02-02-17

Deeleconomie laat zich ook voelen in zakelijke reiswereld

Ook in de zakelijke reiswereld maakt de deeleconomie steeds meer zijn intrede. Dat is de conclusie van een onderzoek van de Global Business Travel Association (GBTA) en de financiële groep American Express bij meer dan drieduizend zakelijke reizigers in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Canada, Mexico, Australië, Duitsland, Hongkong en Japan. Opgemerkt wordt dat het gebruik van alternatieve vervoerdiensten zoals Uber en Lyft tijdens het derde kwartaal van het voorbije jaar door 50 procent van de bedrijven werden toegelaten, tegenover 44 procent zes maanden voordien. Het aantal gebruikers kende tijdens diezelfde periode een toename met 21 procent.

Uit het onderzoek blijkt verder dat 18 procent van de ondervraagden te kennen geeft de volgende drie maanden voor zijn verplaatsingen vaak op diensten uit de deeleconomie beroep te zullen doen, terwijl 71 procent gewag maakt van een status-quo. Anderzijds merken de onderzoekers dat de deeleconomie op het gebied van overnachtingen voorlopig minder succes heeft dan de verplaatsingen. Er moest immers vastgesteld worden dat slechts 30 procent van de ondernemingen het gebruik van deze diensten toelaat. Ook dat betekent echter een stijging met 20 procent tegenover het midden van het voorbije jaar.

Wal gaf 13 procent van de werknemers aan de volgende drie maanden vaker van deze diensten gebruik te zullen maken, terwijl 72 procent gewag maakte van een status-quo. “De cijfers tonen duidelijk aan dat de deeleconomie ook op de zakelijke reissector een belangrijke impact heeft,” zeggen de onderzoekers. “Toch blijkt dat nog altijd bijna 20 procent van de ondervraagden niet zeker weet of zijn werkgever het gebruik van services uit de deeleconomie toelaat. De bedrijven moeten dan ook inspanningen doen dat hun beleid terzake duidelijk tegenover hun werknemers wordt gecommuniceerd.”

Er wordt verder opgemerkt dat zakelijke reizigers niet snel voor alternatieven gewonnen zijn. Er moest immers worden vastgesteld dat 88 procent in de toekomst even vaak wil reizen, terwijl 64 procent benadrukt dat zakenreizen door het bedrijf als een belangrijke pijler voor succes worden bestempeld.

Lees Verder

10:25 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: deeleconomie |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.