31-07-16

Verdeling arbeid vaak basis voor echtscheiding

De verdeling tussen betaalde en onbetaalde arbeid in een gezin kan een belangrijke factor zijn in het risico op echtscheidingen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Harvard University.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-07-couples-division-paid-unpaid-labor.html

12:31 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Gelaatsuitdrukking zegt vaak weinig over echte intenties

Het uiterlijk van een persoon heeft een grote impact op de indruk die anderen over zijn betrouwbaarheid zullen opdoen. Daarbij wordt echter niet in de eerste plaats gekeken naar de gelaatsuitdrukking die in bepaalde situaties worden getoond. Veel meer invloed blijkt immers uit te gaan van een aantal fysieke karakteristieken van het gelaat. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of British Columbia (UBC) in Canada. De onderzoekers waarschuwen dat het fenomeen onder meer zware consequenties kan hebben in rechtszaken waar een jury over de schuld en onschuld van een verdachte moet oordelen.

“Ons onderzoek bevestigde de conclusies van eerdere studies, die hebben aangetoond dat de fysieke verschijning een belangrijke impact kan hebben op de veronderstelde geloofwaardigheid en andere karaktereigenschappen,” benadrukt onderzoeksleider Stephen Porter, professor psycholgie aan de University of British Columbia. “Percepties van betrouwbaarheid zijn vaak alleen op het gelaat van de betrokkene gebaseerd. Die impact is vaak groter dan het reële gedrag of de woorden die worden gesproken. Die vaststellingen kunnen in de sociale, professionele en gerechtelijke omgeving bijzonder zware consequenties hebben.”

“Er zijn een aantal specifieke karakteristieken van het gelaat die een grote invloed hebben op de credibiliteit,” zeggen de onderzoekers nog. “Onder meer hoge wenkbrauwen, uitsproken kaaksbeenderen en een ronde gelaatsvorm leiden vaak tot impressies van een grotere betrouwbaarheid. Andere eigenschappen, zoals neerwaarts gerichte wenkbrauwen of een dunner gelaat, geven sneller een indruk van onbetrouwbaarheid.” Op basis van die gegevens bleken de deelnemers aan het onderzoek volgens de wetenschappers ook een complete verkeerd oordeel te formuleren over een aantal verdachten in enkele moordzaken.

“Wanneer men met een onbekend persoon wordt gecontronfronteerd, zal men zich onmiddellijk en automatisch een impressie over de betrouwbaarheid vormen,” zeggen de onderzoekers. “Dat was evolutionair immers een cruciale vaardigheid om de overlevingskansen te verhogen. Het was van levensbelang om een vriend van een vijand te kunnen onderscheiden. We zijn ons meestal niet bewust van deze snelle beslissingen, die meestal als intuïtie worden ervaren. In een aantal situaties - zoals een juridische omgeving - kan dat echter problematisch worden. Eerste indrukken blijken immers vaak niet gefundeerd en kunnen aanleiding geven tot verkeerde beslissingen.”

Een persoon met een onbetrouwbaar uiterlijk kan in een rechtszaak met een minder gunstig vonnis geconfronteerd worden dan individuen met een aangenamer fysiek. Dat werd onder meer vastgesteld in de Verenigde Staten, waar mannen met een onbetrouwbaar uiterlijk sneller tot de doodstraf werden veroordeeld.”

Lees Verder

12:31 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: gelaatsuitdrukking, betrouwbaarheid |  Facebook |

Tekort aan talent bedreiging voor wereldwijde cyberveiligheid

Een tekort aan talent heeft wereldwijd een grote impact op de cyberbeveiliging van bedrijven en overheden. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bedrijf Intel en het Center for Strategic and International Studies (CSIS).

Lees Verder

https://newsroom.intel.com/news-releases/global-study-reveals-businesses-countries-vulnerable-due-shortage-cybersecurity-talent/

12:30 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Adverteerder nog steeds vooral geïnteresseerd in televisie-reclame

Adverteerders zijn nog steeds vooral geïnteresseerd in televisie-reclame. Dat blijkt uit een enquête van software-provider Strata bij meer dan tachtig Amerikaanse reclamebureaus.

Lees Verder

http://www.emarketer.com/Article/Ad-Agency-Clients-Most-Interested-Advertising-on-TV/1014270

12:30 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vrouwensport moet wereldgezondheid verbeteren

Een  grotere deelname van de vrouwelijke bevolkingsgroep aan sportactiviteiten, verbetert niet alleen de wereldwijde fysieke gezondheid, maar biedt ook een meerwaarde op mentaal, sociaal, politiek en economisch vlak. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Queensland.

Lees Verder

https://www.uq.edu.au/news/article/2016/07/gender-balance-sport-vital-improving-public-health

12:29 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Aanhoudend hoge werkdruk nefast voor gezondheid

Een aanhoudend hoge werkdruk kan een negatieve impact hebben op de gezondheid. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Purdue University en de University of Copenhagen.

Lees Verder

https://www.purdue.edu/newsroom/releases/2016/Q3/study-links-higher-work-demand-to-serious-health-risk-potential.html

12:29 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Sociale media plaatsen vooral berichten over familie

Gebruikers van sociale media plaatsen in eerste instantie berichten over hun familie. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Harris Poll bij meer dan tweeduizend Amerikaanse consumenten.

Lees Verder

http://www.marketingcharts.com/online/heres-what-americans-say-they-most-commonly-post-about-on-social-media-69388/

12:29 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Een geschil met de Amerikaanse Internal Revenue Service (IRS) zou Facebook meer dan 5 miljard dollar kunnen kosten. Dat heeft het sociale netwerkbedrijf bekend gemaakt. Het geschil heeft betrekking over de waardering van een aantal divisies die door Facebook begin dit decennium naar Ierland werden overgegeveld om van het lokale fiscaal vriendelijke regime te kunnen genieten. Volgens de Amerikaanse fiscale autoriteiten werd daarbij de waarde van de betrokken activiteiten te laag werd ingeschat. Ook de jaren nadien zou Facebook te weinig belastingen hebben betaald. Uiteindelijk zou een claim tussen 3 miljard dollar en 5 miljard dollar, plus rente en mogelijke boetes, kunnen worden ingediend.

Bierbrouwer AB InBev heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 10,8 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 4 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Nochtans liep het wereldwijde verkoopsvolume met 1,7 procent terug door onder meer de economische crisis in Brazilië en Argentinië. Per hectoliter kon de omzet echter met ongeveer 6 procent worden opgevoerd. Het bedrijf realiseerde vooral sterkere verkopen in de Verenigde Staten en Mexico. De premiummerken Stella Artois, Budweiser en Corona kenden een omzetstijging met 8,4 procent en vormden daarmee de belangrijkste groeipijlers. De nettowinst daalde van ruim 1,98 miljard dollar naar bijna 1,73 miljard dollar.

Staaldraadgroep Bekaert heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een omzet gerealiseerd van 1,82 miljard euro. Dat betekende een daling met 4 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Er kon wel een volumegroei met 6 procent worden gerealiseerd, maar die positieve ontwikkeling werd tenier gedaan door onder meer ongunstige wisselkoerseffecten en lagere prijzen op de markt voor walsdraad, die recpectievelijk een negatieve impact hadden van 3 procentpunt en 4 procentpunt. De hogere volumes zijn onder meer te danken aan de sterke vraag in de autobouw en de constructie van zonnepanelen. De nettowinst daalde onder invloed van financiële kosten van 52,3 miljoen euro naar 33,1 miljoen euro.

Het Amerikaanse ecommerce-bedrijf Groupon heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 756 miljoen dollar. Dat betekende een stijging met bijna 2 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf leed echter een verlies van 104 miljoen dollar, tegenover een positief resultaat van 94,8 miljoen dollar tijdens het tweede kwartaal van vorig jaar. In totaal werden op het ecommerce-platform van Groupon voor 1,49 miljard dollar transacties uitgevoerd. Dat betekende een daling met 2 procent. In Noord-Amerika werd wel een groei opgetekend, maar in Europa, het Midden-Oosten en Afrika diende een daling met 12 procent te worden geregistreerd.

Door de keuze van Groot-Brittannië om de Europese Unie te verlaten, zullen bij de bank Lloyds duizenden banen moeten worden geschrapt. De maatschappij dient zijn bezuinigingen op te voeren om de schadelijke gevolgen van de brexit te kunnen opvangen. Dat heeft de bank bekend gemaakt. Eerder had Lloyds had al aangegeven negenduizend banen te zullen schrappen, maar nu zullen volgens de maatschappij nog eens drieduizend arbeidsplaatsen moeten verdwijnen. Ook zullen ongeveer tweehonderd filialen moeten worden gesloten. De hele operatie moet volgens de bank in totaal een besparing van ongeveer 400 miljoen pond besparen.

De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een nettoverlies geboekt van 234 miljoen dollar, tegenover een positief resultaat van 1,1 miljard dollar dezelfde periode vorig jaar. Daarmee moet Boeing voor de eerste keer in bijna zeven jaar een kwartaal met verlies afsluiten. Het negatieve resultaat is te wijten aan afschrijvingen voor een totaal van 2,1 miljard dollar vanwege problemen bij de ontwikkeling van een nieuw militair tankvliegtuig en onverwachte meerkosten voor de bouw van de jumbojet en de Dreamliner. De kwartaal omzet van de Amerikaanse vliegtuigbouwer steeg met 1 procent tot 24,8 miljard dollar, dankzij een sterke aflevering van commerciële vliegtuigen.

Bij de Britse bank Standard Chartered wordt de Spanjaard Jose Vinals, directeur financiële markten van het Internationale Monetair Fonds (IMF), als voorzitter aangetrokken. Vinals moet bij Standard Chartered begin december John Peace opvolgen. Vinals werkte zeven jaar voor het Internationaal Monetair Fonds en was in die hoedanigheid onder meer woordvoerder voor alle financiële zaken van de instelling. De Spanjaard had een grote rol bij de hervorming van internationale financiële regelgeving. Voor hij bij het internationale muntfonds terechtkwam werkte Vinals vijfentwintig jaar in verschillende functies voor de centrale bank van Spanje.

Het Franse telecombedrijf SFR Group, dochter van het kabelconcern Altice, werkt aan een grote reorganisatie waarbij ongeveer vijfduizend banen zouden worden geschrapt. Daarmee zou het personeelsbestand van het bedrijf met één derde worden afgeslankt. Dat hebben een aantal bronnen tegenover de Britse zakenkrant Financial Times gemeld. De ingreep zou nodig zijn omdat kansen op een verdere consolidatie in de Franse telecomsector voorlopig verkeken lijken. Een poging van marktleider Orange om Bouygues Telecom eerder dit jaar over te nemen, werd een mislukking. Die overname was volgens waarnemers de enige kans om een einde te maken aan de aanhoudende prijzenoorlog.

In de Verenigde Staten worden voedselfabrikanten voortaan verplicht op hun verpakkingen het gebruik van genetisch gemodificeerde ingrediënten te vermelden. Een wet daarover werd daarover door de Amerikaanse president Barack Obama ondertekend. Verpakkingen moeten voortaan een keurmerk krijgen, in de vorm van tekst, een symbool of een elektronische code die met een mobiele telefoon kan worden gelezen. In de Verenigde Staten bevat het grootste deel van de verpakte etenswaren genetisch gemodificeerde soja of maïs. Volgens de Amerikaanse gezondheidsdienst is de consumptie van die producten absoluut veilig, maar de twijfels bij het publiek blijven.

De Amerikaanse staat Washington legt autobouwer Volkswagen een boete op van 176 miljoen dollar voor de installatie van bedrieglijke emissie-software. Dat heeft het Washington Department of Ecology bekend gemaakt. Er wordt op gewezen dat de wagens tot veertig keer meer stikstofoxide uitstoten dan door Volkswagen werd uitgegeven. Daarmee werden volgens het vonnis de wetten rond de luchtkwaliteit in de staat geschonden en de gezondheid van de bevolking in gevaar gebracht. Het geld van de boete zal worden gebruikt om de luchtvervuiling in Washington te bestrijden. De autobouwer heeft nu dertig tijd om tegen de sanctie in beroep te gaan.

In India hebben ongeveer één miljoen bankbedienden actie gevoerd uit protest tegen de plannen van de regering om de financiële sector te hervormen. De Indiase regering is onder meer van plan om de banken uit de openbare sector samen te voegen. Daarnaast wil de overheid meer privaat en buitenlands kapitaal in de banken toelaten en nieuwe licenties uitschrijven om de opstart van nieuwe banken mogelijk te maken. De All India Bank Employees Association had echter tot actie tegen de nieuwe plannen opgeroepen. De vakbond zegt zich tegen een verdere privatisering van de banksector te blijven verzetten. Daarbij wordt erop gewezen dat privébanken meer risico’s nemen om hun winsten op te drijven.

Promotor Uplace heeft de bouwaanvraag voor zijn winkelcomplex in Machelen opnieuw ingediend. Er start nu een periode van zestig dagen voor een openbaar onderzoek over de nieuwe aanvraag. Het initiatief van Uplace is noodzakelijk, want de toegekende bouwvergunning werd begin juli door de Raad der Vergunningsbetwistingen vernietigd. Bij Uplace heeft men er alle vertrouwen in dat de nieuwe stedenbouwkundige vergunning tegen eind dit jaar zal worden uitgereikt, zodat begin volgend jaar kan begonnen worden met de bouw. Een aantal tegenstanders heeft alvast te kennen gegeven ook de nieuwe vergunning te zullen betwisten. Inmiddels wordt al voor de elfde keer een openbaar onderzoek rond Uplace opgezet.

De Europese Commissie heeft zijn goedkeuring gehecht aan de invoering van de Belgische diamanttaks. De nieuwe regeling voorziet dat geregistreerde groothandelaars in diamanten niet langer op hun winst worden belast, maar een heffing van 0,55 procent betalen op hun totale omzet. Onder meer de Raad van State had opgemerkt dat de regeling mogelijk als een staatssteun zou kunnen worden bestempeld, maar de Europese Commissie voert aan dat het nieuwe regime de groothandelaars zal dwingen meer belastingen te betalen. Volgens Johan Van Overtveldt, Belgisch minister van financiën, zal de nieuwe maatregel de jaarlijkse inkomsten voor de overheid met 50 miljoen euro verhogen.

Telecomoperator Proximus zal geen grote bijkomende maatregelen moeten treffen om zijn besparingsdoelstellingen te halen. Dat heeft Dominique Leroy, chief executive van Proximus, gezegd. Het bedrijf lanceerde eerder dit jaar een plan voor vervroegd pensioen, maar daarop zijn minder werknemers ingegaan dan was verhoopt. Maar ook die groep zal de volgende jaren volgens Leroy de onderneming verlaten, zodat de financiële impact beperkt blijft. Daarom zullen volgens haar ook geen bijkomende maatregelen nodig om het besparingsdoel te halen. Wel wil de chief executive de volgende jaren blijven vasthouden aan een verlaagd dividind, zodat de noodzakelijke ruimte voor investeringen blijft.

Het Amerikaanse gamebedrijf Unity Technologies heeft met een investeringsronde een kapitaal van 181 miljoen dollar opgehaald. De waarde van de onderneming, producent van instrumenten voor de creatie van driedimensionale games, wordt daardoor geraamd op een bedrag van 1,5 miljard dollar. Onder meer de investeerders DFJ Growth, China Investment Corp, Frees Fund, Thrive Capital en Max Levchin, één van de oprichters van PayPal, namen aan de kapitaalronde deel. Unity Technologies werd tien jaar geleden opgericht en wordt geleid door John Riccitiello, een voormalig executive van het gamebedrijf Electronic Arts. De bijkomende financiële middelen worden gebruikt voor de versterking van de reserves.

Meer Nieuws

11:59 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-07-16

Muziek kan belangrijke impact hebben op smaak bier

Muziek kan een belangrijke impact hebben op de smaak van het bier dat door de luisteraar wordt geconsumeerd. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Vrije Universiteit Brussel en de Universiteit Leuven.

Lees Verder

https://www.sciencedaily.com/releases/2016/07/160728125306.htm

11:56 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Ook bij bavianen zijn vrienden met connecties belangrijk


Ook bij bavianen blijkt het vaak een voordeel te hebben terug te kunnen vallen op vrienden met belangrijke netwerken. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Pennsylvania en de Arizona State University.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-07-well-connected-friends-benefits-female-baboons.html

11:56 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Denken aan toekomst kan relatieconflicten vermijden

Wanneer op de toekomst wordt gefocust, kunnen relatieconflicten worden vermeden. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Waterloo.

Lees Verder

https://www.sciencedaily.com/releases/2016/07/160728143614.htm

11:55 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Mens beslist niet graag over lot van anderen

De mens neemt niet graag beslissingen die een impact zullen hebben op het leven van anderen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Northeastern University.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-07-explores-people-buck.html

11:55 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Sedentaire levensstijl kost wereld 67 miljard dollar per jaar

Een gebrek aan fysieke activiteit betekent voor de wereld jaarlijks een kost van 67 miljard dollar. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Sydney.

Lees Verder

https://www.sciencedaily.com/releases/2016/07/160727194354.htm

11:54 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Hogere inkomens tonen weinig interesse in sociale media

In Europa toont de hogere inkomensgroep relatief weinig belangstelling voor sociale media. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Ipsos.

Lees Verder

http://www.emarketer.com/Article/Young-Affluent-Adults-Europe-Dont-Idle-Long-on-Social-Media/1014273

11:54 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Financiële problemen versnellen ook verouderingsproces

Financiële problemen hebben de neiging om het uiterlijke verouderingsproces te versnellen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Université Catholique de Louvain in België en de Brandeis University en Antioch University in de Verenigde Staten. Er kunnen volgens de wetenschappers verschillende verklaringen worden aangereikt voor het fenomeen. Men zou immers kunnen veronderstellen dat personen met financiële problemen niet veel energie meer hebben om hun uiterlijk te verzorgen. Ook zou het mogelijk kunnen zijn dat stress het verouderingsproces versnelt.

In het midden van de jaren negentig werd aan meer dan tweehonderd personen gevraagd een inschatting te geven van hun financiële situatie. Op dat ogenblik werd ook een portretfoto van de betrokkene genomen. Tien jaar later werd datzelfde proces herhaald, waarna de beelden aan een panel van een twintigtal juryleden werden voorgelegd. “Vastgesteld kon worden dat het panel consequent te kennen gaf dat personen met de grootste financiële stress over een periode van tien jaar sneller waren verouderd dan collega’s die minder met geldproblemen hadden dienen af te rekenen,” benadrukt onderzoeker Stefan Agrigoroaei, professor psychologie aan de Université de Louvain.

Deze percepties kunnen volgens de onderzoekers belangrijke consequenties hebben. “Wanneer personen door hun omgeving ouder worden ingeschat dan hun werkelijke leeftijd, kan mogelijk een impact op het gedrag en de levensstijl worden verwacht, waarbij de gezondheid mogelijk ongunstig zou kunnen worden beïnvloed,” voeren de wetenschappers aan. Tevens wordt opgemerkt dat financiële problemen een grotere impact hebben op het uiterlijk dan andere types van stress. Die vaststelling komt overeen met eerder onderzoek, waarin werd aangetoond dat geldproblemen de belangrijkste bron van stress zijn in het leven van de mens.

Lees Verder

11:53 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: gezondheid |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Pas in de loop van de herfst wordt een beslissing genomen over de bouw van de nieuwe kernreactor voor de centrale van Hinkley Point in Groot-Brittannië. Dat heeft de Britse premier Theresa May gezegd. De Franse groep Electricité de France (EFD) had nochtans zopas beslist de bouw van de reactor, die een investering van 18 miljard pond zou vergen, door te voeren. De Britse premier zou onder meer bedenkingen hebben bij de betrokkenheid van twee Chinese groepen, die ruim één derde van het nucleaire project zouden financieren. De nieuwe reactor zou ongeveer 7 procent van de Britse energie-behoefte moeten kunnen dekken. Electricité de France zegt compleet verrast te zijn door het Britse uitstel.

Het materialenbedrijf Umicore heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een omzet gerealiseerd van 1,4 miljard euro. Dat betekende een stijging met 1 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De bedrijfswinst steeg met 3 procent tot 176 miljoen euro. De nettowinst daalde echter met 15 procent naar 111 miljoen euro. Opgemerkt wordt dat een sterke groei in de divisies automotive en herlaadbare batterijen ruimschoots de effecten van de lagere metaalprijzen konden compenseren. Marc Grynberg, chief executive van Umicore, zegt verder veel te verwachten van de divisie katalysatoren, die door het emissieschandaal bij Volkswagen voor het materialenbedrijf een nieuwe bron van groei kunnen worden.

De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing zet mogelijk de productie van zijn jumbojet B747 stop. Dat heeft het bedrijf in zijn resultatenverslag over de eerste helft van dit jaar gemeld. Boeing bracht het eerste exemplaar van zijn jumbojet op het einde van de jaren zestig op de markt, maar de jongste periode is de vraag naar het toestel gevoelig gedaald. Tijdens de eerste zes maanden van dit jaar werden er slechts drie exemplaren van het model besteld. Het voorbije jaar werden tijdens de eerste jaarhelft negen toestellen opgeleverd. De productie is teruggeschroefd tot één exemplaar per maand, maar dat niveau is voor Boeing niet meer rendabel. Operationele jumbojets worden meestal voor vrachtvervoer ingezet.

Het Britse farmabedrijf GlaxoSmithKline heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een nettoverlies geleden van 435 miljoen pond, tegenover een winst van 149 miljoen pond tijdens dezelfde periode vorig jaar. Het negatieve resultaat is te wijten aan een afschrijving van 1,8 miljard pond op de activa van de onderneming, die door de waardedaling van de Britse munt minder waard zijn geworden. De operationele winst steeg met 15 procent tot 1,8 miljard pond. De omzet nam met 11 procent toe tot 6,5 miljard pond. Het concern profiteerde daarbij vooral van de verkoop van nieuwe geneesmiddelen. Wanneer de impact van de wisselkoersen wordt genegeerd, zou de omzetgroei beperkt zijn gebleven tot 4 procent.

De Belgische financiële groepen KBC Bank en Belfius zouden ook een drastische verslechtering van de marktomstandighden goed kunnen opvangen. Dat blijkt uit de jongste stresstest van de European Banking Authority (EBA). De slechtste score werd opgetekend bij de Italiaanse bank Monte dei Paschi di Siena. Bij een zware crisis zouden volgens de stresstest alle reserves van de Italiaanse bank worden weggeveegd. Monte dei Paschi was de enige bank die niet in de stresstest is geslaagd. Maar ook de Banco Popular uit Spanje, de Raiffeissen Bank uit Oostenrijk en de National Bank of Ireland en Allied Irish Banks (AIB) uit Ierland zouden volgens de test door een crisis zwaar worden getroffen.

Het Amerikaanse technologieconcern Microsoft schrapt tot eind juni volgend jaar nog eens 2.850 banen. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt. De ingreep komt bovenop een verlies van 1.850 arbeidsplaatsen die het bedrijf al in mei bekend had gemaakt. De nieuwe operatie heeft vooral te maken met de overname van de smartphonedivisie van Nokia twee jaar geleden. Microsoft betaalde voor die transactie 9,5 miljard dollar, maar de overname leverde niet het verhoopte succes op. Naast de divisie smartphones, zou ook de afdeling sales worden getroffen. Microsoft had eind juni dit jaar wereldwijd 114.000 medewerkers in dienst, waaronder 63.000 werknemers in eigen land.

Het Franse verzekeringsconcern Axa sluit een breed strategisch samenwerkingsakkoord met de Chinese internetgroep Alibaba. Dat hebben beide partners bekend gemaakt. Bedoeling is dat producten van Axa langs de ecommerce-kanalen van Alibaba worden verdeeld. Axa wil daarbij producten op het gebied van reisverzekeringen verkopen aan Chinese reizigers die zich naar het buitenland begeven, maar wil ook diensten leveren aan bedrijven en consumenten die op de platformen van de Chinese internetgroep commercieel actief zijn. Axa zegt door de samenwerking zijn aanwezigheid op de Chinese markt verder te kunnen versterken. Bij de samenwerking is ook Ant Financial Services, partner van Alibaba, betrokken.

De beveiligingsgroep Betafence voert een kapitaalverhoging van 25 miljoen euro door. De bijkomende financiële middelen zijn afkomstig van investeerder CVC Capital, meerderheidsaandeelhouder van Betafence. Het extra kapitaal zal worden gebruikt om de overname van het Britse bedrijf Hesco te financieren. Hesco is gespecialiseerd in de ontwikkeling van snel ontplooibare beveiligingssystemen, maar bouwt ook bunkers, beschermingswallen tegen overstromingen en lichte kogelwerende platen voor militairen. Hesco werkt onder meer voor het Amerikaanse ministerie van defensie en de Verenigde Naties. Door de kapitaalverhoging loopt de investering van CVC Capital in Betafence op tot 62,5 miljoen euro.

Telecomoperator Proximus heeft tijdens de eerste zes maanden van dit jaar een omzet gerealiseerd van 2,89 miljard euro. Dat betekende een daling met 3,1 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De achteruitgang is vooral te wijten aan dochterbedrijf Belgacom International Carrier Services (Bics), waar een omzetdaling met bijna 12 procent tot 715 miljoen euro werd opgetekend door een verdere verschuiving van gesprekken naar data. Vooral het telefoonverkeer naar Afrika kende een belangrijke terugval. Proximus boekte tijdens de eerste helft van dit jaar een bedrijfswinst van 881 miljoen euro. Dat betekende een stijging met 2,1 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar.

Op een veiling van de Internet Corporation for Assigned Names en Numbers (Icann) is de web-domeinnaam voor een recordbedrag van 135 miljoen dollar verkocht aan de onderneming Nu Dot Co. In totaal hadden acht kandidaat-kopers, waaronder het Amerikaanse technologiebedrijf Google, gemeld. Het vorige record stond op naam van het shop-domein, dat in februari dit jaar voor een bedrag van 41,5 miljoen dollar werd verkocht aan het Japanse GMO Registry. Google betaalde zelf al 25 miljoen dollar voor de rechten op het app-domein. Nu Dot Co is volgens een aantal bronnen een vennootschap van de groep VeriSign, die ook al de rechten om het com-domein en net-domein in handen heeft.

Het chemieconcern Solvay heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van bijna 2,95 miljard euro. Dat betekende een daling met 6 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Solvay wees er op dat de omzetdaling voor 4 procentpunt het gevolg was van negatieve wisselkoerseffecten en voor 2 procentpunt gekoppeld was aan lagere prijzen. De operationele winst steeg echter met 8 procent tot 652 miljoen euro. Het bedrijf merkt daarbij op te hebben kunnen profiteren van verbeteringsprogramma’s en synergieën die konden worden gerealiseerd door de integratie van het overgenomen bedrijf Cytec. De nettowinst van Solvay steeg met 4 procent tot 223 miljoen euro.

Het Chinese bedrijf Taikang Life Insurance heeft een belang van 13,52 procent genomen in het veilinghuis Sotheby's. De Chinese groep verdringt daarmee investeerder Third Point van de activistische belegger Dan Loeb, die een belang van 11,38 procent in Sotheby’s heeft, als grootste aandeelhouder van het veilinghuis. Taikang Life wordt geleid door chief executive Chen Dongsheng, die ook één van de oprichters is van het veilinghuis China Guardian. Chen Dongsheng zou hebben laten verstaan dat een zetel in de raad van bestuur van Sotheby’s te zullen opeisen. Volgens waarnemers zal hij wellicht ook streven naar een samenwerking tussen Sotheby’s en China Guardian.

De Amerikaanse autobouwer Tesla Motors, gespecialiseerd in de ontwikkeling van elektrische wagens, heeft zijn Gigafactory in Nevada officieel geopend. De nieuwe batterijfabriek is een cruciale schakel in de ambitieuze plannen van Elon Musk, topman van Tesla, die van de elektrische auto de basis van de mobiliteit van de toekomst wil maken. De Gigafactory is de grootste fabriek van de wereld en moet Tesla toelaten om over een periode van drie jaar de productie te vertienvoudigen en de kostprijs van de batterijen met één derde te verlagen. De nieuwe fabriek is gebouwd op een braakliggend terrein in de buitenwijken van de stad Reno. Er worden ook Gigafatories voorzien in Europa, China en mogelijk India.

Een groep Europese en Amerikaanse banken gaat 5 miljard euro investeren in de Italiaanse probleembank Monte dei Paschi di Siena. De raad van bestuur van Monte dei Paschi heeft de kapitaalinjectie goedgekeurd. Ook werd bekend gemaakt dat een pakket slechte leningen zal worden verkocht aan het fonds Atlante, dat door de Italiaanse overheid is opgezet. Ook de Europese Centrale Bank heeft het reddingsplan voor de Italiaanse bank al goedgekeurd. De financiële injectie is de derde kapitaaloperatie die in twee jaar tijd bij Monte dei Paschi werd doorgevoerd. Door de reddingsoperatie kan volgens waarnemers mogelijk een grote financiële en politieke crisis worden afgewend.

De raad van bestuur van de Zuidafrikaans-Britse bierbrouwer SABMiller gaat het nieuwe overnamebod van sectorgenoot AB InBev aan zijn aandeelhouders aanbevelen. Dat heeft SABMiller bekend gemaakt. AB InBev had zijn bod op zijn sectorgenoot van 71 miljard pond naar 79 miljard pond opgetrokken om de bezwaren van een aantal minderheidsaandeelhouders van SABMiller weg te nemen, al hebben een aantal partijen aangegeven zich tegen de transactie te zullen blijven verzetten. Ook de Chinese kartelautoriteiten hebben zich akkoord verklaard met de overname. AB InBev blijkt immers bereid te zijn het belang van SABMiller in de Aziatische bierproducent Snow te verkopen aan China Resources Beer.

Meer Nieuws

08:06 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-07-16

Hoofddoek en sluier hebben geen impact op betrouwbaarheid

Een hoofddoek of een sluier heeft geen invloed op een correcte inschatting van de betrouwbaarheid van een persoon. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Ontario.

Lees Verder

http://www.science20.com/news_articles/veils_headscarves_may_improve_observers_ability_to_judge_truthfulness_study_finds-175565

11:18 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Duif kan multitasken zonder verlies aan efficiëntie

Duiven kunnen geleerd worden om tussen verschillende taken over te schakelen zonder efficiëntie te verliezen. Bij de mens is dat veel moeilijker. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Exeter.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-06-humans-pigeons-efficiency.html

11:17 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Consument vaker benaderd met mobiele applicaties

Email blijft een belangrijk marketing-instrument voor de interactie met de consument, maar mobiele applicaties laten de grootste groei optekenen. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Kitewheel.

Lees Verder

http://venturebeat.com/2016/05/09/study-shows-email-is-far-from-dead-and-mobile-apps-are-the-new-rising-stars/

11:17 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Blogs blijven cruciaal werkinstrument voor zakelijke marketeer

Blogs blijven in de zakelijke omgeving voor marketeers een belangrijk instrument om content aan te bieden. Dat is de conclusie van een rapport van consulent Conductor bij ruim vijfhonderd zakelijke marketeers. Daarbij geeft 70 procent van de marketeers aan gebruik te maken van blogs, gevolgd door video’s en whitepapers.

Lees Verder

http://www.conductor.com/blog/2016/04/b2b-content-marketing-trends/

11:17 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Amerikaanse banken blijven achter in mobiele beleving

Amerikaanse banken besteden aan de mobiele beleving van de consument minder aandacht dan in andere landen. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bedrijf Adobe bij financiële instellingen in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Canada en Australië.

Lees Verder

http://www.cmo.com/adobe-digital-insights/articles/2016/4/26/adi-us-banks-lag-in-mobile-experience.html#gs.OmZE8Mk

11:16 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Applicaties rond gezondheid en fitness bieden grootste engagement

De gebruiker van applicaties hecht het meeste waarde aan programma’s die betrekking hebben op gezondheid en fitness. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Flurry, gebaseerd op een analyse van meer dan 830.000 applicaties.

Lees Verder

http://thenextweb.com/apps/2016/05/15/flurry-data-health-apps/#gref

11:16 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Consument komt vroeger in contact met luxeproducten

De recentste generatie komt op een veel vroegere leeftijd met luxeproducten in contact dan hun voorgangers. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent YouGov bij meer dan vijfduizend consumenten in twaalf landen.

Lees Verder

https://today.yougov.com/news/2016/05/03/yougov-releases-results-inaugural-affluent-perspec/

11:15 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Het Duitse bedrijf Dimension-Polyant, wereldwijd de grootste fabrikant van zeildoeken, wordt door de groep Sioen uit Ardooie overgenomen van de Gilde Holding. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 38 miljoen euro. Dimension-Polyant wordt daarmee de grootste overname uit de geschiedenis van Sioen, tot nu toe gespecialiseerd in de productie van technisch textiel, maar voortaan ook de grootste leverancier van zeildoek voor jachten. Dimension-Polyant had een aandeel van meer dan 40 procent op de markt voor zeildoek. Dimension-Polyant heeft productievestiging en Duitsland, Australië en de Verenigde Staten en verkoopkantoren in Frankrijk, Groot-Brittannië, Rusland en Spanje.

De groep Oracle, fabrikant van zakelijke software, neemt de onderneming NetSuite, aanbieder van online digitale programma’s voor bedrijven, over. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 9,3 miljard dollar. NetSuite werd opgericht door Larry Ellison, voorzitter van Oracle. Ellison heeft met zijn familiale holding nog altijd een belang van 40 procent in NetSuite. Mark Hurd, chief executive van Oracle, noemt de twee bedrijven natuurlijke partners. Oracle spitst zich immers vooral toe op grote klanten, terwijl NetSuite programma’s aanbiedt voor kleinere ondernemingen. Ook wordt de cloud-activiteit van Oracle, die tot nu toe slechts 8 procent van de omzet vertegenwoordigde, uitgebreid.

De voedinggroep Greenyard Foods, producent en verkoper van groenten en fruit, heeft een joint-venture afgesloten met de Britse onderneming Bardsley Farms. Financiële details over de transactie werden niet bekend gemaakt. De operatie maakt deel uit van een kapitaalverhoging die Bardsley Farms heeft doorgevoerd en waarbij Greenyard Foods een minderheidsbelang in het Britse bedrijf verwerft. Bardsley Farms is gevestigd in Kent en is gespecialiseerd in de productie en verpakking van appelen, peren, pruimen en abrikozen. Door de transactie kan Greenyard Foods de activiteiten van zijn divisie Univeg, gespecialiseerd in verse groenten en fruit, verder versterken.

Zelfstandigenorganisatie Unizo dient bezwaar in tegen de wijziging van het bestemmingsplan voor de ontwikkeling van het Heizelplateau in Brussel, waar het winkelcentrum Neo is gepland. Dat heeft de ondernemersorganisatie in een mededeling bekend gemaakt. Unizo heeft het daarbij over een megalomaan project, dat geen enkele meerwaarde biedt voor de toeristische aantrekkingskracht van de Heizel en bovendien allesbehalve een versterking betekent voor de handelsfunctie in het centrum van Brussel. Opgemerkt wordt dat Unizo zich niet verzet tegen een versterking van het toeristisch potentieel van de Heizel, maar daarvoor is volgens de organisatie geen wijziging van het bestemmingsplan noodzakelijk.

De toeristische sector in Turkije wordt hard getroffen door de terroristische dreiging en de politieke instabiliteit in het land. Dat blijkt uit een rapport van de Turkse dienst voor toerisme. Tijdens de eerste zes maanden van het jaar telde Turkije 10,7 miljoen buitenlandse toeristen, tegenover bijna 15 miljoen bezoekers dezelfde periode vorig jaar. De achteruitgang neemt gestaag toe. In maart werd tegenover dezelfde maand vorig jaar een daling met 13 procent opgetekend, maar de twee daaropvolgende maanden werd een achteruitgang met respectievelijk 28 procent en 35 procent gemeld. In juni zakte het aantal buitenlandse bezoekers met 41 procent. Vooral Russische toeristen zouden andere bestemmingen opzoeken.

HelloFresh levert zijn maaltijdboxen voortaan ook in Franstalig België. Met de operatie zet het bedrijf volgens Maartje Frederiks, chief executive van HelloFresh, zijn expantie verder. Daarbij wordt erop gewezen dat het bedrijf de voorbije vier jaar een sterke groei heeft gekend in Nederland en ook in Vlaanderen een grote populariteit heeft opgebouwd. Bovendien kon volgens Frederiks ook een duidelijke interesse vanuit Franstalig België worden opgemerkt. HelloFresh levert dozen met recepten en bijbehorende ingrediënten, die wekelijks naar de klanten worden opgestuurd. De boxen voor Vlaanderen en Wallonië worden vanuit Nederland verstuurd. HelloFresh heeft onder meer Rocket Internet als aandeelhouder.

Investeringsmaatschappij Quest for Growth (QfG) heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een nettoverlies geboekt van ruim 4 miljoen euro, tegenover een nettowinst van 31,5 miljoen euro tijdens dezelfde periode vorig jaar. Het verlies werd vooral tijdens de eerste drie maanden geboekt. In het tweede kwartaal bedroeg het negatieve resultaat minder dan 150.000 euro. Opgemerkt wordt dat de inventariswaarde per aandeel midden dit jaar nog 8,67 euro bedroeg, tegenover 9,54 euro eind vorig jaar. De voorbije zes maanden werd een negatief rendement van 3,4 procent op het eigen vermogen opgetekend. De maatschappij wijst erop dat het beursjaar bijzonder aarzelend is gestart. Bovendien was er de impact van de brexit.

Het farmaconceren UCB heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een omzet gerealiseerd van 2,02 miljard euro. Dat betekent een stijging met 5 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst steeg met 9 procent tot 316 miljoen euro. De positieve resultaten zijn volgens het bedrijf een gevolg van de stijgende omzet en de lagere bedrijfskosten. Er wordt ook gewezen op de goede prestaties van de spitsproducten van het farmaconcern. Cimzia, dat gebruikt wordt voor de behandeling van reuma, kende een omzetstijging met 23 procent tot 602 miljoen euro. Tevens wordt gewezen op de lancering van Briviact, een product tegen epilepsie, in Europa en Noord-Amerika.

Luierfabrikant Ontex heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 510,2 miljoen euro. Dat betekende een stijging met 19,3 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De groei is wel gedeeltelijk danken aan de overname van Grupo Mabe. De nettowinst steeg met 14,3 procent tot 66,2 miljoen euro. Het bedrijf merkt echter op dat wisselkoersen een negatieve impact van 16,4 miljoen euro hadden op de omzet, terwijl ook het bedrijfsresultaat door valuta-effecten met 14,6 miljoen euro werd verminderd. Charles Bouaziz, topman van Ontex, toonde zich tevreden. Ook wees hij erop dat Made gezorgd heeft dat inmiddels 46 procent van de totale groepsomzet buiten West-Europa wordt gerealiseerd.

Telecomoperator Telenet heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een nettoverlies geleden van 19,6 miljoen euro, tegenover een positief resultaat van 124 miljoen euro. Het verlies moet worden toegeschreven aan een verlies van ruim 82 miljoen op afgeleide financiële instrumenten en aan 16,9 miljoen euro voor een vervroegde aflossing van schulden. De omzet steeg met 31 procent tot bijna 1,18 miljard euro. Een groot gedeelte van die groei is echter te danken aan de overname van mobiele operator Base. Indien die impact wordt genegeerd, zou nog een omzetgroei met 4 procent zijn geboekt. Het bedrijf merkt op zijn klantenbestand voor breedband internet en vaste telefonie verder te hebben kunnen uitbreiden.

Fraport, uitbater van Frankfurt Airport, heeft recht op een schadevergoeding voor een meerdaagse staking die ruim vier jaar geleden door de Gewerkschaft der Flugsicherung (GdF), de Duitse vakbond voor verkeersleiders, was georganiseerd. Dat heeft de Duitse federale arbeidsrechtbank beslist. Volgens de federale rechter was de staking onwettig, omdat de eisen van de vakbond ingingen tegen de afspraak om gedurende het verloop van een collectieve arbeidsovereenkomst de sociale vrede te bewaren. Het precieze bedrag van de schadevergoeding moet nog bepaald worden door de deelstaatrechter. Fraport zelf eist 5,2 miljoen euro. Een schadeclaim van luchtvaartmaatschappijen Lufthansa en Air Berlin werd afgewezen.

De Duitse autogroep Daimler neemt de Britse taxi-applicatie Hailo overgenomen. Dat hebben beide ondernemingen bekend gemaakt. Financiële details over de transactie werden niet bekend gemaakt. De operatie kadert in het streven van Daimler om zich van een autobouwer verder te ontwikkelen tot een aanbieder van complete mobiliteitsoplossingen. In die strategie werd twee jaar geleden als de applicatie Mytaxi overgenomen. Daimler voegt beide applicaties samen, waardoor het grootste taxinetwerk van Europa wordt gecreëerd. Het fusiebedrijf zal kunnen beschikken over de diensten van ongeveer honderdduizend taxichauffeurs en is operationeel in meer dan vijftig steden in negen landen.

Het Britse olieconcern British Petroleum (BP) heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van 720 miljoen dollar, tegenover een positief resultaat van 1,3 miljard dollar dezelfde periode vorig jaar. De inkrimping is te wijten aan de lage olieprijzen. De omzet daalde van 62 miljard dollar naar ruim 47 miljard dollar. Het productieniveau werd met 1 procent afgebouwd tot een gemiddelde van 2,09 miljoen vaten per dag. De moeilijke marktomstandigheden hebben het concern ook aangezet zijn investeringen terug te schroeven. Vorig jaar werd voor 18,7 miljard dollar geïnvesteerd, maar dat niveau zou dit jaar tot minder dan 17 miljard dollar worden herleid. Tijdens de eerste zes maanden werd 8,1 miljard dollar geïnvesteerd.

Pierre Motet, voorzitter van het Waalse farmabedrijf Ion Beam Application (IBA), heeft een belang van ruim 30 procent genomen in het energiebedrijf Xylowatt. De operatie vormt een onderdeel van een kapitaalverhoging van 8,8 miljoen euro die Xylowatt, producent van duurzame energie op basis van biomassa, heeft doorgevoerd. Motet was al drie jaar onafhankelijk voorzitter van Xylowatt. Hij lanceerde onlangs ook het fonds Sense, een filantropisch initiatief voor de financiering van duurzame startups. Xylowatt werd vijftien jaar geleden als een spinoff van de Université Catholique de Louvain-la-Neuve (UCL) opgericht. Het bedrijf is nog steeds verlieslatend, maar heeft volgens Motet grote mogelijkheden.

Het Amerikaanse concern Kimberly-Clark, fabrikant van verzorgingsproducten, heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 4,6 miljard dollar. Dat betekende een daling met 1 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De inkrimping moet echter worden toegeschreven aan ongunstige wisselkoersen. Zonder de impact van de dure dollar zou immers een omzetgroei met 3 procent zijn gerealiseerd. Er kon immers een hoger verkoopvolume worden gemeld. Het bedrijf boekte een kwartaalwinst van 566 miljoen dollar. Tijdens het tweede kwartaal vorig jaar werd nog een verlies geboekt van 305 miljoen dollar, maar dat negatieve resultaat was te wijten aan pensioenkosten.

Meer Nieuws

09:53 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-07-16

Groenvoorzieningen milderen agressieve gedrag adolescenten

Groenvoorzieningen in een wijk kunnen het agressieve gedrag van adolescenten tegengaan. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Southern California.

Lees Verder

https://www.sciencedaily.com/releases/2016/06/160628072253.htm

17:24 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Gamers hebben weinig problemen met reclame

Gamers hebben weinig problemen met reclame. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Softonic. Meer dan de helft vindt de reclames in games relevant.

Lees Verder

http://www.bizreport.com/2016/07/study-gamers-okay-with-ads.html

17:23 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Facebook verzamelt twee derde wereldwijde sociale reclamebudgetten

Facebook zal dit jaar meer dan twee derde van de wereldwijde sociale reclamebudgetten verwerven. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent eMarketer.

Lees Verder

http://www.emarketer.com/Article/Facebook-Gets-Strong-Majority-of-Worlds-Social-Ad-Spending/1014252

17:22 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Verbeterde levensstijl vaak onverwachte meerwaarde van gezond gedrag

Een verbeterde levenskwaliteit is een verborgen voordeel van een gezonde levensstijl. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Pittsburgh.

Lees Verder

https://www.sciencedaily.com/releases/2016/07/160726123755.htm

17:22 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Chinese cosmetica-markt kent verdere groei

De Chinese cosmetica-markt zal tegen het einde van dit decennium een jaaromzet realiseren van 50 miljard dollar. Dat blijkt uit een rapport van het onderzoeksbureau Mintel.

Lees Verder

https://www.warc.com/LatestNews/News/Chinese_beauty_market_nears_50bn.news?ID=37129

17:21 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Mens is al eeuwen een genotzuchtige voedingsconsument

De mens is mogelijk al meer dan vijfhonderd jaar een genotzuchtig voedingsconsument. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Cornell University.

Lees Verder

https://www.sciencedaily.com/releases/2016/07/160726094113.htm

17:21 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgende