16-01-17

Duitsland heeft het sterkste paspoort van de wereld

Duitsland beschikt over het sterkste paspoort van de wereld. Dat blijkt uit een rapport van consulent Arton Capital. Vastgesteld werd immers dat Duitsland aan zijn onderdanen een visum-vrije reis naar 157 landen kan aanbieden. De tweede plaats wordt gedeeld door Singapore en Zweden, die een wereldwijde mobiliteitsscore van 156 punten laten optekenen. Singapore verdringt daarmee Zuid-Korea als Aziatisch marktleider. De grootste groei werd het voorbije jaar echter opgetekend door de Marshall Islands, die vijfendertig nieuwe bestemmingen aan zijn visum-vrije verplaatsingen kon toevoegen, gevolgd door Palau en Micronesia (34) en de Solomon Islands en Tuvalu (33).

Na de top drie vormen Denemarken, Finland, Frankrijk, Spanje, Zwitserland, Noorwegen, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten een groep met 155 visum-vrije reizen. België bevindt zich samen met Italië, Nederland, Oostenrijk, Luxemburg, Portugal en Japan in een volgende categorie, waar zonder visum naar 154 bestemmingen kan worden gereisd. Helemaal onderaan staat Afghanistan, waar de onderdanen slechts over een wereldwijde mobiliteitsscore van 23 punten hebben. Arton Capital wijst erop dat weliswaar steeds meer grenzen open gaan, maar tevens moet volgens de onderzoekers door de terugslag op de globalisering gevreesd worden dat deze trend zou kunnen worden afgebroken.

De onderzoekers wijzen erop dat paspoorten van cruciaal belang zijn voor de wereldwijde bewegingsvrijheid. “Een inwoner van Libanon heeft een wereldwijde mobiliteitsscore van 38 punten,” wordt er opgemerkt. “Wanneer daaraan echter ook een paspoort van Santa Lucia kan worden gekoppeld, stijgt die mobiliteitsscore tot 123 punten. Daarmee zou visum-vrij naar 61 procent van de wereldwijde bestemmingen kunnen worden gereisd. Dat kan voor vele mensen een onbetaalbare opportuniteit zijn.” Dergelijk cijfers tonen volgens John Hanafin, chief executive van Arton Capital, aan dat een tweede staatsburgerschap steeds relevanter wordt, aangezien een grensoverschrijdende veiligheid wordt gestimuleerd.

Er wordt nog opgemerkt dat het wereldwijde staatsburgerschap door investering een industrie met een omvang van 2 miljard dollar is geworden. Elk jaar zouden meer dan twintigduizend investeerders wereldwijd een tweede residentie of staatsburgerschap zoeken.

Lees Verder

17:27 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: paspoort |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.