31-10-16

Chinese autokoper wil vooral online connectiviteit

De Chinese autobestuurder is bij een nieuwe aankoop vooral geïnteresseerd in online connectiviteit. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent PricewaterhouseCoopers bij drieduizend autokopers op het Chinese vasteland en Hongkong. Vastgesteld werd dat 51 procent van de respondenten in eerste interesse uitkijkt naar internet-connectiviteit, die belangrijker wordt geacht dan het prijsniveau en zelfs de prestaties van de motor. De onderzoekers zeggen verbaasd te zijn door de resultaten, aangezien technologische aspecten voordien nooit als een cruciaal verkoopsargument werden ervaren.

“Traditionele autobouwers dreigen een groot gedeelte van hun Chinese klanten te verliezen,” merkt PricewaterhouseCoopers op. “Die concurrentie komt niet van rivaliserende merken, maar wel van connectiviteit.” Onderzoeker Bill Peng merkt op dat de Chinese autokoper in het verleden steeds in de eerste plaats naar de prijs keek, gevolgd door het merk en het design. Opmerkelijk is volgens Peng echter vooral dat zelfs op de massamarkt niet minder dan 30 procent van de ondervraagden voor een betere connectiviteit bereid zou zijn om van merk te veranderen. Op de premium-markt loopt dat cijfer verder op tot 40 procent.

Connectiviteit wordt door de Chinese autobestuurder in eerste instantie gebruikt om toegang te krijgen tot realtime verkeersinformatie, gevolgd door radio, parkeerinformatie en entertainment-streaming. Ongeveer 80 procent van de Chinese autokopers zou ook een upgrade overwegen om de connectiviteit van de auto te versterken. “De aantrekkelijkheid van de connectiviteit heeft niets te maken met de hardware, maar met de content die de consument wenst te kunnen bereiken.” De grote interesse voor connectiviteit moet volgens de onderzoekers worden toegeschreven aan het grote aantal digitale consumenten in China, de intrede van technologiebedrijven in de autosector en initiatieven van de overheid.

De onderzoekers merken nog op dat deze elementen van China een speerpunt bij de innovatie van geconnecteerde auto’s zal maken. Verwacht wordt dat geconnecteerde mobiliteit over zes jaar wereldwijd een omzet van 140 miljard euro zal halen. Dat betekent bijna een verdrievoudiging tegenover het niveau van 47,2 miljard euro dat volgend jaar zal worden geregistreerd. Naast connectiviteit willen Chinese autobestuurders vooral nieuwe ervaringen producten, waaronder autonome besturing. Uit het onderzoek blijkt dat 85 procent van de Chinese consumenten graag bezitter van een autonome wagen zou zijn. In andere delen van de wereld ligt dat cijfer volgens de onderzoekers veel lager.

De uitgespaarde tijd aan boord van de autonome wagen zou vooral worden ingevuld door entertainment (58 procent), maaltijden of tijd met het gezin (35 procent). De Chinese overheid wil tegen het midden van het volgende decennium tussen 10 procent en 20 procent van de totale autovloot met grotendeels autonome wagens invullen. Tegen het einde van volgend decennium zou 10 procent van de auto’s volledig autonoom moeten kunnen rijden. Tegen eind dit decennium zou 50 procent van de totale Chinese vloot uit gedeeltelijk autonome wagens moeten bestaan.

Lees Verder

17:27 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: automotive |  Facebook |

Menselijke gelaatsuitdrukkingen hebben geen universele waarde

De menselijke gelaatsuitdrukkingen zijn niet universeel. Dat is de conclusie van een onderzoek onder leiding van wetenschappers aan de Universiteit Madrid en het American Museum of Natural History bij de bewoners van de geïsoleerde Trobriand-eilanden voor de kust van Papoea Nieuw-Guinea. Vastgesteld werd dat aan de meeste gelaatsuitdrukkingen dezelfde verklaring werd gegeven als in de westerse wereld, maar er konden ook een aantal opmerkelijke verschillen worden gemeld. Onder meer bleek dat een gelaat met opengesperde ogen en een geopende mond op Trobriand een bedreigende indruk gaf, terwijl in het westen diezelfde uitdrukking met angst in verband wordt gebracht.

Lees Verder

http://medicalxpress.com/news/2016-10-field-human-facial-universal.html

17:08 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Hypocrisie bedrijven heeft negatieve impact op werknemers en klanten

Het publiek heeft een negatieve perceptie over de arbeidsvoorwaarden in de retailindustrie. Dat probleem moet in grote mate worden toegeschreven aan het hypocriete optreden van de bedrijven. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Missouri. Daarbij wordt opgemerkt dat veel bedrijven waarden propageren die ze zelf niet opvolgen. Die hypocrisie zal volgens de onderzoekers beletten dat de werknemer zich als een ambassadeur van de onderneming tegenover de klant zal manifesteren. Er werd nog vastgesteld dat die hypocrisie zowel wordt ervaren bij de directe superieuren als bij het centrale hoofdkwartier.

Lees Verder

https://nbsubscribe.missouri.edu/news-releases/2016/1017-retail-industry-corporate-hypocrisy-can-lead-to-negative-employee-attitudes-loss-in-sales/

17:08 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Kleine onwaarheden leiden tot groot netwerk van leugens

Kleine onwaarheden zijn vaak het begin van een eindeloze spiraal die uiteindelijk dreigt uit te monden in een groot netwerk van leugens. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan het University College London, de organisatie Wellcome en het Center for Advanced Hindsight. Naarmate meer gelogen wordt, blijkt de reactie van de amygdala, een deel van de hersenen dat met emoties in verband wordt gebracht, af te nemen. Datzelfde fenomeen kan volgens de onderzoekers wellicht niet alleen bij leugens, maar ook bij gewelddadig gedrag of risicogedrag worden vastgesteld.

Lees Verder

https://www.ucl.ac.uk/news/news-articles/1016/251016-lying-brains-slippery-slope

17:07 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Dubai moet 70.000 extra hotelkamers bouwen

Tegen het einde van dit decennium wil Dubai over 164.000 hotelkamers kunnen beschikken. Op dat ogenblik zal het emiraat immers als gastheer van de Wereldtentoonstelling optreden. Dat blijkt uit een rapport van het bedrijf Big 5 Event, organisator van een grote toeristische vakbeurs in Dubai. Begin vorig jaar telde Dubai 94.000 hotelkamers, maar moet de volgende jaren belangrijke investeringen plannen om aan de toekomstige vraag te kunnen beantwoorden. Opgemerkt wordt dat de Verenigde Arabische Emiraten steeds intensiever in infrastructuur investeren om een toenemend aantal bezoekers te kunnen verwelkomen.

Lees Verder

http://www.arabianbusiness.com/dubai-build-71-000-new-hotel-rooms-by-2020-650637.html

17:07 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Bijna helft online consumenten slachtoffer van cybercrime

Ongeveer 45 procent van de online consumenten worden het slachtoffer van cybercrime. Er moet echter vastgesteld worden dat 65 procent van de slachtoffers uiteindelijk beslist het incident niet aan de autoriteiten te melden. Dat is de conclusie van een studie van het onderzoeksbureau Opinium en het Amerikaanse bedrijf MarkMonitor, ontwikkelaar van software-beveiliging, bij meer dan drieduizend consumenten in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Italië, Denemarken, Spanje, Zweden en Nederland. De onderzoekers stelden ook vast dat 16,5 procent toegeeft financieel verlies geleden te hebben door de online criminaliteit. Daarbij maakt 20 procent gewag van een verlies van meer dan 1.000 dollar.

Cybercriminaliteit bestaat het vaakst uit frauduleuze verzoeken om de paswoorden van accounts op sociale media te veranderen (20 procent) en emails die van legitieme bedrijven lijken te komen en persoonlijke informatie proberen te bemachtigen (17 procent). De onderzoekers stelden ook vast dat 71 procent van de consumenten van mening zijn dat cybercriminaliteit een negatieve impact heeft op de goede reputatie van een organisatie, terwijl 65 procent gewag maakte van een gedaald vertrouwen in een merk. Ook moest worden vastgesteld dat 53 procent van de ondervraagden te kennen gaf in de toekomst met het betrokken merk geen zaken meer te willen doen.

Uit het onderzoek diende ook te worden afgeleid dat slechts 14 procent van de consumenten vertrouwen heeft in de reclame op sociale media. Geen enkel ander kanaal wordt met een lagere score bedacht. De sociale media in het algemeen staan op een voorlaatste plaats met een score van 16 procent. “Cybercrime maakt zowel bij de consumenten als de merken slachtoffers,” benadrukt Mark Frost, chief executive van MarkMonitor. “Bovendien moet worden gevreesd dat cybercriminaliteit nog zal toenemen naarmate het gebruik van het internet verder blijft stijgen. “Er moet dan ook gezamenlijk actie worden ondernomen om het merk online te beschermen, het consumentenvertrouwen en de reputatie te beveiligen.”

“Een sterke online beveiliging kan bedrijven helpen hun winsten te beschermen,” zegt Mark Frost nog. “Het onderzoek toont dat de consument niet alleen bewust is van de ernst van de cybercrime en de taktieken die worden gebruikt, maar ook van de effecten die deze aanvallen hebben om de merken zelf. Ondanks die hoge niveaus van bewustzijn, blijven echter vele gebruikers kwetsbaar voor cybercrime.”

Lees Verder

17:06 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: cybercrime |  Facebook |

Verenigde Staten belangrijkste bestemming voor rijke Chinese emigranten

Rijke Chinezen willen vooral investeren in vastgoed in de Verenigde Staten. Dat blijkt uit een onderzoek van het Hurun Institute. Vastgesteld werd dat 60 procent van de Chinese rijken - met een vermogen van meer dan 1,6 miljoen dollar - de volgende drie jaar vastgoed in de Verenigde Staten zou willen kopen. Daarbij wordt vooral gekeken naar projecten in Los Angeles, San Francisco en Seattle. Uit het onderzoek bleek dat 15 procent van de financiële investeringen van de rijke Chinese klasse gelinkt is aan buitenlandse projecten. Verder wordt opgemerkt dat meer dan de helft van de betrokkenen zich zorgen maakt over de devaluatie van hun investeringen.

“Buitenlandse investeringen zijn voor de rijke Chinezen een strategie om hun risico’s te spreiden,” benadrukt Rupert Hoogewerf, voorzitter van het Hurun Institute. “Vastgoed en vreemde valuta vormen daarbij de eerste keuze. De Verenigde Staten is de favoriete bestemming, zowel voor immigratie als voor investeringen. Dat streven is gedeeltelijk gedreven door een bezorgdheid dat de Chinese yen tegenover de Amerikaanse dollar aan waarde zal verliezen.” Opmerkelijk daarbij is volgens Hoogewerf dat de voorbije twee jaar Seattle een grotere interesse van Chinese investeerders heeft weggedragen dan New York.

De Verenigde Staten, Engeland en Canada zijn de meest waarschijnlijke bestemmingen voor rijke Chinese emigranten. Australië, Singapore en Ierland winnen aan interesse en zijn inmiddels doorgedrongen tot de top tien van bestemmingen. Uit het onderzoek blijkt nog dat de rijke Chinese klasse voor zijn investeringen niet alleen in vastgoed is geïnteresseerd. Er kon immers vastgesteld dat een grote groep ook wijst naar hobby’s, zoals de aankoop van kunstwerken (24 procent) of het verzamelen van uurwerken (16 procent). Ook postzegels, wijn en klassieke wagens genieten een sterke interesse. De interesse in kunstwerken steeg vorig jaar met 33 procent, terwijl bij wijn een daling met 6 procent werd opgemerkt.

Verder wordt opgemerkt dat rijke Chinezen in eerste instantie willen emigreren omdat ze elders betere opportuniteiten voor de zelfstandige ondernemer hopen te kunnen vinden. Ook onderwijs en de waarde van vastgoed als investering worden vaak vernoemd.

Lees Verder

15:15 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: china |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Chauffeurs van de online taxidienst Uber zijn in Groot-Brittannië geen zelfstandigen, maar moeten als werknemers worden behandeld. Dat heeft een Britse arbeidsrechtbank beslist. De uitspraak heeft tot gevolg dat het alternatieve taxiplatform de voorwaarden van de traditionele arbeidsregulering - zoals vakantiegeld, pensioenbijdragen en een minimumloon - moet naleven. De rechtszaak werd aangespannen door twee medewerkers van Uber en kan zware financiële gevolgen hebben voor het bedrijf. De alternatieve taxidienst heeft in Groot-Brittannië immers meer dan veertigduizend werknemers. Uber heeft aangekondigd beroep te zullen aantekenen tegen de uitspraak van de handelsrechtbank.

Het Indiase concern Tata Group heeft zijn voorzitter Cyrus Mistry (47) afgezet. Hij wordt voorlopig opgevolgd door Ratan Tata (79), de voorganger van Mistry. Voor de afzetting van Mistry wordt verwezen naar een botsing van culturen en de teleurstellende prestaties. De verstandhouding tussen familiepatriarch Ratan Tata en Mistry zou de jongste maanden sterk zijn verslechterd. De familie Mistry is met een belang van 18,6 procent een belangrijk aandeelhouder van de Tata Group. In een reactie zegt Cyrus Mistry dat de problemen bij Tata veel groter zijn dan de buitenwereld vermoedt. De moeilijkheden zouden volgens Mistry ook vooral zijn te wijten aan initiatieven van Ratan Tata.

Een groot deel van de Rosszee in Antarctica geniet de volgende vijfendertig jaar een beschermde status. Daarover hebben vierentwintig landen en de Europese Unie een akkoord ondertekend. Met een oppervlakte van 1,55 miljoen vierkante kilometer wordt de Rosszee het grootste zeereservaat van de wereld. Door het akkoord zijn de commerciële visserij en minerale exploitatie in het gebied voortaan verboden. Onder meer Japan, China en Rusland gebruikten het gebied voor de jacht op kril, dat gebruikt wordt als voedsel voor de kweek van zalm. In de Rosszee zouden meer dan tienduizend diersoorten leven. Het gebied is onder meer de thuisbasis van de Adélie-pinguin.

De Europese Commissie geeft het Russische Gazprom de toestemming de capaciteit van de Opal-pijpleiding op te trekken. Opal verbindt de onderzeese NordStream-pijpleiding met Duitsland en Tsjechië. Gazprom mocht theoretisch 80 procent van Opal uitbaten, maar Europa beperkte die capaciteit tot de helft. Die beperking valt nu weg. De beslissing van de Europese Commissie kan echter zware economische gevolgen hebben voor Oekraïne en Polen, die als transitlanden gevoelig minder inkomsten zouden krijgen uit het gastransport. Het Poolse publieke gasbedrijf heeft al aangekondigd de beslissing van de Europese Commissie voor de rechtbank te zullen betwisten.

Het ecommerce-bedrijf Bol.com maakt zich schuldig aan oneerlijke concurrentie. Dat heeft Geert Schotte, topman van Standaard Boekhandel, gezegd. De alliantie die Bol.com in Nederland heeft lopen met het Centraal Boekhuis (CB), garandeert dat de webwinkel tegen gunstiger voorwaarden kan leveren in België. Schotte heeft het over een pervers systeem dat een gezonde boekenmarkt bedreigt. Daniel Ropers, chief executive van Bol.com, zegt echter dat het platform van het Centraal Boekhuis voor alle boekverkopers en uitgevers open staat. Bol.com rijft het overgrote deel van de inkomsten uit de online boekenverkoop in. De omzet van Standaard Boekhandel blijft al twee jaar ongeveer status-quo.

De Bulgaarse politica Kristalina Georgieva legt eind dit jaar haar functie als Europees commissaris van begroting neer. Georgieva stapt immers over naar de Wereldbank, waar ze verantwoordelijk wordt voor de financiering van arme en ontwikkelingslanden. Daarmee komt Georgieva onder het directe gezag van Jim Yong Kim, voorzitter van de Wereldbank. Georgieva greep eerder deze maand naast een aanstelling tot secretaris-generaal van de Verenigde Naties. Bij de Europese Commissie wordt Georgieva opgevolgd door de Duitse politicus Günther Oettinger. Georgieva zou ontgoocheld zijn geweest over de manier waarop de Europese Commissie met de migratie en brexit omgaat.

De Britse premier Theresa May heeft bij de beslissing van haar land om de Europese Unie te verlaten, geen toestemming nodig van de Noord-Ierse deelstaatparlement. Dat heeft een rechtbank in de Noord-Ierse hoofdstad Belfast bekend gemaakt. Bij het Britse referendum over de brexit stemde 56 procent van de Noord-Ieren tegen een vertrek uit de Europese Unie. Veel inwoners vrezen dat het vredesbestand tussen katholieke en protestantse populatie in gevaar zou kunnen komen indien het Europese toezicht zou wegvallen. De Noord-Ierse activist Raymond McCord had daarom bij de rechtbank klacht neergelegd tegen de uitstap. McCord gaat in beroep tegen de uitspraak van de rechter.

De ecommerce-site Groupon heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een verlies geleden van 35,8 miljoen dollar, tegenover een negatief resultaat van 24,6 miljoen dollar tijdens dezelfde periode vorig jaar. De omzet steeg van 713,6 miljoen dollar naar 720 miljoen dollar. In Noord-Amerika, de belangrijkste markt van Groupon, werd een omzetgroei met 4 procent opgetekend. In Europa, het Midden-Oosten en Afrika diende echter een inkrimping met 1 procent te worden genoteerd. In de overige regio’s diende een omzetdaling van bijna 20 procent te worden vermeld. De activiteiten van Groupon werden in vele regio’s negatief beïnvloed door ongunstige wisselkoersen.

Het Amerikaanse bedrijf Tesla ontwikkelt dakpannen die volledig uit zonnepanelen bestaan. Dat heeft Elon Musk, chief executive van Tesla, bekend gemaakt. De panelen bestaan grotendeels uit kwartsglas, maar gelijken uiterlijk bijzonder veel op dakpannen. Volgens Musk hebben de dakpannen een langere levensduur dan de woning. Ook zouden de dakpannen bestendig zijn tegen zware weersomstandigheden. In een combinatie met de huisbatterij van Tesla kunnen de dakpannen gezinnen de kans bieden in hun energiebehoefte te voorzien. Tesla hoopt vanaf de volgende zomer in de Verenigde Staten van start te kunnen gaan met de eerste installaties van de zonnedaken.

Het ecommerce-bedrijf Amazon heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een winst gerealiseerd van 252 miljoen dollar, tegenover een positief resultaat van 79 miljoen dollar tijdens dezelfde periode vorig jaar. De omzet steeg met bijna 30 procent tot 32,7 miljard dollar. De winstgroei kon in belangrijke mate worden toegeschreven aan de divisie webservices van het bedrijf, waar een toename met 55 procent tot 3,23 miljard dollar kon worden gemeld. Amazon geeft wel toe dat de groei op een lager tempo ging dan in het verleden. Daarbij wordt echter verwezen naar de hogere verschepingskosten, waar een stijging met 43 procent moest worden opgetekend tot 3,9 miljard dollar.

Het Zwitserse farmabedrijf Novartis heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van ruim 12,1 miljard dollar. Dat betekende een daling met 1 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst daalde met 4 procent tot 2,9 miljard dollar. Daarmee diende Novartis voor het zevende kwartaal op rij een daling te melden. Joseph Jimenez, chief executive van Novartis, maakte gewag van een sterk kwartaal, maar het bedrijf moet afrekenen met zware generieke concurrentie, onder meer bij zijn stergeneesmiddel Gleevec. Het bedrijf verwacht echter bijzonder veel van nieuwe producten tegen cardiovasculaire aandoeningen en psoriasis, die de volgende vijf jaar de aanjager van Novartis moeten worden.

De Franse farmagroep Sanofi heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van 9,7 miljard euro. Dat betekende een stijging met 2 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst steeg met bijna 10 procent tot 2,3 miljard euro. Gewezen wordt daarbij op de sterke verkopen van een product voor de behandeling van multiple sclerosis, waardoor de toenemende prijsdruk op medicatie voor diabetes in de Verenigde Staten kon worden gecompenseerd. De verkoop van Lantus, een product voor de behandeling van diabetes, viel met 10 procent terug. De totale omzet van de diabetes-divisie daalde met 2 procent tot 1,81 miljard dollar. Tegen eind volgend jaar wil Sanofi voor 3,5 miljard dollar eigen aandelen inkopen..

Het luchtvaartconcern International Air Group (IAG) heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 6,5 miljard euro. Dat betekende een daling met 4 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De operationele winst viel met 3,6 procent terug tot 1,2 miljard euro. Willie Walsh, topman van het concern, maakte gewag van sterke resultaten, die evenwel getekend werden door moeilijke marktomstandigheden. Daarbij wordt erop gewezen dat de bezorgdheid over het vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie tot een nadelig wisselkoerseffect van 162 miljoen euro heeft geleid. Die negatieve impact kon echter wel gedeeltelijk worden opgevangen door een verlaging van de brandstofkosten.

Royal Bank of Scotland (RBS) heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een nettoverlies geleden van 469 miljoen pond, tegenover een winst van 940 miljoen pond dezelfde periode vorig jaar. Het negatieve resultaat is volgens de bank te wijten aan de hoge kosten die moesten worden gemaakt voor reorganisaties en juridische procedures. De bank zette 425 miljoen pond opzij voor de afwikkeling van rechtszaken, terwijl de herstructurering van het bedrijf 469 miljoen pond kostte. In totaal heeft Royal Bank of Scotland dit jaar al een verlies van ongeveer 2,5 miljard pond moeten registreren. De Britse bank gaf verder aan een langere periode nodig te zullen hebben om opnieuw winstgevend te worden dan eerder voorzien.

De Europese Unie en Canada hebben het Comprehensive Economic and Trade Agreement (Ceta) ondertekend. De ceremonie voor de ondertekening diende wel drie dagen uitgesteld te worden omdat Wallonië aan de Belgische regering weigerde een mandaat te geven om het verdrag te ondertekenen. De onderhandelingen voor het vrijhandelsverdrag tussen de Europese Unie en Canada hebben zeven jaar in beslag genomen. Er is echter ook heel wat kritiek op het akkoord. Onder meer wordt erop gewezen dat het Ceta ook aan Amerikaanse bedrijven toelaat zonder veel belemmeringen de Europese markt te betreden. Daarbij wordt opgemerkt dat 80 procent van de Amerikaanse ondernemingen ook in Canada werkt.

Lees Verder

10:15 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-10-16

Consument van geglobaliseerde economie vertoont grotere prijsgevoeligheid

De prijsgevoeligheid van de consument is afhankelijk van het niveau van globalisering in de nationale economie. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Rice University, de University of Victoria en de University of Texas bij meer dan vijfduizend consumenten. Er wordt echter opgemerkt dat een lokale identiteit op een eenvoudige, goedkope en efficiënte manier kan worden geactiveerd. Een lokale identiteit heeft volgens de onderzoekers de neiging om opofferingen te doen om de plaatselijke economie te ondersteunen.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-10-consumers-effect-consumer-local-identity.html

20:50 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Mens manipuleert bewust de stem om groter of kleiner te lijken

Mensen zijn in staat om bewust de frequentie van hun stem te veranderen om groter of kleiner te lijken dan in werkelijkheid het geval is. Die capaciteit is over vele duizenden jaren geëvolueerd. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Sussex, de University of Havana, de University of Wroclaw en de McMaster University. Onder meer wordt opgemerkt dat andere stemtonen kunnen worden gebruikt om tijdens een date een gunstige indruk te maken of tijdens een politiek debat een dominante positie in te nemen.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-10-reveals-human-ability-bigger.html#jCp

20:49 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Marketing moet gezinnen vanuit huidige realiteit bekijken

Marketeers moeten hun beeld van het gezinnen aanpassen de huidige realiteit. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Haygarth and Flamingo bij duizend Britse ouders. Daarbij wordt opgemerkt dat het hedendaagse gezin vooral een democratische en collaboratieve basis heeft. Bovendien bleek 95 procent van de respondenten aan te geven dat de behoeften van elk individueel lid van het huishouden dienden te worden afgewogen tegen het belang van het gezin in het algemeen.

Lees Verder

http://www.warc.com/LatestNews/News/EmailNews.news?ID=37440&Origin=WARCNewsEmail&CID=N37440&PUB=Warc_News&utm_source=WarcNews&utm_medium=email&utm_campaign=WarcNews20160921

20:49 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Achter woonstkeuze gaan uiteenlopende motieven schuil

Gezinnen hanteren bij de keuze van hun woonplaats heel uiteenlopende motieven. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Cincinnati bij inwoners van de Amerikaanse staat Ohio. Vastgesteld werd dat de openbare veiligheid en de kwaliteit van het onderwijs voor vele gezinnen van doorslaggevend belang blijkt. Daarentegen blijken ecologische factoren bij de meeste gezinnen weinig impact te hebben.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-09-homebuyers.html

20:48 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Bierconsumptie verandert het psychosociale gedrag

De consumptie van bier leidt tot duidelijke veranderingen in het psychosociale gedrag. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Universität Basel in Zwitserland. Vastgesteld werd onder meer dat bier ervoor zorgt dat er sneller vrolijker gezichten worden opgemerkt. Ook blijkt men door het drinken van bier te streven naar het gezelschap van anderen in een vrolijke sociale situatie.

https://www.ecnp.eu/about-ecnp/press/Liechti.aspx

20:47 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Sollicitatie omvat vaak onnauwkeurigheden of leugens

Bedrijven worden geregeld geconfronteerd met kandidaat-werknemers die in hun sollicitaties onnauwkeurigheden of leugens hebben gebruikt om hun kansen op een aanwerving gevoelig te kunnen verbeteren. Dat blijkt uit een onderzoek van consulent Axelos bij een groep Britse personeelsdirecteurs. De studie geeft echter aan dat deze onwaarheden voor alle betrokken partijen belangrijke consequenties kan hebben. De onderzoekers stellen dan ook dat bedrijven de sollicitaties van kandidaat-werknemers systematischer zouden moeten controleren.

http://www.londonlovesbusiness.com/business-news/management/100000-job-applicants-lie-on-cv-in-attempt-to-get-a-new-job/12790.article

20:47 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Zwitserse treinstations bieden bitcoin te koop aan

In de Zwitserse spoorstations kunnen reizigers voortaan exemplaren van de virtuele munt bitcoin kopen. Dat heeft Schweizerische Bundesbahnen (SBB), de Zwitserse nationale spoorwegmaatschappij, bekend gemaakt. Geïnteresseerden zullen bij de ticketautomaten in de stations Zwitserse franken tegen de bitcoin kunnen worden ingeruild. De maatschappij benadrukt wel dat het niet mogelijk zal zijn om de aankoop van treintickets met bitcoins te regelen. In juli al lanceerde de Zwitserse stad Zug een proefproject van zes maanden waarbij de inwoners de bitcoin konden gebruiken op openbare diensten te betalen. Sommigen noemden het experiment innovatief, maar anderen wijzen op mogelijke veiligheidsproblemen.

De Schweizerische Bundesbahnen zeggen de interesse voor de bitcoin bij de Zwitserse bevolking te hebben getoetst, waarna beslist werd om een pilootproject op te zetten. “Gedurende twee jaar zal de reële belangstelling van de Zwitserse consument voor de virtuele munt worden getest,” aldus de spoorwegmaatschappij. “Om een bitcoin te kunnen kopen, zullen de klanten zich wel hun mobiel telefoonnummer moeten identificeren. De individuele aankoop van bitcoins wordt beperkt tot maximaal 500 Zwitserse frank.” Voor de verkoop werkt de spoorwegmaatschappij samen met het Zwitserse bedrijf SweePay, aanbieder van financiële diensten.

“Tot nu toe zijn er in Zwitserland weinig mogelijkheden geboden om bitcoins te verwerven,” aldus woordvoerders van het Zwitserse spoorbedrijf. “Met meer dan duizend automaten beschikt Schweizerische Bundesbahnen over een dicht netwerk dat meer mogelijkheden heeft dan de verkoop van tickets.” Opgemerkt wordt dat het aanbod bijzonder interessant kan zijn voor consumenten die een probleem hebben ervaren om met traditionele hun bankrekeningen bitcoins te kopen, waarbij geregeld gewag gemaakt wordt van hoge commissielonen voor internationale transacties en trage leveringen.” De bitcoin wordt door voorstanders geprezen als een manier om geld snel te laten circuleren, zonder enige tussenkomst van de bank.

Lees Verder

16:35 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: bitcoin |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Het Amerikaanse technologiebedrijf Alphabet heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 22,5 miljard dollar, tegenover een positief resultaat van 18,7 miljard dollar dezelfde periode het jaar voordien. De nettowinst steeg met ongeveer 25 procent tot 5,1 miljard dollar. De positieve resultaten werden vooral gedragen door sterke reclame-inkomsten bij dochteronderneming Google. Daarbij werd een groei met 18,1 procent gemeld tot 19,8 miljard dollar. De andere activiteiten van Google, die onder meer clouddiensten omvatten, kenden een groei met 38,8 procent. De andere divisies van Alphabet leverden een omzet van 197 miljoen dollar op, maar vertegenwoordigen tevens een verlies van 865 miljoen dollar.

De Spaanse voetbalclub FC Barcelona heeft de samenwerking met kledingsponsor Nike verlengd. De overeenkomst werd al in mei van dit jaar aangekondigd, maar is nu ook door de algemene vergadering goedgekeurd. Het nieuwe contract gaat over twee jaar van start en heeft een totale looptijd van acht jaar. FC Barcelona ontvangt daarbij een bedrag van 150 miljoen euro. Het contract heeft een totale waarde van 1,35 miljard euro. De Catalaanse club werkt al achttien jaar met de kledingsponsor samen. Ook keurde de algemene vergadering een verlenging van de samenwerking met de Arabische luchtvaartmaatschappij Emirates - ter waarde van een bedrag van 33,5 miljoen euro per jaar - goed.

Het historische Royal Clarence Hotel in de Engelse stad Exeter is door een brand verwoest. Het Royal Clarence werd tijdens het derde kwart van de achttiende eeuw gebouwd en wordt bestempeld als het oudste hotel van Engeland. De brand ontstond in een aanpalend gebouw, maar sloeg op het historische pand over. Beroemde gasten waren onder meer Clark Gable, Beatrix Potter, Thomas Hardy en Lord Nelson. Het pand overleefde een Duits bombardement dat tijdens de tweede wereldoorlog een groot gedeelte van de stad verwoestte. De eerste eigenaar van het Royal Clarence was de Fransman Pierre Berlon. Op dit ogenblik is het hotel in handen van de Andrew Brownsword Group.

De Nederlandse brouwer Heineken heeft tijdens de eerste negen maanden van dit jaar een nettowinst gerealiseerd van bijna 1,24 miljard euro. Dat betekende een daling met 30 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar, toen het bedrijf echter kon rekenen op een eenmalige bate wegens de verkoop van Mexicaanse verpakkingsactiviteiten. Er werd een productievolume van 151 miljoen hectoliter gerealiseerd. Dat betekende een stijging met 6,9 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De grootste groei werd opgetekend in Asia-Pacific (24,4 procent), gevolgd door Afrika, het Midden-Oosten en Oost-Europa (6,4 procent), Noord-Amerika en Latijns-Amerika (6,4 procent) en Europa (4,1 procent).

Het industriële conglomeraat General Electric (GE) overweegt een mogelijke samenwerking met het bedrijf Baker Hughes, dienstverlener voor de oliesector. Dat heeft een woordvoerder van General Electric bevestigd. Er werd wel uitdrukkelijk gesteld dat er niet naar een eventuele overname van Baker Hughes wordt gestreefd. Baker Hughes zou door de samenwerking met General Electric een sterkere positie kunnen verwerven in de concurrentie met marktleider Schlumberger. Eerder dit jaar werd een fusie tussen Baker Hughes en sectorgenoot Halliburton nog afgeblazen. General Motors zou destijds in de markt zijn geweest om enkele onderdelen van Baker Hughes over te nemen.

Het Nederlandse chemieconcern AkzoNobel investeert 90 miljoen euro in de bouw van een fabriek in de Chinese stad Tianjin. Dat heeft het chemieconcern gezegd bij de ingebruikname van twee nieuwe fabrieken in de zuidelijk gelegen stad Ningbo. De uitbreidingen moeten AkzoNobel helpen te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar specialistische chemieproducten. Op de site in Tianjin, niet ver van de hoofdstad Peking, zullen organische peroxiden worden geproduceerd. Het nieuwe complex moet een bestaande fabriek in de regio vervangen. De bouw gaat eind dit jaar van start. Het complex moet over twee jaar in gebruik genomen kunnen worden.

Julius Baer, DBS Group en LGT Bank overwegen een bod te doen op een aantal Aziatische activiteiten van de Nederlandse financiële groep ABN Amro. Dat hebben een aantal bronnen tegenover het persbureau Bloomberg gemeld. De geïnteresseerde partijen zouden informatie hebben gevraagd over de activiteiten op het gebied van vermogensbeheer in de Aziatische regio. ABN Amro zou hopen de verkoop tegen het einde van dit jaar te kunnen afronden. De activiteiten zouden een waarde hebben van meer dan 300 miljoen dollar. ABN Amro had in Azië eind vorig jaar een portefeuille van 19 miljard dollar aan beheerd vermogen. Daarmee staat de bank in de Aziatische regio op een achttiende plaats.

Het Amerikaanse defensieconcern Lockheed Martin heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 11,6 miljard dollar. Dat betekende een stijging van bijna 15 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst steeg met 25 procent tot 1,1 miljard dollar. De goede prestaties waren in belangrijke mate te danken aan helicopterbouwer Sikorsky, die in november vorig jaar van United Technologies werd overgenomen. Sikorsky boekte een kwartaalomzet van 1,2 miljard dollar. De helicopterdivisie van Lockheed Martin zag zijn totale inkomsten met 55 procent oplopen tot 3,35 miljard dollar. De Joint Strike Fighter (F-35) realiseerde een omzet van 300 miljoen dollar.

Autobouwer Fiat Chrysler Automobiles heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 26,8 miljard euro. Dat betekende een stijging met 0,1 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De Amerikaans-Italiaanse autobouwer boekte daarbij een nettowinst van 606 miljoen euro, tegenover een verlies van 387 miljoen euro tijdens het derde kwartaal vorig jaar. De groep zegt vooral te hebben geprofiteerd van een sterke verkoop van dochtermerk Jeep. In totaal werden ruim 1,12 miljoen voertuigen verkocht. Dat betekende een daling met 0,4 procent. De autobouwer wees er verder op dat de uitbreidingsplannen voor het dochtermerk Alfa Romeo vertraging hebben opgelopen.

De Amerikaanse machinebouwer Caterpillar heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 9,16 miljard dollar, tegenover 10,96 miljard dollar inkomsten tijdens dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf zegt wel de omzetdaling met een beperking van de kosten te hebben kunnen opvangen. De winst daalde van 559 miljoen dollar naar 283 miljoen dollar. Doug Oberhelman, chief executive van Caterpillar, wees er daarbij op dat het bedrijf rekening moet houden met een economisch zwakte in het merendeel van de wereld. Het bedrijf moet al drie jaar op rij dalende omzetten melden. Oberhelman maakte recent bekend zijn functie neer te leggen. Hij wordt opgevolgd door Jim Umpleby.

Het Duitse chemieconcern Bayer heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van ruim 11,26 miljoen euro. Dat betekende een stijging met 3,5 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst nam met 18,8 procent toe tot bijna 1,19 miljard euro. De hogere winst is vooral te danken aan de verkoop van geneesmiddelen op voorschrift. De divisie profiteert van de sterke vraag naar producten zoals de bloedverdunner Xarelto. Bayer verhoogde onlangs nog de omzetprognoses voor zijn blockbuster-geneesmiddelen van 7,5 miljard euro tot meer dan 10 miljard euro. De omzet van de divisie CropScience kende daarentegen slechts een beperkte groei.

Het ecommercebedrijf Groupon neemt sectorgenoot LivingSocial over. Dat heeft Groupon bekend gemaakt. Financiële details over de transactie werden niet meegedeeld. LivingSocial en Groupon waren jarenlang de grootste concurrenten op de online kortingen-markt. Met de overname hoopt Groupon dan ook zijn klantenbereik verder te kunnen uitbreiden. LivingSocial bereikte tijdens zijn hoogdagen een waarde van 1 miljard dollar. Het bedrijf was gedeeltelijk eigendom van Amazon. Twee jaar geleden was de waarde van LivingSocial echter gedaald tot 242 miljoen dollar. In maart dit jaar maakte het bedrijf bekend honderdzestig banen te schrappen om een ommekeer te kunnen realiseren.

Het sociale netwerkbedrijf Linkedin heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 959,8 miljoen dollar. Dat betekende een stijging met 23 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De groei werd ondersteund door de activiteiten van het bedrijf om recruiters te ondersteunen bij de zoektocht naar talent. Het bedrijf boekte een winst van 8,6 miljoen dollar, tegenover een verlies van 47,4 miljoen dollar dezelfde periode vorig jaar. LinkedIn heeft op dit ogenblik 467 miljoen leden. Dat betekent een stijging met 18 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Tijdens het derde kwartaal van dit jaar werden 106 miljoen unieke bezoekers per maand geteld.

Het ecommerce-bedrijf Amazon wil de volgende twee jaar in de Verenigde Staten twintig eigen supermarkten openen. Daarbij zullen twee formules, met elk tien proefwinkels, worden geïntroduceerd. Dat blijkt uit interne documenten van het bedrijf. Een eerste netwerk moet overwegend functioneren als afhaalpunt voor boodschappen die online werden besteld. De tweede groep omvat traditionele winkels waar producten kunnen worden gekocht. De proeven richten zich vooral op grootstedelijke gebieden zoals Seattle, Las Vegas, New York, Miami en San Francisco. Uiteindelijk denkt Amazon dat in de Verenigde Staten volgend decennium ruimte zou kunnen zijn voor tweeduizend winkels.

Het beursbedrijf Deutsche Börse verkoopt een derde van zijn belang in Bats Global Markets. Dat heeft Deutsche Börse bekend gemaakt. De transactie heeft een waarde van ongeveer 86 miljoen dollar. De verkoop kadert naar eigen zeggen in de strategische planning van het Duitse beursbedrijf om zijn aandelenportefeuille verder te optimaliseren. Opgemerkt wordt dat de verkoop tijdens het vierde kwartaal van dit jaar ongeveer 23 miljoen euro aan het resultaat van het beursbedrijf zal toevoegen. De participatie in Bats Global Markets was te danken aan het belang van Deutsche Börse in ISE Holdings, die op zijn beurt aandeelhouder werd van Direct Edge Holdings. Later zouden Bats en Direct Edge Holdings fuseren.

Meer Nieuws

11:35 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-10-16

Berichten populaire cultuur instrument voor sociale verandering

De verslaggeving over de populaire cultuur kan een instrument voor sociale verandering zijn. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University at Buffalo. Opgemerkt wordt dat celebrity-berichtgeving de voorbije vier decennia een duidelijke impact heeft gehad op de visies van het traditionele Amerikaanse gezin. Daarbij wordt onder meer gewezen op de grotere tolerantie tegenover onder meer buitenechtelijke kinderen, maar ook naar de impact die de berichtgeving over de preventieve borstamputatie van actrice Angelina Jolie op de vrouwelijke bevolking heeft gehad.

Onderzoeksleider Hanna Grol-Prokopczyk, professor sociologie aan de Universiteit van Buffalo, analyseerde bijna vierhonderd reportages van het tijdschrift People sinds het midden van de jaren zeventig. "Academici spotten vaak met celebrity-nieuws, maar er zijn heel wat aanwijzingen dat de populaire cultuur een grote impact kan hebben op de veranderende normen en een heel groot bereik kan laten blijken,” zegt Grol-Prokopczyk. "Beroemdheden hebben niet de gewoonte zich te verontschuldigen wanneer ze buiten het huwelijk zwanger zijn geraakt. Maar ook het gezinsmodel verandert. Vroeger zorgde men ervoor te trouwen voor de baby geboren werd, maar dat is na de eeuwwisseling veranderd.”

De eerste getuigenis over het ongehuwde moederschap werd geregistreerd in het midden van de jaren zeventig en was afkomstig van actrice Goldie Hawn, die nog wel liet verstaan met de vader te zullen huwen tegen de baby zou worden geboren. Dat was op het einde van de jaren tachtig ook nog het geval bij Melanie Griffith. Daarmee leken de actrices het publiek nog wel gerust te willen stellen dat alles wel in orde zou komen. Dat model begon echter te veranderen in de jaren negentig, toen in veel gevallen geen beloftes van een toekomstige formele band met de vader meer konden worden geregistreerd. Ook dat ouderschap werd gepresenteerd als gelukkige en moreel probleemloze gebeurtenissen.”

Hanna Grol-Prokopczyk herinnert ook aan de impact van de getuigenis van Angelina Jolie over haar preventieve mastectomy. “Een enquête enkele weken later toonde aan dat 74 procent van de Amerikanen op de hoogte waren van de ingreep en de beslissing van de actrice,” zegt de onderzoekster. “Die impact werd al snel bekend als het Angelina-effect, waaruit blijkt dat de beslissingen van celebrity’s het denkpatroon van de bevolking kan veranderen.” Anderzijds moet volgens Grol-Prokopczyk ook worden verwezen naar Jodie Foster en Rosie O’Donnell, waar het alleenstaand moederschap aan bod kwam, maar oorspronkelijk geen enkele verwijzing kon worden gevonden van een lesbische relatie.

“People toonde zich bijzonder traag bij het aanvaarden van lesbische ouders,” zegt de onderzoekster. “Dit voorbeeld maakt duidelijk dat de mediaverslaggeving over celebrities niet altijd in staat is een stigma te doorbreken of verandering te stimuleren.”

Lees Verder

13:38 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: cultuur |  Facebook |

Verandering van dieet kan basis leggen voor politieke verschuiving

Een verandering in de eetgewoonte van de bevolking kan een signaal van nakende politieke veranderingen zijn. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers van de Higher School of Economics in Sint-Petersburg in Rusland naar de eetgewoonten in bijna honderdzestig landen. Opgemerkt wordt dat een rijker dieet kan worden gekoppeld aan een groei van de middenklasse, die die een groter belang hecht aan economische en politieke onafhankelijkheid en democratische waarde. Voeding vormt volgens de onderzoekers dan ook een belangrijke basis voor democratie.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-10-food-affects-political-regimes.html

13:37 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Taksvrije sector ziet vooral toekomst op Aziatische markten

Tijdens het eerste kwartaal van dit jaar werden wereldwijd door internationale reizigers voor 62 miljard dollar taksvrije aankopen gedaan. Dat betekent een toename met bijna 1 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit een rapport van de Tax Free World Association (TFWA). Opgemerkt wordt dat de sector vooral in de Aziatische regio op een verdere groei mag rekenen. Ook tijdens het eerste kwartaal van dit jaar kon in Asia-Pacific immers een groei met 5 procent worden gemeld. Vooral bij Chinese reizigers wordt een sterke toename van de interesse in taksvrij winkelen verwacht.

Lees Verder

http://www.warc.com/LatestNews/News/Bright_future_for_Asian_duty_free.news?ID=37623

13:37 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Gezichtsherkenning is gelinkt aan beloningssysteem

Er kan een duidelijk verband worden opgemerkt tussen gezichtsherkenning en het beloningssysteem in de hersenen van de mens. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Dallas. Het verband moet volgens de onderzoekers worden gezocht bij de hoeveelheid dopamine die wordt geproduceerd en ervoor zou zorgen dat het gelaat van sommige personen wordt onthouden, terwijl anderen worden vergeten. Het verband hangt volgens de wetenschappers samen met een cognitief proces dat van cruciaal belang is voor de overlevingskansen in de sociale wereld.

Lees Verder

http://www.utdallas.edu/news/2016/9/30-32211_BrainHealth-Scientists-Connect-Dopamine-Facial-Rec_story-wide.html

13:37 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Onderneming heeft in Moskou minder dan zes jaar levensverwachting

De Russische hoofdstad Moskou telde vorig jaar 244.000 individuele ondernemers. Dat betekende een stijging met 51 procent tegenover het begin van dit decennium. Dat blijkt uit een rapport van consulent PricewaterhouseCoopers (PwC), gebaseerd op statistieken van de Russische belastingsdienst en het Levada Center. Er wordt echter opgemerkt dat een ondernemer in Moskou gemiddeld minder dan zes jaar actief blijft. Daarbij maakt 51 procent gewag van economische problemen, zoals een dalende vraag, een toegenomen competitie en opgelopen kosten. Bij 10 procent liggen ook fiscale problemen aan de basis van de teloorgang van de onderneming.

Lees Verder

https://themoscowtimes.com/news/average-russian-entrepreneur-survives-only-57-years-55861

13:36 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Slachtoffers inbraken vaak gedwongen te verhuizen

Woninginbraken kunnen op de slachtoffers een grote impact hebben. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Portsmouth en verzekeraar Churchill Home Insurance bij tweeduizend slachtoffers van woninginbraken in Groot-Brittannië. De onderzoekers zeggen te hebben vastgesteld dat 25 procent van de slachtoffers achteraf met slaapstoornissen wordt geconfronteerd, terwijl 8 procent fysieke gezondheidsproblemen dient te melden. Daarnaast bleken de slachtoffers ook vaak een psychisch trauma te hebben opgelopen. Uiteindelijk zegt ruim 10 procent zich gedwongen te voelen te verhuizen.

Bijna 50 procent van de slachtoffers gaf aan dat de ongevraagde aanwezigheid van een onbekende persoon in hun woning het ergste aspect van de inbraak was gebleken. Op de tweede plaats stond de psychologische schok die door het misdrijf werd veroorzaakt (32 procent), gevolgd door een gevoel geweld te zijn aangedaan (30 procent) en een perceptie van kwetsbaarheid (24 procent). Gemiddeld hebben slachtoffers drie dagen nodig om zich na de inbraak opnieuw enigszins te herstellen. Bij 21 procent nam dat profs echter een maand in beslag en bij 8 procent was er sprake van een half jaar. Echter moest ook worden vastgesteld dat voor 11 procent de situatie nooit opnieuw normaal is geworden.

“Een inbraak heeft op de slachtoffers vaak een vernietigend effect," benadrukt onderzoeksleider Claire Nee, professor forensische psychologie aan de University of Portsmouth. "Bij sommigen is er zelfs sprake van een levenslange emotionele impact. De woning wordt immers beschouwd als een veilig toevluchtsoord. Wanneer men moet beseffen dat iemand met kwade bedoelingen in die veilige omgeving is doorgedrongen en persoonlijke eigendommen heeft betast, is het niet uitgesloten dat men zich geweld aangedaan weet en een gevoel van kwetsbaarheid ervaart. Om de negatieve impact van een inbraak te beperken is het noodzakelijk aan het slachtoffer duidelijk te maken dat hij geen doelwit van de daders was."

"De inbreker wil immers goederen stelen en wil zo snel mogelijk een woning binnendringen en weer verlaten met een aanvaardbare buit," benadrukt professor Nee. "De inbreker zal er alles aan doen om een confrontatie met de bewoners te vermijden." Uit interviews met ervaren inbrekers is volgens Claire Nee gebleken dat 86 procent van de indringers zou proberen te vluchten indien een confrontatie met een bewoner dreigde. Bovendien getuigde 75 procent van de inbrekers daadwerkelijk op de vlucht te zijn gegaan om ze door de aanwezigheid of de thuiskomst van een bewoner in hun werk werden gestoord.

De onderzoekers merken op dat lek jaar in Groot-Brittannië meer dan 10 miljoen mensen het slachtoffer worden van een inbraak. Binnen die groep zou uiteindelijk 1,3 miljoen slachtoffers uiteindelijk gedwongen voelen te verhuizen.

Lees Verder

13:36 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: inbraak |  Facebook |

Autobouwer Borgward keert terug naar Duitse thuismarkt

De doorbraak van de elektrische auto lijkt ook de wedergeboorte van de Duitse autobouwer Borgward te zullen worden. Het bedrijf wil in Bremen een nieuwe fabriek bouwen voor de assemblage van elektrische wagens, waarvan de componenten uit China zullen worden overgebracht. Borgward wil in de fabriek de productie van het elektrische suv-model BX7 opzetten. De productie zou over twee jaar moeten kunnen worden opgestart. De site in Bremen wordt de eerste nieuwe autofabriek die in Duitsland wordt gebouwd sinds BMW en Porsche meer dan tien jaar geleden activiteiten startten in het voormalige Oost-Duitse Leipzig.

Industrieel Carl Borgward startte in de jaren twintig van de voorbije eeuw ook in Bremen zijn originele autoproductie. De fabriek van Borgward zou op zijn hoogtepunt meer dan twintigduizend werknemers tellen. Het grootste succes van de constructeur was de Borgward Isabella, waarvan tijdens de jaren vijftig meer dan 200.000 exemplaren werden geproduceerd. In het begin van de jaren zestig ging de autobouwer echter failliet. De fabriek in Bremen werd overgenomen door Daimler-Benz, dat er vorig jaar nog bijna 325.000 wagens produceerde. Rond Borgward bleef het daarna verscheidene jaren stil. Vorig jaar bracht Christian Borgward - kleinzoon van de oprichter - het merk echter opnieuw tot leven.

Er zijn volgens Ulrich Walker, chief executive van Borgward, verschillende redenen waarom de autoconstructeur naar Bremen is teruggekeerd. Daarbij wijst hij in de eerste plaats op de maritieme toegang van Bremerhaven, maar ook op de beschikbaarheid van hoger opgeleide arbeidskrachten en de aanwezigheid van kwalitatief hoogstaande leveranciers van onderdelen. Bovendien biedt de vestigingsplaats aan Borgward te mogelijkheid terug te vallen op het Duitse kwaliteitslabel. In eerste instantie wordt gemikt op een productie van ongeveer tienduizend exemplaren per jaar.

Borgward is eigendom van de Chinese autobouwer Beiqi Foton, onderdeel van Beijing Automotive Industry Company (BAIC). De productie van de BX7 werd eerder dit jaar in Peking opgestart.

Lees Verder

13:35 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: borgward |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

De plannen voor het themapark Universal Studios Dubailand zijn definitief opgeborgen. Dat hebben Dubai Holding en Universal Studios Theme Parks & Resorts, de initiatiefnemers achter het project, bevestigd. De bouw van het themapark ging acht jaar geleden van start, maar diende door de impact van de financiële crisis al snel worden opgeschort. Sindsdien diende de realisatie herhaaldelijk worden uitgesteld. De twee partners zeggen de gesprekken over de bouw van het themapark te hebben stopgezet. Oorspronkelijk was voorzien dat Universal Studios Dubailand begin dit decennium de deuren zou hebben geopend. Universal zegt nog altijd open te staan voor andere opportuniteiten in de regio.

Telecomoperator Proximus heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 1,49 miljard euro. Dat betekende een daling met 1,4 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De terugval is vooral te wijten aan Belgacom International Carrier Services (Bics), waar de inkomsten een inkrimping met 9,1 procent laten optekenen tot 382 miljoen euro. De winst kon daarentegen met 4,7 procent tot 474 miljoen euro worden opgevoerd. Daarbij wordt gewag gemaakt van lagere bedrijfskosten en sterkere winstmarges bij de internationale activiteiten. De Belgische omzet van Proximus steeg met 1,5 procent tot 1,1 miljard euro. Proximus heeft de verwachtingen voor het hele jaar verhoogd.

De Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen (NMBS) zal de volgende jaren meer treinen inzetten. Dat staat in het ontwerp van vervoersplan dat door de bestuursraad van het spoorbedrijf is besproken en dat eind volgend jaar zou moeten ingaan. Gepland is om de geplande voorstadsnetten rond Brussel, Gent, Antwerpen, Luik en Charleroi met extra diensten te versterken. Onder meer zou tijdens de spitsuren een groter aanbod worden gepland. Daarnaast zal ook de frequentie van het treinverkeer op zaterdag worden opgedreven. Daarmee wil het spoorbedrijf inspelen op reizigers die in de steden willen gaan shoppen. Verder wordt gewerkt aan betere aansluitingen en kortere reistijden.

PSA Bank, onderdeel van autobouwer PSA Peugeot-Citroën, zet zijn activiteiten in België stop. De spaarrekeningen worden overgeheveld naar Keytrade Bank. De Franse bank startte twee jaar geleden zijn activiteiten op de Belgische markt met de online spaarrekeningen Distingo. Er wordt nu echter opgemerkt dat de klanten bijkomende diensten vroegen die PSA Bank niet kon geven. PSA Bank zou een portefeuille met ongeveer tienduizend klanten hebben uitgebouwd. Waarnemers noemen de beslissing van PSA Bank alvast een meevaller voor de plannen Keytrade Bank, die zijn klantenbestand gevoelig wil uitbreiden. Keytrade heeft op dit ogenblik 200.000 gebruikers, maar wil uiteindelijk 500.000 klanten.

Brouwer AB InBev heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 11,1 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 2,8 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het totale verkoopsvolume kende weliswaar een terugval met 0,9 procent, maar die daling kon ruimschoots worden gecompenseerd door prijsverhogingen. De operationele winst kende, onder meer door de economische crisis in Brazilië, een inkrimping met 2 procent tot 4 miljard dollar. De nettowinst daalde met bijna 60 procent tot 557 miljoen euro, onder meer te wijten aan de uitgaven die AB InBev diende te maken voor de overname van de Brits-Zuidafrikaanse brouwer SABMiller.

Het beeldvormingsbedrijf Agfa Gevaert is het mikpunt geweest van handel met voorkennis. Dat heeft het financiële platform Amsterdamtrader.com gezegd. De handel zou te maken hebben met de plannen van het Duitse bedrijf CompuGroup Medical om een bod op Agfa Gevaert te doen. Amsterdamtrader.com merkt op dat de handel in opties van Agfa Gevaert normaal rustig verloopt en slechts een beperkte dagelijkse handel laat optekenen. Gedurende de twee dagen voor de publicatie van het nieuws over een mogelijk bod van CompuGroup was er volgens het financiële platform echter een opmerkelijke activiteit geregistreerd, waarbij één koper 1.850 opties zou hebben gekocht.

De Franse oliemaatschappij Total heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 37,4 miljard dollar. Dat betekende een daling met 8 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst daalde van 2,8 miljard dollar naar 2,1 miljard dollar. De productie steeg met 4,3 producent tot gemiddeld 2,4 miljoen vaten per dag. Patrick Pouyanné, chief executive van Total, stelde dat het bedrijf prat kon gaan op solide resultaten, temeer daar de marges in de Europese raffinage een daling met 27 procent lieten optekenen. Verder werd gemeld dat het kostenbesparingsprogramma van 4 miljard dollar bij Total volgens schema verloopt.

Scheepvaartgroep Exmar heeft tijdens de eerste drie kwartalen van dit jaar een omzet gerealiseerd van 78,5 miljoen dollar, tegenover 85 miljoen dollar inkomsten tijdens dezelfde periode vorig jaar. De terugval moet worden toegeschreven aan de lage tarieven voor gastransport. Door een negatief resultaat van 2,3 miljoen dollar bij de offshore-activiteiten, boekte de Antwerpse scheepsvaartgroep uiteindelijk een operationeel verlies van 0,4 miljoen dollar. Anderzijds werd een bedrijfswinst van 4,9 miljoen dollar opgetekend, tegenover een verlies van 9 miljoen dollar tijdens dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst daalde van 31,5 miljoen dollar naar 29,2 miljoen dollar.

De Europese Commissie is een diepgravend onderzoek gestart naar de overname van de Zwitserse groep Syngenta, producent van landbouwbestrijdingsmiddelen, door het Chinese staatsconcern ChemChina. De Europese Commissie zegt zich vragen te stellen over een sterke overlapping tussen beide bedrijven op het gebied van herbiciden en insecticiden. ChemChina is eigenaar van Adama, de grootste aanbieder van landbouwbestrijdingsmiddelen in Europa. De samensmelting met Syngenta zou daarom voor concurrentieproblemen kunnen zorgen. ChemChina wil een bedrag van 43 miljard dollar betalen voor het Zwitserse bedrijf. Het rapport van de Europese Commissie moet uiterlijk in maart klaar zijn.

Het Amerikaanse petroleumconcern ExxonMobil heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 58,7 miljard dollar. Dat betekende een daling met bijna 13 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst daalde met 40 procent tot 2,7 miljard dollar. Daarmee diende ExxonMobil voor het achtste kwartaal op rij een winstdaling melden. De sector heeft zich nog altijd niet hersteld van de zware prijsdalingen die de voorbije twee jaar op de internationale oliemarkten werden opgetekend. ExxonMobil investeerde tijdens het derde kwartaal van dit jaar 4,2 miljard dollar in exploratie-projecten. Dat betekende een daling met 45 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar.

De verkoop van de telecomgroep SFR België, het voormalige Numericable, lijkt geblokkeerd. De Franse groep Altice, eigenaar van SFR België, lijkt met de kandidaat-overnemers geen vergelijk over de verkoopprijs te kunnen vinden. De telecomgroepen Telenet en Orange en investeerder Apax hadden interesse in SFR België getoond. Een vraagprijs werd niet bekend gemaakt, maar volgens bepaalde bronnen werd gewag gemaakt van een bedrag van 500 miljoen euro. Apax zou inmiddels hebben afgehaakt, terwijl Orange te weinig zou bieden voor de activiteiten. John Porter, chief executive van Telenet, heeft nu ook gezegd geen interesse meer voor SFR België te hebben.

Het Chinese staatsoliebedrijf PetroChina heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een winst van 1,2 miljard yuan of 162 miljoen euro geboekt. Dat betekende een daling met meer dan 75 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De omzet daalde met bijna 4 procent tot 55,6 miljard euro. Opgemerkt wordt dat de resultaten van het bedrijf onder druk werden gezet door een aanhoudend lage olieprijs. Tijdens het eerste kwartaal van dit jaar werd daardoor zelfs verlies gemaakt. Door de aanhoudende druk op de winstmarges heeft PetroChina - net zoals andere Chinese oliebedrijven - de productie teruggeschroefd. Daardoor is China meer afhankelijk geworden van import.

De Franse bank BNP Paribas heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 10,6 miljard euro. Dat betekende een stijging met 2,4 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst steeg met 3,3 procent naar ruim 1,88 miljard euro. Wanneer geen rekening wordt gehouden met eenmalige lasten, zou de bank een winstgroei met 15 procent tot ruim 2,19 miljard euro hebben kunnen melden. De resultaten zijn onder meer te danken aan betere prestaties in Italië, terwijl tevens gewag gemaakt wordt van een goed risicobeheer. BNP Paribas meldde verder een kernkapitaalratio van 11,4 procent te hebben, tegenover 11,1 procent op het einde van het tweede kwartaal.

Het Finse mediabedrijf Sanoma, actief in vijf Europese landen, heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 438 miljoen euro. Dat betekende een daling met 4 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het Finse bedrijf boekte een nettowinst van 51 miljoen euro, tegenover een verlies van 3 miljoen euro tijdens het derde kwartaal vorig jaar. Het bedrijf zegt daarbij geprofiteerd te hebben van de bezuiningen die konden worden doorgevoerd. Alle divisies zouden aan het positieve resultaat hebben bijgedragen. In België en Nederland werd een omzetgroei met 1,1 procent tot 71,4 miljoen euro opgetekend. Het bedrijf is daarnaast ook nog actief in Finland, Zweden en Polen.

De Zwitserse bank UBS heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een winst van 877 miljoen Zwitserse frank of 809 miljoen euro geboekt. Dat betekende een stijging met 11 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De omzet daalde met 2 procent tot 7 miljard Zwitserse frank. De bank merkt op door kostenbesparingen de lagere inkomsten uit het vermogensbeheer en de zakelijke activiteiten te hebben kunnen compenseren. Er wordt aan toegevoegd dat de bankklanten door de macro-economische onzekerheden en geopolitieke spanningen risico’s nog altijd zoveel mogelijk vermijden. Daarnaast wordt ook gewezen op de impact van de lage rente en oplopende toezichtskosten.

Meer Nieuws

10:56 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-10-16

Midden-Oosten blijft voor genderkloof grootste probleemregio

Op het gebied van genderhervormingen boekt het Midden-Oosten nog altijd de slechtste resultaten, ondanks een aantal positieve inspanningen die in landen zoals de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) zijn gedaan om een beter evenwicht te creëren. Dat is de conclusie van een onderzoek van het World Economic Forum naar de gendergelijkheid in 144 landen. Vastgesteld werd dat in het Midden-Oosten en Noord-Afrika slechts 60 procent van de genderkloof is gedicht. In de Golfregio werd de beste score gehaald door Qatar, dat op een 119de plaats eindigde. De Verenigde Arabische Emiraten staan op een 124ste plaats.

“In de Verenigde Arabische Emiraten werd een raad voor genderevenwicht opgericht en werden plannen bekend gemaakt om het moederschapsverlof uit te breiden, zodat vrouwen op een ondersteunende werkomgeving zouden kunnen rekenen,” wordt er opgemerkt. “Toch moet, net zoals in Zuid-Azië, worden vastgesteld dat de aanpak van de economische ongelijkheid te weinig vooruitgang heeft geboekt. Aan het huidige tempo zal een evenwicht pas over 356 jaar kunnen worden bereikt.” Wel wordt opgemerkt dat het Midden-Oosten de voorbije tien jaar de sterkste vooruitgang op het gebied van economische participatie heeft laten optekenen.

Onder meer worden belangrijke meldingen gevormd in Jemen en Saudi-Arabië, die op een respectievelijke 144ste en 141ste plaats staan. Datzelfde geldt volgens het rapport ook voor Bahrein, dat een 131ste plaats bekleedt. De grootste gendergelijkheid van de wereld werd opgetekend in IJsland, gevolgd door Finland, Noorwegen, Zweden en Ierland. De top tien bestaat verder de Filipijnen, Slovenië, Nieuw-Zeeland en Nicaragua. Uit het onderzoek blijkt verder dat de educatieve kloof inmiddels voor 95 procent is overbrugd. Dat betekende een vooruitgang met 1 procentpunt tegenover vorig jaar. Alleen op het gebied van gezondheid wordt met een score van 96 procent een beter resultaat opgetekend.

Lees Verder

17:39 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: genderkloof |  Facebook |

Immigranten kunnen belangrijke impact hebben op handel

Immigranten kunnen een belangrijke impact hebben op de handel. Bedrijven zijn immers geneigd meer handel te drijven met landen waarvan grotere groepen onderdanen rond de hoofdkwartieren van de ondernemingen leven. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Texas.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-10-immigrants.html#jCp

17:22 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Merkenreclame kan één derde aankopen beïnvloeden

Bij ruim één op drie consumenten heeft de merkenreclame een invloed op de aankopen. Dat is de conclusie van een onderzoek van de CMO Council en Bazaarvoice bij eenentwintighonderd Noord-Amerikaanse consumenten. Mond-aan-mond reclame heeft echter nog steeds de belangrijkste impact op de aankoopbeslissing.

Lees Verder

http://www.marketingcharts.com/traditional/1-in-3-consumers-say-brand-advertising-influences-their-purchases-72014/?mc_cid=b266236251&mc_eid=246bdbd040

17:21 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Internet is vooral een mobiel medium geworden

Volgend jaar zullen mobiele platformen 75 procent van het wereldwijde internet-gebruik voor hun rekening nemen. Dat is de conclusie van een onderzoek van het mediabureau Zenith in zestig landen. Er wordt daarbij opgemerkt dat het mobiele internet de voorbije vier jaar een bijzonder sterke groei heeft gekend. Vier jaar geleden vertegenwoordigden mobiele platformen amper 40 procent van de wereldwijde online activiteit. Dit jaar is dat aandeel echter al opgelopen tot 68 procent. Over twee jaar zullen mobiele activiteiten volgens Zenith al 79 procent van de trafieken op het wereldwijde internet vertegenwoordigen.

Opgemerkt wordt dat Spanje het wereldwijde speerpunt van het mobiele internet is. Daar zal het aandeel van de mobiele platformen dit jaar immers al een aandeel van 85 procent bereiken, gevolgd door Hongkong (79 procent), China (76 procent), de Verenigde Staten (74 procent) en India en Italië (73 procent). “Uiteraard wordt de groei van het mobiele internet gedragen door de toenemende smartphone-penetratie, maar het is opmerkelijk hoe snel de wereld deze apparaten heeft geadopteerd,” stippen de onderzoekers aan. “Vier jaar geleden hadden slechts 23 procent van de consumenten in de betrokken markten een smartphone, maar dat cijfer is inmiddels opgelopen tot 56 procent en zal over twee jaar verder stijgen tot 63 procent.

“Tablets, die meer als een luxeproduct worden beschouwd, kennen een veel lagere penetratie,” stippen de onderzoekers aan. “Op dit ogenblik heeft 15 procent van de consumenten in de onderzochte landen een tablet. Dat aandeel zal over twee jaar verder stijgen tot 17 procent.” Jonathan Barnard, analist bij Zenith, merkt op mobiele apparaten op dit ogenblik al het belangrijkste kanaal zijn om toegang te vinden tot het internet, maar zegt dat de platformen volgend jaar ook het belangrijkste instrument voor online reclame zullen zijn geworden.”

Lees Verder

17:21 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: internet |  Facebook |

Publiek heeft positieve perceptie over fintech

Een meerderheid van de consumenten heeft een positieve perceptie over fintech. Dat is de conclusie van een onderzoek van investeerder Blumberg Capital bij ruim tweeduizend Amerikaanse consumenten. Ongeveer driekwart van de consumenten zegt ervan overtuigd te zijn dat fintech de consument toelaat een grotere controle over zijn financiën uit te oefenen, waardoor financiële diensten worden gedemocratiseerd.

Lees Verder

http://www.atmmarketplace.com/news/survey-consumers-say-banks-are-behind-the-fintech-curve/

17:19 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Gebrek aan comfort belangrijke hinderpaal mobiele aankopen

De consument voelt zich met online aankopen toch nog altijd comfortabeler op desktops of laptops dan op smartphones of tablets. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Mapp bij nagenoeg achttienhonderd consumenten. Ook problemen met de navigatie vormen volgens de onderzoekers een belemmering van mobiele aankopen.

Lees Verder

http://www.marketingcharts.com/online/what-factors-are-preventing-consumers-from-making-purchases-on-mobile-devices-72029/?mc_cid=b266236251&mc_eid=246bdbd040

17:19 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgende