08-12-16

Eén op drie bedrijven onvoldoende voorbereid op digitale transformatie

Eén op drie bedrijven heeft zich onvoldoende op de digitale transformatie voorbereid. Dat blijkt uit een onderzoek van het bureau Ovum bij meer dan zevenduizend ondernemingen in meer dan zestig landen. De digitale transformatie moet ervoor zorgen dat bestaande structuren en processen worden vervangen door een nieuwe digitale omgeving, waardoor een grotere flexibiliteit, een hoger productieniveau en een lagere kostenbasis kan worden gerealiseerd.

Er moet echter worden vastgesteld dat wereldwijd 33 procent van de bedrijven onvoldoende maatregelen heeft genomen om deze digitale transformatie met succes door te voeren. Bij 50 procent van de bedrijven zou de digitale transformatie zich in een gevorderd stadium bevinden, terwijl 7 procent zegt dat het proces volledig is geïmplementeerd.

In de informatica en de financiële diensten blijkt de digitale transformatie volgens Ovum het verst te zijn gevorderd. In deze industrieën stelde immers 60 procent van de bedrijven al ver zijn gevorderd met de implementering van nieuwe digitale processen. In de retailsector moet daarentegen nog de grootste afstand worden afgelegd. Ook in de gezondheidssector wordt een relatief lage score opgetekend. De openbare sector en media situeren zich ongeveer halverwege de rangschikking.

Er werd ook vastgesteld dat 25 procent van de ondernemingen aangeeft volgend jaar zijn digitale investeringen met minstens 6 procent verder te zullen opvoeren. Vorig jaar maakte slechts 9 procent van de bedrijven gewag van een dergelijke groei.

De sterkste stijging wordt verwacht in Zuid-Azië, Zuidoost-Azië en Latijns-Amerika. Daarentegen zouden Noord-Amerika, West-Europa en Australië de traagste toename kennen. “De ongelijke evolutie in de digitale transformatie per industrie en per land heeft een bijzonder complex landschap geschapen,” benadrukt Daniël Mayo, directeur informatica en data bij Ovum.

Lees Verder

17:37 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: informatica |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.