05-02-17

Freelancers worden voor bedrijven steeds belangrijker

Bedrijven moeten meer inspanning doen om met succes te kunnen omgaan met de toenemende groep freelancers. Dat is de conclusie van een rapport van het wervingsbedrijf Alexander Mann Solutions bij een groep personeelsverantwoordelijken in Groot-Brittannië. Opgemerkt wordt dat freelancers op de toekomstige werkvloer steeds grotere ruimte zullen innemen en steeds belangrijker takenpakketten zullen opnemen, maar toch blijken volgens het rapport slechts weinig ondernemingen al de nodige maatregelen te hebben genomen om op een efficiënte manier met deze groep werknemers te kunnen omgaan.

“Het voorbije decennium kon al een duidelijke toename van het aantal freelancers op de arbeidsmarkt worden vastgesteld,” zegt Laurie Padua, consulent bij Alexander Mann Solutions. “Volgens 63 procent van de ondervraagde personeelsverantwoordelijken zal het contingent freelancers in het bedrijfsleven alvast ook de volgende twee jaar een verdere uitbreiding blijven kennen. Tegen het einde van het volgende decennium zullen millennials 75 procent van de wereldwijde arbeidsbevolking vertegenwoordigen. Aangezien die generatie bekend staat voor zijn drang naar flexibiliteit, moet met een sterke groei van het freelance-concept rekening worden gehouden.”

“Slechts weinig bedrijven zijn echter goed uitgerust om deze groep werknemers aan te trekken en te beheren,” zeggen de onderzoekers nog. “Bedrijven die toptalent willen aanspreken of aan zich willen binden, moeten systemen ontwikkelen om efficiënt met deze tijdelijke medewerkers te kunnen omgaan. Er moeten bovendien proactieve maatregelen worden genomen om toptalenten te engageren. Indien men daarin niet lukt, dreigt de onderneming niet alleen de toegang tot cruciale vaardigheden te verliezen, maar dreigt ook een potentieel voordeel tegenover de concurrentie te zullen verdwijnen.

Lees Verder

11:16 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: freelancer |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.