jaar verlengd. Dat hebben beide partijen bekend gemaakt. Het akkoord heeft ook betrekking op de renstal Toro Rosso, die eveneens tot de groep Red Bull behoort. Red Bull wilde de samenwerking met Renault vorig seizoen beëindigen omdat de renstal vond dat de motoren van de Franse leverancier onvoldoende competitief waren. De recente zege van Max Verstappen in Spanje en de pole van diens ploegmaat Daniel Ricciardo in Monaco deden het team echter van mening veranderen. Red Bull en Renault werken al negen jaar samen. Die samenwerking leverde verschillende wereldtitels op bij constructeurs en piloten.

In Thailand heeft de tempel van Kanchanaburi opnieuw een aantal tijgers moeten afstaan. De tempel vangt tijgerwelpen op en is daarmee een belangrijke toeristische attractie geworden. In totaal biedt de tempel onderdak aan 147 tijgers. Dierenrechtenorganisaties vragen echter dat de dierentuinvergunning van de tempel zou worden ingetrokken. Daarbij wordt opgemerkt dat de tempel betrokken zou zijn bij de handel in wilde dieren. Recent nog bleken drie tijgers spoorloos uit de tempel verdwenen te zijn nadat hun chip, die een opsporing mogelijk zou hebben gemaakt, was verwijderd. De feiten kwamen aan het licht na het vertrek van de dierenarts van de tempel. De dierenarts overhandigde de chips aan de politie.

Het Chinese bedrijf Qiaobi heeft zijn excuses aangeboden voor een racistische reclamevideo. In de video werd een man getoond die als neger in een wasmachine weerd gestopt en na de wasbeurt in een lichtgekleurde Aziaat was veranderd. De reclame werd een maand geleden in China al op televisie en in bioscopen vertoond, maar maakte toen weinig reacties los. Pas toen de Amerikaanse muzikant Christopher Powell, die werkt bij het Guiyang Symphony Orchestra, de clip nadien op Facebook zette, ontstond er wereldwijd protest. Qiaobi had in een eerste reactie nog gezegd dat de buitenlandse critici te gevoelig waren, maar komt op die stelling terug en zegt racisme sterk te veroordelen.

Tussen Putte en Mechelen is de langste fietsstraat van Europa in gebruik genomen. De Oude Baan tussen Putte, Bonheiden en Mechelen is over een traject van 6.630 meter immers in een fietsstraat veranderd. In een fietsstraat hebben fietsers voorrang op auto's en ander gemotoriseerd verkeer. De fietser inhalen is verboden en de snelheid is er beperkt tot 30 kilometer per uur. Het gemeentebestuur van Bonheiden ontwikkelt acht fietsstratenroutes en wil daarmee fietsers een volwaardig alternatief op de weg geven. De nieuwe fietsstraat maakt ook een verbinding met de fietsostrade tussen Mechelen en Antwerpen. België telet nog een aantal andere fietsstraten.

Een groep ontevreden reizigers heeft een schadevergoeding geëist voor een gebrekkige service tijdens de eerste tocht van de Harmony of the Seas, het grootste cruiseschip van de wereld. Een groep Britse reizigers had tijdens de oversteek van Rotterdam naar Southampton vastgesteld dat er nog allerlei werkzaamheden dienden te worden uitgevoerd, waardoor een aantal activiteiten aan boord onmogelijk bleken. Daarom eisten de reizigers hun geld terug. Uiteindelijk kregen de betrokkenen een korting voor een volgende reis. Volgens een woordvoerder van Royal Carribean, de exploitant van het cruiseschip, gaat het om alleenstaande incidenten die allemaal onmiddellijk verholpen konden worden.

De Colombiaanse autoriteiten hebben bij een grootschalige operatie in de hoofdstad Bogota een tweehonderdtal gevangen vrouwen kunnen bevrijden. De slachtoffers werden vermoedelijk gebruikt als seksslavinnen. Bij de gevangenen werden meer dan zeventig minderjarigen geteld. Dat heeft Enrique Penalosa, burgemeester van Bogota, gemeld. De inval, die gedurende vier maand was voorbereid, gebeurde in de wijk Bronx, die wordt bestempeld als het centrum van het drugsmilieu van Bogota. Bij de actie werden volgens de burgemeester drie criminele bendes opgerold. Ook konden de speurders voorraden wapens, drugs en geld in beslag nemen.

Een brexit zou een negatieve impact hebben op België. Dat is door één op twee ondernemers gezegd in een enquête van ondernemersorganisatie Unizo, die meer dan vierhonderd Belgische bedrijfsleiders heeft ondervraagd over een mogelijk vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie. Slechts één op zeven ondernemers is van mening dat een brexit positieve gevolgen zou hebben. De ondernemers maken zich volgens Unizo vooral zeker over de economische onzekerheid na een eventuele brexit. Daarbij wordt vooral gewezen op een grotere administratieve rompslomp voor exporterende ondernemers en een complexere regelgeving. Ook zou het tien tot vijftien jaar kunnen duren vooraleer de economie zich aanpast.

In Spanje zijn opnieuw duizenden mensen op straat gekomen uit protest tegen het beleid van de overheid. Gevreesd wordt dat na de parlementsverkiezingen eind juni nieuwe hervormingen zullen worden doorgevoerd en er wordt vanuit gegaan dat in de openbare sector nog meer gesnoeid zal worden. Veel betogers wezen ook met een een beschuldigende vinger naar de Europese instellingen, die een neoliberaal beleid aan de Spaanse overheid zouden opleggen. Opgemerkt wordt dat de Europese Unie onder voorwendsel van de bankencrisis de soevereiniteit van de banken heeft aangevallen door de regeringen te verplichten een beleid te voeren dat ingaat tegen de bevolking en ten dienste staat van het kapitaal.

Meer Nieuws

08:17 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-05-16

Miljonair fiscaal minder mobiel dan algemeen gedacht

Miljonairs vertonen een veel kleinere fiscale mobiliteit dan algemeen wordt aangenomen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Stanford University.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-05-dispels-myth-millionaire-migration.html?utm_source=nwletter&utm_medium=email&utm_campaign=daily-nwletter

16:13 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Obese reiziger vooral geplaagd door gevoelens van schaamte

Gevoelens van schaamte en vernedering zijn voor obese vliegtuigpassagiers veel erger dan de oncomfortabele ervaring van ongeschikte zetels. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan BenGurion University of thé Negev.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-05-humiliation-worse-tiny-seats-obese.html?utm_source=nwletter&utm_medium=email&utm_campaign=daily-nwletter

16:12 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Great Depression stond in weg van Amerikaanse socialistische partij

De Great Depression in de jaren dertig van de voorbije eeuw heeft de bloei van een socialistische partij in de Verenigde Staten nagenoeg onmogelijk gemaakt. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de McGill University.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-05-explores-labor-party-states.html?utm_source=nwletter&utm_medium=email&utm_campaign=daily-nwletter

16:12 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Minimumloon heeft Britse productiviteit gevoelig verbeterd

De introductie van een minimumloon heeft de productiviteit in vele Britse ondernemingen gevoelig verbeterd. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Lincoln, de Middlesex University en de Australian Catholic University.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-05-higher-wages-uk-lowest-paid.html?utm_source=nwletter&utm_medium=email&utm_campaign=daily-nwletter

16:11 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De neandertaler verschilde in fysiek fundamenteel van de homo sapiens

De neandertaler verschilde in fysiek fundamenteel van de homo sapiens. De neandertaler was van bij de geboorte immers veel geblokter gebouwd. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan het Max Planck Institute for Evolutionary Anthropology in Leipzig.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-05-neanderthals-stocky-birth.html?utm_source=nwletter&utm_medium=email&utm_campaign=daily-nwletter

16:11 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vrouwen gebruiken op Facebook warmere taal dan mannen

Vrouwen gebruiken op Facebook een warmere taal dan mannen. Dat is de conclusie van een onderzoek onder leiding van wetenschappers aan de University of Pennsylvania.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-05-women-warmer-language-men-facebook.html?utm_source=nwletter&utm_medium=email&utm_campaign=daily-nwletter

16:10 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Noodzaak kan belangrijke basis zijn voor innovatie

Noodzaak kan een belangrijke basis zijn voor innovatie, maar zonder financiële en zakelijke ondersteuning is succes bijzonder moeilijk. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Toronto.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-05-poor-hotbed-entrepreneurial-creativity-long-term.html?utm_source=nwletter&utm_medium=email&utm_campaign=daily-nwletter

16:09 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Adele heeft een contract ter waarde van 90 miljoen pond getekend bij het muzieklabel Sony. Dat heeft de krant The Sun gemeld. De Britse zangeres zou met dat bedrag een record vestigen. Het oude record staat op naam van Robbie Williams, die bij EMI een contract van 103 miljoen euro kon sluiten. Het grootste record wereldwijd staat op naam van Michael Jackson, die zes jaar geleden bij Sony 212 miljoen euro kreeg aangeboden. Het duurste contract voor een vrouw staat op naam van Arista, dat 90 miljoen euro betaalde aan Whitney Houston. Adele kan met de deal haar huidige fortuin van 85 miljoen pond verdubbelen. De duur van het contract is niet bekend gemaakt.

België telt binnenkort twee vestigingen van het bekende Hard Rock Cafe. Vijf jaar nadat de locatie in Brussel de deuren opende, krijgt ook Antwerpen weer een Hard Rock Cafe. In het midden van de jaren negentig was op de Groenplaats in Antwerpen al eens een Hard Rock C&fé geopend, maar twee jaar later diende het na tegenvallende resultaten opnieuw de deur sluiten. Het nieuwe café komt op dezelfde plaats. Hard Rock Café ging in het begin van de jaren zeventig in Londen van start en heeft vestigingen in meer dan vijftig landen. De keten is sinds negen jaar in handen van de Indianenstam Seminole uit Florida. Hard Rock Cafe bezit de cafés en hotels niet zelf, maar verkoopt licenties op zijn naam.

De Amerikaanse schoenenproducent Deckers heeft een klacht neergelegd tegen zijn Australische concurrent Australian Leather. Beide bedrijven zijn verkoper van Australische ugg-laarzen. Deckers op het einde van het voorbije decennium de rechten verworven om als enige bedrijf de naam UGG Australia te mogen gebruiken in de Verenigde Staten, China en Europa. De ugg-laarzen zijn een typisch Australisch product, maar lokale fabrikanten dreigen door de octrooien van Deckers hun producten niet langer op de internationale markt te kunnen verkopen. De Australische senator Nick Xenophon is een online petitie gestart om de laarzen, die volgens hem deel uitmaken van de nationale cultuur, te beschermen.

Het Nederlandse uitzendbedrijf Randstad neemt zijn Italiaanse sectorgenoot Obiettivo Lavoro over. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 102,5 miljoen euro. Dat heeft het Nederlandse uitzendconcern bekend gemaakt. Met de overname wordt Randstad naar eigen zeggen de tweede grootste speler op de Italiaanse uitzendmarkt. Obiettivo Lavoro haalde vorig jaar een omzet van ongeveer 436 miljoen euro, met een bedrijfsresultaat van 20,1 miljoen euro. Het bedrijf heeft iets meer dan honderd filialen in Italië en telt ruim zeshonderd eigen werknemers. De overname moet nog worden goedgekeurd door de Europese Commissie. Randstad verwacht de transactie midden dit jaar te kunnen afronden.

Sportartikelenfabrikant Nike heeft een samenwerking gesloten met Olivier Rousteing, hoofdontwerper van het Franse modehuis Balmain. Rousteing, ook de designer voor de familie Kardashian, dient een collectie te ontwerpen voor de serie Summer of Sport van NikeLab. De opdracht voor Rousteing (30) omvatte een collectie kleding voor vrouwen en mannen, geïnspireerd op de levensstijl van de profvoetballers. De collectie wordt begin jun voorgesteld op het internet en in een aantal geselecteerde verkooppunten van NikeLab. Naast Rousteing hebben ook Riccardo Tisci, Kim Jones en Jun Takahashi recent een samenwerkingsverband met NikeLab gesloten.

De Bill and Melinda Gates Foundation heeft vorig jaar zijn belang van 187 miljoen dollar in de oliemaatschappij British Petroleum (BP) afgebouwd. Eerder vorig jaar stootte de stichting ook zijn investeringen in Exxon­Mobil – ter waarde van 284 miljoen dollar – af. Actiegroepen roepen Gates al langer op om niet meer in fossiele brandstoffen te investeren. Gates liet zich in het verleden kritisch uit over desinvesteringen en noemde het een valse oplossing voor het klimaatvraagstuk, maar de cijfers tonen dat hij toch gehoor geeft aan die oproep. Twee jaar geleden had de stichting nog 1,4 miljard dollar investeringen in olie, gas en steenkool­. Daarvan zou nu nog slechts 200 miljoen overblijven.

De Nederlandse financiële groep Rabobank is er niet in geslaagd zijn leasedochter De Lage Landen (DLL) als geheel te verkopen. Daarom zullen de activiteiten worden opgesplitst, zodat er alsnog klanten kunnen worden gevonden voor delen van de onderneming. Dat hebben een aantal bronnen bekend gemaakt. De Nederlandse autoleasedochter Athlon is kandidaat om als eerste te worden verkocht. Die transactie zou nog voor de zomer moeten gebeuren. De bank overweegt ook om leaseportefeuilles te verkopen aan institutionele beleggers. De Lage Landen brengt wel veel winst op, maar legt met een leaseportefeuille van meer dan 35 miljard euro ook een zwaar beslag op de financieringscapaciteit van de bank.

De Zweedse kledingketen Hennes & Mauritz (H&M) zegt nauw samen te werken met vakbonden, overheidsinstanties én de Verenigde Naties om een aantal wanpraktijken in de fabrieken van een aantal toeleveranciers in India en Cambodja aan te pakken. Bij een studie van de Asia Floor Wage Alliance (Afwa) was immers aan het licht gekomen dat de stiksters in de fabrieken in Delhi en Phnom Penh te weinig worden betaald, contracten van bepaalde duur krijgen, gedwongen worden overuren te kloppen en hun baan verliezen als ze zwanger zijn. De Afwa zegt dat de Zweedse keten zich niet houdt aan eerdere beloftes om zijn productieketen uit te zuiveren. Het bedrijf echter zegt wel aan een oplossing te werken.

De criminaliteitscijfers in Duitsland zijn door de toestroom van vluchtelingen en illegalen vorig jaar met ruim 4 procent toegenomen. Dat heeft de Tagesspiegel gemeld op basis van de officiële politiestatistieken van misdrijven over het voorbije jaar. Het cijfer betekent volgens Tagesspiegel niet dat vluchtelingen misdrijven hebben gepleegd. In Duitsland worden mensen die bijvoorbeeld zonder paspoort Duitsland binnenkomen om asiel aan te vragen, wegens illegaal verblijf in de criminaliteitscijfers staan geregistreerd. Indien met die gegevens geen rekening wordt gehouden, zouden 5,9 miljoen feiten zijn opgetekend. Dat zou een status-quo betekend hebben tegenover het jaar voordien.

Het Amerikaanse bedrijf Staples, producent van kantoorbenodigdheden, heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 5,1 miljard dollar. Dat betekende een daling met 3,1 procent tegenover dezelfde periode het jaar voordien. Indien echter geen rekening wordt gehouden met valuta-effecten en winkelsluitingen, zou nog een omzetdaling met 1,2 procent zijn gemeld. De nettowinst viel met 18 procent terug tot 41 miljoen dollar. Nadat een geplande fusie met concurrent Office Depot door de Amerikaanse kartelautoriteiten werd afgewezen, diende Staples een vijftigtal winkels te sluiten. Staples had een bedrag van 6,3 miljard dollar willen betalen voor Office Depot.

Het Nederlandse chemieconcern AkzoNobel heeft de eerste fase van de uitbreiding van zijn coatingsfabriek in het Indonesische Cikarang afgerond. Dat heeft AkzoNobel bekend gemaakt. De Nederlandse groep wil de capaciteit van zijn fabriek met 40 procent uitbreiden om te kunnen voldoen aan de snelgroeiende vraag naar coatings in het Aziatische land. Onder meer de orders vanuit de energiesector en scheepsbouw blijven toenemen. Met de operatie is een investering gemoeid van 2,5 miljoen euro. AkzoNobel is met drie fabrieken voor performance coatings en decorative producten de grootste verfproducent in Indonesië, waar meer dan duizend mensen voor het Nederlandse concern werken.

Tottenham Hotspur is de enige voetbalclub uit de Premier League die vorig jaar met transfers een overschot heeft geboekt. Onder meer door de verkoop van Paulinho, Lewis Holtby, Étienne Capoue, Roberto Soldado, Vlad Chiriches, Aaron Lennon en Benjamin Stambouli slaagde de club erin met transfers een winst van 6,7 miljoen pond te realiseren. De grootste activiteit werd opgetekend bij Manchester City, waar 124,4 miljoen pond werd geïnvesteerd in nieuwe spelers. Bij de nieuwkomers in de Premier League liet Watford de hoogste transferactiviteit optekenen (42,5 miljoen pond), gevolgd door Bournemouth (38,7 miljoen pond) en Norwich City (27,1 miljoen pond).

In Canada is de arbeidsvergunning van twee werknemers van de Chinese telecomgroep Huawei geweigerd. Volgens de Canadese autoriteiten waren er gegronde redenen om te geloven dat de werknemers de veiligheidsbelangen van hun land konden schaden of aan spionage zouden doen. Dat heeft de South China Morning Post gemeld. Huawei ondervindt al langer problemen in Noord-Amerika, vanwege vermoedelijke banden met de Chinese autoriteiten. Een Amerikaanse inlichtingencommissie verwees naar het bedrijf vier jaar geleden als een bedreiging voor de nationale veiligheid. Ren Zhengfei, topman van Huawei en een voormalig Chinees legerofficier, ontkent alle banden met de Chinese overheid.

Ontwerpster Victoria Adams, de echtgenote van gewezen voetballer David Beckham, is de best geklede reiziger van de wereld. Dat blijkt uit een rapport van luchtvaartmaatschappij British Airways en styliste Elizabeth Saltzman. Opgemerkt wordt dat Victoria Beckham er steeds in lukt ook op reis een elegant en verfijnd uiterlijk te blijven behouden. Victoria Beckham gaat in de ranglijst advocate Amal Alamuddin, echtgenote van acteur George Clooney, vooraf. Daarna volgen Kendall Jenner, Angelina Jolie en Gwen Stefani. De top tien wordt verder gevormd door Charlize Theron, Taylor Swift, Marion Cotillard, Lupita Nyong’o en Heidi Klum.

De Nederlandse fietsenfabrikant Accell heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar zijn omzet en nettowinst kunnen opdrijven tegenover dezelfde periode vorig jaar. Dat heeft Accell bekend gemaakt. Concrete cijfers werden niet meegedeeld. Opgemerkt wordt dat vooral de verkoop van elektrische rijwielen en sportfietsen uit de hogere prijsklasse een belangrijke groei konden laten optekenen. Accell - producent van merken zoals Batavus, Sparta en Raleigh - wijst erop dat de gemiddelde prijs van de verkochte fietsen hoger ligt dan tijdens de eerste drie maanden van vorig jaar. René Takens, chief executive van Accell, wijst vooral op een toename van de verkoop van elektrische fietsen in Duitsland.

Meer Nieuws

07:08 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-05-16

Thuiswerk vaak populairder dan loonsverhoging

Een belangrijk deel van de arbeidspopulatie zou liever van thuis uit kunnen werken dan een loonsverhoging krijgen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan het Institute of Inertia in Groot-Brittannië.

Lees Verder

http://www.freshbusinessthinking.com/over-7-million-brits-would-rather-work-from-home-than-get-a-pay-rise/

17:30 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Alleen relevante reclame kan aankoopbeslissing sturen

Reclame moet relevant zijn om een echte impact op de aankoopbeslissing van de consument te kunnen uitoefenen. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Rapt Media.

Lees Verder

http://www.bizreport.com/2016/05/survey-though-ads-influence-relevance-is-key.html

17:30 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Heldere verlichting stimuleert gezonde voedingskeuzes

Heldere verlichting stimuleert gezonde voedingskeuzes. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of South Florida.

Lees Verder

http://medicalxpress.com/news/2016-05-bright-healthy-food-choices.html

17:29 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Online poker biedt dieper inzicht in manipulerend gedrag machiavellisten

Online poker geeft een dieper inzicht in de manipulerende gedachtengang van machiavellisten. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Lancaster University.

Lees Verder

https://www.sciencedaily.com/releases/2016/05/160526093521.htm

17:29 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Sociale reclame beïnvloedt consumptie alcoholische dranken

Reclame in sociale media kunnen de intentie voor de consumptie van alcoholische dranken gevoelig doen toenemen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Michigan State University.

Lees Verder

http://www.eurekalert.org/pub_releases/2016-05/msu-pot052616.php

17:28 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Wereldwijde levensverwachting deze eeuw met vijf jaar gestegen

De wereldwijde levensverwachting is sinds het begin van deze eeuw met vijf jaar gestegen. Dat is de conclusie van een rapport van de World Health Organisation (WHO)

Lees Verder

http://www.theguardian.com/world/2016/may/19/global-life-expectancy-increases-by-five-years-to-71-who

17:27 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgende