04-01-17

Competente baas versterkt jobtevredenheid medewerkers

Wanneer de baas een grote technische competentie op de werkvloer kan laten blijken, heeft de onderneming een grote kans te kunnen terugvallen op een personeelsbestand met een grote jobtevredenheid. Dat is de conclusie van de publicatie ‘Boss Competence and Worker Well-Being’ van de economen Benjamin Artz, Amanda Goodall en Andrew Oswald, gebaseerd op een enquête bij 35.000 werknemers in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. Vastgesteld werd onder meer dat de competentie van het management voor vele werknemers op de jobtevredenheid zelfs een grote impact heeft dan het loonniveau.

“Het onderzoek toont aan dat geen enkele factor op de jobtevredenheid van de werknemers een grotere impact kan hebben dan de figuur van de baas,” merken de onderzoekers op. “Daarbij wordt vaak verwezen naar de stijl of het charisma van de baas, maar in werkelijkheid blijkt vooral de technische competentie van het management van doorslaggevende invloed. Een baas die zich ook op de werkvloer, het hart van de onderneming, als een echte expert kan opwerpen en een grote expertise kan bewijzen, kan een positieve invloed hebben op de jobtevredenheid van de werknemers.”

Daarmee moeten volgens de onderzoekers een aantal theorieën over management mogelijk worden herzien. “Vaak wordt opgemerkt dat het niet aangewezen is om een manager en personeel met dezelfde technische kwalificaties te hebben en een goed manager ook geen technische expertise nodig heeft, maar wel moet kunnen terugvallen op een mengeling van kwaliteiten zoals charisma, organisatorische vaardigheden en emotionele intelligentie,” wordt er aangevoerd. “Die kwaliteiten zijn ongetwijfeld van belang, maar ons onderzoek toont aan dat vaak te weinig aandacht wordt besteed aan de technische expertise.”

Er zijn volgens de onderzoekers aanwijzingen dat ziekenhuizen beter worden geleid door artsen dan door algemene managers en dat ook raceteams best functioneren met een voormalig piloot aan het hoofd. Op dezelfde manier zal de leiding van de universiteiten wellicht beter zijn gediend met toponderzoekers dan met getalenteerde organisatoren.

Lees Verder

09:57 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: management |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.