26-06-16

Interesse in virtuele realiteit niet beperkt tot games

De interesse in virtuele realiteit blijft niet louter beperkt tot games, maar richt zich op een veel bredere waaier van activiteiten. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Greenlight bij ruim twaalfhonderd consumenten in de Verenigde Staten. De onderzoekers stelden immers vast dat virtuele realiteit voor het publiek ook interessant lijkt voor onder meer toerisme, entertainment, evenementen, binnenhuisinrichting en onderwijs. Uit het onderzoek bleek ook dat na een ervaring met virtuele realiteit 86 procent van de ondervraagden gewag maakt van een positieve beleving en zegt van plan te zijn andere toepassingen van de technologie te willen uitproberen.

Vastgesteld werd dat 73,5 procent van de ondervraagden zegt geïnteresseerd te zijn in toepassingen van virtuele realiteit op het gebied van toerisme, reizen en avontuur, terwijl 67,3 procent verwijst naar film en video, gevolgd door evenementen (67 procent), binnenhuisinrichting (65,9 procent) en onderwijs (63,9 procent). Gaming komt met een score van 61 procent pas op een zesde plaats. Consumenten met omvangrijke budgetten voor hightech tonen zich bijzonder enthousiast over de technologie. Daar loopt de interesse voor toerisme op tot 76,3 procent, gevolgd door film en video (71,4 procent), evenementen (71,2 procent), binnenhuisinrichting (70,3 procent), gaming (68,9 procent) en onderwijs (68,2 procent).

“Virtuele realiteit is altijd al veel meer geweest dan louter een medium voor gaming-ervaringen,” merkt Clifton Dawson, chief executive van Greenlight. “Onder meer door de aandacht van de media, maar vaak wordt echter een overdreven nadruk gelegd op de mogelijkheden van de technologie in een gaming-omgeving, maar in werkelijkheid blijkt dat consumenten een brede waaier van mogelijke toepassingen zien. Het onderzoek toonde een brede en bijzonder positieve interesse in virtuele realiteit. Ontwikkelaars van content en platformen voor virtuele realiteit moeten dan ook met die ruime mogelijkheden rekening houden.”

Lees Verder

14:19 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: virtuele realiteit |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.