30-11-16

Nieuwsoverzicht

De autobouwers Daimler, Ford, BMW en Volkswagen zetten een samenwerking op om een Europees netwerk van laadpalen voor elektrische wagens uit te bouwen. Dat hebben de constructeurs bekend gemaakt. In eerste instantie worden volgend jaar al vierhonderd extra laadstations langs Europese autostrades voorzien om elektrische wagens op korte tijd op te laden. Op langere termijn wordt gestreefd naar een netwerk van een duizendtal laadstations. Er zal gebruik gemaakt worden van het Combined Charging System (CCS), dat de autobestuurder volgens Haral Krüger, topman van BMW, een nieuw argument zal geven om voor de elektrische auto te kiezen.

Luchtvaartmaatschappij Air France wil op binnenlandse lijnen op gelijke voet kunnen concurreren met de hogesnelheidstrein. De Franse Société Nationale de Chemins de Fer (SNCF) zou dan ook de kosten voor de infrastructuur moeten dragen. Dat heeft Jean-Marc Janaillac, topman van Air France-KLM, gezegd. Air France onderhoudt al twintig jaar een lijndienst tussen Parijs en Bordeaux. Volgend jaar komt er tussen de twee steden echter een nieuwe hogesnelheidstrein, waardoor de reistijd met één uur zou worden kunnen ingekort. De aanleg en van de hogesnelheidslijnen gebeurt volgens Janaillac echter hoofdzakelijk met belastinggeld, wat volgens hem tot oneerlijke concurrentie leidt.

De Nederlandse regering zal inspanningen doen om een reuzenfabriek van de Amerikaanse autobouwer Tesla aan te trekken. Dat heeft Henk Kamp, Nederlands minister van economische zaken, gezegd. Elon Musk, oprichter van Tesla, heeft recent aangekondigd in Europa een grote fabriek voor elektrische auto’s en batterijen te willen bouwden. De Amerikaanse autobouwer zou op zoek zijn naar een geschikte locatie. Nederland wil daarbij Nederlands Limburg als vestigingsplaats promoten. In het gebied is onder meer VDL Nedcar actief. Tesla heeft ook al een assemblagefabriek en servicecentrum in Tilburg. Het is niet bekend hoeveel arbeidsplaatsen de nieuwe fabriek zou opleveren.

De Zwitserse horlogemaker Breitling is op zoek naar een nieuwe eigenaar. Dat hebben een aantal ingewijden tegenover het persbureau Bloomberg gemeld. Er wordt echter opgemerkt dat het verkoopproces zich nog in een vroeg stadium bevindt. Er is volgens de bronnen ook geen zekerheid dat er uiteindelijk een transactie zal volgen. Breitling heeft vorig jaar een omzet gerealiseerd van 344 miljoen euro. De Zwitserse horloge-industrie wordt geconfronteerd met moeilijke marktomstandigheden en moet met een zwakke vraag rekening houden. Breitling is onder meer bekend van de reclames met acteur John Travolta en voetballer David Beckham.

De Zwitserse herverzekeraar Swiss Re heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een nettowinst gerealiseerd van 1,18 miljard dollar, tegenover een positief resultaat van 1,4 miljard dollar dezelfde periode vorig jaar. De inkomsten aan premies steeg van 7,8 miljard dollar naar 8,6 miljard dollar. De Zwitserse groep zegt goede resultaten te hebben geboekt bij investeringen, maar die positieve trend werd gedeeltelijk uitgehold wegens de impact van grote natuurrampen en moeilijke marktomstandigheden. Bij de verzekeringen werd de winst van 1,02 miljard dollar naar 678 miljard dollar afgebouwd. Swiss Re kondigde ook plannen aan om aandelen terug te kopen voor een bedrag van 1 miljard dollar.

Drankenproducent Filliers Distillery uit Gent heeft een eerste Belgische roggewhisky voorgesteld. De whisky is gedistilleerd in de koperen stookketels van Filliers en is gerijpt in bourbonvaten. De nieuwe drank kreeg de naam Sunken Still Belgian Rye Whisky, een eerbetoon aan werknemers van Filliers Distillery die de stookketel van het bedrijf tijdens de eerste wereldoorlog in een nabijgelegen rivier lieten zinken, zodat de bezetters het metaal niet konden gebruiken voor hun wapenproductie. In eerste instantie wordt een voorraad van 2.050 flessen op de markt gebracht tegen een prijs van 28,85 euro. Whisky op basis van rogge is vooral populair in Canada en de Verenigde Staten.

Een bestelling van 146 lagevloertrams voor de Vlaamse openbare vervoersmaatschappij De Lijn bij de Spaanse constructeur Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF) wordt geschorst. Dat heeft de Raad van State beslist. Het order heeft een waarde van 320 miljoen euro, maar de aanbestedingsprocedure zou mogelijk niet reglementair zijn gebeurd. De Canadese trambouwer Bombardier, die een vestiging heeft in Brugge, had tegen de toewijzing klacht neergelegd. Het Canadese bedrijf heeft in kort geding voorlopig gelijk gekregen. Een beslissing ten gronde mag pas over enkele maanden worden verwacht. Bombardier heeft beloofd de trams in zijn fabriek in Brugge te zullen bouwen.

Eddy Pirard (54) wordt de nieuwe chief executive van de multinational Japan Tobacco International (JTI), fabrikant van merken zoals Camel, Winston en Mevius. Pirard volgde managementstudies en startte zijn carrière in de jaren tachtig bij Procter & Gamble en McKinsey, maar stapte later over naar de Britse tabaksproducent Gallahar, dat negen jaar geleden door Japan Tobacco International werd overgenomen. Pirard werd bij de multinational in eerste instantie hoofd van de divisie West-Europa, waarbij hij onder meer de overname van Gryson in Wervik stuurde. Nadien zou hij verantwoordelijk worden voor de ontwikkeling van de hele groep. Pirard zal begin april volgend jaar zijn nieuwe functie opnemen.

Het Jenevermuseum in Hasselt heeft een nieuwe milieuvergunning gekregen. Daardoor kan vanaf de lente volgend jaar in het museum opnieuw jenever worden gestookt. Het museum startte met het stoken van jenever in het begin van de jaren negentig van de voorbije eeuw. Vijf jaar geleden liep echter de milieuvergunning af. Een verlenging bleek echter niet eenvoudig, want door de nieuwe reglementering bleken onder meer een aantal problemen op het gebied van leefmilieu en veiligheid moeten worden opgelost. De stookinstallatie van het museum is meer dan een eeuw oud en had door de onderbreking van de productie een belangrijke revisie nodig. De installatie zou eind dit jaar weer operationeel zijn.

Het Britse telecombedrijf Vodafone heeft tijdens de eerste helft van zijn gebroken boekjaar een omzet gerealiseerd van 27,1 miljard euro. Dat betekende een daling met 3,9 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De terugval was vooral te wijten aan de koersdaling van het Britse pond. Het bedrijf diende ook een nettoverlies van 5 miljard euro te melden. Het negatieve resultaat was vooral te wijten aan een afschrijving op de Indiase activiteiten van de groep. Vodafone wordt in India met een zware concurrentie geconfronteerd, waardoor de verwachtingen voor de lokale divisie naar beneden moesten worden bijgesteld. Vorig jaar werd tijdens het derde kwartaal een negatief resultaat van 2,3 miljard euro geboekt.

Het bedrijf Ipcom uit Gent, producent van isolatiemateriaal, neemt zijn concurrenten Regisol uit Zwitserland en Thermal Insulation Distributors Limited (Tidl) over. De nieuwe dochters zijn gespecialiseerd in thermische, brandwerende en akoestische isolatie en ze zijn marktleider in eigen land. Dankzij de overnames neemt de omzet van Ipcom naar 270 miljoen euro toe. Ipcom werd zes jaar geleden zelf overgenomen door investeerder Waterland. Enkele maanden geleden maakte Waterland echter bekend een koper te zoeken voor het Gentse bedrijf. Daarbij zouden zowel industriële als financiële partijen in aanmerking komen. Het verkoopproces zou begin volgend jaar worden gelanceerd.

Tabaksproducent Seita, onderdeel van de Britse groep Imperial Tobacco, gaat zijn fabriek in de Franse stad Riom sluiten. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt. Door de beslissing wordt een einde gemaakt aan de productie van het merk Gauloises in Frankrijk. Imperial Tobacco wil Gauloises vanaf volgend jaar in Duitsland en Polen produceren. Ook een onderzoekscentrum ten noorden van Parijs zal worden gesloten. Door de sluitingen gaan meer dan driehonderd banen verloren. Er blijft op Corsica nog wel een kleine fabriek van Seita operationeel, maar die productie is enkel voor de lokale markt bedoeld. Twee jaar geleden sloot Seita ook al een grote fabriek in de Franse stad Nantes.

Het Duitse bedrijf Linde en zijn Amerikaanse sectorgenoot Praxair, producenten van industriële gassen, hebben de gesprekken over een mogelijke fusie heropgestart. Een combinatie van beide bedrijven zou de grootste leverancier van industriële gassen ter wereld creëren. Huidig marktleider is de Franse groep Air Liquide. Linde en Praxair hadden eerder al over een samensmelting gesproken, maar die onderhandelingen werden in september afgebroken. Onder meer bleek dat de onderhandelaars geen vergelijk konden vinden over de locatie van het toekomstige hoofdkwartier van het fusieconcern. Linde en Praxair zouden onder meer geografisch bijzonder complementair zijn.

Restaurant Fifteen in Amsterdam is failliet. Het restaurant, een franchise van de keten Fifteen van de Britse televisiekok Jamie Oliver, kon de huurschuld van 225.000 euro niet meer betalen. Fifteen werd door Oliver opgezet om jongeren uit probleemsituaties een opleiding aan te bieden. De initiatiefnemers van het Nederlandse project hopen op een goedkopere locatie een doorstart te kunnen maken. Voor het huidige pand aan het IJ werd een huur van 25.000 euro per maand gevraagd. Gekeken wordt naar een andere locatie in Amsterdam, maar eventueel zou ook uitgeweken kunnen worden naar een andere stad. De acht leerlingen worden naar andere restaurants overgeplaatst.

Het Franse cosmeticabedrijf L'Oréal tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 6,2 miljard euro. Dat betekende een stijging met 3,6 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. In Noord-Amerika kende de omzet, gestuwd door de duurdere dollar, een stijging met 7,5 procent. In West-Europa bleef, onder druk van de moeilijke omstandigheden op de Franse markt, de groei beperkt tot 2,2 procent. De Franse verkopen werden immers negatief beïnvloed door een zwakke economie en de angst voor terreur, waardoor het consumentenvertrouwen is aangetast. Het bedrijf wijst er wel op zowel in West-Europa als in Azië een snellere groei te kennen dan de gemiddelde markt.

Meer Nieuws

07:45 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-11-16

Opkomende markten dragen groei instant koffie

De interesse in instant koffie kent over de hele wereld een snelle groei. Dat blijkt uit een rapport van het onderzoeksbureau Euromonitor. Opgemerkt wordt dat de markt voor instant koffie op dit ogenblik een wereldwijde jaaromzet van 28 miljard dollar vertegenwoordigt, maar tegen het einde van dit decennium zou dat bedrag nog me 8,3 miljard dollar stijgen. Die groei wordt volgens Euromonitor vooral gedragen door groeimarkten zoals Azië en het Midden-Oosten, waar de consumenten het product een gebruiksvriendelijke en aantrekkelijke manier vinden om energie op te slaan, maar zich in ook de moderne verwesterlijkte levensstijl te begeven.

In de ontwikkelde markten staat het product echter onder druk van een aantal aanverwante dranken, zoals verse koffie of koffiepods. "In het westelijk halfrond kent instant koffie - op uitzondering van Mexico - slechts een beperkt succes," benadrukt Matthew Barry, analist bij Euromonitor. "In de rest van de wereld wordt het verbruik aangevoerd door Oost-Europa, maar die situatie zal niet blijven duren. Oost-Europa is immers een relatief verzadigde markt. Tegen het einde van dit decennium zal de regio dan ook wellicht worden ingehaald door Asia-Pacific en het Midden-Oosten en Afrika. Drie van de vijf grootste groeimarkten - Filipijnen, Mexico, Thailand, Indonesië en China - situeren zich in Zuidoost-Azië.

De groei moet volgens Barry vooral verwacht worden in gemengde variëteiten, waarin ook melk en suiker zijn voorzien. "Vooral markten met een sterke theetraditie vertonen een voorkeur voor deze gemengde variëteiten. Hun geschiedenis bestaat immers uit de consumptie van zoete thee." Daarnaast moet volgens Euromonitor echter wereldwijd gekeken worden naar een nieuwe consumptie-golf, waarbij gewezen wordt op de groeiende populariteit van de koffieshops. Vorig jaar werden wereldwijd al 107.000 koffieshops geteld, tegenover 54.000 adressen in het midden van het voorbije decennium. Deze evolutie heeft er volgens Euromonitor ook voor gezorgd dat koffie aan populariteit wint in traditionele theelanden zoals China, Iran en Groot-Brittannië.

Lees Verder

17:55 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: koffie |  Facebook |

Bijen en vlinders garanderen wereldwijd 1,4 miljard arbeidsplaatsen

Bestuivers garanderen wereldwijd ongeveer 1,4 miljard banen. Bovendien zijn driekwart van alle teelten afhankelijk van het werk van dieren zoals bijen en vlinders. Dat zegt een rapport van wetenschappers aan de University of Reading. Er wordt dan ook opgemerkt dat de welvaart van de mens sterk in het gedrang zou kunnen komen indien men er niet slaagt de populaties bijen en vlinders op peil te houden en opnieuw te versterken. Insecten zijn verantwoordelijk voor de bevruchting van de meeste soorten fruit, zaaigoed en noten en producten met een hoge waarde zoals koffie, cacao en oliezaad.

“Indien er niet snel efficiënte acties worden ondernomen om de wereldwijde daling van de populaties van bestuivers tegen te gaan, dreigt de werkgelegenheid en de voedselvoorziening van de mens zwaar in problemen te komen,” merken de onderzoekers op. “De bestuivers zorgen wereldwijd voor een jaarlijkse landbouwproductie met een waarde tussen 222 miljard euro en 545 miljard euro. Bovendien zijn de bestuivers cruciaal voor de tewerkstelling in de landbouw, die wereldwijd 1,4 miljard arbeidsplaatsen garandeert. Dat komt overeen met ongeveer één derde van de actieve arbeidspopulatie van de wereld.”

“Vooral voor arme landelijke gemeenschappen zijn de bestuivers van levensbelang, want 70 procent van die populaties steunen op landbouw als hun belangrijkste bron van inkomen en tewerkstelling,” wordt er nog opgemerkt. De meeste bestuivers zijn insecten zoals bijen, wespen, kevers, vlinders en motten, maar ook vogels en vleermuizen leveren een bijdrage. Bij sommige teelten gebeurt de bestuiving door de wind. De onderzoekers wijzen erop dat de bestuiving door dieren vaak betrekking heeft op teelten die cruciaal zijn voor een evenwichtig dieet van de mens, waardoor ze een belangrijke bijdrage leveren tot de menselijke gezondheid.

De onderzoekers merken op dat het verdwijnen van de bestuivers ook bij de mens jaarlijks tot 1,4 miljoen vroegtijdige overlijdens zouden zorgen, terwijl tegelijkertijd 29 miljoen gezonde levensjaren verloren zouden gaan. Er wordt echter opgemerkt dat een groot deel van de bestuivers met uitsterven is bedreigd. Bijna 10 procent van de wereldwijde soorten bijen en vlinders worden bedreigd. Ongeveer 20.000 soorten bijen zijn verantwoordelijk voor de bevruchting van meer dan 90 procent van de wereldwijde teelten. De dieren worden echter bedreigd door virussen, mijten en pesticiden.

Lees Verder


17:53 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: bestuivers |  Facebook |

Sommige consumenten toleranter tegenover ongewenste email

Wanneer consumenten met een ongewenste commerciële email worden geconfronteerd, wordt vaak gekozen tussen twee alternatieven. Telkes 41 procent zal de boodschap negeren of zich uit de email-lijst laten uitschrijven. Dat blijkt uit een studie van consulent Fluent. Er wordt echter opgemerkt dat sommige klanten een grotere tolerantie laten blijken. Onder meer mannen en millennials zouden minder snel geneigd zijn zich te laten uitschrijven.

Lees Verder

http://www.marketingcharts.com/online/majority-of-consumers-will-take-action-on-unwanted-emails-72629/

17:52 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Persoonlijke interactie blijft belangrijk in de bankensector

Hoewel de bankensector in toenemende mate een digitale omgeving creëert, blijkt de persoonlijke interactie cruciaal. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bedrijf Invoca bij twaalfhonderd bankklanten in de Verenigde Staten. Opgemerkt wordt dat de consument zwaar op offline interacties blijft steunen wanneer hij belangrijke beslissingen over zijn financiën moet maken. Bovendien wordt een naadloze overgang tussen de verschillende kanalen verwacht.

Lees Verder

http://www.bizreport.com/2016/11/study-highlights-importance-of-human-interaction-to-banking.html

17:52 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Groei luxereizen wordt gedragen door babyboomers

De internationale markt van de luxereizen zal tegen het einde van dit decennium een omzet realiseren van 1,2 miljard dollar. De grootste groei mag worden verwacht bij de babyboomers. Dat blijkt uit een rapport van consulent Allied Market Research. Opgemerkt wordt dat reizen voor de babyboomers de belangrijkste vrijetijdsbesteding is geworden. Europa en de Caraïben zijn de populairste bestemmingen.

Lees Verder

https://www.luxurydaily.com/luxury-travel-industry-to-reach-1-2b-by-2020-report/

17:51 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Digitale media en televisie delen eerste plaats Amerikaanse reclamesector

In de Verenigde Staten zullen digitale media en televisie dit jaar op de reclamemarkt een even groot aandeel hebben. Elk medium zal 38 procent van de totale jaaromzet van de Amerikaanse reclame-sector ontvangen. Dat blijkt uit een rapport van consulent Magna. Er wordt echter aan toegevoegd dat digitale media tegen het einde van dit decennium een aandeel van 51 procent op de Amerikaanse reclamemarkt zullen hebben verworven.

Lees Verder

http://www.marketingcharts.com/traditional/which-way-are-us-media-advertising-sales-trending-72348/?

17:51 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende