05-02-17

Gebrek aan verantwoord ondernemen voor millennial onaanvaardbaar

Een gebrek aan maatschappelijk verantwoord ondernemen kan voor vele jonge werknemers een motivatie vormen om een andere werkgever te zoeken. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Missouri. Het imago van de werkgever blijkt bij millennials vooral zware schade te lijden wanneer de onderneming een aantal ecologische engagementen naar buiten brengt, maar daarop in werkelijkheid niet verder op ingaat. De bedrijven moeten volgens de onderzoekers dan ook met deze verwachtingen rekening houden indien ze jonge talenten willen kunnen aantrekken en behouden.

“Eerder al is herhaaldelijk aangetoond dat millennials een grote neiging tot jobhoppen hebben,” benadrukt onderzoeksleider Jung Ha-Brookshire, professor bedrijfsmanagement aan de University of Missouri. “Dit gedrag wordt in het algemeen gelinkt aan loyaliteit, maar in vele gevallen blijkt er meer aan de hand te zijn en moet worden vastgesteld dat jonge werknemers beslissen de onderneming te verlaten omdat ze een gebrek aan overeenstemming vinden tussen hun eigen waarden en de cultuur die ze op de werkvloer aantreffen.” Onder meer bleek een grote gevoeligheid voor de selectie van materialen, zoals recyclage, maar ook voor het beheer van vervuilende producten en de tewerkstelling in de toeleveringsketen.

“Er moet worden vastgesteld dat de jonge generatie werknemers niet alleen meer met het salaris rekening houdt,” aldus professor Ha-Brookshire. “De millennials zijn opgegroeid met een sociaal en ecologisch bewustzijn. Bovendien tonen jongeren zich tot een engagement bereid. Indien ze van mening zijn dat een onderneming niet aan die waarden beantwoordt, zullen velen trachten de cultuur op de werkvloer te veranderen of een andere werkgever te zoeken. Bedrijven die jong talent willen kunnen aantrekken en behouden, moeten beseffen dat de nieuwe generatie werknemers hoge ethische en sociale verwachtingen heeft. Een transparantie over de bedrijfscultuur tegenover potentiële werknemers is dan ook aangewezen.”

Lees Verder

13:19 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: millennial |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.