05-12-16

Bedrijfsleiders Arabische emiraten optimistisch over toekomst

De Arabische wereld zal de volgende drie jaar een belangrijke economische veranderingen ondergaan. Dat blijkt uit een enquête van consulent KPMG bij een groep chief executives van ondernemingen uit de Verenigde Arabische Emiraten. Vastgesteld werd dat 76 procent van de ondervraagden over de volgende drie jaar belangrijke veranderingen voor hun onderneming verwacht. Wereldwijd verwacht slechts 41 procent van de bedrijfsleiders significante verschuivingen. Uit het onderzoek blijkt dat de Arabische chief excutives tot het einde van dit decennium vooral een organische groei, gedreven door nieuwe producten, verwachten.

“Verandering is een constant thema in de Verenigde Arabische Emiraten,” zegt Vijay Malhotra, verantwoordelijke voor KPMG in de emiraten en Oman. “Een aantal conclusies in de emiraten weerspiegelen weliswaar wereldwijde trends, maar in het algemeen stellen de Arabische chief executives zich meer optimistisch op dan hun collega’s elders in de wereld.” Vihay Malhotra merkt op dat deze instelling een weerspiegeling vormt van de evolutie van de Verenigde Arabische Emiraten naar een kenniseconomie, die de ambitie heeft groei en ontwikkeling te genereren in sectoren die niet aan de olieproductie zijn gelinkt.

Ook werd vastgesteld dat de meeste respondenten een sterke klantenfocus als een cruciale strategische prioriteit identificeren. Anderzijds wordt erop gewezen dat vele bedrijven op korte termijn geconfronteerd zullen worden met een moeilijke zoektocht naar geschikt talent met strategische vaardigheden, zoals onder meer cyberbeveiliging, dataverwerking en analytica. Financiële beloningen werden daarbij als de meest efficiënte strategie bestempeld om talent aan te trekken en te behouden, maar anderzijds wordt op langere termijn vooral gewag gemaakt van alternatieve stimulansen, zoals het aanbieden van een collaboratieve omgeving en de ontwikkeling van nieuwe carrière-richtingen.

Lees Verder

19:45 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: emiraten |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.